Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Formel 1 Portugal - måske får Portugal igen et F1 Grand Prix

Den nye Algarve Motorbane ved Portimão i Sydportugal havde allerede i 2009 succes med at få 6 Formel 1 teams til at teste på det 200 millioner euro dyre anlæg.

Kronen på værket vil være igen at få et Formel 1 Grand Prix i Portugal og der er gode chancer, forlyder det i portugisiske aviser.

Formel 1 i Portugal
Det sidste Formel 1 løb i Portugal blev kørt på Estoril banen ved Lissabon i 1996.

Siden har specielt tilskuerfaciliteterne på Estoril banen få kilometer nord for Cascais fået lov at forfalde. Estoril ligner med andre ord i tilskuer-mæssige henseende en bane fra 1980’erne, selvom der dog er opgraderet på kørernes sikkerhed.

Der køres stadig MotoGP motorcykel-løb og GT-løb i racervognsklassen på Estoril, og mange teams og bilproducenter anvender Estoril som testbane herunder til dæktest, model introduktioner til pressen, kører-kurser m.v.

Estoril banen har altid været en spændende bane for kørerene med en langside med høj hastighed og sving med niveauforskelle. Hertil kommer at Estoril banen ligger i et vindblæst område, der også stiller store krav til kørerens evner.

Formel 1 test i Algarve i Sydportugal
Den nye Formel 1 godkendte bane i Algarve, som officielt kaldes Autodromo do Algarve, har lagt billet ind på at få et Grand Prix til Portugal. Det vil sandsynligvis tage tid, inden dette kan blive en realitet.

Foreløbig er det målet at få Ferrari, McLaren, Red Bull og de øvrige store F1 teams til igen at teste i Algarve midt i februar 2011.

Se også: Indvielse af Autodromo do Algarve

International motorsports hovedorganisation FIA afgører på et team-møde den 11. december 2010, hvilken testbane, der skal anvendes i februar. Der er store penge på spil idet de store teams på 3 dage forventes at spendere omkring 10 millioner euro på hotelophold, bespisning, leje af bane osv.

På den positive side i forhold til en dag at få et Formel 1 Grand Prix til Portugal, menes FIA’s nye formand Jean Todt at støtte Algarve banens kandidatur.

Såfremt Formel 1 banen i Algarve udvælges som testbane til februar testen 2011, vil det være et stort skridt på vejen til et Formel 1 Grand Prix i Portugal.

Herunder video fra Autodromo do Algarve under indvielsen i 2008, hvor Toro Rosso team’et stillede op med en Formel 1 racer til lejligheden:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer