Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk






Ægte Sangria er fra Spanien og Portugal – fastslår EU

Det skal forbydes andre lande end Spanien og Portugal at lukrere på navnet Sangria, når der fremstilles og sælges sød, aromatiseret vin.

Kun Spanien og Portugal må skrive Sangria på flasken
EU kommissionen har besluttet, at det skal være definitivt slut for vinproducenter udenfor den Iberiske Halvø at skrive Sangria på emballagen.

EU mener, at det er vigtigt at få lavet en revision på ”definitionen, beskrivelsen og markedsføringen af aromatiske vine, aromatiserede vin-baserede drikke og aromatiserede cocktails produceret på vin”.

Det skønnes, at EU laver 90 procent af verdens Sangria, men det skal altså nu mærkes om i forhold til oprindelsesland.

EU beskytter lokal produktion
Det springende punkt her er, at det er slut med svensk og tysk fremstillet Sangria, samt at Sangria bliver beskyttet på lige fod med drikke som Vermouth og tysk Glühwein.

En talsperson fra den spanske sammenslutning af vinproducenter er klar i mælet da han beskriver sin holdning til denne handling fra EU’s side: ”Det er vi glade for”, siger han.

Den endelige lov ventes at blive vedtaget i EU, når den er blåstemplet af de enkelte involverede landes regeringer.

Forslag til en hjemmelavet Portugisisk Sangria:

  • 1 appelsin
  • 1 æble (rødt eller grønt)
  • 1 lime
  • Et dusin druer og bær
  • Rørsukker eller brun farin – 3 spsk. med top
  • Et mål Beirão likør
  • Et mål hvid Martini
  • 1 flaske afkølet rødvin
  • 1 dåse citrus/lime sodavand
  • 2 kanelstænger

Skær æblet og appelsinen i mindre stykker. Skær druer og bær i halve, klem limesaften ud og bland det hele med sukker i en kande. Tilsæt kanelstænger og lad det stå og marinere i 1-2 timer.

Tilsæt likør, Martini og sodavand og rør godt rundt. Til sidst tilsættes den kolde rødvin.

Er den færdige Sangria ikke kold nok, tilsættes et par isterninger.

Tip: Brug en god rødvin.



Kommentarer

Endnu ingen kommentarer