Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkChampions League deltager Barcelona i Sporting Clube de Braga fly til København

Den spanske storklub FC Barcelona var den 2. november 2010 i København for at spille Champions League kamp.

Resultatet blev 1-1 efter en velspillet kamp, hvor FC København satte sig i respekt og havde det fornødne held til at modstå presset fra Messi og co.

Med portugisisk fodboldfly til København
Normalt flyver FC Barcelona med sponsoren Turkish Airlines, men det tyrkiske selskab havde desværre ingen fly ledige.

Derfor endte Barcelona med at ankomme i portugisiske Sporting Braga’s officielle fly fra det portugisiske leasingselskab HIFly.

Det 194 personers Airbus A310-304 er specielt derved at der står Sporting Clube de Braga på siden, og flyet bærer desuden Braga fodboldklubbens logo i stort format på halen.

Se billede af Braga flyet i rødt og hvidt med kende-bogstaverne CS-TEX fra selskabet HiFly fotograferet i Lissabon lufthavn.

Braga i Champions League
Braga spiller i øvrigt selv i Champions League i 2010 gruppespillet – for første gang nogensinde i klubbens historie.

Efter at have fået tæv 6-0 af Arsenal i London i første Champions League kamp, vandt Sporting Clube de Braga overraskende 2-0 hjemme over Partizan fra Beograd i Serbien.

Braga møder den 3. november endnu engang Partizan i CL gruppe H – denne gang på udebane, så man må formode at klubbens fly allerede er landet i Serbien.

Se også: Resultater og stilling i Champions League 2010-2011 .

Din vurdering:Formel 1 Portugal - måske får Portugal igen et F1 Grand Prix

Den nye Algarve Motorbane ved Portimão i Sydportugal havde allerede i 2009 succes med at få 6 Formel 1 teams til at teste på det 200 millioner euro dyre anlæg.

Kronen på værket vil være igen at få et Formel 1 Grand Prix i Portugal og der er gode chancer, forlyder det i portugisiske aviser.

Formel 1 i Portugal
Det sidste Formel 1 løb i Portugal blev kørt på Estoril banen ved Lissabon i 1996.

Siden har specielt tilskuerfaciliteterne på Estoril banen få kilometer nord for Cascais fået lov at forfalde. Estoril ligner med andre ord i tilskuer-mæssige henseende en bane fra 1980’erne, selvom der dog er opgraderet på kørernes sikkerhed.

Der køres stadig MotoGP motorcykel-løb og GT-løb i racervognsklassen på Estoril, og mange teams og bilproducenter anvender Estoril som testbane herunder til dæktest, model introduktioner til pressen, kører-kurser m.v.

Estoril banen har altid været en spændende bane for kørerene med en langside med høj hastighed og sving med niveauforskelle. Hertil kommer at Estoril banen ligger i et vindblæst område, der også stiller store krav til kørerens evner.

Formel 1 test i Algarve i Sydportugal
Den nye Formel 1 godkendte bane i Algarve, som officielt kaldes Autodromo do Algarve, har lagt billet ind på at få et Grand Prix til Portugal. Det vil sandsynligvis tage tid, inden dette kan blive en realitet.

Foreløbig er det målet at få Ferrari, McLaren, Red Bull og de øvrige store F1 teams til igen at teste i Algarve midt i februar 2011.

Se også: Indvielse af Autodromo do Algarve

International motorsports hovedorganisation FIA afgører på et team-møde den 11. december 2010, hvilken testbane, der skal anvendes i februar. Der er store penge på spil idet de store teams på 3 dage forventes at spendere omkring 10 millioner euro på hotelophold, bespisning, leje af bane osv.

På den positive side i forhold til en dag at få et Formel 1 Grand Prix til Portugal, menes FIA’s nye formand Jean Todt at støtte Algarve banens kandidatur.

Såfremt Formel 1 banen i Algarve udvælges som testbane til februar testen 2011, vil det være et stort skridt på vejen til et Formel 1 Grand Prix i Portugal.

Herunder video fra Autodromo do Algarve under indvielsen i 2008, hvor Toro Rosso team’et stillede op med en Formel 1 racer til lejligheden:

Din vurdering:Dilma Vana Rousseff ny præsident i Brasilien - stort oliefund udfor Rio de Janeiro afsløret under valget

Brasilien har fået ny kvindelig præsident.

Det blev den 62-årige økonom Dilma Vana Rousseff fra det siddende regeringsparti Partido dos Trabalhadores – der på dansk kan oversættes med ‘Arbejderpartiet’.

Dilma Rousseff efterfølger den strækt populære Præsident Lula fra samme parti, som tilskrives en stor del af æren for at Brasiliens økonomiske fremgang også er kommet fattige brasilianere til gode.

Acordo Ortográfico 2009
Lula var én af medunderskriverne af den nye portugisiske sprog-aftale Acordo Ortográfico, som med justeringer i Portugal og Brasilien gør at specielt internettet er lettere at navigere på det fælles portugisiske sprog.

Se også: The Empire Strikes Back – et spørgsmål om ære

I Portugal indfører man i 2010-2011 den nye sprogreform, som stadig er kontroversiel blandt dele af den portugisiske befolkning. I Brasilien har de fleste været nemmere at overbevise, og reformen blev indført stort set omgående i år 2009. Den bliver dog først obligatorisk i Brasilien fra år 2013.

Se guide til sprog-reformen til brasilianere (åbner som pdf) og til portugisere i Magasinet Visão .

Fremtidig politik i Brasilien
Rousseff gik til valg på at videreføre Lula’s politik, der blandt de største mål har at afskaffe fattigdommen i Brasilien.

Præsident Rousseff har desuden sat sig for at forbedre infrastrukturen i det store land.

Rousseff var den afgående præsident Lula’s kandidat, og selv om hun måtte ud i en ekstra valgrunde før sejren var hjemme, har hun en betydelig opbakning i befolkningen.

I den afgørende afstemning mellem hende og modkandidaten José Serra fik Rousseff ca. 56% af stemmerne.

Den tidligere stabschef for Lula og inden da energiminister i Brasilien er aldrig tidligere blevet valgt til noget offentligt embede.

Til gengæld har hun en usædvanlig baggrund som datter af en bulgarsk indvandrer og senere som guerilla-leder i 1970’erne, hvor hun blev fængslet og tortureret af militærdiktaturet i Brasilien.

Som energiminister gennemførte hun blandt andet kampagnen ‘Luz para Todos’ – på dansk: ‘Lys til alle’, som gik ud på at få elektricitet ud til fattige landsbyer på landet i Brasilien.

Oliefund ved Rio de Janeiro i Brasilien
Samme dag, som Rousseff blev valgt, kunne internationale medier videregive nyheden om et meget stort oliefund ud for Rio de Janeiro.

Oliefundet, der betragtes som det største i Brasilien siden år 1976, indeholder ifølge det nationale olieselskab Petrobras måske op til 15 milliarder tønder olie og vil med stor sandsynlighed fordoble Brasiliens oliereserver.

Dermed vil Brasilien rykke op i den internationale Top 10 over olieproducerende lande.

Herunder Youtube-video om Dilma Vana Rousseff’s liv (på brasiliansk-portugisisk):

Din vurdering:Lissabon billeje – billigste udlejningsbil i Lissabon Lufthavn for under 600 danske kroner for en uge

I november-december-januar er der traditionelt særdeles billige udlejningsbiler i Lissabon.

Billeje Lissabon lufthavn
Booker man bil i lufthavnen i Lissabon vil man kunne finde tilbud fra under 600 kroner for en uges Lissabon billeje (pris set 31. oktober 2010).

For denne pris får man en lille udlejningsbil i Toyota Aygo/Peugoet 107 klassen, men i forhold til, hvad det koster at eje og forsikre den samme bil i privat regí må prisen på mellem 70 og 80 euro for en uges billeje i Lissabon Lufthavn siges at være et super-tilbud.

Årsagen er naturligvis at der er overskud af biler uden for turistsæsonen.

Også de lidt større biler i Lissabon lufthavn er særdeles billige i efterårs- og vinter-sæsonen.

Lissabon billeje (Lissabon Lufthavn)  til jul og nytår
Skal man bruge en udlejningsbil til jul eller nytår i Lissabon lufthavn, kan det betale sig at bestille i god tid.

Per oktober 2010 lejes billigste jule-bil (20-27 december) ud for 100 euro (745 kroner) for en uges billeje i Lissabon lufthavn.

Prisen på billeje til jul og nytår stiger med stor sandsynlighed jo tættere på højtiderne, der bookes.

Bilforsikring ved leje af bil i Lissabon lufthavn
Alle udlejningsbiler i Lissabon lufthavn har ansvars- og kaskoforsikring inkluderet i prisen.

Der er dog som regel en selvrisiko, og den ligger typisk mellem 700 og 1000 euro for de mindste biler (af og til lavere eller ingen selvrisiko).

Man finder oplysningerne om selvrisiko under ‘prisdetaljer’ på Cartrawler-søgesmaskinen. Vil man gerne eliminere denne selvrisko kan selvriskoforsikring tilkøbes for 41 kroner per dag (5,50 euro per dag) ved booking online.

Se aktuelle priser på billig billeje i Lissabon lufthavn.

Din vurdering:Vind rejse til Portugal med Portugisisk Vinkælder

Netop nu holder Portugisisk Vinkælder udsalg fra mandag den 1. november – lørdag den 6. november 2010.

I den anledning udlodder Portugisisk Vinkælder en fire dages rejse for 2 personer til Portugal.

Alle der køber 12 flasker Monte Velho 2009 i udsalgs-perioden via Portugisisk Vinkælders hjemmeside deltager automatisk i lodtrækningen om en rejse til Portugal.

Hvis man vælger at handle direkte i Portugisisk Vinkælders fysiske butik i Allégade i Odense, deltager man naturligvis også i lodtrækningen.

Vinderchancen er således ret stor.

Vind rejse til Portugal med besøg på vingården Herdade do Esporão
De heldige vindere af rejsen til Portugal kan bl.a. glæde sig til at skulle besøge den portugisiske vingård Herdade do Esporão, hvor der bydes på rundvisning, smagning og frokost.

Herdade do Esporão ligger i Alentejo i det centrale Portugal tæt på Reguengos de Monsaraz. Vingården er særligt kendt for vinene Esporão og Monte Velho.

Vinhuset Herdade do Esporão har desuden konstant fokus på at forny sig. Et af de seneste tiltag er et udvidet område målrettet besøgende, der omfatter smagerum, vinbar og en portugisisk restaurant med lokale egnsretter fra Alentejo.

Vinderne af vinrejsen til Portugal skal desuden på sightseeing i Évora og Lissabon.
Rejsen har en værdi af ca. 10.000 kr.

De 12 flasker Monte Velho 2009 rødvin koster 500 kr. i udsalgsperioden.
Normalprisen for Monte Velho vin hos Portugisisk Vinkælder er 55 kr. per stk.

Køb Monte Velho vin online hos Portugisisk Vinkælder og deltag i lodtrækningen om vinrejsen til Portugal

Monte Velho Vin

Vinen Monte Velho fra Herdade do Esporão
De seneste 10 år har Monte Velho vinen været blandt de mest solgte vine i Portugal. Det skyldes at der er et godt match mellem pris og kvalitet. Vinen karakteriseres af Portugisisk Vinkælder som en frisk, charmerende og ligetil vin med god moden frugt i såvel næse som smag. Desuden er syren i Monte Velho meget mild.

Monte Velho har ligeledes opnået en række anerkendelser. Monte Velho blev i december 2009 kåret til ”Best buy” i Wine Enthusiast med 85 point. Også i danske vinmedier har vinen fået god omtale blandt andet i Vinavisen, der gav Monte Velho 5 stjerner og skrev:

"Til prisen er dette en virkelig god hverdags-rødvin med fyldig frugt, let krydderi og en ganske charmerende sødme. Lang eftersmag. Alle pengene værd".

Relateret artikel
Portvinsfestival på Børsen i København 1. november

Din vurdering:Lissabon det nye Venedig fredag den 29. okt. 2010 - oversvømmelse i Baixa området

Efter et voldsomt regnskyl blev det nedre Lissabons gader den 29. oktober omdannet til vandveje.

Man kunne kun med besvær bevæge sig i bil på vejen i ‘det nye Venedig’ i Baixa i Lissabon, hvor vandet stod op i 10-20 centimeters højde.

Visse steder i de stejle gader i Lissabon, eksempelvis på Rua de São José var vandstanden endnu højere, da vandet i stærk strøm fejede ned af vejen.

Oplevelsen er ikke ny for Lissabons beboere, som døjer med et kloaksystem, der ikke er bygget til sådanne spidsbelastninger.

Metro-stationen i Baixa måtte lukke på grund af vand og også i Cascais vest for Lissabon, hvor der i denne weekend afholdes MotoGP motorcykelløb på Estoril banen, har arrangørerne måtte udskyde en del af arrangementet til eftermiddagen d. 30. oktober.

Herunder Youtube-video fra Baixa kvarteret i Lissabon :

Din vurdering:Enighed om budget for 2011 mellem Portugals regering og oppositionspartiet PSD

Den portugisiske regering meddelte fredag aften d. 29. oktober at der er skabt enighed om statens budget for 2011.

Dermed har Portugal udsigt til en mere stabil økonomi, idet det forventes at udenlandske långivere vil reagere positivt på det forventede særdeles stramme budget.

Detaljer om budgettet offentliggøres senere lørdag d. 30 oktober 2010.

Budgettet forventes at blive et af de hårdeste for den portugisiske befolkning i 25 år. Den endelige vedtagelse er planlagt til at finde sted i parlamentet i Lissabon den 3. november 2010.

Se også: Spareforslag fra den portugisiske regering (ikke det endelige budget)

Enigheden går ud på at PS regerings-partiet justerer spare-forslagene, således at der spares mere på udgifterne og skatterne sættes mindre op. Der vil dog sandsynligvis stadig indgå en momsstigning på fra 21 til 23%.

Med regeringens justeringer vil PSD partiet afstå fra at stemme den 3. november.

(opdateres med yderligere detaljer)

Din vurdering:Golf i Portugal - Colin Montgomery positiv over for Portugals Ryder Cup bud

Den kendte golfspiller Colin Montgomery var i 2010 holdkaptajn for Europas Ryder Cup hold, da holdet med mindst mulig margin slog USA.

Ryder Cup turneringen
Ryder Cup spilles hvert andet år mellem et udvalgt hold af Europæiske golfspillere og et hold af golfspillere fra USA.

Den traditionsrige Ryder Cup anses for verdens mest prestigefyldte golfturnering. 

I 2010 blev turneringen spillet på Celtic Manor banen i Wales. Næste Ryder Cup turnering er i år 2012, hvor den finder sted på Medinah Country Club i Illinois, USA. I 2014 er Gleneagles banen i Skoland vært, og derefter er det Hazeltine National Golf Club i Nebraskas tur i år 2016.

Comporta golf-området syd for Lissabon
Ryder Cup 2018 har stadig ingen europæisk værtsbane, og den portugisiske golf-federation har lagt et bud ind på arrangementet.

De 5 kandidater til afholdelse af det prestigefyldte arrangement, som i 2018 finder sted i Europa, er følgende:

  • Frankrigs bud: Saint-Quentin-en-Yvelines
  • Tysklands bud Neuburg-Rohrenfeld
  • Portugals bud: Lissabon-Comporta Dunes i Alentejo
  • Spaniens bud: Madrid-Guadarrama
  • Hollands bud: Rotterdam-Lingewaal

Området omkring Comporta syd for Lissabon indeholder flere golfbaner af høj klasse.

Mange booker golfrejser til Portugal med en runde eller to på den kendte Troia bane i Comporta. Portugals Ryder Cup bud er til gængæld umulig at spille på, da den nye Comporta Dunes bane endnu ikke er anlagt.

Se også: Luksus-golfrejser til Portugal

Godt vejr i Portugal ifølge Colin Montgomery
Den 28. oktober 2010 udtalte den indflydelsesrige og vellidte skotske golfspiller Montgomery sig positivt om Portugals Ryder Cup bud under Mission Hills Star Trophy turneringen i Kina.

Colin Montgomery mener at de sydeuropæiske lande Spanien og Portugal har en stor vejrmæssigt fordel og er glad for at Portugal har budt ind på Ryder Cup 2018.

Portugal er speciel for Ryder Cup 2010 kaptajnen, idet det var her han første gang vandt en internationel turnering i 1989.

Herunder video fra Comporta golf-området:

Din vurdering:Den kinesiske præsident Hu Jintao kommer på statsbesøg i Portugal 6-7 november 2010

Portugal får fint besøg, når premierminister José Sócrates den 6. november tager imod Kinas præsident Hu Jintao.

En kinesisk leder med erfaring
Den kinesiske leder er som mange andre kinesiske politiske topfolk uddannet ingeniør, hvilket er en prestigefuld uddannelse i det kommunistiske Kina.

Hu Jintau har været medlem af kommunistpartiet siden 1964 og har et særdeles godt kontaktnet.

Efter blandt andet at have været guvernør i Guizhou og senere i Tibet i perioden 1989-1990, kom han til hovedstaden Beijing (Peking).

Nogen Kina-eksperter mener at det var Hu Jintau’s effektive, hårdhændede og succesfulde kontrol af et oprør i Tibet, som fik ham ind i ‘varmen’ hos de daværende magthavere i Kina’s hovedstad – herunder hos den daværende stærke mand i kinesisk politik Deng Xiaopeng. Officielt udviklede Hu Jintao ‘højdesyge’ i Tibet og blev derfor forflytttet til Beijing – se mere på siden Kinablog.dk .

Efter ankomst til magtens centrum i Beijing steg han i graderne indtil han i 2004 blev valgt af det kommunistiske parti til det mest magtfulde embede i Kina.

Kinesisk hardliner
Præsident Hu Jintao har en reserveret og set fra vesten næsten underspillet stil, men ser man på hans vej til magten, er der ingen tvivl om at Kinas mest magtfulde mand besidder en jernvilje og ganske store ambitioner på Kinas vegne.

Den kinesiske leder har blandt andet ladet Kina reagere skarpt på den norske Nobel-pris uddelings-komité (og i den forbindelse også på Norge), som i efteråret 2010 gav Nobels Fredspris til en kinesisk systemkritiker.

Kinas præsident er uenig med Japan om farvandet mellem de to lande, hvilket i 2010 har afstedkommet en særdeles spændt situation da et kinesisk skib blev opbragt af Japan.

På den økonomiske side holder Kina og det vil i stor udstrækning sige Kinas præsident Hu Jintao, en kunstig lav valutakurs på sin valuta; den kinesiske renminbi, hvilket får den frie verdens markedsdrevne virksomheder til at flytte endnu mere produktion til Kina.

I Kina er stort set alt fortsat langt billigere at producere – delvis på grund af den kunstigt lave valuta.

Man er i Kina endog begyndt at forlange at lande, som ønsker at sælge varer til Kina, skal have en produktion i Kina.

På den indensrigspolitiske front i Kina ser der ikke ud til at være udsigt til mindre kontrol med borgernes ytringer.

Google, CNN og andre vestlige medie-virksomheder får jævnligt deres internet services blokeret i Kina. I oktober 2010 udmeldte kommunistpartiet med Hu Jintao i spidsen (se artikel på Kinablog.dk) at der ikke vil blive lempet på begrænsningerne i ytringsfriheden.

Hu Jintao sidder som præsident i Kina indtil 2012, hvor han afløses af den lidt yngre nuværende vicepræsident Xi Jinping. Det er tvivlsomt om det vil give de store ændringer i Kina set fra befolkningens synspunkt. Se mere om muligheden for politiske reformer i Kina i artikel på Information.

Den kinesiske politik i Europa
Europæerne er så småt begyndt at indse at Kina sjældent giver efter og ofte forsøger at skaffe sig fordele ved at ‘presse citronen’ eller ved at diktere særregler for kinesiske interesser af den ene eller anden slags.

Det gør andre lande herunder USA og EU lande naturligvis også, men der er en tendens til at Kina er villig til at gå længere end de fleste stater for at skaffe sig fordele.

Som en konsekvens heraf er der langsomt ved at blive indført told på indførsel af visse kinesiske varer, hvor det vurderes at den kinesiske stat forvrider de naturlige markedskræfter til Kinas fordel. Det gælder blandt andet glasfiber til vindmøller.

Som nyeste skud på stammen i den kinesiske politik overfor Europa tilbød Kina i efteråret 2010 at hjælpe Grækenland ved at købe græske statsobligationer. Det samme gode tilbud har Kinas præsident ladet forstå også er til stede for Portugal.

Denne form for tilbud om finansiel støtte ved opkøb af statsgæld i økonomisk trængte økonomier ved EU-landene ikke helt, hvordan de skal reagere på. De fleste toppolitikere i EU ved at Kina og Kinas præsident sjældent gør noget uden at kunne se en fordel for Kina i det.

Europa's politik over for Kina
Der er bred omend modvillig enighed om at europæisk politik overfor Kina ikke har udviklet sig i samme grad som USA's politik og samarbejde med Kina har det.

Europæiske politikere har indtil videre sjældent fundet det umagen værd at sætte sig ordentlig ind i kinesiske forhold.

Der er ganske få europæiske politikere, som taler kinesisk. Europas ledere har fundet det om muligt endnu mindre interessant at delagtiggøre deres befolkninger i Kina's udvikling.

Dette kan synes naivt og mangelfuldt, idet Kina på mange vigtige områder er EU's største handelspartner og i fremtiden vil få meget stor betydning for Europa. Resultatet er at Europas befolkninger i år 2010 ved betydeligt mindre om Kina, end kineserne ved om Europa.

Se også kronik i Politiken fra august 2009 af Clemens Stubbe Østergaard, som på grundig vis beskriver problematikken.

I år 2020 forventes det at Kina, USA og EU hver repræsenterer omkring 20% af verdenhandelen. Herefter vil Kina efter de fleste eksperters mening overhale USA og EU i betydning.

'China Bashing'
Udover den almindelige uvidenhed i Europa om Kina, er der også en udpræget tendens til såkaldt 'China Bashing' i europæiske medier og af europæiske politikere.

Mange politikere og journalister udtaler sig og skriver på et spinkelt grundlag negativt om forhold i Kina.

Det er med andre ord let at tage udgangspunkt i europæisk tænkemåde i mødet med Kina og den kinesiske samfundsform.

Hvad mange af meningsdannerne i Europa glemmer er at de fleste almindelige kinesere, i det mindste under den nuværende kraftige økonomiske vækst, helhjertet støtter den kinesiske ledelse og er stolte over at Kina er ved at tilkæmpe sig sin fortjente plads i verden.

Kina og Portugal  
Det kinesiske samarbejde med Portugal er præget af gode forbindelser. Ikke mindst den vellykkede overdragelse af kolonien Macao til Kina i år 1999 (det var aftalt mange år i forvejen) styrkede forholdet mellem Portugal og Kina.

I Lissabons Lapa distrikt er den kinesiske ambassade blandt de største udenlandske repræsentationer.

Sidste besøg af en kinesisk statsleder i Portugal var netop i 1999 i forbindelse med overdragelsen af Macao. Hu Jintao’s forgænger på præsidentposten Jiang Zemin var i Portugal til overdragelses-festligheder.

Kinesiske topledere ynder at undgå faste dagsordener og direkte forhandling. Man hylder en praksis om at lade lavere rangerende personer forhandle ting på plads på forhånd.

Dermed distancerer kinesiske topledere sig i realiteten ofte fra direkte involvering. Dette kan give en strategisk fordel, men også være en hæmsko i mangel på evne til at foretage hurtige beslutninger.

Under den kinesiske præsidents besøg i Lissabon forventes det at der vil blive fokus på kinesiske investeringer i Portugal herunder i turistindustrien.

Præsident Hu Jintao ankommer til Portugal d. 6. november direkte efter et officielt besøg i Frankrig.

Relateret artikel: Kinesisk indflydelse i Angola

Din vurdering:Dansk andelsselskab i Algarve - feriehus i Portugal på delebasis

En gruppe danskere er gået sammen om at købe feriehus i Portugal.

Det store hus Casa d’Arte ligger i landsbyen Alportel ved den lidt større by Sao Bras de Alportel inden for kort køreafstand af byen Faro og Faro lufthavn (25 km).

Huset er udbudt som andelsprojekt til en fast pris af 115.000 kroner per andel.

Feriehus i Portugal på andelsbasis
For denne sum får man et andelsbevis og ret til at booke sig ind i bo-afdelingerne i huset.

Der er i alt 9 ferielejligheder; også kaldet bo-afdelinger i det maleriske feriehus i Portugal, der oprindeligt blev opført af en kunstner.

Totalt sælges 64 andele i projektet. Hver andel giver ‘13 klip’ som kan anvendes fordelt i høj- og lavsæsonen efter nærmere regler til en lille eller større lejlighed.

Projektet godt på vej
Pr. januar 2011 har projektet allerede solgt over 30 andele, skriver initiativtager Stig Hardbo Jørgensen på hjemmesiden www.feriehus-i-portugal.dk, hvor man kan finde mere information om projektet.

Udgifter til drift af feriehuset koster hver andelshaver 350 kroner i måneden. En uge i huset koster omkring 200-300 kroner i forbrug.


Se kort over Feriehus i Portugal - Sao Bras de Alportel i større format

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »