Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk






Caldo verde - traditionel portugisisk ret

Caldo Verde er den mest traditionelle portugisiske suppe.

Den portugisiske suppe caldo verde kan oversættes til grøntsagssuppe.

Caldo verde stammer Minho regionen i Nordportugal.

Det er ikke en ret, portugiserne spiser på daglig basis, men den er nærmest obligatorisk at spise ved festlige lejligheder.

Ofte bliver caldo verde serveret i anledning af jul og nytår eller som forret til konfirmationer og bryllupper.

Ingredienserne til caldo verde lyder på: Kål, hvidløg, chorizo, kartofler, løg, olivenolie, salt og peber med tilhørende brød.

Caldo verde

Kål som hovedingrediens i caldo verde
Det helt særlige ved retten er, at den bliver lavet på specielle kål - enten couve portuguesa eller couve galega.

Den specielle kål vokser sig utrolig høj og ikke som almindelige runde kål - desuden er det muligt at tage bladene af stiklen.

Cabbage couveCabbage

Ovenstående billeder viser forskellen på den couve portuguesa og almindelige kål, som vi kender dem.

Opskrifter på caldo verde - portugisisk specialitet
Caldo verde er en portugisisk specialitet, der er enkel og nem at tilberede.

Som så mange andre retter, er der et hav af muligheder at lave den på.

Nedenstående video fortæller og forklarer, hvordan man laver caldo verde og tager dig gennem de nødvendige trin for at tilberede caldo verde

I videoen er der blot undladt løg og olivenolie.

Traditionel opskrift på caldo verde
Nedenstående opskrift er et mix af forskellige opskrifter på caldo verde, og en anden måde at tilberede caldo verde på end videoen illustrerer.

Opskrift til 4 personer - caldo verde.

Ingredienser:
250 gr. friske kål
120 gr. chorizo-pølse
3 kartofler (ca. ½ kg)
1 løg
1,5 liter vand
1 ¼ dl. olivenolie
Salt
Peber

Skær kartoflerne i tern, så de er nemmere at have med at gøre. Herefter skæres chorizo pølsen ud i skiver, og kålbladene rulles som en cigar og skæres herefter ud i tynde strimler.

Du koger løg i en smule olivenolie og hvidlæg i fem minutter indtil det bliver blødt. Hæld herefter vand og kartofler i en gryde - lad kartoflerne være under konstant omrøring i tre minutter. Lad gryden være i kog i 20 minutter indtil kartoflerne er grødagtige.

I mellemtiden tager du en pande og steger chorizopølsen, indtil den har givet afkald på det meste af sit fedt, hvilket ca. tager 10 minutter.

Blend kartoflerne og put pølsen, salt og peber i suppen og lad det simre i fem minutter.

Kort tid inden serveringen putter du kålen i suppen og lader den simre i fem minutter, eventuelt med lidt olivenolie.

Nu er retten færdig og klar til servering.

Du kan følge Jamie Olivers opskrift på caldo verde. Et andet alternativ er Nigel Staters opskrift på caldo verde. 

Andre portugisiske specialiteter
Du kan også prøve andre portugisiske specialiteter som lulas og francesinha.

Lulas er en traditionel portugisisk ret, hvor hovedingrediensen er en tiarmet blæksprutte. Retten kommer i flere forskellige udgaver - læs mere om lulas - portugisiske specialitet.

Francesinhas er endnu en portugisisk specialitet, der minder om en udbygget sandwich med masser af ost. Læs mere om francesinhas - traditionel portugisisk ret.



Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Opret en kommentar
(Påkrævet)  
(Valgfri)
(Påkrævet)  
Tilføj(Publiceres på denne side efter godkendelse)