Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Saxo Bank stævnet af det portugisiske finanshus Fortune

Sagen om Saxo Banks påståede uregelmæssigheder i afvikling af CFD'ere (Contract For Difference) startede i foråret 2010.

Saxo Bank stævnet ultimo december 2010
Den portugisiske kundes danske advokat Ole Sigetty fra advokatfirmaet Nemeth & Sigetty har i december 2010 afleveret stævning til retten i Lyngby mod Saxo Bank.

Fortune stiller krav om erstatning på 10,6 millioner euro for såkaldt ‘front running’, som Fortune mener Saxo Bank har praktiseret.

Se mere om CFD Trading med Saxo Bank.

Det er Fortunes opfattelse at Saxo Bank har stillet ringere kurser til rådighed og desuden i nogen tilfælde har behandlet finanshusets handler manuelt, hvor der var blevet lovet en automatisk køb/salg process.

På dén måde, mener Fortune, har Saxo Bank fået en kursfordel, som har resulteret i tab for Fortune.

Saxo Bank tilfreds med stævning
Fra Saxo Bank’s side afviser man beskyldningerne og udtrykker tilfredshed med at sagen går videre til retten.

Det er ikke første gang at Saxo er involveret i sager med utilfredse kunder.

Saxo Bank tvister i 2010
Tidligere i 2010 fik Saxo Bank nedlagt fogedforbud mod en anden prominent kunde; svensk-liberneseren Charbel Nader, som havde udtalt sig i kritiske vendinger om banken. Se artikel på EPN.

I en verserende sag er det ikke tilladt for finansielle virksomheder at tage til genmæle om kundeforhold.

En dommer i Sverige gav Saxo Bank ret i at kundens stærke utilfredshed og heraf følgende kommentarer i offentligheden kunne være skadelige for banken, og at kunden derfor måtte afvente sagens udfald ved en domstol.

Den ambitiøse danske investeringsbank blev i december 2010 omtalt i forbindelse med en sag i Australien, hvor Saxo Bank efter en dommers mening måske forsøger at påvirke sagen mod én af sine tidligere samarbejdspartnere, der er gået konkurs.

Saxo Bank har desuden været nævnt i forbindelse med russiske mafia-grupperingers hvidvaskning af penge. Se også Berlingske Business fra april 2010Kommentarer

Endnu ingen kommentarer