Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk






Bacalhau à Bras - mad fra Portugal

Portugal er hjemsted for nogle af verdens bedste fiskeretter.

Går rejsen til Portugal, må du ikke gå glip af én af de mest populære fiskeretter i Portugal, nemlig Bacalhau à Bras.

Mange betegner Bacalhau som nationalret, idet retten spises overalt i Portugal.   

Retten fås på størstedelen af alle restauranter i Portugal. Men er man ikke så heldig at kunne smage den i Portugal, kan man forsøge at tilberede bacalhau a bras selv. Den traditionelle opskrift er simpel og kan tilberedes af stort set alle.

Ingredienserne til den portugisiske specialitet Bacalhau à Bras består primært af saltet klipfisk, kartofler og æg.

Bacalhau à bras Portugal

Opskrifter på Bacalhau à Bras
Der findes et hav af opskrifter på Bacalhau à Bras. Et populært udtryk siger, at der findes flere Bacalhau opskrifter end der er dage på et år. 

Der er to tricky ting ved at tilberede retten bacalhau a bras. Lige som med alle andre retter, der indeholder tørret klipfisk, bliver man nødt til at lade den stå i blød og skifte vandet flere gange for at få saltet ud. Det tager lang tid og kan lugte en smule.

De friturestegte kartofler være noget af et arbejde, hvis man vil have dem hjemmelavet. Dog kan man snyde og købe kartoflerne færdige - disse hedder batata palha. 

For at spare jer for at skulle læse mere end 365 opskrifter, nøjes vi med blot at tage udgangspunkt i et par opskrifter på Bacalhou à Bras.

Bacalhau à Bras - opskrift fra finedinninglovers.com
Forberedelsestiden lyder på 20 min og tilberedningstid er ca. 20 min for nedenstående opskrift, der er beregnet til fire personer.

Ingredienser:

· 400 g klipfisk

· 500 g kartofler

· 1 løg

· 6 æg

· 1 hvidløg

· Persille efter smag

· Olie efter smag

· Oliven efter smag

· Salt

· Peber

For at tilberede den portugisiske ret Bacalhau à bras skal den saltet klipfisk ligge i blød, så man herefter kan fjerne skind og ben med sine bare næver og rive klipfisken i små stykker.

Skær kartoflerne i tynde skiver og løgene i fine tyndskårne ringe.

Steg kartoflerne på en pande, sæt dem til side og tør dem med køkkenrulle.

På samme tid steges løgene og hvidløget indtil de er gyldne, herefter tilsættes den saltet klipfisk og tilberedes i fem minutter, indtil det er blevet gennemvædet af olie.

Put kartoflerne i og lad det være under omrøring, mens æggene med salt og peber tilsættes.

Rør rundt i fem minutter og sørg for at slukke for varmen, før æggene størkner og bliver til en omelet.

Nu er Bacalhau à bras klar til at blive serveret. Pynt retten med persille og sorte oliven.

Bacalhau à bras - opskrift fra Kulturrejser.dk
Et andet alternativ er at følge opskriften fra Kulturrejser.dk. Denne bacalhau à bras er baseret på 4 personer.

Ingredienser

· 500 g klipfisk

· 600 g kartofler

· 2 store løg

· 3 fed hvidløg

· 4 æg

· 2 dl. ekstra jomfru olivenolie

· Persille

· Hvid peber

· Salt

· Sorte oliven

· Olivenolie

· Tilbehør: Grøn salat med tomater

Læg klipfisken i en skål med koldt vand og lad den ligge i 24 timer, men husk at skifte vandet et par gange i løbet af døgnet.

Hæld vandet fra klipfisken, og kom den i en gryde med kogende vand og skold fisken i ca. tre minutter. Herefter fjerner du skind og ben fra fisken og river den i små stykker med hænderne.

Kartoflerne skrælles og skæres i tynde strimler og steges i en frituregryde. Herefter hældes pommes fritterne ud på et fad med køkkenrulle, der skal tage det overskyede fedt.

Løgene skæres i tynde ringe og hvidløgene skæres i tern. Herefter steges de på en pande med ekstra jomfru olivenolie. Når de er blevet brunet, tilsættes klipfisken og vendes og brunes nænsomt.

Æggene piskes i en skål og krydres med salt og peber. Pommes fritterne og æggene hældes i panden med klipfisken og det hele steges ved svag varme under konstant omrøring.

Hak persillen og drys den over retten og pynt ed sorte oliven.



Kommentarer

Endnu ingen kommentarer
Opret en kommentar
(Påkrævet)  
(Valgfri)
(Påkrævet)  
Tilføj(Publiceres på denne side efter godkendelse)