Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkGode tilbud på hoteller i Algarve - spanske og portugisiske turister i store tal til Algarvekysten

På trods af den økonomiske krise viste august måned 2010 sig at blive bedre end samme måned sidste år for turistvirksomhederne i Algarve.

Algarve turister fra Spanien
Mange englændere og helt op mod 33% af antallet af irere valgte at blive hjemme.

Til gengæld fik Algarve besøg af et meget stort antal spanske turister, en stigning på over 28% i forhold til august 2009.

Også hollænderne, der traditionelt udgør en stor andel af turisterne i specielt de østlige områder Vila Real de Santo Antonio, Castro Marim og Tavira samt mod vest i Portimão på Algarvekysten, steg med samlet 7,6% ifølge den lokale turistorganisation AHETA.

Da portugiserne samtidig i endnu større tal end sædvanligt (+ 2,1%) drog til Algarve i august, blev det samlede resultat en generel stigning i antallet af turister (belægning) på 2,2% i forhold til samme måned sidste år – ikke dårligt i en kriseperiode.

Gode tilbud på Algarve hoteller
En vigtig del af årsagen til det gode turist-resultat i august 2010 er at mange hoteller på Algarvekysten har haft tilbud på overnatning.

Det fik i august belægnings-procenten på hoteller i Monte Gordo og Vila Real de Santo António helt op på 97,1% (højeste i Algarve), mens hoteller i Faro og det nærliggende Olhão fik den laveste hotel belægnings-% med 77%.

De gode tilbud på overnatning på hotel i Algarve fortsætter i september og oktober 2010. Se pris-eksempler på vores hotel-søgeside.

Hotel Garbe / Holiday Inn til under 1/2 pris
Et godt bud på et billigt Algarve hotel er Hotel Garbe i området Armação de Pêra mellem byerne Albufeira og Carvoeiro.

Det 4-stjernede Hotel Garbe ligger i første række bogstavelig talt ned til stranden.

Det store, men stadig hyggelige hotel, har en velbesøgt bar (ofte underholdning i weekend), swimming pool, spa-faciliteter og desuden gode tilbud på middag i hotellets egen restaurant. Der kan ofte fås en udmærket middag-buffet til 20 euro inklusiv vin.

Per 13. september koster et dobbeltværelse med havudsigt 1078 euro for en uge (normalpris 3050 euro). Se mere om Holiday Inn Hotel Garbe.

Herunder video stranden ved Armação de Pêra (Hotel Garbe i baggrunden):

Din vurdering:Portugal Rejser – Oplev MotoGP løb med Svante Rejser i Estoril 29-31 oktober 2010

Det danske rejsebureau Svante Rejser har sammensat en rejse til årets største motorsports-event på Lissabonkysten.

MotoGP på Estoril banen i Portugal 
Siden Estoril banen mistede sit prestigefulde Formel 1 løb som følge af manglende opdateringer af banen til de forøgede F1 sikkerhedskrav sidst i 1990’erne, har motorcykelløbet MotoGP været årets største event på Autodromo de Estoril.

Hvert år valfarter motorcyklister i tusind-tal til Estoril og Cascais, som derfor i en lille uges tid på det nærmeste er forvandlet til én stor parkeringsplads for nogen af verdens hurtigste landevejs-maskiner.

Se også: Jorge Lorenzo favorit i Estoril.

På trods af det meget store opbud af motorcykel-enthusiaster primært fra Spanien i MotoGP weekenden, heraf mange på lynhurtige gadecykler, har politiet på Lissabonkysten ofte ikke så meget mere at se til.

De lokale betjente er naturligvis på mærkerne, men ses ofte i færd med at beundre en særlig sjælden Ducati model eller en anden usædvanlig 2-hjuler – der er i dén grad noget at se på i Cascais-området, når der er MotoGP.

MotoGP motorcyklernes Formel 1
Motorcyklerne i MotoGP er rene racer-makskiner, som i modsætning til motorcyklerne i Superbike løbene, ikke har noget tilfælles med landevejsmaskiner.

Man kan uden sammenligning i øvrigt med rette drage paralleler til bilernes Formel-1, hvor kun det skrappe reglement sætter grænser for præstationerne.

I MotoGP kan maskinerne være på op til 800 cc (1000 cc fra 2012 sæsonen), så det er de naturligvis alle sammen. En MotoGP racercykel kan på langsiden nå en topfart af omkring 350 km/t.

Se også: MotoGP’s internationale hjemmeside

Rejse til MotoGP i Portugal med danske Svante Rejser
Svante har den erfarne motorcykel-enthusiast Niels Yde med som rejseleder på MotoGP turen.

Løbsweekenden løber over tre dage fra 29-31 oktober 2010. Den 29. oktober er der træning, den 30. qualifying og søndag den 31. oktober køres løb i de tre forskellige MotoGP klasser: 125 cc, Moto2 og det ‘rigtige’ MotoGP på de kraftigste maskiner.

Svante rejsen varer 5 dage med afgang fra København den 28. oktober og hjemkomst den 1. november.

Der er hotel i Lissabon inkluderet i rejsens pris, som starter fra omkring 5600 kroner for en stor motorsports-oplevelse i Portugal.

Se også MotoGP Portugal løbsweekendens officielle program.

Svante Rejser til Portugal
Det mindre rejsebureau Svante Rejser, med base i Værløse ved København, koncentrerer sig om individuelle rejser til Portugal og andre portugisiske sprogområder.

Rejsebureauet blev grundlagt i 1987 og har udover Portugal også Madeira, Azorerne, Kap Verde og (fra 2008) Grækenland på programmet.

Den tidligere portugisiske koloni Sao Tomé og Principe dukker også snart op som destination hos Svante. Desuden arrangeres der økologisk studietur til Uganda i 2011.

Herunder video-kollage fra Estoril MotoGP 2009:

Din vurdering:Guldfireren og Fie Udby/single-sculler fra Danmark i finalen i EM i roning i Portugal 12. september

Efter en behersket start og en tredjeplads i det indledende heat fredag den 10. september, fik den danske guldfirer bedre tag i konkurrenterne i semifinalen lørdag den 11. september.

Se også: Danske deltagere i EM i roning 2010 i Portugal.

Guldfirer i finalen
De to kilometer i semifinalen blev tilbagelagt med 41 tag per minut og da Frankrig som nærmeste konkurrenter endte med 40 tag per minut, var Danmark langt foran de øvrige både i klassen – i øvrigt i ganske varmt vejr på henved 30 grader.

Finalen i mændenes letvægtsfirer afholdes den 12. september i Montemor-o-Velho i Portugal ca. kl. 14.30 PT-tid (13.30 dansk tid).

Det danske mandskab er regerende olympiske mestre - se også guldfirerens hjemmeside.

Herunder video-indslag med Morten Jørgensen fra den danske guldfirer efter det indledende heat fredag:


Fie Udby i kvindernes singlesculler i finalen
Også danske Fie Udby kvalificerede sig til A-finalen søndag.

Herunder interview med Fie:

Henrik Stephansen fra Furesø Roklub i finalen
Henrik Stephansen kvalificerede sig til finalen i sin letvægts singlesculler.

Henrik fik en fornem 4. plads i a-finalen, som blev afholdt lørdag.

De resterende a-finaler i Portugal afholdes søndag eftermiddag d. 12. september 2010.

Se de endelige og lettere skuffende resultater i EM i Roning i Portugal 2010 resultater på Dansk Forening for Rosport.

Din vurdering:Portugal skal have ny fodboldlandstræner

Det portugisiske fodboldforbund skal finde en ny landstræner til erstatning for Carlos Queiroz.

Se også: Carlos Queiroz i diciplinærsag.

Det blev om aftenen den 9. september 2010 annonceret af formanden for det portugisiske fodboldforbund (FPF) Gilberto Madaíl.

Den direkte årsag til fyringen af den tidligere assistenttræner i Manchester United og kortvarige træner i Real Madrid er Portugals seneste resultater i EM kvalifikationsturneringen.

4-4 mod Cypern på hjemmebane og ikke mindst 1-0 nederlaget i Norge d. 7. september lever ikke op til Portugals ambitioner, og udsigten til at skulle undvære Carlos Queiroz i hele 6 måneder til vigtige kampe herunder mod Danmark har fået fodboldforbundet til at reagere.

Flere navne har været i spil som ny landstræner i Portugal, herunder tidligere Sporting træner Paulo Bento.

Mange så gerne at Europas succes-træner nummer 1 José Mourinho overtog posten, men han har netop fået managerposten i den spanske storklub Real Madrid og vil næppe overveje et sådant tilbud før senere i karrieren.

Relateret artikel:
- Kampplan og resultater i EM gruppe H
- Stilling i EM gruppe H

Din vurdering:I taxa fra Vilamoura til Lissabon – dansk pokerspiller spilder ikke tiden

Da askeskyen over Island i foråret 2010 lagde lufttrafikken i Europa død i nogen dage, var der flere danske turister, som valgte at tage en taxa fra ferieområderne i Sydeuropa til Danmark.

Nogen få stykker kørte turen helt fra Portugal med en, må man formode, ganske tilfreds portugisisk chauffør. Se historien om en taxi-tur fra Porto til Hillerød på Frederiksborg Amtsavis.

Fra finalebord direkte ud i taxa til Lissabon
Taxi er ikke særligt dyrt i Portugal.

Årsagen er primært de lave gennemsnits-lønninger, men også den lavere pris på køretøjerne spiller ind.

I Portugal kører taxi-chauffører desuden ikke, som mange chauffører gør i København (med skattefinansieret statsstøtte på registreringsafgiften) rundt i store nye luksus Mercedes og BMW biler.

En hurtig portugisisk hyrevogn (der er motorvej hele vejen fra Algarve til Lissabon) lå derfor lige til højrebenet for pokerspilleren Frederik Brink Jensen, som sammen med et par irske kolleger valgte at nappe en taxi til Lissabon lufthavn direkte fra Vilamoura EPT pokerturneringen i Algarve. Målet var at nå at deltage i Partouche-turneringen i Cannes, som allerede var igang.

Var Frederik Brink Jensen ikke kommet afsted omgående, havde han ikke nået Lissabon-flyet til Cannes i Frankrig.

Samlet pris for de 250 kilometer på strækningen Vilamoura-Lissabon blev 345 euro, skriver TV2.

Det forlyder at turneringen i Cannes tiltrækker en del spillere med knap så skarp en poker-sans, som den danske stjernespiller. Frederik Brink Jensen måtte dog nøjes med 6. pladsen og 75.000 euro i præmie i Vilamoura, da han hurtigt blev slået ud i Cannes.

Se historien på TV2 Sporten.

Taxi i Lissabon
Den mest gængse hyrevogn i Lissabon er en Mercedes 190 D eller en ‘nyere’ Mercedes C-klasse diesel fra 1990’erne. Ganske mange af bilerne har først aftjent deres værnepligt i Tyskland, inden de er importeret (billigt) til Portugal.

Fodbold er et særdeles populært emne for konversation med kunderne for mange taxi-chauffører i Portugals hovedstad. I den forbindelse er det værd at huske som dansk turist at Peter Schmeichel i sin tid spillede for Sporting – samt naturligvis at Sporting og Benfica fans ikke altid er helt enige.

Drejer samtalen sig ind på Sporting-Benfica forholdet med en 'Benfica-chauffør', kan man med fordel hurtigt skifte emne til danskeren Michael Manniche - som på portugisisk blot hedder Maniche (udtales 'Manish'). Michael Manniche spillede i 4 år for Benfica – og er stadig en højt værdsat legende i Lissabon.

Se også fakta om Taxa i Portugal.

Blandt Lissabons mange taxi-chauffører findes et par ganske originale typer.

Ham her er kendt for godt at kunne lide at danse lidt for publikum:

Din vurdering:Tips til kør selv ferie - Billig benzin og diesel på vej på nye Galp Base tankstationer i Portugal

Benzin- og dieselpriserne i Portugal er i sensommeren 2010 på det højeste niveau i lang tid.

Dieselprisen lå i starten af september 2010 på det næsthøjeste niveau i Europa kun overgået af Grækenland.

En liter diesel kunne fås for mellem 1,09 og 1,23 euro. Benzin (95 oktan) lå på mellem 1,25 og 1,42 euro per liter.

Nyt koncept fra Galp olieselskabet
I Portugal er det i 2010 billigst at tanke bilen op hos de store supermarkedskæder.

Set i forhold til de dyreste tankstationer er der ofte over 10% at spare. Ifølge Portugals konkurrencemyndigheder er supermarkederne Jumbo, Pingo Doce, Feira Nova, franske E. Leclerc kæden og kæden Mosqueteiros i gennemsnit 11,1% billigere med benzin og diesel.

Supermarkederne sidder efterhånden på 15% af markedet for benzin og diesel, og det bekymrer naturligvis de etablerede selskaber.

Portugals største olieselskab, det delvist statsejede Galp Energia, er derfor gået igang med at teste tankstationer med et nyt basis koncept, som skal konkurrere med supermarkedskæderne. På den nye type tankstation vil der ikke være købmandsvarer, men kun en enkelt medarbejder i en meget lille bygning til at tage imod betaling for benzin og diesel.

Se også: Guide til billigste benzin i Portugal (eksternt link).

I Portugal hedder diesel i øvrigt gasóleo (afmærket med sort), i modsætning til benzin, som heder gasolina og er afmærket med grønt.

Galp Base i Setúbal
Benzinstationen, hvor prisen på benzin og diesel vil ligge på niveau med supermarkederne, kaldes Galp Base og findes foreløbig kun i byen Setúbal syd for Lissabon.

Galp Energia har meddelt at der ikke bliver tilsat additiver i benzinen på Galp Base, hvilket kunder med ældre biler bør bemærke. Det samme sker ofte hos supermarked-kæderne. 

Brændstof priserne på Galp Base tankstationen i Setúbal var i første åbningsweekend 1,27 euro for 95 oktan benzin og 1,06 euro for diesel.

Den portugisiske automobilejer-organisation ACP’s formand Carlos Barbosa byder det nye koncept velkomment, men mener også at Galp tidligere har udtalt at tilsætning af additiver er vigtigt og forstår derfor ikke at man nu på trods af at have kritiseret benzin uden additiver, nu gør som supermarkederne. 

Additiver gør at motorer i ældre biler produceret dengang (før 1990), der var bly i benzinen, stadig i stor udstrækning kan ‘overleve’ uden blyens smørende effekt.

Dyrt at tanke på motorvejen i Portugal
Skal man køre langt i bil i Portugal, kan det altid svare sig at tanke op hjemmefra, inden man kører ud på motorvejen.

For turister på kør selv ferie på vej i bil til Spanien fra Portugal er der som regel minimum 20% at spare på at vente med at tanke op, til man når Spanien.

Se også: Billeje Portugal.

Din vurdering:Portugal fremhæves som foregangsland i behandling af narkomaner

I en længere artikel i dagbladet Information den 8. september 2010 gennemgås Portugals positive resultater med en alternativ og mere menneskelig tilgang til narkomaner og deres problemer.

Kort fortalt forsøger det portugisiske behandlingssystem og de portugisiske domstole at hjælpe narkomanerne videre uden at kriminalisere dem mere end højst nødvendigt (med mindre der er tale om grove tilfælde af lovovertrædelser).

Se også artikel på Portugalnyt.dk fra 2009: ‘Afkriminalisering af brug af narkotika i Portugal ses som succes’ .

Portugal måske model for ny lovgivning i andre lande
Den portugisiske model og dens resultater vækker i større og større udstrækning opmærksomhed i andre lande, hvor man med svingende held har forsøgt at indføre hårde eller lempeligere sanktioner over for brugerne af narkotika med det udgangspunkt af brug af stoffer er kriminelt.

Portugals tilgang til narkotika
I Portugal betragtes en bruger af ulovlige euforiserende midler ikke som kriminel, men der tages alligevel med relativ fast hånd initiativer til at hjælpe misbrugeren ud af problemerne – dog uden at staten ubetinget forventer at et sådant projekt nødvendigvis vil få succes.

Det har blandt andet resulteret i en mærkbar reducering af kriminalitet begået af misbrugere, som ikke i samme udstrækning føler sig stressede personligt og økonomisk.

Endnu mere positivt er det at færre dør eller bliver smittet med HIV som følge af misbrug i Portugal.

Kritikere af loven, som blev indført i år 2001, anførte at de store byer i Portugal ville udvikle sig til portugisiske udgaver af Amsterdam, som er kendt for sin ‘sjov tobak-turisme’. Det er imidlertid ikke sket.

Artiklen i Information er oversat fra den engelske avis The Observer. Se den her.

Se også Berlingskes artikel om Socialdemokratiet, som overvejer at gøre som i Portugal.

Din vurdering:Euro 2012 gruppe H - Norge-Portugal og Danmark-Island kampe i EM kval

Portugals landshold spiller den 7. september i Norge i holdets anden kvalifikationskamp til Euro 2012.

Se også Euro 2012 kampplan for gruppe H.

Kravet til det på papiret 8. bedste mandskab i verden er en sejr over Norge, som blot må nøjes med en plads, som nummer 22 ifølge FIFA rangliste august 2010.

Den første og særdeles underholdende kamp mellem Cypern og Portugal på hjemmebane i byen Guimarães i Nordportugal endte med de fantastiske cifre 4-4.

Reaktionerne i Portugal spændte mellem chok og dyb utilfredshed med landsholdet. Specielt målmand Eduardo fik en hård medfart af de portugisiske sportsjournalister for det ringe resultat.

Netop Eduardo var blandt de absolut bedste på landsholdet i VM 2010 slutrunden i Sydafrika, men i Guimarães havde han ikke en heldig dag.

Se også: Stilling i Euro 2012 gruppe H.

Norge-Portugal kamp i Euro 2012 kval gruppe H
Også i Norge er Portugals landstræner Quieroz under karantæne efter at have forbrudt sig mod det portugisiske fodboldforbunds regler om god opførsel.

Det er i stedet assistent-træner Agostinho Oliveira, der leder Portugal mod Norge.

Norges første kamp i gruppe H i Euro 2012 kvalifikationen gik efter bogen med en pligtsejr og et resultat på 2 mål mod 1 over Island.

Det portugisiske landshold bliver mod Norge forstærket med højre backen Silvio, som til dagligt spiller i SC Braga i Nordportugal. Silvio er dog kun med på afbud fra skadede Fabio Coentrao.

Portugals holdopstilling forventes at være følgende:

Målmand: Eduardo
Forsvar: Miguel, Carvalho, Alves, Silvio
Midtbane: Quaresma, Danny, Meireles, Fernandes, Nani
Angreb: Almeida

Cristiano Ronaldo er ikke med i truppen til Norge som resultat af en ankelskade i Real Madrids første liga kamp.

Norges holdopstilling mod Portugal
Norges træner Egil Olsen forventes at starte med samme opstilling, som mod Island d. 3. september.

Den var følgende:

Målmand: Knudsen
Forsvar: Hangeland, Waehler, Hogli, (Riise), Wæhler
Midtbane: Pedersen, Hauger, B. Riise, Grindhelm
Angreb: Huseklepp, Abdellaoui

Norge vil sandsynligvis være uden Roma AS forsvareren John Arne Riise, som blev skadet under træning mandag.

Se også interview med Ole Gunnar Solskjær, hvor den tidligere norske landsholdspiller forklarer om den forestående ‘massive test af mandskabet’ mod Portugal.

Kampen Norge-Portugal spilles på Ullevaal Stadion i Oslo fra kl. 20.30 dansk tid.

Man kan følge stillingen i kampen Norge-Portugal på UEFA hjemmesiden på følgende link.

Danmark-Island kamp i Euro 2012 kval gruppe H
Inden den 7. september er det kun Danmark i EM kval gruppe H, som endnu ikke har spillet en kamp.

Kampen mod Island kræver intet mindre end en sejr og helst med at godt måloverskud.

Danmark er i øjeblikket ifølge FIFA ranglisten august 2010 det 29. bedste mandskab i verden. Island indtager plads nummer 79 og burde ikke kunne skabe problemer for det danske landshold.

Den danske målmand bliver i øvrigt Anders Lindegaard efter at Thomas Sørensen har måttet melde afbud på grund af en skade. Andenmålmand Stephan Andersen havde allerede meldt afbud. Istedet er indkaldt 4. målmand Jonas Lössl fra FC Midtjylland til at sidde på bænken.

Kampen spilles i Parken fra kl. 20.15 dansk tid den 7. september 2010.

Danmarks forventede holdopstilling mod Island er følgende:

Målmand: Anders Lindegaard
Forsvar: Leon Jessen, Daniel Agger, Simon Kjær, Lars Jacobsen
Midtbane: Christian Poulsen, Michael Krohn-Dehli, Thomas Kahlenberg, Dennis Rommedahl
Angreb: Christian Eriksen, Nicklas Pedersen.

Se også artikel på Politiken, hvor Danmarks holdopstilling mod Island og 'det nye landshold' gennemgås i detaljer.

På UEFA hjemmesiden kan man følge stillingen kampen Danmark-Island på dette link.

Din vurdering:Douro Film Harvest 5-11 september i vinbyer i Nordportugal

Organisationen af vinproducenter i Douro har sammen med den lokale turistorganisation Turismo do Douro og regionen Nordportugal (Norte) udviklingskommissionen igen i år stablet en filmfestival på benene.

Douro Film Harvest 2010
Det er anden gang at Douro Film Harvest afholdes.

I år foregår filmfestivallen i byerne Lamego, Freixo de Espada à Cinta, Sabrosa og Vila Real.

Filmfestivallen er speciel derved at den relaterer sig meget til vin og mad og naturligvis dermed til Douro området.

Man kan blandt andet se film af årets ‘Ruby Selection’, som denne gang er film fra gæstelandet Argentina, ‘Wine&Food films’ – film med mad og vin som tema, ‘Vintage Selection’ – bemærkelsesværdige film i 2009/2010 samt ‘70s Vintage’ – film fra 1970’erne.

Sophia Loren på Douro Film Harvest 2010
Årets ‘Tawny Tribute’ er centreret om en film-personlighed.

I 2010 udgaven af Douro Film Harvest er det den italienske filmdiva Sophia Loren.

Man kan blandt andet se Sophia Loren i filmene ‘Nine’, ‘Two Women’ og ‘Prét-a-Porter’, hvor også den danske model Helene Christensen har en rolle (som sig selv).

Douro Film Harvest finder sted 5-11 september 2011 – se program for festivallen på Douro Film Harvest hjemmesiden.

Sophia Loren var også inviteret til filmfestivallen som æresgæst, men har så vidt vides ikke meldt sin ankomst.

Din vurdering:Star Tour golfrejse - 1 dags golfrejse til Algarve på Pine Cliffs Golf Resort

Den er god nok! Star Tour tilbyder den 5. oktober en 1 dags golfrejse til Algarve med afrejse fra Københavns lufthavn i Kastrup.

Som deltager på turen må man påregne en lang dag, idet flyveturen til Faro varer ca. 3 timer hver vej + check-in tid i København og Faro.

Der er afrejse kl. 06:50 med TUIfly Nordic (Star Tours eget fly), der i dagens anledning flyver direkte til Faro med returrejse samme aften med ankomst i Københavns lufthavn kl. 03:20

Efter ankomsten i Faro går turen direkte med bus til golfbanen Pine Cliffs Golf Resort, hvor der spilles en runde golf. Frokost i klubhuset er inkluderet.

Pine Cliffs Golf Resort med et af verdens mest berømte golfhuller
Golf-banen blev åbnet i 1990 og er designet af Martin Hawtree. Pine Cliffs Golf Resort er placeret på klipperne tæt ved Açoteias lidt øst for Albufeira og byder bl.a. på en spektakulær udsigt over Atlanterhavet. Dele af golfbanen er omkranset af fyreskov - deraf navnet. Pine Cliffs Golf Resort har 9 huller, så banen skal spilles to gange. Dermed får man faktisk mulighed for at spille et af verdens mest berømte golfhuller to gange. Det 9. hul kaldes The Devil's Parleur, og er et spektakulært par 3 hul henover en dyb kløft. Der er ingen handicap begrænsning på banen.

Inden turen går mod lufthavnen i Faro påny har man aftenen til rådighed på egen hånd i byen Vilamoura, hvor man bl.a. kan opleve en stor marina fyldt med luksus yachts, Langs strandpromenaden finder man utallige restauranter, barer og små butikker..

Detaljer om Star Tours 1 dags golfrejse til Algarve
- Fly tur/retur København - Faro
- Bustransport på rejsemålet med rejseleder
- Transport af golfbag
- 1 X 18 huller green fee
- Frokost i golfklubben
- Præmie og konkurrence

Pris pr. person for Star Tours golfrejse til Algarvekysten i oktober er kr. 1.798,-

Turen kan bestilles hos Star Tour på telefon: 70 10 10 50

Se også øvrige golfbaner på Algarvekysten

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »