Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Brand på Madeira nedkæmpet (august 2013) - Funchal alarmberedskab ophæves

En skovbrand i en højtliggende del af byen Funchal på Madeira er stort set slukket, forlød det fra de lokale myndigheder søndag morgen den 18. august 2013.

Funchal i alarmberedskab fredag og lørdag
Den 16. og 17. august 2013 blev 10 huse i Funchal brandens bytte.

Branden i Funchal på Madeira fik myndighederne til at sætte byen i alarmberedskab i det tilfælde at flere områder skulle blive antændt. Et hospital med godt 200 patienter blev evakueret.

Det lykkedes dog for brandmændene i løbet af lørdagen og natten til søndag at nedkæmpe ilden, således at der søndag formiddag ikke længere er risiko for antændelse i beboede områder.

Det øgede beredskab forventes at blive afblæst søndag, når branden er endeligt slukket.

Funchal sjældent ramt af brande
Brande er normale i Portugal og på Madeira i sommerperioden. Brændvæsenet, som i høj grad består af frivillige, er gearet til at kunne slukke et stort antal samtidige brande og der er desuden slukningsfly og helikoptere til rådighed.

Det er sjældent at en brand kommer så tæt på større byer, som det i august var tilfældet i Funchal. Mange mener at branden var påsat.

Samtidig er det et statistisk faktum at næsten 30% af alle skovbrande starter om natten i Portugal, men det er meget svært at bevise ildspåsættelse og som regel endnu sværere at finde de skyldige. I nogen områder er brande startet det samme sted både 4, 5 og 6 gange over flere år.

Herunder video fra Funchal-branden, som så ganske voldsom ud ved nattetide. Brandfolkene instruerer beboere om at forlade deres huse:

 

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer