Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


IKEA PT vs. IKEA DK

Trods IKEAs meget standardiserede sortiment er der alligevel altid foretaget små justeringer, for at tilgodese målgruppen i det pågældende land.

Dette gør sig også gældende i Portugal.

Tæpper… masser af tæpper i Portugal
Tæpper tæpper tæpper… og flere tæpper. Tæpper i lange baner…

Der er et stort udvalg af tæpper i IKEA i Portugal, hvor man finder stribevis af tæpper i alle farver, størrelser, former og udskæringer. Et udvalg, der er væsentligt større og anderledes end i DK.

Portugiserne har en ’thing’ for tæpper. De elsker tæpper! Og kan ikke få nok. Man har typisk et tæppe i entréen, under spisebordet, under sofaarrangementet, i gangarealet, i soveværelset og selvfølgelig et absorberende tæppe i badeværelset.

IKEA restaurant velbesøgt I Portugal
Restauranten i Alfragide IKEA i Portugal adskiller sig fra de danske IKEA’er, forstået på den måde, at mange lokale kommer til IKEA udelukkende for at nyde et måltid mad.

Restaurant arealet er en tand større end i Danmark og der er tilmed en tilstødende kaffe/kage bar, der imødekommer portugisernes elskede lille, stærke og forfriskende espresso!

Food afdeling i Portugal
I Portugal har man differentieret sig fra de danske IKEA’er ved at etablere en food afdeling. Her kan man købe svenske varer, heriblandt småkager, fisk i mange afskygninger (herunder laks og sild), rysterugbrød og rysteboller.

Rystebrød og rysteboller er en karton, hvor alle ingredienser til henholdsvis rugbrød og boller er tilsat, og man blot skal tilsætte vand, herefter ryste og til sidst sætte i ovnen. Selvfølgelig er der også mulighed for at købe IKEAs berømte specialiteter som frikadeller og kanelsnegle, der er elsket af mange verden over!

Pristjek sovesofa
Priserne varierer selvfølgelig. En Friheten, skiftebo hjørnesovesofa koster 2.799 kr. i Danmark, og er en anelse dyrere i Portugal, hvor hjørnesovesofaen koster 3.205 kr. (429€).

En Bestå opbevaring med skuffer, selsviken højglans/hvid koster 2.040 kr. i Danmark, men er til gængæld billigere i Portugal, hvor prisen ligger på 1.645 kr. (220€)

IKEAs fremtidsplaner
I skrivende stund er der tre IKEA varehuse i Portugal i henholdsvis Loures og Alfragide i Lissabon-området samt ‘Mar Shopping’ i shopping centeret i Matosinhos nord for Porto. Der er pt. planer om at udvide med et varehus, der skal ligge i Algarve og gerne skulle slå dørene op næste år. Læs mere.

Der er fem IKEA varehuse i Danmark i henholdsvis Gentofte, Taastrup, Aarhus, Odense og Aalborg. Den næste i rækken er et varehus tæt på Fisketorvet i KBH, og måske bliver det rygtede IKEA varehus i Esbjerg en realitet!

Ny IKEA i Esbjerg
Gennem flere år er rygterne gået på, at IKEA vil udvide til Esbjerg. Der er sågar oprettet en facebook gruppe, der hedder ”IKEA til Esbjerg”, som blot vidner om omfanget af rygterne. Tilbage i april 2015 fik rygterne hurtigt ben at gå på efter en ansøgning fra City Nord Retail Park til Plan & Miljøudvalget.

Der ansøges om placeringen af to store udvalgsvarebutikker, der skal være mellem 5.000-8.000 kvadratmeter og mellem 15.000-40.000 kvadratmeter. Parkeringsarealerne og butikkerne kræver i alt 90.000 kvadrater svarende til 9 hektar.

Dog er rygterne ikke blevet bekræftet. Udvalgsformand John Snedker udtaler til avisen Jyske Vestkysten, at byen er stærkt interesseret i, at IKEA etablerer et varehus i Esbjerg, da dette vil forøge Esbjergs handelsopland og tiltrække dem, der normalt kører til Århus eller Odense.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer