Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stor tilfredshed blandt turister i Lissabon

Den portugisiske turistorganisations afdeling for statistik har foretaget en måling af turisternes mening om Lissabon.

Resultatet var ikke overraskende positivt. Hele 92% af de udspurgte turister i Lissabon vil overveje at vende tilbage til den portugisiske hovedstad ved en senere lejlighed.

Ifølge Observatório do Turismo de Lisboa havde 75% af de adspurgte gæster på storbyferie i Lissabon allerede været i byen mindst én gang før.

Belém og Castelo São Jorge
De mest populære turistseværdigheder var ifølge undersøgelsen Belém i den vestlige del af byen med Torre de Belém (søfort i Belém), det store monument for de opdagelsesrejsende eller på portugisisk Padrão dos Descobrimentos og det gigantiske gamle kloster Jerónimos, som de mest populære seværdigheder.

Også den gamle middelalderborg Skt. George i Lissabons midte, på portugisisk Castelo de São Jorge, stod højt på turisternes hitliste over seværdigheder i Lissabon.

Lissabon en venlig, flot og rolig by
Den generelle holdning til Lissabon blev beskrevet med ord som venlig, flot, rolig, kulturel og historisk.

Hele 80% foretrak at se Lissabon til fods, og 71% af turisterne havde brugt tid på at shoppe i Lissabon. Overraskende havde kun 56% været på stranden, som ellers kun er 25 minutters togtur fra Lissabons centrum.

Cascais, Estoril, Sintra og Óbidos
Ud af de adspurgte turister udtrykte hele 99% af dem, som havde besøgt områder uden for Lissabons centrum tilfredshed eller en positiv overraskelse over byerne Cascais, Estoril, Sintra eller Óbidos.

Lissabon plaget af kriminalitet i sommeren 2008
Hvad undersøgelsen ikke viste var at den fredelige by Lissabon var plaget af usædvanlig meget kriminalitet i sommeren 2008.
 
Det er normalt at der er mere arbejde for politiet i sommerperioden, men specielt tankstationer og pengeautomater har været meget populære mål for tyveknægte over hele Portugal i første halvår af 2008. Lissabons og Algarves lommetyve har heller ikke ligget på stranden og slappet af.

Den kriminelle aktivitet er dog ikke større end den var i årene 2003 og 2004. Langt de fleste besøgende i Lissabon denne sommer havde en positiv oplevelse og mærkede intet til en stigning i kriminaliteten i Portugal, som ifølge portugisiske aviser var på mellem 7% og 15%.

Håndfast indsats af de portugisiske myndigheder
Portugal er som regel lidt hurtigere til at reagere på en stigning i kriminalitet end mange andre lande. Dels er turismen meget vigtig for landets økonomi, og dels har Portugal det næsthøjeste antal politifolk i forhold til indbyggertal i EU næst efter Italien.

Myndighederne har allerede sendt flere politifolk på gaden, og der har løbende været razzia'er i visse bydele i Lissabon, hvor talstærkt politi som i Lissabon ofte vil sige mellem 300 og 500 mand, har omringet et belastet boligområde og 'nappet' de uheldige elementer.

Der er desuden for nyligt blevet strammet op i den portugisiske våbenlovgivning. Ifølge den nye lovgivning belønnes besiddelse af et ulovligt våben i Portugal nu automatisk med en tur på 'hotellet med de stive gardiner' på statens regning. Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Opret en kommentar
(Påkrævet)  
(Valgfri)
(Påkrævet)  
Tilføj(Publiceres på denne side efter godkendelse)