Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Gode internetforbindelser men kun lille stigning i brugen af internet i Portugal

Europakommissionen har sendt en ny årlig rapport ud om internettets udbredelse i EU (Europa).

På trods af at infrastrukturen med bredbåndsforbindelser er etableret i det meste af Portugal, halter antallet af brugere fortsat i forhold til de lande, Portugal sædvanligvis sammenlignes med.

Herunder nogen af de mange konklusioner fra den 111 sider lange EU-rapport

Uddannelse og økonomi afgører internetbrug
Jo højere uddannelse, jo højere andel af borgerne anvender computer og internet.

I Portugal bor de fleste højtuddannede i og omkring de større byer. På landet og blandt fattige i byområder er andelen af internetbrugere langt lavere, men der er store regionale udsving.

Små 40% af alle portugisere (2008 tal) bruger ofte eller med jævne mellemrum internet.

Ældre portugisere anvender i langt mindre udstrækning internet i forhold til ældre medborgere i Skandinavien.

I perioden 2004-2008 steg andelen af portugisere med jævnlig eller ofte brug af internet med omkring 10%. I et land som Tjekkiet steg brugen af internet i samme periode med 25%.

Til sammenligning bruger omkring 80% af Danmarks befolkning ofte eller jævnligt internettet.

Broadband udbredelse
I Portugal var der i januar 2009 omkring 17 broadbandlinjer per 100 indbyggere. Det svarer stort set til hvad Danmark havde i år 2004.

Landet med det højeste antal broadbandlinjer i 2009 er Danmark med omkring 37 linjer per 100 indbyggere. Portugal har sammen med Ungarn det 6. laveste antal linjer i EU, men antallet er dog øget kraftigt.

EU gennemsnit er 23 broadband linjer per 100 indbyggere.

Infrastruktur – mulighed for broadband
En håndfuld lande i Europa har allerede 100% dækning. Det gælder Danmark, Frankrig, Luxembourg, Belgien, England og i realiteten også (men dog ikke helt 100%) Holland, Malta og Sverige.

Portugal har en dækning på 95% på linje med lande som Island, Finland, Italien og Norge. Dækningen på landet i Portugal nærmer sig 90%, hvilket svarer til dækningen på landet i Sverige.

Priser på broadband i Portugal
Broadband er relativt dyrt i Portugal, men man kan dog ofte få en pakke bestående at TV, telefon og internetforbindelse.

Man har regnet sig frem til at justeret for købekraft (skatter, indkomst m.v.) koster en 2-4 megabit forbindelse typisk omkring 35 euro per måned i Portugal. Prisen i Danmark for en lignende forbindelse er omkring 25 euro.

Når man bestilt broadband i Portugal får man i øvrigt ofte meget for pengene. Hastigheden er i tit højere end i Danmark – specielt i byerne. Men gennemsnitshastigheden set for hele landet ligger på samme niveau.

Danskere bedst til at bruge internettets muligheder
Ingen landes borgere har så avanceret en brug af internettet som Danmarks.

E-banking, sociale netværk, køb over internettet, online film/underholdning/musik, e-faktura og statslige/kommunale services til borgerne er i stor udstrækning slået igennem i Danmark.

Portugal er dog foran Danmark på et enkelt punkt: Statens e-service overfor virksomheder har en lidt større brugerandel via nettet i Portugal end i Danmark.

I Portugal er befolkningen stadig ‘langt bagud’ i forhold til specielt Skandinavien og Holland i brugen af e-banking, online-køb, online spil, musik, film m.v., software downloads og borgerservice (for private) på nettet.

Se hele den omfattende internet-rapport 2009 (åbner som pdf på engelsk). Rapporten er værd at studere for alle, som påtænker at lave webshop eller andre kommercielle hjemmesider til det portugisiske marked.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Opret en kommentar
(Påkrævet)  
(Valgfri)
(Påkrævet)  
Tilføj(Publiceres på denne side efter godkendelse)