Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFrancesinha - specialitet fra Nordportugal med fransk forbindelse

Én af Porugals mest berømte retter er Francesinha.

Nogen vil nok mene Francesinha ikke er en værdig repræsentant for det portugisiske køkken.

Rejser man til Portugal, skal man prøve at smage den berømte ret Francesinha.

Særligt i det nordlige Portugal i byen Porto er retten udbredt, idet retten rygtes at stamme fra byen.

Den nordportugisiske ret Francesinha er - efter sigende - opfundet af den portugisiske Daniel David Silva.

Han boede mange år i Frankrig, hvor han arbejdede på en fransk restaurant.

Francesinha

Daniel David Silva tog tilbage til sit hjemland Portugal og fik arbejde på A Regaleira restaurant. Her forsøgte at tilberede forskellige variationer af den franske specialitet ’croque monsieur’ ved at tilføje lokale ingredienser, hvilket resulterede i retten, som i dag kaldes Francesinha. Ordet Francesinha betyder ’små franske’.

Ingredienser i Francesinha - Nordportugals mest berømte ret
Som regel er francesinha en kaloriebombe, der kan få enhver McDonalds menu til at se sund ud. Salat hører sig absolut ikke til i forbindelse med den nordportugisiske specialitet, men pommes fritter ses ofte.

Francesinha kommer især til sin ret, som 'dagen-derpå' mad og er særdeles populær i den nordlige del af landet, hvorimod man i Lissabon og på Algarvekysten er mere til de portugisiske burger-varianter 'pregos' og 'bifanas'.

Hovedingredienserne i Francesinha består typisk af to skiver brød, en mør okse - eller kalvesteak, ost, pølser og skinke. Og vigtigst af alt: Sovsen. Den hemmelige ingrediens er sovsen, der tilberedes efter kokkens fantasi og herefter hældes over sandwichen, inden den sættes i ovnen. Somme tider bliver der tilsat pommes frites og et æg på toppen af sandwichen.

Sovsen kan blive tilberedt af alt - lige fra øl, hvidvin, portvin, hummersuppe, laurbær, tomatpuré, til brandy, smør, oksebouillon eller piri piri.

Francesinha I

Men i dag findes retten i tusindvis af afskygninger, idet der efterhånden er mange forskellige fortolkninger af retten. Der er sågar lavet en vegatar-Francesinha.

Hvor finder man den bedste Francesinha i Porto?
Går ferien til Porto finder du et utal af restauranter, der serverer Francesinhas.

Café Santiago er ét af mest berømte steder at prøve Francesinha. Grundet stedet popularitet har sønnen af restaurant-ejeren, åbnet en søster-restaurant for at imødekomme den enorme efterspørgsel. Man finder Café Santiago på Rua de assos Manuel 198, 4000-382 Porto, Portugal.

Du kan prøve Francesinha på føderestauranten Restaurane a Regaleira, hvor specialiteten selvfølgelig er Francesinha. A Regaleira ligger på Rua do Bonjardim 87, 4000-124 Porto, Portugal. Et andet alternativ er Cufra, der foruden at være kendt for sin Francesinhas, var én af Portos første fiskerestauranter. Cufra ligger på Avenida da Boavista 2501, 4100-119 Porto, Portugal.

Går rejsen til Campo Alegree området, er Capa Negra II et besøg værd. Restauranten er berømt for Francesinhas, der findes i et væld af udgaver. Capa Negra II ligger på Rua do Campo Alegre 191, 4150-177 Porto, Portugal.

På Portos shopping gade, Rua de Santa Catarina ligger Bufete Fase. Dette sted severer Francesinhas i et åbent køkken, hvilket betyder at man kan se sin mad blive tilberedt. Restauranten findes på Rua de Santa Catarina 1147, 4049-050 Porto, Portugal.

Man kan også slå et smut forbi Santa Francesinha og smage den nordportugisiske ret Francesinha, der ligger på Praca Dos Poveiros 72, 4000-393 Porto, Portugal.

Francesinha II

Hvor finder man den bedste Francesinhas i Lissabon?
Man behøver ikke at rejse til Porto for at smage Francesinha - den findes nemlig på mange forskellige caféer og restauranter. Lige som i Porto er der et væld af muligheder for at smage Francesinhas på restauranter i Lissabon.

Aflæg Fulgor et visit i forbindelse med din rejse til Lissabon - her er der også Francesinhas på menukortet. Fulgor restauranten findes på Avenida Dr. Julio Dantas n02 1070-095 Lissabon, Portugal. Lucimar er én af restauranterne, der byder på Francesinhas. Restauranten ligger på Rua Francisco Tomas Da Costa 28, Bairro Santos Ao Rego, 1600-093 Lissabon, Portugal.

Man kan også besøge restauranten Dom Tacho for at afprøve Portos specialitet Francesinha. Restaurant Dom Tacho finder man på Rua David de Sousa 19A, Lissabon, Portugal. Slår man et smut forbi madmekkaet Mercado Da Ribeira i hjertet af Lissabon, kan man hos den portugisiske gourmet specialist Miguel Castro E Silva få Francesinha.

Andre portugisiske specialiteter
Du kan også forsøge dig med andre portugisiske specialiteter, som bacalhau og lulas. Klipfisken bacalhau, som kan sammenlignes med smagen af torsk, kommer i et utal af forskellige versioner. Én af de mest typiske Bacalhau retter, er bacalhau à brás, der består af hakket klipfisk, oliven, persille og tyndskårne pommes frites.

Lulas er én af de bedste fiskeretter i Portugal, og fås også i flere variationer - blandt andet lulus grelhadas og lulas recheadas. Retten lulas grelhadas består af grillet cuttlefish (tiarmet blæksprutte) med smørsovs, citron, laurbærblade og kogte kartofler, mens lulas recheados er en stuffed version. Læs mere om lulas.

Man kan også springe ud i polvo a lagareiro, der er stegt blæksprutte med sugekopper eller friturestegt blæksprutte i retten choco frito.

Din vurdering:Portugisisk valgresultat – regeringskoalision går tilbage, men får stadig flere stemmer end PS-socialisterne

De portugisiske vælgere har talt.

Som det første land, som tidligere har modtaget EU-hjælpepakke, og dermed har været nødt til at gennemføre særdeles hårde besparelser, har regeringen, som har stået for besparelserne, fået opbakning.

Der er dog tale om en mindre opbakning end tidligere, men trods alt er Pedro Passos-Coelho’s centre-højre regeringskoalisionen efter valget stadig den største politiske fløj i portugisisk politik.

PS-socialisterne har vundet stemmer i forhold til sidste Portugal valg i 2011, men kun omkring 4 procent-point.

Regeringsmagt kan skifte
Hvis oppositionen, som i realiteten ledes af PS-socialisterne, vælger at samarbejde med den stærkt spare-kritiske yderste venstrefløj, kan det dog vise sig at Portugals regeringskoalision alligevel falder.

Stemmetallene gav følgende procent-fordeling ved valget i Portugal d. 4. oktober 2015:

- PSD og CDS-PP regeringskoalisionen    38,3%

- PS-socialistene                                        32,4%

- Venstreblokken BE                                   10,2%

- Kommunister/grønnne PCP/CDU              8,3%

- Andre                                                         7,1%

57% af de stemmeberettigede afgav deres stemme ved valget.

I de 38,3% til regeringskoalisionen er medtaget 1,51% stemmer på PSD på Madeira og på Azorerne, der formelt set ikke er i regeringskoalision. Mange steder ses resultatet for regeringen derfor som 36,8% af stemmerne.

Både kommunister/grønne og måske specielt Venstreblokken BE fik et godt valg og vil uden tvivl medvirke til at presse PS's politik meget mere til venstre, hvis PS-formand António Costa vælger at anvende det knebne venstreorienterede flertal.

Portugals præsident har luftet muligheden for at danne en regering hen over midten, men ingen af partilederne har før valget været klar til at diskutere denne mulighed

Flere besparelser i Portugal?
Portugal er endnu ikke ‘out of the woods’ efter en økonomisk set katastrofal regeringsførelse fra tidligere PS og PSD regeringers side (før EU-redningspakke 2011).

På trods af mange besparelser, er der stadig ekstremt mange gamle privilegier, overdrevet bureaukrati og general slendrian i store dele af den offentlige sektor i Portugal.

World Economic Forum opgør i en survey befolkingerne i de rige landes opfattelse af deres eget land. Her opnår Portugal at blive vurderet til at have den 7. dårligste økonomistyring (most wasteful spending) i den offentlige sektor ud af sammenlignelige lande.

Din vurdering:FIFA rangliste oktober 2015

Det portugisiske fodboldlandshold er blevet rangeret, som det fjerde bedste landshold næstefter Belgien, Tyskland og Argentina per oktober 2015.

Læs: Hvordan beregnes FIFA-rangliste?

Det danske landshold er placeret bedre end nabolandene Norge og Sverige. Danmark er rykket seks pladser ned, og er placeret på en 28. plads.

Norge er den helt store højdespringer og er hoppet 35 pladser op ad rangstien og ligger på en 34. plads. Det svenske landshold er rykket 9 pladser ned og er placeret på en 45. plads.

Læs mere Ronaldo - The Movie

Holland ligger på en skuffende 14. plads næstefter Rumænien, Schweiz og Østrig.

 

Land

Points

1

Argentina

1419

2

Tyskland

1401

3

Belgien

1387

4

Portugal

1235

5

Columbia

1228

6

Spanien

1223

7

Brasilien

1204

8

Wales

1195

9

Chile

1177

10

England

1161

Oversigt over FIFA-rangliste på FIFA.

Din vurdering:Ronaldo - The Movie

Den 2-minutters lange trailer til Cristiano Ronaldos film viser udpluk fra Ronaldos liv.

Vi bliver taget på en rejse gennem hans barndom, karriere og privatliv.

Men det er ikke bare en overfladisk fortælling. Vi kommer helt tæt på fodboldstjernen og ser og høre, hvad han har ofret for at nå til tops.

Se Ronaldo narre folk i Madrid

I 14 måneder har et filmhold fulgt den 30-årige Ronaldo på helt tæt hold - både privat og i det offentlige rum. 

Ronaldo - The Movie er produceret af skaberne af en anden imponerende sports dokumentar ’Senna’ om Ayrton Senna og Amy Winehouse filmen ’Amy’.

Læs Ronaldos næste projekt

Se traileren til Ronaldo The Movie

I traileren ser man et glimt af Lionel Messi, der blikker og peger i retningen af kameraet. Er det mon et hint om, at filmen vil behandle rivaliseringen mellem de verdensberømte fodboldstjerner?

I forbindelse med Ronaldo filmen har Cristiano Ronaldo udtalt, at den ikke er manipulerende eller fiktion, men viser derimod mennesket bag den kendte verdensstjerne - uden filter. Desuden har han sagt, at 'Ronaldo - The Movie er god mulighed for mine fans for at lære mig bedre at kende'

Dokumentaren har premiere mandag d. 9. november i London.

CR7 Museum I Funchal
Kan man ikke få nok af Real-stjernen, kan man gå på opdagelse i Ronaldos Museum i Funchal. Her kan man komme helt tæt på stjernen - få historier om hans barndomsliv, karriere og privatliv.

Man kan også beundre de 170 pokaler, de tre Golden Shoes og tre Golden Balls, der ligeledes står i udstillingen på Ronaldos CR7 Museum. Udstillingen dækker over trofæer fra hans start i Sporting Lissabon, til skiftet til Manchester United og til hans nuværende klub Real Madrid.

Endvidere kan man iagttage billeder og videoer, der alle illustrerer Ronaldos liv på og udenfor fodboldbanen. Forevig besøget ved at tage et billede sammen med en af hans mange voksstatuer.

CR7 Museet findes på Princeesa Dona Amelia N10, 9000-019 Funchal i Portugal.

Læs mere om CR7 museet + seværdigheder i Funchal

Din vurdering:Efterårsferie er Lissabon-ferie

Hold efterårsferie i Lissabon (uge 42).

Lissabon er efter sigende en af verdens smukkeste storbyer. Men kigger du efter i krogene eller bevæger dig uden for de turistdominerede områder, får du en helt anden oplevelse af Lissabon.

Lej bil i Lissabon Lufthavn

Byen er ekstrem kontrastfyldt. Ved første øjekast ser du de smukke hoteller, der rejser sig så højt øjet kan række, men ved siden af står en faldefærdig bygning, der egentligt hører hjemme i et slumkvarter. Men dér, der bor de lokale.

Det er utrolig spændende at bevæge sig ned gennem de smalle, snørklede gader og opleve de lokales hverdag og den specielle atmosfære.

Lissabons sporvogne
Det skramler og hyler, når den passere hjørnet, og dér ser man den - som taget ud af en gammel film. Sporvognen.

Sporvogn Lissabon

Sporvognene er Lissabons varemærke og er næsten svarende til Eiffeltårnet i romantikkens by, Paris.

Når du hopper ombord på en sporvogn, vil du blive taget med på en rejse gennem Lissabons seværdigheder.

Et hvin fra sporvognen indikerer et stop og en kæmpe menneskemængder myldrer ind i vognen, indtil der er propfyldt med lokale og turister.

De rumlende sporvogne fører dig gennem de bumblende, smalle og stejle gader mellem de skæve og ukurante huse, hvor vasketøjet blafrer fra balkonerne.

Husk at holde på hat og briller. Det er nemlig ikke altid let at gennemskue, hvornår chaufføren stopper og starter vognen. Sporvognene bliver igangsat med et ryk, mens chaufføren hiver i håndtaget og drejer på jul.

Sporvognene er den mest effektive måde at komme rundt på i Lissabon - og dette er lommetyvene også klar over, så pas på dine værdier, særligt hvis du rejser til Lissabon i efterårsferien (uge 42) eller i sommermånederne.

Sporvognene har været det mest ideelle transportmiddel i Lissabons små gader siden 1873, hvor den første sporvogn blev sat i aktion. Dog har sporvognene været elektriske udgaver siden 1901.

Der var hele 27 linjer i midten af 1950’erne, men i dag er der kun fem af linjerne tilbage.

Arco da Rua Augusta - Lissabons triumfbue
På Arco da Rua Augusta ligger pladsen Praca do Comercio, som er blandt Europas største pladser.

Triumfbuen Lissabon 

Besøg Lissabons triumfbue og få fortællingen om triumfbuens historie - fra den første sten blev lagt efter Lissabons jordskælv i 1755 til det færdige byggeri i 1875. Tag elevatoren og få en smuk udsigt over den enorme plads Praca do Comercio, Baixa og Sé katedralen.

Lad dig forføre af Celestin Anatole Calmels' skulpturer og andre historiske personligheder som Vasco da Gama, der er blevet skabt af Victor Bastos.

Den smukke plads Praca do Comercio er omgivet af paladser på tre af siderne og den fjerde side skråner ned mod floden Rio Tejo. Ved floden er der ofte levende musik og folk, der nyder en kold øl eller en forfriskende is på 'trappen', der fører ned mod Rio Tejo. I midten af Praca do Comercio ses rytterstatuen af Kong José 1.

Billige flybilletter til Lissabon

Udsigtspunkter i Lissabon
Oplever du Lissabon i efterårsferien til fods, vil du hurtigt opdage, at byen er fyldt med bakker - og massere af slagsen. Lissabon er bygget på syv høje, hvilket giver - udover ømme og trætte lægmuskler - en masse flotte udsigtspunkter.

Elevador de Santa Justa
Skån dine stakkels lægmuskler og tag 32-meter tættere på himlen på få sekunder med elevatoren i hjertet af Lissabon.

Santa Justa

Når du når toppen, kan du lade blikket panorerer over Tejo-floden og Baixa-kvarteret tage.

Det særprægende transportmiddel er opført af Raul Mesnier du Ponsard, der var elev hos den verdensberømte tårnkonstruktør Gustave Eiffel, der er manden bag Eiffeltårnet i Paris. Find elevatoren på Rua da Ouro/Rua do Carmo.

Castelo de Sao Jorge
Besøger du Castelo de Sao Jorge borgen, vil du opleve den smukkeste udsigt.

Castelo de Sao Jorge

Du får udsigt over byens tage, Tejo-floden, den store Kristus-figur og 25. Abril broen (den røde bro). Ponte 25. de Abril ligner tilnærmelsesvis den ikoniske Golden Gate Bridge ved San Francisco.

Belem
I den skønne by Belem finder du en række historiske og betydningsfulde perler. Fantastiske parker, havnepromenade og spændende attraktioner. Seværdighederne i Belem byder på muséer, kloster, kulturcenter, præsident residens m.m. Holder du efterårsferie i Lissabon, er Belem et besøg værd!

Belem overview

Jerominos klosteret Belem
Jerominos kloster går også under navnet Mosteiro dos Jeronimos. Jerominos kloster er et glimrende eksempel på Portugals storhedstid. Det udsmykkede gotiske kloster huser både over klosterbygninger, en række kongegrave, sarkofager og en overdådig kirke.

I kirken står sarkofagen med Vasco da Gama (1469-1524), der fandt søvejen syd om Afrika til Indien tilbage i 1498. Klosteret blev opført i 1502 af Kong Manuel I. Adressen er Praco do Imperio.

Præsidentpaladset i Belem
Under din efterårsferie/ferie i Lissabon kan du også aflægge præsidenten et besøg. Eller i hvert fald præsidentpaladset, Palacia de Belem.  

Præsidentpaladset går også under navnet Det Lyserøde Palads, grundet sin lyserøde facade. Tidligere var paladset kongeslottet, men senere blev det omdannet til et hospital og i dag fungerer Palacia de Belem, som residens for den portugisiske præsident.

Torre de Belem - Belem tårnet
Et stenkast fra Jerominos kloster finder du Torre de Belem, der kan oversættes til Belem tårnet.

Torre de Belem 

Belem tårnet er det iøjnefaldende fort, der var en central del af forsvaret. Området har stor historisk betydning og den enestående militærarkitektur har sendt den velbesøgte seværdighed Belem tårnet på UNESCOs verdensarvsliste.

Bevæger du dig ind i Belem tårnet og helt op på toppen, har du en skøn panoramaudsigt over havet og dele af Belem by. Tårnet blev designet i 1514.

Monument for de Opdagelsesrejsende Belem
Går du langs Tejo floden kommer du til Monument for de Opdagelsesrejsende (Padrao dos Descobrimentors).

Monoment for opdagelsesrejsende

På siden står der en række af Portugals nobilis med Infante D. Henrique (Henrik Søfareren) i spidsen. Henrik Søfareren, der levede fra 1394-1460, er kendt for at være manden bag de første portugisiske opdagelsesrejser.

I 1420 opdagede han Madeira, Acorerne blev tilføjet til listen i 1427 og Kap Bojador i 1434. Foruden Kap Verde i 1450'erne, i 1455 Kap Vert, Gambia River året efter og Kap Palmas ved Liberia i 1460.

Det er Henrik Søfarerens fortjeneste, at man i årene efter hans død, sejlede syd om Afrika og fandt søvejen til Indien.

Foruden at igangsatte udforskningen af verdenen, ændrede Henrik Søfareren verdenskortet ved at etablere en navigationsskole, der skulle uddanne astronomer, skibsbyggere og kartografer.   

Til trods for Henrik Søfaren ikke var en del af ekspeditionerne, er han en mændene bag Portugals koloni imperium. Monumentet blev bygget i 1960.

Bo i Alfama Lissabon i efterårsferien

Pasteis de Belem
Når du besøger Lissabon, må du endelig ikke gå glip af den berømte kage pasteis de nata.

Pasteis de Nata  

Pasteis de nata er Portugals mest berømte kage og er lavet på en hemmelig opskrift. I Belem ligger det berømte bageri Pasteis de Belem, og her kan du smage den lune kage med den vidunderlige creme. Antiga Confeitaria de Belem ligger på Rua de Belem nr. 84-92.

Hvor går man i byen i Lissabon?
Er du en af de heldige, der skal på en uges efterårsferie i Lissabon? Bairro Alto, Alcântara, Docas, EXPO-området og Pink Street er svaret på den gode bytur. Her er der barer, diskoteker og fado-klubber ikke en mangelvarer.

Bairro Alto

Alcântara/Santos er karakteriseret ved din livlige stemning og sine utallige natklubber, men der er dog også mulighed for at nyde en drink i mere afslappende omgivelser.

Bairro Alto/Chiadao er et hit blandt de fleste. Her forvandler gaderne sig fra restauranter og caféer om dagen til barer og diskoteker om natten.

I Docas (Doca de Santo Amaro), der er et af de mest livlige steder at gå i byen i Lissabon, vil du få en mindeværdig bytur. Forstil dig et væld af restauranter, barer, caféer og diskoteker, der ligger tæt ved den smukke Tejo-flod ved lystbådehavnen.

Expo-området, der ligger et stenkast fra midtbyen er endnu et alternativ. På Parque das Nacoes finder du et hav af trendy barer, restauranter og et par enkle diskoteker, der ligger lige ned til vandet og tæt ved Oriente Stationen.

Rua Nova do Carvalho (nuværende Pink Street) var tidligere det glemte område, der var fyldt med snuskede bordeller og skumle sidegader med stripklubber. Men Rua Novo Carvalho har fået en overhaling og er nu blandt 12 ’Favorite Streets’ i Europa ifølge New York Times.

I 2011 blev det slumagtige kvarter forvandlet til hoteller, lejligheder, caféer, butikker, barer og restauranter og vejen blev malet pink - deraf navnet Pink Street. Pink Street er nu blevet en sikker vinder, der sikrer en vellykket bytur.

Vejret i Lissabon
Med mere end 3000 årlige solskinstimer, er du næsten garanteret en solrig ferie, såfremt du rejser til Lissabon i foråret, sommeren og efteråret.

Lissabons vejr er påvirket af Golfstrømmen, der sørger for, at varmen sjældent bliver ubehagelig, som den hurtigt kan blive i andre storbyer på samme længdegrad.

Streets of Lisbon

Den årlige mængde nedbør er 600 mm. fordelt på 100 dage - primært fra oktober til marts.

Fra slutningen af maj starter Lissabons sommer. Her er mængden af nedbør minimal, antallet af solskinstimer stiger og temperaturen øges.

Vejret i oktober Lissabon har behagelige temperature og omkring 8-9 dage med regn.

Den gennemsnitlig max. temperatur er på 22 grader og minimum 14 grader, mens vandtemperaturen stadig indbyder til en strandtur. Ønsker du en kombination af badeferie og storbyferie i efterårsferien, vil Lissabon være det oplagte valg.

Holder du efterårsferie i Lissabon, kan du se frem til et solrigt vejr uden regn.

· Mandag d. 12 oktober: 26 grader med solskin

· Tirsdag d. 13. oktober: 24 grader med solskin

· Onsdag d. 14. oktober: 24 grader men overskyet

· Torsdag d. 15. oktober: 19 grader med kombination af sol og skyer.

