Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Skovbrand på Madeira og i Algarve (Tavira) 18-19-20-21 juli 2012

En større skovbrand brød den 18. juli ud på Madeira tæt på byen Camacha få kilometer fra hovedbyen Funchal.

Se også: Brand på Madeira august 2013

Mere end 1500 brandfolk forsøger at få ilden under kontrol.

Det er lykkedes at begrænse udbredelsen, men branden er så stor og området så tørt at man den 19. juli ikke kan sige noget om, hvornår skovbranden på Madeira er slukket.

Fra Lissabon blev der den 19. juli sent et militært Hercules fly afsted med 91 brændfolk og materiel til at støtte Madeiras lokale myndigheder.

Ingen er hidtil omkommet eller kommet alvorligt til skade, men mange lokale indbyggere har valgt at forlade området omkring Camacha.

Den 19. juli koncentrerer brandfolkene sig om at forhindre at folk kommer til skade og at ilden breder sig. Der er store materielle skader, hvis omfang endnu ikke per 19. juli er opgjort.

Update 20. juli - Madeira og Algarve
Myndighederne på Madeira melder om at branden er under kontrol, men stadig forvolder skade. Mange har været nødt til at forlade deres hjem i Camacha-området. Funchal er ikke påvirket.

I Tavira i Algarve (beliggende i det østligste Algarve tæt på Spanien) har en brand udviklet sig til at omfatte omkring 1/3 af en kommune. 

Man overvejer at erklære området omkring Tavira for katastrofe-område, men der er også her den 20. juli 'kun' tale om materielle skader. 

Over 500 brandfolk med 150 køretøjer samt desuden 3 slukningshelikoptere og Portugals samlede flåde af 4 slukningsfly er igang med at bekæmpe branden tæt på Tavira. Der er indhentet forstærkninger af brandfolk fra byerne Porto og Leiria.

Tavira er populær specielt for spanske turister. De fleste besøgende fra Nordeuropa besøger primært andre dele af Algarvekysten, der ikke er påvirket af branden i Tavira området - se kort over Algarve.

Oplysninger til offentligheden om brande i kontinental-Portugal kan findes på ANPC hjemmesiden (link til engelsk version).

Update 21. juli - Madeira og Algarve
Branden ved Tavira er svær for brandfolkene at få bugt med. Over 1000 mand arbejder konstant med at bekæmpe ilden ved Tavira, skriver portugisiske aviser den 21. juli.

6 brandfolk er kommet lettere til skade og en håndfuld huse og et brandslukningskøretøj er udbrændt. Ilden har bredt sig til den nærliggende kommune São Brás de Alportel.

På Madeira er situationen ved at forbedre sig. Mange steder har brandfolkene nedkæmpet ilden, som dog stadig brænder visse steder uden for Funchal - og da der altid er risiko for at ild blusser op igen, forestår der stadig et omfattende slukningsarbejde.

Update 23. juli - Madeira og Algarve
Både i Tavira (Algarve) og på Madeira er brandene nedkæmpet. Der foretages efterslukning - i Tavira af op mod 450 mand.

I Abrantes blev en kvindelig redningsarbejder dræbt søndag d. 22 juli, da hendes køretøj var indvolveret i en ulykke på vej til en brand.

Se billeder fra skovbranden i juli 2012 i Santa Cruz området på Madeira herunder (18-19 juli):Kommentarer

Endnu ingen kommentarer