Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Azorerne vinder endnu en titel som mest miljøvenlige og bæredygtige turistmål i verden

Atlanterhavsøgruppen Azorerne, 1500 km fra Portugals fastland, har igen gjort sig positivt bemærket indenfor skabelse og opretholdelse af en turistindustri med omtanke.

2015 var knapt gået igang, da de 9 øer tilsammen blev tildelt en førsteplads på Global Sustainable Destination Top 100 of 2014, for indsatsen gennem hele 2014.

Azorerne er vant til at vinde
Tidligere har Azorerne vundet fornemme priser for deres indsats for at skabe en miljømæssig bæredygtig turistdestination, så som Quality Coast Gold Award 2013/2014 og Platinum Quality Coast 2014-2015.

Scorede højt på alle parametre
Det er sitet Green Destinations der står bag udvælgelsen, sammen med brugere på sociale medier og 30 turisteksperter verden over. Green Destinations primære opgave er at hjælpe turister med at finde den bæredygtige ferie, hvor der tages hensyn til de respektive områders grønne turistpolitik, lokal natur, miljø, samfund, kultur og grøn økonomi (grøn økonomi betyder forbedringer for borgernes velbefindende og ligestilling i blandt dem, samt forbedringer af økologiske tiltag og mindskning af miljørisici).

Hen over ovenstående parametre scorede Azorerne 8,9 point af ti mulige.

Andre Portugal rejsedestinationer hædret for miljøindsats
Cascais/Estoril udenfor Lissabon, brillerede også på listen sammen med Lagos i Algarve, der begge scorede 8 af 10 mulige point.

Regionen Oeste, som tilsammen består af kommunerne Alcobaça, Alenquer, Arruda dos Vinhos, Bombarral, Cadaval, Caldas da Rainha, Lourinhã, Nazaré, Óbidos, Peniche, Sobral de Monte Agraço og Torres Vedras, var deslige med i bedømmelsen og fik 7,2 point og det samme var det beskyttede landskabsområde Serras do Socorro e Archeira, der trak 6,9 point og begge modtager et grønt mærke.

Det var kun Sintra som faldt helt igennem med en score på kun 4,1 point, primært på grund af, at der tilsyneladende ikke er nogen grøn politik i området. Se alle Portugal destinationers pointtildelinger her.

Læs mere om hvad Azorerne gør rigtigt i historien fra TravelDailyNews.

Video: en tur rundt på Azorernes største ø São MiguelKommentarer

Endnu ingen kommentarer