· Fredag d. 16. oktober: 23 grader og overvejende overskyet

· Lørdag d. 17. oktober: 23 grader og solskin

· Søndag d. 18. oktober: 23 grader og solskin

Vejrudsigten er fra AccuWeather.com d. 2. oktober kl. 10.00

Din vurdering:Lissabon - et fashionabelt mødested

Portugal er måske ikke det første land, man kommer i tanke om, når man snakker om mode og i særdeleshed modeuger.

Det vil nærmere være ’the big four’ - New York, London, Milano og Paris. Lissabon er blandt en af de mange byer, der konkurrerer lige bag de store fire.

Portugal har længe været respekteret for sin produktion af tøj, sko og tilbehør.

Portugal er stadig ét af de foretrukne lande at fremstille tøj i blandt mange europæiske mode- og luksus brands

Portugisiske virksomheders høje kvalitetsniveau, lave produktionsomkostninger og vilje til at bearbejde mindre ordrer er indenfor attraktiv rækkevidde for mange af de uafhængige europæiske designhuse.

Lissabon er også særligt populær blandt kunstnere, designere, innovatorer og entreprenører - det er lyset, livstilen og de lave leveomkostninger, der tiltrækker de kunstneriske og kreative sind.

Det er dog ikke kun Lissabon, der er populær hvad mode angår. Comporta - Portugals svar på the Hamptons, har i mange år fungeret som lege- og arbejdsplads for mange insidere i Paris’ modeverden.

ModaLisboa SS16

Specielt på denne tid af året summer modeverden - det mærkes i særdeleshed i september og oktober måned - ikke kun i Lissabon, men verden over. September er et af modeårets højdepunkter; modemagasinernes september udgaver udkommer i opslag så tykke som telefonbøger og indeholder alle sammen sæsonens looks og must-haves, sammen med highlights fra de store modeuger, der er blevet afholdt sidst i september.

d. 9.-11. oktober finder ModaLisboa SS16 sted - Lissabons modeuge, hvor næste års forårs- og sommerkollektioner bliver fremvist. Her vil unge såvel som mere etablerede designere vise deres designs frem. Designerne er både nationale designere, men der er også mange udenlandske designere i blandt, hvoraf mange har valgt at kalde Lissabon for deres hjem.

LisboaMode SS16 

Din vurdering:Nyt luksushotel i Estoril på Lissabonkysten

InterContinetal Hotels and Resorts, IHG’s luksus brand har netop slået dørene op til et nyt hotel på Lissabonkysten - faktisk det første hotel på Lissabonkysten.

Det nye InterContinetal Hotel huser over 59 værelser og to suiter med udsigt over Atlanterhavet, en udendørs swimmingpool, afstressende spa og moderne fitnessfaciliteter, foruden en smagfuld restaurant, flot privat have og et mødelokale.

Annonceringen af InterContinetal Estoril kom blot få måneder efter åbningen af InterContinetal Lissabon.

Foruden hotellet i Lissabon, har InterContinetal også et hotel i Porto (Palacios Das Cardosas), og derfor er InterContinetal Estoril det tredje InterContinetal Hotel i Portugal.

Billige flybilletter til Lissabon

InterContinetal Estoril beliggenhed
Hotellet ligger på den 'portugisiske riviera', der også kaldes 'coast of kings', nærmere betegnet ca. 27 km vest for Lissabon i en af de mest populære turistdestinationer, Estoril. Ønsker man at udforske Lissabon, ligger hotellet kun et stenkast fra togstationen.

Tæt på Estoril finder man den charmende kystby Cascais. Med udgangspunkt i Cascais kan man aflægge visit på den verdensberømte surferstrand Guincho, der er et paradis for surf og andre vindsportsentusiaster.

Bevæger man sig mod Sintra, kan man lade sig forføre i de romantiske og eventyrlige omgivelser. Bjergene rejser sig helt op til skyerne og byder på fortryllende slotte, skæve forretningsgader og ægte portugisisk kunsthåndværk.

Andre nye luksushoteller i Lissabon

Hvem er InterContinetal Hotels & Spa?
InterContinetal er en af verdens førende hotelkæder.

Med mere end 180 hoteller verden over og mere end 50 hoteller på udviklingsporteføljen, er InterContinetal Hotels & Resorts det største globale luksus brand. Faktisk er InterContinetal mere end dobbelt så stort, sammenlignet med et hvert andet globalt luksus brand.

Din vurdering:Nyeste meningsmåling 28/9 fra Portugal giver lille sandsynlighed for flertalsregering

Med udgangspunkt i en TVI meningsmåling fra 28. september 2015 ser det ud til at PS står til at blive taberen, hvis man tæller forventede mandater.

Til gengæld ser PS ud som det mest sandsynlige parti til at kunne opnå flertal for sin politik.

Der tegner sig med andre ord et særdeles mudret billede af et sandsynligt valgresultat i Portugal. Valget afholdes 4. oktober.

PS-socialisterne og den siddende regeringskoalision står til samlet at få godt halvdelen af stemmerne. Ingen partier eller koalisioner ser ud til at kunne få tilnærmelsesvis flertal, som med Portugals valgsystem ofte er en realitet med 42-45% af stemmerne.

Det er problematisk for begge midter-lejre i portugisisk politik, som normalt på skift regerer landet.

Stemmetallene i meningsmålinger var følgende:

- regeringskoalisionen PSD/CDS-PP – 29,8%
- PS-socialisterne                                 25,3%
- CDU (kommunister/grønne)                7,2%
- Venstreblokken BE (som SF i DK)      5,9%
- Andre mindre partier                            3,1%
- Mangler at beslutte sig                       21,4%

Selv om de ubesluttede vælgere muligvis ender med at fordele sig ligeligt mellem regeringskoalisionen og PS, og selvom mange af stemmerne på de mindre partier muligvis er spilt, er der en stor sandsynlighed for at hverken regeringen eller PS-socialisterne vil kunne regere uden opbakning fra mindst ét af de meget venstre-orienterede partier.

Dermed er der lagt op til en PS mindretalsregering, som muligvis skal leve på både BE og kommunisternes nåde.

Din vurdering:Rejseguide Funchal - værd at se i Funchal

Det grå guld er fan af Madeira! Men sandheden er, at der er aktiviteter for alle aldersgrupper i Funchal.

Den fortryllende blomsterø med betagende natur er helt sikkert et besøg værd.

Flybilletter til Funchal

Når man besøger Madeira, kan man med fordel bo i hovedstaden Funchal.

Se mere om Funchal

Ronaldo Museum
Til Ronaldofansene ligger der i Funchal ét af Cristiano Ronaldos museer.

Her kan man udforske Ronaldos barndomsliv, karriere og privatliv og komme helt tæt på stjernen.

Ronaldo

Cristiano Ronaldos CR7 Museum i Funchal blev etableret tilbage i 2013. På de 400 kvadratmeter kan man udforske de 170 pokaler, iagttage billeder der skildrer Ronaldos karriere, se videoer og beundre de imponerende voksstatuer.

Endvidere kan man lade blikket panorerer over Ronaldos Golden Shoes 2007/2008, Golden Ball 2008, Golden Shoes 2010/2011, Golden Ball 2013, Golden Shoes 2013/2014 og Golden Ball 2014.

CR7 Museum har åbent alle dage med undtagelse af søndag og helligdage. Entreprisen er 5 euro, og børn under 10 under kommer gratis ind.

Ronaldos C7 Museum ligger på Princesa Dona Amelia N 10, 9000-019 Funchal, Portugal.

Mercado dos Lavradores
Det livlige marked Mercado dos Lavradores betyder Landmændenes marked.

Mercado dos Lavradores

Her bydes der på alt fra friske fødevarer, smagfulde vine og farverige blomster til traditionelt kunsthåndværk fra blomsterøen Madeira.

Endvidere kan man udforske portugisiske specialiteter i fiskeafdelingen, hvor man blandt andet kan købe Espada sværdfisk og en masse andre særprægede fiskearter.

Mercado dos Lavradores er placeret på Rua Dr. Fernao Ornelas i den nordøstlige del af byen. Det er på grænsen mellem bydelene Sé og Santa Maria i en stor Art Deco bygning, der kan dateres tilbage til 1940’erne.

Sé, Sao Pedro, Santa Maria og Zona Velha - Funchals gamle kvarterer
Funchals hyggelige og charmende kvarterer Sé, Sao Pedro og Santa Maria er alle gamle kvarterer, man kan udforske i forbindelse med rejsen til Maderia.

Sé kvarteret
Det gamle kvarter Sé har rødder tilbage fra 1490 og er dermed det ældste kvarter i Funchal.

Sé domkirke Funchal

Her kan man udforske den smukke domkirke, som på portugisisk hedder Sé.

Navnet Largo do Pelourinho har en helt særlig historie. Tilbage i 1486 sendte Greve don Manuel en gavestok til øen og denne blev stillet på Largo do Pelourinho. Idet Pelourinho betyder gavestok, fik pladsen tildelt navnet Largo do Pelourinho.   

Sao Pedro kvarteret
Sao Pedro er en anelse nyere og mere moderne.

Kirken Sao Francisco

Kvarteret er kendetegnet ved sine skæve og smalle gader, der huser klostrene Santa Clara og Sao Francisco. Endvidere kan man opleve Sao Pedro Paladset, der tidligere var hotel, international klub og hjemsted for Portugals rige købmænd. I dag fungerer Sao Pedro Paladset som museum og arkiv.

Bydelen Santa Maria
Den mindste af Funchals gamle bydele er Santa Maria.

Santa Maria Santiago fort

Her finder man Santiago fortet, der blev etableret for at afværge pirater og beskytte byen. Tilbage i 1500-tallet hvor Portugal var herre over verdenshavene, mente kongerne ikke, at det var nødvendigt at opføre et fort på Madeira.

Men i 1566 plyndrede piraterne øen og efterlod et stort antal døde, hvilket man skulle tro var et wake-up-call. Dette var det ikke. Santiago fortet blev først bygget i 1614.

Zona Velhas farverige kvarter
Zona Velha kan oversættes til den gamle by - denne gamle by har fået en make-over.

Rua de Santa Maria

Går man langs Rua de Santa Maria vil må blive forført af de farverig og imponerende illustrationer. Størstedelen af dørene, butikkerne og gadens facader er nemlig blevet en del af et udendørs kunstmuseum.

Kunst projektet går på at male og dekorere døre, butikker og facader for at forvandle bydelen til et mere attraktivt og kulturelt sted at være.

Botanisk Have - Jardim Botanico
Man behøver ikke være blomsterkender for at blive forført af Funchals overdådige botaniske have.

Botanisk Have

Jardim Botanico er hjemsted for 2000 forskellige blomster og planter i alle verdens farver og former.

Fra Jardim Botanico har man udsigt over den den skønne by Funchal.

Funchal Casino
Man kan også aflægge casinoet i Funchal et visit.

funchal casino

Funchal Casino er en af øens underholdningscentre. Her kan man prøve kræfter af med blandt andet Black Jack, Poker, Roulette og spillemaskiner. Casinoet er beliggende på Avenida do Infante 9004-513.

Blomsterøen Madeira
Blomsterøen ligger 700 km ud for Marokkos kyst og 400 km fra nord for de kanariske øer. Den er opstået på grund af kraftige vulkanudbrud.

Festa do Vinho da Madeira

Den højeste bjergtop rejser sig 1862 m op i luften, mens der er tre kilometer til bunden af Atlanterhavet. Derfor har det offentlige bygget over 200 tunneller og reduceret transporttiden markant.

Endvidere har den frugtbare vulkanske jord har sørget for, at man altid befinder sig i naturskønne omgivelser. Læs mere om blomsterøen Madeira.

Din vurdering:Ryanair booster turismen på Azorerne – feriebolig eksempler i Nordeste på Sao Miguel øen

Azorene-ferie er populært blandt briterne.

Siden Ryanair i april 2014 indledte flyvninger fra London-Stansted til Ponta Delgada Lufthavn på Azorerne, er belægningen på hotellerne på Azorerne steget med hele 42,3% målt samlet på de 4 måneder april, maj, juni og juli.

Det meget imponerende resultat kan ikke nødvendigvis udelukkende tilskrives Ryanair.

Men at der er en sammenhæng i udviklingen i overnatninger fra 2014 til 2015 i netop disse måneder i primært Ponta Delgada med Ryanairs nye London-Stansted rute, er der dog ingen tvivl om.
 


Øget passagertal i Ponta Delgada Lufthavn
 
I samme tidsrum har lufthavnen i Ponta Delgada oplevet en stigning på 33% i passagertallet.

Ovenstående tal viser med al tydelighed, hvorfor gode flyforbindelser er alfa og omega for turistdestinationer.

Se også: Hvad skal man se i Ponta Delgada .

Ryanair flyver også fra Porto og fra Lissabon til Azorerne.

Feriehus til leje på Azorerne
Hvis man gerne vil bo i egen feriebolig på Azorerne, har Portugalnyt følgende forslag:

- romantisk 2 personers feriehus med dobbeltseng – se Azorerne-feriehus 345 (fælles pool maj-sept)

- større 2-4 personers Azorerne ferielejlighed med udsigt – se bolig nr 343 (med stor varanda)

Find flere ferie-leje muligheder på São Miguel øen, når du klikker på et af ovenstående bolig-links.

Se video herunder fra bolig 345 (til 2 personer) i byen Nordeste-området på São Miguel.


Fly fra Danmark til Azorerne
Det er blevet muligt at booke flybillet direkte fra Billund og København til Azorerne med Primera Air.

Alternativt kan man tage over Lissabon med TAP. Se mere om flyruter fra Danmark til Azorerne og resten af Portugal.

Se også:
Sammenlign priser på flybilletter til Portugal, Madeira og Azorerne

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »