Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Store portugisiske banker tæt på nedgradering af Moodys og Standard & Poors

De største portugisiske banker herunder Caixa Geral de Depósitos, BPI, BES, BCP, spanske Santander Totta samt Itaú Europa (udelukkende Corporate & Investment Banking + Private Banking) kan imødese en nedgradering af kreditvurderingsvirksomheden Moodys.

Meddelelsen blev givet torsdag aften d. 9. december 2010 og er et resultat af presset på den portugisiske økonomi.

Se også: Moodys kreditvurderer Portugals banker (september 2009)

Portugals statsgældsproblemer skyld i problemer 
De ovennævnte banker har stor eksponering i Portugal, og i tilfælde af problemer med overholdelse af den portugisiske stats gældsforpligtelser til udlandet, vurderer Moodys at disse banker er de mest udsatte.

Ser man på bankernes egne forpligtelser er der ikke særligt store probelmer, men hvis bankkunder i store tal i tilfælde af en portugisisk gældskrise ikke kan betale, hvad de skylder, kan selv store veldrevne banker komme i problemer. 

Så galt går det sandsynligvis langt fra, men en kommende nedgradering fra Moodys vil understrege at den lille risiko for at noget sådant sker er øget en anelse.

Standard & Poors ude med lignende melding om Portugal
Et andet af de store kreditvurderingsbureauer var ude med en lignende melding den 30. november 2010.

Standard & Poor’s påregner måske at skulle nedgradere staten Portugals langfristede gæld inden længe. Dette vil yderligere indirekte lægge pres på de portugisiske banker (og en nedgradering af bankerne af S&P er derfor også sandsynlig).

Generelt kan man sige at de portugisiske banker er ekstremt afhængige af finansiering fra Den Europæiske Centralbank (ECB). Stort set ingen andre banker på det såkaldte interbank-marked er nemlig i den nuværende situation villige til at (risikere at) låne penge til de portugisiske banker.

Se også: Spekulationer om Portugal får brug for hjælpepakke fra EU.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer