Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Eksperiment: Reaktioner på homoseksuelt par i Lissabon

Et homoseksuelt par fra Lissabon har netop lavet et eksperiment, der illustrerer portugisernes holdning til homoseksuelle par.

Det homoseksuelle par Lorenzo og Pedro havde set eksperimenter fra henholdsvis Rusland og Ukraine, hvor et homoseksuelt par holdt hinanden i hånden på gaden. Eksperimentet resulterede i krænkelser, spark og overfald, hvilket bliver vist i videoen nedenfor.

Det portugisiske par blev forbavsede over eksperimentets resultat og udtalte ”Resultatet i Moskva og Kiev er så primitivt, sørgeligt og modbydeligt. Det er som om, de stadig lever i 1920.”

Eksperimentet i Lissabon
Parret besluttede sig for at afprøve eksperimentet i Lissabon og demonstrere, hvordan folk burde forholde sig, når de møder et homoseksuelt par på gaden.

De tog til Lissabon i tre dage, hvor de filmede reaktionerne i forskellige områder af byen.

Resultatet i Lissabon var en helt anden oplevelse.

Reaktion på homoseksuelt par i Lissabon

Holdningsændring omkring homoseksuelle
Der er sket en markant udvikling inden for området omkring homo-ægteskaber og folks generelle holdning til homoseksuelle - dog primært i de større byer og i områder med mange udlændinge.

Gay Pride Parade og #LoveWins hashtagget er begge glimrende eksempler på udviklingen de seneste par år.

Historien bag Gay Pride Parade
Homoseksuelle har gennem flere århundreder været vant til undertrykkelse, overgreb og krænkelse. I de fleste lande var homoseksualitet forbudt, da det blev betegnet som en psykisk sygdom - hvilket det stadig gør i mange lande, og gjorde i Danmark indtil 1981.

I 60’erne var The Stolewall Inn et insted for drag queens, homoseksuelle og samfundets svageste grupper. Mødestederne blev ofte spoleret af politirazziaer, hvor man risikererede fængsel og offentlig skandale, såfremt man blev fanget.

Vendepunktet for homoseksuelle
D. 28. juni 1969 var der - igen - politirazzia, men denne gang var anderledes. De samfundssvage grupper gjorde modstand, og tilskuerne forenede sig med de homoseksuelle, hvorefter der var ballade i flere uger med gadekampe og barrikader.

Dette defineres som første gang, hvor de homoseksuelle kæmpede imod undertrykkelsen.

Det oprør blev markeret med parader allerede året efter, og siden har man fejret Christopher Street Day, der har udviklet sig til navnet Gay Pride Parade.

#LoveWins hashtag på Twitter
#LoveWins nåede 6,2 millioner tweets inden for seks timer efter Højesterets afgørelse om homo-ægteskaber: Afgørelsen, der væltede forbuddet mod homo-ægteskaber i 13 stater i USA.

LoveWins hashtagget er nok et af de mest brugte hashtag. Da hashtagget peakede, var der 35.000 tweets pr. minut med #LoveWins. 3 timer senere fortsatte tweetsene, dog med 20.000 tweets pr. minut.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer