Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugals regering varsler stramninger i opsigelsesgodtgørelser for fastansatte

Portugal oplevede den 24. november 2010 den største generalstrejke i nyere tid.

Et stort antal arbejdere i den offentlige sektor såvel som mange fra det private erhvervsliv protesterede over bl.a. moms- og skatteforhøjelser, som indføres i Portugal fra år 2011 som en del af regeringens spareplaner.

Reduktioner af opsigelsesgodtgørelser på vej for fastansatte
Hvis den socialistiske centrum-venstre regering får sin vilje, bliver de økonomiske forhold for en stor gruppe ansatte i Portugal yderligere forringet i den nære fremtid.

Premierminister vil ultimo 2010 holde konsultationsaftaler med arbejdsmarkedets parter.

Mange undersøgelser har gennem de senere år har vist at Portugals svageste konkurrenceparameter i forhold til udlandet er de ekstremt gode ansættelsesvilkår herunder opsigelses-ordninger, som fastansatte medarbejdere nyder.

Se mere om Portugals konkurrenceevne i Global Competitiveness Report 2010-2011.

Specielt hvis portugisiske medarbejdere har været ansat i en årrække, kan det være så dyrt at afskedige folk I Portugal at virksomhederne i praksis ikke har mulighed herfor.

De nye tiltag, som endnu ikke er konkrete, er et resultat af pres fra blandt andet EU for at Portugal øger sin konkurrencedygtighed.

Det socialistiske Portugal efter revolutionen
PS-partiet, som sidder på regeringsmagten i en mindretalsregering, har traditionelt ikke været interesseret i at pille ved de ansattes rettigheder, der til dels er et produkt af at Portugal i årene efter Nellike-revolution I 1974-1975 var langt mere politisk venstre-drejet end i dag.

Et godt eksempel på partiernes sociale sindelag lige efter diktaturets fald er at det store centrum-højre parti PSD, der er relativt højreorienteret, har ordet ‘socialdemokratisk’ (Partido Social Democrata) som en del af ‘varebetegnelsen’.

Nuværende regler for opsigelsesgodgørelse I Portugal
Den per december 2010 generelle sats for opsigelsesgodgørelser i Portugal er 1 måneds løn for hvert år en medarbejder har været ansat i samme virksomheden. 20 års ansættelse er derfor lig 20 måneders løn i godtgørelse ved en eventuel afskedigelse.

Det har som sideeffekt at jo længere en ansat har været i samme virksomhed, jo mindre interesseret er den fastansatte i at skifte job. Unge portugisere emigrerer i store tal på grund af dårlige jobmuligheder I Portugal.

Se også OECD oversigt over arbejdsmarkedet i Portugal per 2009 (åbner som pdf)

Minimumsbetaling for arbejdsgiver ved opsigelse af en medarbejder er 3 måneders løn.  For virksomheder, der har (mange) medarbejdere med høj ancinitet, er fleksibiliteten i forhold til afskedigelser og ansættelser derfor stærkt begrænset.

I Danmark er den generelle opsigelsesgodtgørelse for funktionærer til sammenligning 1 måned efter 12 års ansættelse, 2 måned efter 15 års ansættelse og 3 måneder efter 18 års ansættelse.

Der kan i Danmark desuden være aftaler mellem arbejdsgiver og arbejdstager inden for de enkelte fagområder. Arbejdsløshedsunderstøttelsen via et medlemskab af en A-kasse er desuden langt højere I Danmark end i Portugal.

Din vurdering:Billige rejser til Madeira med Cimber i december 2010 – tilbud på hotel Duas Torres

Cimber har sat priserne på rejser til Madeira ned.

I december måned kan man være heldig at finde en flybillet til Madeira hos Cimber til kun 746 kroner (enkeltbillet til Madeira).

Billige rejser til Madeira i december
En billet tilbage til København fra Funchal på Madeira kan findes hos Cimber for 653 kroner således at en rejse til Madeira med Cimber i perioden fra 14. til 21. december ender på 1399 kroner.

Hertil kommer naturligvis udgifter til hotel. 

Billig overnatning på Hotel Duas Torres
Det kendte Hotel Duas Torres (direkte oversat ‘to tårne’) har mange tilbagevendende danske gæster.

Hotellet har blandt andet stor swimming pool og tennisbane. Duas Torres hotellet ligger lidt uden for centrum af Funchal. Der er gratis hotelbus ind til byen.

Se mere på Duas Torres hjemmesiden (også på dansk).

Kendt hotel på Madeira populært blandt danskere
Duas Torres i Funchal er velkendt af mange danske turister på Madeira.

Se hvorfor Inge og Erling Hansen fra Danmark veder tilbage til Duas Torres igen og igen i artiklen ‘Rejser til Madeira for 35. gang’

Hotel Duas Torres på Madeira har tilbud i december 2010. Et dobbeltværelse med havudsigt og air condition kan fås fra 217 euro (godt 1600 kroner) for en uge.

Billig rejse for 2 personer til Madeira
Samlet pris for 2 personer (hotel+fly), hvis man arranger rejsen til Madeira selv kan således holdes på under 4500 kroner. Morgenmad på hotellet koster 41 ekstra per dag per person.

Hotel Duas Torres kan bookes billigt (med prisgaranti) på hotellets booking-side på Portugalnyt.

Se også: Jul og nytår på Madeira

Alle ovenstående priser på rejser til Madeira er set på nettet per 7. december 2010.

Din vurdering:Climate Change Performance Index 2011 – Portugal får karakteren ‘God’ mens Danmark skuffer

Organisationen Germanwatch har sammen med CAN Europe udgivet Climate Change Performance Índex 2011 (CCPI 2011).

Undersøgelsen giver et fingerpeg om i hvilken retning udviklingen går i forhold til de mest forurenende landes klima-indsats.

Vurdering af industrilandes klima-politik
I alt omfatter undersøgelsen 57 industrilande. Disse lande er tilsammen ansvarlig for 90% af verdens co2 udledning.

80% af et lands resultat i undersøgelsen afhænger af målbare fakta.

De resterende 20% bygger på 190 eksperters subjektive vurderinger af de enkelte lande.

Portugal går fra moderat til god
På trods af at Portugal i Climate Change Performance Index 2011 taber to pladser og dermed nu indtager en 14. plads, forbedres klassifikationen af Portugal fra ‘moderat’ til ‘god’.

Årets duks er Brasilien, som ender på plads nummer 4. Brasilien får ligeledes prædikatet ‘god’ i CCPI 2011.

Det skal bemærkes at plads 1,2 og 3 er ubesatte idet Germanwatch mener at kun lande, som overholder en nedsættelse af co2 udledning således at klodens temperatur nøjes med at stige op til 2 grader inden år 2100, er værdige til de første 3 pladser. Det er heller ikke i dette års undersøgelsen nogen lande, som overholder dette krav.

At holde en temperaturstigning under 2% inden år 2100 kaldes også ‘below 2° C” climate target’ og er en relativ anerkendt måde at kvantificere klimaproblemerne på.

Danmark årets negative overraskelse
Samlet set falder Danmark fra en 16. plads til en 33. plads blandt de 57 lande.

Årsagen til det ringe resultat for Danmark i CCPI 2011 er i høj grad den danske regerings indsats på Klimatopmødet i København (COP15) i december 2009, som eksperterne har vurderet som svag.

I den sidste undersøgelse blev tidligere miljøminister, tidligere klima- og energiminister og nuværende kommissær for climate action i EU Connie Hedegaards indsats til gengæld vurderet som god.

Samlet set får Danmarks placering i Climate Change Performance Index 2011 klassifikationen ‘poor’, hvilket kan oversættes med ‘dårlig’.

Danmark befinder sig i denne klima-undersøgelse med visse subjektive vurderingskriterier dermed i samme kategori som Finland, Singapore, Sydkorea, Spanien og Ukraine, mens lande som Norge og Sverige ligger i den bedste del af skala’en. Norge står for den største faktuelle forbedring.

Tager man udelukkende og ser på eksperternes subjektive vurdering, har de europæiske lande Danmark, Italien, Østrig, Polen og Ukraine udviklet sig negativt.

Se hele Climate Change Performance 2011 undersøgelsens resultater (åbner som pdf).

Din vurdering:December vejret i Portugal – op til 21 grader i ugerne inden jul

Efter at Lissabons temperaturer i starten af december 2010 visse steder nåede helt ned på 4-5 grader om natten, er der bedre vejr på vej de til sidste par uger før jul.

Lissabon vejret før jul
I Lissabon forventes der for årstiden høje temperaturer op til 20 grader indtil den 15. december, hvor temperaturen igen falder nogen grader.

Den kommende weekend i Lissabon skulle blive god med sol fredag og lørdag den 10-11 december 2010.

Se også: Temperatur-tabel for Lissabon.

Længere ude på vestkysten I Cascais/Estoril vil der dog sandsynligvis falde en del mere regn end i Lissabon.

I august 2010 var der i Lissabon særdeles høje temperaturer og på det nærmeste tropiske nætter

Algarve vejet før jul
I Algarve vil temperaturen som sædvanligt være en anelse højere end I Lissabon – sandsynligvis op til 21 grader i Faro den 10-11 december 2010.

Også på Algarvekysten forventes temperaturen dog at falde lidt, når 15. december nås – sandsynligvis til 15-16 grader I Algarve.

Man kan se 10-dages vejrudsigt for Algarve på Portugals meteologiske instituts hjemmeside.

Herunder solskins-video optaget i Lissabon (fra Castelo São Jorge) i december 2009:

Din vurdering:Oplev Lissabon før jordskælvet i år 1755 på Museu da Cidade i Lisboa

Det store jordskælv i Atlanterhavet syd for Portugal og efterfølgende tsunami i år 1755 forandrede Lissabon for altid.

Jordskælvet fandt sted om formiddagen den 1. november 1755 et par hundrede kilometer sydvest for Portugals sydvestligste punkt Cabo São Vicente.

Enorme ødelæggelser efter tsunami
Udover at kræve 30.000-40.000 liv alene i Lissabon, blev dele af midtbyen herunder i det nuværende Baixa område fuldstændig raseret.

Først blev Lissabon udsat for ét af de kraftigste skælv i Europas historie, der efter sigende kunne mærkes helt til Finland. Jordskælvet nåede måske op på 9 på Richter Skala'en.

Omkring 40 min. efter jordskælvet blev Lisboa ramt af hele tre på hinanden følgende tsunami'er forårsaget af jordskælvet, som udover at rydde store dele af det nedre Lissabon for bygninger desuden satte gang i et stort antal brande.

Nogen historikere mener at Lissabon jordskælvet i år 1755 i alt kostede op mod 100.000 lisboetter livet.

Op mod 85% af bygningerne i Lisboa, som dengang var væsentlig mindre end i dag, blev ødelagt.

Lissabon før år 1755 på Museu da Cidade
Blandt de bygninger, der blev knust under jordskævet, var det nybyggede operahus i Lissabon også kaldet Phoenix Opera’en. Desuden blev utallige slotte, biblioteker og kirker herunder Lissabons daværende domkirke flammernes bytte.

Også det daværende Lissabons største hospital i Rossio bydelen blev fuldstændig ødelagt.

På Lissabons bymuseum Museu da Cidade har man bygget en 3-dimensional model af Lissabon, som ved hjælp af computerteknologi lader gæsterne gå rundt i gaderne i Lissabon, som de så ud før den 1. november 1755.

Der er lagt rigtig mange timer i via gamle dokumenter og tegninger at genskabe Lissabon, som byen oprindeligt stod. 

Man finder Museu da Cidade på adressen Campo Grande, 245 tæt på metrostationen Campo Grande.

Se også: Oversigt over de bedste museer i Lissabon.

Herunder optagelser fra åbningen af den nye 3D model af Lissabon fra før jordskælvet i år 1755:

Din vurdering:Lissabon hoteller med udsigter – eftermiddags-te på Hotel Chiado og VIP aften-stemning på Sheraton

Lissabon ligger ved Tejo flodens udløb og blev oprindeligt opført på 7 høje.

Siden har byen spredt sig i alle retninger. Et særligt kendetegn ved det moderne Lissabon er de mange og ofte stejle bakker i byens centrum.

Man mærker det mest om sommeren, hvor en travetur rundt i Lissabon kan give masser af motion, såfremt man ikke vælger den rigtige rute.

Der er dog med de mange elevadorer (faste elevatorer ofte af udseende som en sporvogn) taget højde for at ikke alle nyder at forcere de stejleste skråninger til fods.

Hoteller med udsigt i Lissabon
For turister i Lissabon er de mange udsigtspunkter, der på portugisisk kaldes miradouros, populære seværdigheder. Der findes ofte en café og et par restauranter tæt på.

En anden mulighed er at opsøge ét af de Lissabon hoteller, hvor man udnytter en god beliggenhed til at lave en café og restaurant på øverste etage.

De fleste af Lissabons hoteller med café eller restaurant ‘på taget’ er relativt ukendte for Lissabons turister, selv om mange ofte passerer forbi dem på gadeplan flere gange dagligt. Som altid i Portugal er der nemlig ikke nødvendigvis så stor fokus på at fremhæve dén slags herligheder, idet man synes at tro at alle kender dem.

Udsigtspunkter i bymidten
Under en rundtur i august 2010 til Lissabons ‘skyline-hoteller’ fik vi alle steder uden undtagelse at vide, at hotellerne havde meget få turister i café’en/restauranten på tagetagen – og stort set kun udlændinge, såfremt der var tale om hotellets egne gæster.

Det er i denne forbindelse værd at bemærke at hotellerne i Lissabon meget gerne vil have flere gæster i restaurationen på toppen. De fleste steder er der i øvrigt både ude og inde-servering. Det er overhovedet ikke nødvendigt at bo på hotellet, men på de dyrere steder såsom Sheraton Hotel forventes der dog normal pæn ‘turist’-påklædning.

Herunder billeder fra et udvalg af Lissabons hoteller med udsigt. Se mere om Lissabon hoteller med udsigt nedenfor:

Café-Bar BA på Bairro Alto Hotel
Bairro Alto Hotel er ét af Lissabons dyrere 5-stjernede hoteller. Man finder den statelige gule hotelbygning på adressen Praca Luís de Camões 2.

Udefra ser Bairro Alto Hotel egentlig ikke så eksklusiv ud, men beliggenheden overfor Café Brasileira i Lissabons hippe Chiado shoppingkvartér fejler ikke noget.

På toppen af Hotel Bairro Alto finder man Café-Bar BA, som ikke er særlig stor, men til gengæld med placeringen tæt på vandet (Tejo-floden) har en formidabel udsigt – måske den bedste i Lissabon.

Café-baren åbner allerede kl. 12.30. Der er relativt dyrt med ‘danske’ priser fra 4,50 euro for en øl. Cocktails er Hotel Bairro Altos specialitet med 19 varianter på kortet. Man kan naturligvis også bestille forfriskninger uden alkohol herunder drinks og is-te.

Hotel Chiado
Ikke langt fra Hotel Bairro Alto ligger Hotel Chiado.

Tag-esplanaden er fantastisk og relativt ukendt. På Hotel Chiado er priserne desuden mere overkommelige end på Hotel Bairro Alto. En kande te koster eksempelvis 3 euro. Der er i øvrigt et meget stort udvalg af netop te på Hotel Chiado, hvor man sidder og overskuer Lissabon på store træstole.

Hotel Chiado café’en på 8. sal  har en andeles fantastisk udsigt over mod São Jorge borgen og de gamle Alfama-Castelo kvarterer.

Adressen er Rua Nova do Almada 114. Hotel Chiado er mere café end bar og har et stort udvalg af portugisiske vine. En øl fås fra 4 euro, mens café-menu’en er ganske rimelig prissat.

Indenfor I tagetagen findes en stor og særdeles hyggeligt indrettet lounge.

Hotel Chiado café’en åbner kl. 11.30.

Sky Bar på Tivoli Hotel i Lissabon
I det 5-stjernede Tivoli Hotel på shopping-gaden Avenida da Liberdade 185 findes øverst oppe på bygningen en ganske stor åben tagterrasse.

Her er der plads til over 100 gæster, og der er desuden indrettet hyggekrog, hvor udsigten er endnu bedre.

På Sky Bar er der udendørs DJ om aftenen og restaurant-område indenfor.

Restaurant Terraco på Tivoli Hotel er ikke det billigste sted at spise ude i Lissabon, men nøjes man med en øl på tagterrassen slipper man med 4 euro. Der er også en udendørs-menu, hvor man blandt andet kan få salat-retter (usædvanligt i Lissabon).

Sky Bar på Tivoli Hotel Lisboa ligger et godt stykke fra Tejo-floden, så udsigten er knap så fantatisk. Til gengæld er der kig ned på Lissabons største trafik-knudepunkt Marquês de Pombal rundkørslen i nordlig retning, der med sin statue af marquis’en med en løve i midten i sig selv er en seværdighed.

Tivoli Sky Bar er en oplevelse og er genåbnet for nyligt hver dag fra  kl. 17.

Panorama Pianobar på Hotel Sheraton
I den dyre ende af skala’en finder man udsigtsbaren Panorama på ét af Lissabons top-10 hoteller.

Det imponerende Sheraton Hotel er populært blandt forretningsfolk med dyr smag.

Som turist i Lissabon kommer man som regel ikke naturligt forbi denne kolos af en bygning i det mondæne Saldanha område i det nordlige Lissabon.

Panorama på Sheraton er et lukket område med et stort vinduesparti, men så absolut et besøg værd. Om aftenen er udsigten over Lissabons lyshav ‘second-to-none’ fra Panorama – blandt andet fordi Sheraton Hotel er beliggende tæt på ét af de højeste punkter i Lissabon og i sig selv er én af Lissabons højeste bygninger.

Det fremgår på Panorama’s ruder, hvad man ser. Afstandene er store, så indtrykket er størst om aftenen. Måske derfor åbner Panorama først kl. 19 (kl. 18 om sommeren).

Billigt er det ikke på Shraton. Man slipper ikke uden om at bruge minimum 10 euro (alle drinks minimum 14 euro). En øl koster 6,50 euro. Til gengæld er der i løbet af aftenen underholdning med pianist og sangerinde og service-niveauet er førsteklasses.

Man finder Panorama Pianobar på Sheraton hotellet på adressen Rua Latino Coelho 1 (metro station Picoas).

Se også: Oversigt over anbefalelsesværdige hoteller i Lissabon.

Din vurdering:Portugal og Spanien VM i fodbold - kl. 16 falder afgørelse af World Cup 2018 værtsskab

Efter at alle kandidaterne onsdag præsenterede deres bud på verdensmesterskabet I fodbold 2018, er det den 2. december 2010 op til FIFA’s bestyrelse at afgøre, hvor World Cup 2018 i fodbold skal afholdes.

Der er store økonomiske interesser forbundet med VM-arrangementet.

Kandidaterne til World Cup 2018 er:

  • Holland og Belgien (sammen)
  • England
  • Rusland
  • Portugal og Spanien (sammen)

Se også Bid-report for Spanien-Portugal (åbner som pdf).

Allerede i 2008 blev buddet fra Spanien og Portugal indleveret. Se 2008 artikel

World Cup 2022 kandidater
Også World Cup 2022 værtsskabet bliver afgjort d. 2. december i Zurich.

Her er kandidaterne til VM 2022:

  • Japan
  • USA
  • Qatar
  • Sydkorea (Korean Republic)
  • Australien

Som sædvanligt har FIFA gjort meget ud af beslutningerne, som er et helt lille event i sig selv.

Afgørelsen om Portugal og Spanien bliver VM værter findes omkring kl. 16 dansk tid (kl. 15 portugisisk tid).

Se også www.fifa.com .

UPDATE: 2. december 2010

Rusland vandt værtsskabet for World Cup 2018 i fodbold.

Din vurdering:Julegaveide 2010 - iPad kan købes i Portugal og Danmark fra 1. december

Apples nye tablet-computer iPad har siden slutningen af maj kunne købes i en række europæiske lande.

IPad til salg i Portugal
Fra den 1. december er iPad også mulig at købe i Portugal.

Den nye julegave-ide 2010 til relativt velbelåede givere kan blandt andet fås i elektronik-kæderne Worten og FNAC.

Ipad forhandles eksempelvis i Centro Comercial Columbo (Columbo indkøbscentret) i Lissabon og i NorteShopping indkøbscenteret i Porto. I begge disse centre har Apple den 1. december kl. 22 arrangeret Ipad launch events.  

Priser på iPads
Priserne på iPads i Portugal starter ved 499 euro for billigste model.

Man kan som i Danmark, hvor iPad ligeledes introduceres officielt den 1. december (som julegave-ide), vælge mellem 16GB, 32GB og 64GB versioner af den nye Apple ‘gadget’, som enten kan fungere via Wi-Fi eller i en dyrere version via Wi-Fi 3G.

Nogen analytikere mener at Ipad lignende produkter også benævnt ‘tablets’ snart vil overtage omkring 10% af markedet for computere.

Kritikere mener at det er svært at anvende iPad’en til at læse fra i længere tid på grund af skærmens begrænsninger – specielt i sollys.

Herunder Apple promotion video for den nye julegave-ide 2010:

Din vurdering:Lisbon Maraton 5. december 2010 – tusindvis af løbere fra hele Europa samles i Lissabon

Ét af Europas mest populære maratonløb afholdes den 5. december 2010 i Lissabon.

Samtidig med det godt 42 kilometer lange maraton-løb afholdes der et halvmaraton på 21 kilometer og desuden et såkaldt minimaraton på 6 kilometer uden for konkurrencen.

Se også: verdenrekord i halvmaraton sat i Lissabon.

Lissabon Maraton ruten
Lisbon Maraton ruten går gennem det centrale Lissabon ved Praca do Comercio og Rossio.

Inden da har løberne været omkring Benfica/Monsanto parken og desuden en tur længere vestpå uden for Lissabon i Belém før der igen returneres til centrum og derfra løbes tilbage op mod målet i Lissabons nordøstlige del.

Start og mål for maraton-ruten i Lissabon er Estadio 1° de Maio (stadion) – se kort over ruten .

Specielt de sidste 3-4 kilometer af Lisbon Maraton er hårde, idet strækningen fra Tejo-floden op til stadion er op af bakke. Det er 25. gang af Lisbon Maraton afholdes.

Se mere om det store løbe-event på Lisbon Maraton hjemmesiden .

Herunder video fra Lisbon Maraton 2009 indeholdende interview med nogen af de udenlandske deltagere:

Din vurdering:Flere unge portugisere vil emigrere – ufleksibelt arbejdsmarked i Portugal forhindrer karriere

Flere portugisiske nyuddannede unge forventes at emigrere til udlandet i de kommende år.

Stor jobsikkerhed eller det modsatte
Ifølge engelske The Telegraph er mange unge i Portugal trætte af landets fodslæbende økonomiske vækstrater i forhold til resten af Europa.

Det er ikke svært for de portugisiske unge at regne ud at de kommende år sandsynligvis ikke byder på de store muligheder i hjemlandet.

De nye stramninger af statens budget gør levevilkårene i Portugal endnu sværere for unge portugisere, som med stor sandsynlighed kan se frem til perioder uden arbejde, og såfremt et arbejde findes, vil det ofte være temporært og til en meget lav løn.  En startløn på 1100 til 1300 euro per måned for en universitets-uddannet ingeniør er ikke unormalt.

Som nyansat i Portugal får man meget sjældent tilnærmelsesvis de samme vilkår, som de ældre medarbejdere har, og mange ender med på papiret at arbejde selvstændigt på de såkaldte ‘recibo verde’ kvitteringer. Denne ‘ansættelsesform’ indholder så godt som ingen sikkerhed for at beholde jobbet.

Undtagelsen er børn af rige familier, men her har mange som tradition at lade de unge studere i udlandet efter at have gået i ofte dyre udenlandske privatskoler i Portugal. Efter studierne lader man ofte den unge indgå i familiens business-aktiviteter i Portugal og i udlandet – med mindre den veluddannede unge finder sig et godt job i eksempelvis England, Schweiz eller USA.

Udfordring for Portugals regering
Én af de største udfordringer for den portugisiske regering er de mange offentlige ansatte, som sidder med relativ høj løn i forhold til resten af samfundet og desuden gennem årene for en dels vedkommende har fået forhandlet sig til store privilegier såsom fri bil og lignende.

Disse privilegier til mellemledere og professionelle i det offentlige ligger ofte langt over niveauet i det private portugisiske erhvervsliv. De ofte midaldrende eller ældre medarbejdere har en meget stor grad af jobsikkerhed og kan reelt set ikke fyres på grund af ekstremt gode fratrædelsesforhold. Samtidig er der ikke indbygget store incitamenter til at udvikle sig fagligt, men istedet nok mere til at skabe yderligere administration.

Man kan således argumentere for at de ældre generationer i Portugal kva deres modvilje mod reformer tvinger de yngre generationer til at udvandre i store tal.

Se også: Portugisere emigrerer til udlandet (artikel fra 2008)

Modvilje mod forandring på Portugals arbejdsmarked
Portugals regering risikerer imidlertid stor vrede fra mange portugisere, hvis man ‘piller’ ved arbejdsmarkedets stive fratrædelsesordninger.

Det er dog efterhånden ved at være et spørgsmål om Portugal har råd til at lade være.

De offentlige ansattes fagforeninger foranstaltede i samarbejde med fagforeninger i den private sektor den største generalstrejke i mands minde den 24. november 2010 som udtryk for arbejdernes utilfrdshed med regeringens besparelser.

Portugisere i Danmark
Også i Danmark finder man en del portugisiske emigranter.

Som portugiser i Danmark kan man finde information på hjemmesiden Portuguesesnadinamarca.com  .

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »