Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugiser vinder EU’s første ‘Single Market Award’

Det svenske EU formandskab har sammen med Europa Kommissionen præsenteret en ny pris, som belønner en privat-person, som har gjort en stor og usædvanlig indsats for at hjælpe andre til at udnytte EU’s frie bevægelighed for arbejdskraft, varer eller tjenesteydelser.

Prisen gik til portugiseren Aurora de Freitas, som siden 1968 har boet i Frankrig, og som før hun blev pensioneret arbejdede med design og fremstilling af tøj.

Solvit kontoret hjælper EU borgere
65-årige Freitas har gennem mange år hjulpet landsmænd fra Portugal med blandt andet at opnå arbejdstilladelse i Frankrig.

Den portugisiske emmigrant har desuden været involveret i at rydde andre hindringer af vejen for portugiseres arbejde og ophold i Frankrig bl.a. ved at hente hjælp hos EU kontoret Solvit, som er oprettet for alle EU-borgere til netop dette formål.

Det store arbejde, anførte det svenske formandsskab i forbindelse med prisoverrækkelsen, er udført af Aurora de Freitas uden betaling og uden forventning om anden belønning.

Portugisere har ligesom danskere og alle andre EU borgere med normal straffeattest ret til at få udstedt arbejds- og opholdstilladelse i de øvrige EU-lande.

Prisen Single Market Award blev overrakt af den svenske handelsminister Ewa Björlin i byen Umeå.

Se mere om Single Market Award på Det Svenske Formandsskabs hjemmeside.

Relateret artikel:
Portugiserne emmigrerer stadig til udlandet

Se også Portugalforum:
Om at flytte til PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer