Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Red Bull Flugtag 2014 Cascais – lørdag den 6. september kl. 13 ved Baía de Cascais

Lørdag den 6. september 2014 kl. 13.00 lyder startskuddet til den 3. udgave af Red Bull Flugtag 2014.

Med kreativiteten i højsædet prøver helt almindelige mennesker at få et hjemmelavet fly i luften fra en rampe, der løber udover vandet ved stranden i Cascais.

Og nej, det er ikke let, men det er med garanti morsomt og der er ingen grænser for, hvordan man kan udsmykke et hjemmedesignet fly og ikke mindst hvordan man kan udsmykke sig selv.

Red Bull Flugtag er en opvisning i hjemmelavede flyvemaskiner
Red Bull Flugtag er et sjovt tiltag for dem der mener at kunne konstruere lige præcis den maskine der kan holde sig i luften længe nok til, at der rent faktisk kan være tale om en decideret flyvning – det er der ikke mange der kan! Se selv i det underholdende videoklip nedenfor.

Video: top 10 bloopers fra Red Bull Flugtag USA

Se med live på internettet
Kan man af forskellige årsager ikke være tilstede lørdag i Cascais, kan showet følges på nettet via livestreaming. Transmissionen starter kl. 12 lokal tid (kl. 13 dansk tid).

Reglerne er ligetil – sådan vinder man
De hjemmelavede flyvemaskiner må efter reglerne ikke overstige en makimal vægt og størrelse og skal være drevet ved menneskekraft – ingen maskinhjælp. Det er lidt ligesom sæbekassebiler for voksne. Flyene kastes ud fra en 9 meter høj rampe, der ligger over vand.

Det er underholdningsværdien for de involverede og tilskuerne der dominere showet, for flyvemaskinerne kan sjældent flyve overhovedet.

Kriterierne for at vinde konkurrencen er: distance, kreativitet og underholdningsværdi. Flyene, der alle som én vil ende i vandet, må ikke synke, miste dele af flyet undervejs og skal være bygget af miljøvenlige materialer.

Showet har spredt sig til 35 byer – Red Bull Flugtag
Oprindeligt startede Red Bull Flugtag i en lille by i England i 1971 under navnet Birdman Rally. I 1991 blev den første Flugtag, som man kender det i dag, afholdt i Wien og showet kan nu opleves i 35 byer verden over.

Video: Red Bull Flugtag 2014 CascaisKommentarer

Endnu ingen kommentarer