Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkRyanair booster turismen på Azorerne – feriebolig eksempler i Nordeste på Sao Miguel øen

Azorene-ferie er populært blandt briterne.

Siden Ryanair i april 2014 indledte flyvninger fra London-Stansted til Ponta Delgada Lufthavn på Azorerne, er belægningen på hotellerne på Azorerne steget med hele 42,3% målt samlet på de 4 måneder april, maj, juni og juli.

Det meget imponerende resultat kan ikke nødvendigvis udelukkende tilskrives Ryanair.

Men at der er en sammenhæng i udviklingen i overnatninger fra 2014 til 2015 i netop disse måneder i primært Ponta Delgada med Ryanairs nye London-Stansted rute, er der dog ingen tvivl om.
 


Øget passagertal i Ponta Delgada Lufthavn
 
I samme tidsrum har lufthavnen i Ponta Delgada oplevet en stigning på 33% i passagertallet.

Ovenstående tal viser med al tydelighed, hvorfor gode flyforbindelser er alfa og omega for turistdestinationer.

Se også: Hvad skal man se i Ponta Delgada .

Ryanair flyver også fra Porto og fra Lissabon til Azorerne.

Feriehus til leje på Azorerne
Hvis man gerne vil bo i egen feriebolig på Azorerne, har Portugalnyt følgende forslag:

- romantisk 2 personers feriehus med dobbeltseng – se Azorerne-feriehus 345 (fælles pool maj-sept)

- større 2-4 personers Azorerne ferielejlighed med udsigt – se bolig nr 343 (med stor varanda)

Find flere ferie-leje muligheder på São Miguel øen, når du klikker på et af ovenstående bolig-links.

Se video herunder fra bolig 345 (til 2 personer) i byen Nordeste-området på São Miguel.


Fly fra Danmark til Azorerne
Det er blevet muligt at booke flybillet direkte fra Billund og København til Azorerne med Primera Air.

Alternativt kan man tage over Lissabon med TAP. Se mere om flyruter fra Danmark til Azorerne og resten af Portugal.

Se også:
Sammenlign priser på flybilletter til Portugal, Madeira og Azorerne

Din vurdering:Web Summit 2016 afholdes i Lissabon

Den store tech konference Web Summit kommer til Lissabon i 2016. 

Portugals hovedstad har for nyligt vundet værtskabet over deres konkurrenter i London, Paris og Cannes. Konferencen, som blev afholdt første gang i 2010, har indtil videre kun haft Dublin som værtsby.

Det vil dog være et overstået kapitel - de næste tre år i al fald. Begivenheden vil blive afholdt i Lissabon i 2016, 2017 og 2018.

Ikke overraskende er beslutningen om at fraflytte Dublin ikke faldet i god jord hos irerne. Det er anslået at værtskabet er 100 millioner euro værd (747 millioner danske kroner).

Med Irlands ustabile økonomiske historie in mente, er det måske heller ikke så underligt, at irerne har givet udtryk for deres utilfredshed.

Web summit 2016 

Udover at det har økonomiske konsekvenser, at Web Summit flytter, så kan det også have indflydelse på Dublins image. Med både Web Summit og mange tech-firmaers baser i byen, har det fået Dublin til at fremstå som et teknologisk samlepunkt. Det billede kan risikere at falde fra hinanden som konsekvens af flytningen.

Lissabon værtsby for Web Summit
Stifteren af tech-konferencen, Paddy Cosgrave, har naturligvis også begrundet beslutningen om, hvorfor Lissabon er blevet valgt som værtsby. Han mener nemlig at byen har en fornuftig transport og hotel infrastruktur.

Desuden synes Cosgrave at Lissabon er en alletiders by med et sprudlende startup samfund. Faciliteterne er også aldeles attraktive med plads til 80.000 deltagere. Det bliver nemlig MEO Arena og FIL Fiera Internacional de Lisboa der skal danne rammerne om begivenheden.

At den portugisiske hovedstad har vundet værtstjansen betyder rigtigt meget. Det anslås at der vil komme mellem 40.000 og 50.000 deltagere til begivenheden om året, hvilket potentiel kan blive meget lukrativt for Lissabon.

De deltagende skal først og fremmest have et sted at bo mens eventet står på - udover indtægter gennem hoteller, så skal gæsterne naturligvis også have mad mens de opholder sig i Portugal. Det kan ikke udelukkes at et par af gæsterne vil lægge deres penge hos et par restauranter i Lissabon.

Udover at der ved Web Summit Lissabon kommer her-og-nu indtægt gennem hotellerne og restauranterne, vil byen højst sandsynligt også blive nævnt i medierne, i og med at mange journalister vil være til stede. Det kan potentielt blive et trækplaster, hvis journalisterne vælger at skrive lidt om byen, og dens seværdigheder, i forbindelse med deres Web Summit besøg.

Problemer omkring IT-konference i Lissabon
Som før nævnt, har det ikke huet irerne at Lissabon har vundet værtskabet og dermed at konferencen forlader Dublin. Det har fået nogle rygter til at svirre rundt omkring grundlaget for flytningen. Et af de mest hårdnakkede rygter er teorien om, at Lissabon har tilbudt at betale op mod 1,3 millioner euro (97 mio. DKK) pr. år Web Summit afholdes i byen.

Din vurdering:Rejsemesse Øksnehallen 2015 - rejser til Portugal, Madeira og Azorerne

Vagabond byder på Rejsemesse for Kvalitetsrejser 2015 fra fredag d. 16. til d. 18. oktober i Øksnehallen i København.

Find vej til Rejsemessen 2015
Fredag d. 16. oktober er preopening for særlig inviterede gæster mellem 16.00 og 19.00, hvor lørdag d. 17. oktober og søndag d. 18. oktober er åbent for publikum mellem 10.00-17.00.

Billetterne kan købes ved indgangen og entréprisen er 100 kr. for vokssne og 50 kr. for børn mellem 2-12 år.

Du finder Rejsemessen 2015 i hjertet af København, kun 5 min. gang fra Rådhuspladsen. Nærmere betegnet Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København.

Blandt deltagerne findes blandt andet Bravo Tours, Jysk Rejsebureau, Spies Rejser og Atlantic Airways.

Se udstilleroversigt for Rejsemessen for Kvalitetsrejser 2015

På Rejsemessen for Kvalitetsrejser 2014 besøgte hele 15.777 mennesker eventen, hvoraf 1.687 var inviteret til preopening om fredagen og de resterende 14.090 var betalende gæster lørdag og søndag. Dette var en stigning på ca. 10 procent sammenlignet med 2013.

Turen går til Portugal, Madeira, Azorerne og Kap Verde
På messen er der selvfølgelig også rejseudbydere, der har rejser til Portugal.

Blandt andet følgende udbydere har rejser til Portugal: Albatros, Benns, Best Travel, Bravo Tours, Gislev, Kulturrejser Europa, Nazar, Profil, Risskov, Ruby, Spies og Top Tours.

Spies Rejser: Madeira - Lissabon - Algarvekysten
Rejsegiganten Spies tager dig med på en rejse til Madeira, Algarvekysten og Lissabon-området.

Algarve 
Pragtfulde Algarvekysten

På Madeira kan man læne sig tilbage i byerne Funchal, Ponta do Sol, Prazeres og Santo da Serra, og blive forført af unik arkitektur, de mange fascinerende botaniske haver og spille golf i naturskønne omgivelser.

Algarvekysten byder på byer som Albufeira, Vilamoura og Praia da Rocha, hvor man finder de mest fortryllende sandstrande.

Estoril, Cascais og Lissabon er alle byer, man kan udforske ved Lissabonområdet. Her mødes det bedste fra to verdener - nemlig strandferie og storbyferie.

Bravo Tours: Azorerne - Algarve
Rejseudbyderen Bravo Tours byder på rejser til Azorerne og Algarve. På Azorerne kan tage på eventyr til Ponta Delgada eller Furnas.

azorerne
Ponta Delgadas berømte tvillingesøer

I Ponta Delgada er der aktiviteter for en hver smag. Man kan bestige en vulkan, opleve Atlanterhavets dyreliv til søs, udforske Azorernes særlige natur og svømme i varme kilder. Endvidere kan man besøge de mange imponerende kirker, det livlige lokale marked samt opleve tobaksfabrikker, ananasplantager og sukkerrorer. Læs mere om Ponta Delgada.

I Furnas oplever man naturen på helt tæt hold, idet man bor i frodigt krater omgivet af eksotiske farver. Her kan man opleve varme kilder, tage på flotte vandreture og nyde et måltid, der er tilberedt på de varme klipper.

Algarve er solbadernes paradis, der er karakteriseret ved fantastiske, hvide sandstrande. Her kan man bo i Albufeira, Armacao de Pera og Vilamoura, og prøve kræfter af med tennis, snorkling, dykning, kite - og vindsurfing. Læs mere om Algarve.

Albatros Rejser: Lissabonkysten - Lissabon
Albatros Rejser tilbyder langtidsferie ved Lissabonkysten i 3 uger på 4-stjernet hotel i Portugal.

tram 28
Lissabons traditionelle sporvogne

Med udgangspunkt i kystbyen Cascais udforsker man de historiske seværdigheder i den romantiske by Sintra. Desuden besøger man Lissabon, der er kendetegnet ved de traditionelle sporvogne, smalle gader og stræder samt det pulsende natteliv.

Albatros giver også mulighed for at skyde nytåret i gang med et brag i søfarernes hovedstad Lissabon. Her bor man på Hotel Turim Avenida, der ligger i hjertet af Lissabon. Nytårsaften samles beboere på pladserne for at iagttage himlen, som fyldes med fantastisk fyrværkeri.

Benns Rejser: Lissabon
Beens Rejser har rejser til Portugals hovedstad Lissabon.

triumfbuen lissabon
Triumfbuen Lissabon

Her kan man opleve byens moderne kvarterer med flotte bygninger og panorama udsigter, men også de mere forfaldne og slumagtig kvarterer i Lissabon, som Alfama, Costa do Castelo, Bairro Alto, Mouraria og Madragoa - disse har alle fået en make-over i form af stenbro og nymalede facader.

Best Travel: Algarvekysten - Madeira - Portugal
Best Travel har en perlerække af destinationer i Portugal, herunder Algarvekysten, Madeira og Portugal.

Madeira
Den smukke blomsterø Madeira

I Portugal oplever man de historiske byer Evora og Vila Vicosa samt marmorbyen Estremoz, og drager herefter videre til Marvao og middelalderbyen Castelo de Vide.

Endvidere rammer man portvinens hjemby Porto, tempelriddernesby Tomar og den oprindelige hovedstad Coimbra, foruden afstikkeren til Guimaraes og Braga, hvor der er portvinssmagning. På hjemturen opleves kystbyen Nazaré og landsbyen Obidos.

Gislev Rejser: Azorerne - Lissabon - Maderira
Til Rejsemessen 2015 kan man også finde Gislev Rejser. Gislev Rejser arrangerer rejser til Azorerne, Lissabon og Madeira.

Dyreliv azorerne
Atlanterhavets enestående dyreliv

Azorerne, der er kommet på National Geographics liste, som en af verdens smukkeste øgrupper, henvender sig til naturelskere. Her oplever man smukke bjerge, fantastiske søer, vilde gejsere, et hav af blomster og varme kilder.

På Madeira får man en fremragende naturoplevelse, hvor man kan opleve alt fra vild natur til velpassende haver. Foruden dette besøger man Madeiras hovedstad Funchal og aflægger visit i de særprægede lavagrotter.

I Lissabon kommer man på storbyferie, og kan opleve de små gader, autentiske pladser og den hyggelige atmosfære.

Kulturrejser Europa: Azorerne - Lissabon - Madeira - Porto - Algarve
Rejseselskabet Kulturrejser Europa udbyder en lang række forskellige rejser til Azorerne, Lissabonkysten, Maderia, Lissabon, Porto, og Algarve.

Porto
Smukke Porto Portugal

Azorerne byder på vandreture i spolerede natur, hvor man udforsker smeltet lava, smukke hortensiaer, vindmøller, uimodståelige udsigter, vinmarker og vulkanske kratere. Lissabonkysten byder på en kombination af afstressende feriestemning i Cascais/Estoril og pulsende liv og kulturelle indtryk i hovedstaden Lissabon.

Madeira byder på aktiviteter som levadavandring, sejlture rundt om øen og en oplevelse af de havets dyr på helt tæt hold. Den tidligere handelsby Lissabon byder på et væld af seværdigheder, hvor størstedelen af ligger i hjertet af Lissabon.

Porto tilbyder storbyferie i portvinens hovedstad, hvorimod den i Algarve står på afslapning, fordybelse og kulturelle oplevelser.

Foruden ovenstående rejseselskaber, tilbyder følgende udbydere også rejser til Portugal.

· Profil Rejser: Algarvekysten - Madeira - Lissabon (Estoril)

· Risskov Travel Partner: Madeira: Algarve

· Ruby Rejser: Madeira ligeledes rejser til Portugal.

Din vurdering:Optakt til Portugal-Danmark 8. oktober 2015 – Braga Stadion en arkitektonisk oplevelse

Det er nu ikke fordi fodbold er et spørgsmål om liv eller død i det store verdensperspektiv.

Men alligevel venter endnu en skæbnekamp (igen – igen) det danske fodboldlandshold, hvis målet om deltagelse ved EM slutrunden i Frankrig til næste sommer skal indfries.

Torsdag den 8. oktober 2015 klokken 20.45 spiller Danmark sin ottende og sidste kvalifikationskamp i EM-Gruppe I og skal Danmark på nogen måde have en chance for at gå direkte videre som nummer to i puljen, skal Portugal besejres. Og det er i en periode hvor portugisernes farligste spiller, Cristiano Ronaldo, scorer mål på samlebånd for sin klub i Spanien.

Portugal er storfavoritter
Derfor er Portugal storfavoritter til at besejre Danmark om godt 14 dage og der skal derfor sættes ekstra lid til, at Albanien sætter mange point til i deres sidste to kampe.

Læs også: EM 2016 – Danmark og Portugal bør kvalificere sig til EM i Frankrig 2016

Danmark mangler nemlig kun at spille en kamp i kvalifikationen og har ingen indflydelse på det samlede udfald, når Frankrig kommer på besøg i København til en (i denne sammenhæng) ligegyldig venskabskamp.

For Morten Olsen og hans tropper bestemmer ikke længere selv om alle fodboldglade danskere skal glæde sig til næste sommer med de endnu mere fodboldglade portugisere.

Efter to skuffende kampe mod Albanien og Armenien, har Danmark sat sin ellers gunstige placering i EM-kval gruppe I over styr, kombineret med tildelingen af 3 point til Albanien, som de ellers var blevet fratrukket efter skandalekampen mod Serbien, og skal nu læne sig op af albanske nederlag til Serbien og Armenien for at snuppe andenpladsen i Gruppe I.

Den endelige stilling foreligger 11. oktober 2015, hvor gruppens sidste spillerunde bliver afviklet (uden dansk deltagelse).

Stillingen, inden de sidste kampe i gruppe I afvikles, er som følger:

1. Portugal - 6 kampe / 15 point

2. Danmark – 7 kampe / 12 point

3. Albanien – 6 kampe / 11 point

4. Armenien – 7 kampe / 2 point

5. Serbien – 6 kampe / 1 point

Nummer et og to i puljen går direkte videre og nummer tre skal ud i en knald eller fald kamp mod en treer fra en af de andre puljer om deltagelse ved UEFA Euro 2016 i Frankrig, som afvikles fra 10. juni til 10. juli.

Se mere udførlig stilling i Danmarks EM Gruppe I.

Bragas specielle stadion ikke ukendt for danske fodboldtilhængere
Kampen mellem Portugal og Danmark spilles denne gang ikke i hovedstaden Lissabon eller i Portugals næststørste by Porto, men i Braga i det nordvestlige Portugal (godt 50 km. fra Porto).

Danmark møder Portugal på det arkitektonisk, særegne stadion i Braga, opført i forbindelse med Europamesterskaberne i 2004, hvor Portugal var værtsnation. Det er et stadion, hvor Danmark tidligere har spillet vigtig landskamp og triumferet. Ved EM-turneringen i Portugal besejrede Danmark Bulgarien i sin indledende pulje med cifrene 2-0.

Stadion i Braga, som har plads til 30.000 tilskuere, er hjemmebane for Sporting Clube de Braga. Stadion i sig selv er en særdeles overraskende konstruktion, som kun består af tribuner på langsiderne og naturens elementer bag de to målmænds netmasker. En meget speciel oplevelse for fans på stadion og spillere i særdeleshed.

AXA Stadion som det i dag også kaldes, blev designet af Eduardo Souto de Moura, som blandt flere værker også er kendt for designet af Casa das Histórias Paula Rego i Cascais, til ære for den i London bosiddende, men Lissabon-fødte kunstner, Paula Rego.

Video: Få en fornemmelse af Braga AXA Stadion (helst med lyd på)

Din vurdering:Paven kommer til Portugal for at fejre Fatimas 100-års jubilæum

Paven Frans planlægger at aflægge visit i Portugal i forbindelse med Fatimas 100-års jubilæum i 2017.

Det er kun blevet til en kort visit i Portugal for Frans vedkommende indtil videre, hvilket var i forbindelse med en rejse til Rom, hvor der var mellemlanding i Lissabon.

Fly til Portugal

I 2017 vil Frans gerne besøge Portugal. Dels for at fejre Fatimas 100-års jubilæum, men også fordi det er 300 år siden, at billedet af Virgem Aparecida blev opdaget.

Frans første antydning om, at han gerne ville besøge Portugal i 2017, var tilbage i april foran biskoppen Leiria og Fátima, António Marto.

Paven ønsker at diskutere to emner med de portugisiske biskopper, når han ankommer. Temaerne er unge og undervisning.

Fatima - 4. største katolske kirke
Byen Fatima er den vigtigste religiøse by i Portugal og verdenskendt af tilhængere af den katolske tro. Faktisk har Santissima Trindade kirken op mod fire millioner besøgende hvert år.

Santissima Trindade kirken kan rumme op mod 8.600 mennesker og er den fjerde største katolske kirke i verden.

Det siges, at tre børn der arbejdede som hyrder tilbage i 1917, flere gange så Jomfru Maria, der angiveligt skulle have åbenbarede sig.

D. 13. oktober 1917 skete et usædvanligt fænomen, der var forudset af børnene. Fænomenet kaldes solens mirakel og mindede om solformørkelse, der samlede hele 60.000 tilskuere. Læs mere om fænomenet.

Pizza til Pave Frans i Napoli
Da den argentinske Pave Frans besøgte Napoli tilbage i marts 2015, fik Paven overrakt en pizza af kokken fra restaurant Don Ernesto.

Den gavmilde kok sprang over hegnet og overrakte pizzaen til paven, der overraskende tog imod pizzaen.

På den appetitvækkende pizza stod der il papa, hvilket betyder paven på italiensk.

Se videoen hos Metro Express

Mon Paven Frans får overrakt den berømte kage pasteis de nata af en bager, når han sætter sine ben i Portugal i 2017.

Din vurdering:Sol og varme i weekenden – vejrudsigt for Lissabon og Algarve lover 30 grader

Weekenden 18-20 september 2015 bliver varm og solrig, lover meteologerne.

Lissabon skulle være næsten sikker på temperaturer omkring de 30 grader, og også på Algarvekysten er der udsigt til massser af sol og 28-30 grader lidt afhængig af, hvor man befinder sig i Algarve.

Varmeste steder på Algarve
Tavira, Portimão og byen Silves (lidt inde i landet) får de højeste varmegrader i Algarve omkring 30, mens Albufeira, Faro og andre store turistområder må nøjes med omkring 28 grader.

Fælles for hele Algarvekysten og i øvrigt også resten af kontinental-Portugal er at det holder tørt et godt stykke ind i næste uge, og solen vil skinne fra en skyfri himmel.

Se mere om Algarve-vejret i september måned.
   
Solskin i hele Portugal – Porto temperaturer
I Nordportugal, hvortil efteråret traditionelt ankommer først, er der også udsigt til sol.

Porto får ca. 25 grader og Viana do Castelo 23-24 grader.

I den nordlige del af landet betyder det ikke så meget om man er ved kysten. I eksempelvis Viseu vil der også være ca. 24 grader midt på dagen.

Ser man på de større byer i Sydportugal, vil man langt væk fra det kølende Atlanterhav; eksempelvis i Évora eller i Beja, få det varmeste vejr i Portugal med op til 32 graders varme i weekenden.

Se også: Badevandstemperaturer i september.  
   
Madeira og Azorerne
Både på Madeira og på Azorene er der mindre sandsynlighed for sol hele dagen og temperaturerne når op på 24-25 garder.

På Azorerne er der forecast på regn, men som altid på de grønne øer, vil vejret være stærkt omskifteligt.

Din vurdering:Spis 'Lulas grelhadas' i Portugal - lille blæksprutte-specialitet

Portugals køkken er især spændende inden for fisk og skalddyrsretter.

Én af de bedste peixe (fiske) retter i Portugal er 'lulas'. I september og generelt i efteråret er lulas specielt store og lækre. Lulas er cuttlefish, som på dansk kan oversættes til en tiarmet blæksprutte.

Stegt blæksprutte er en klassisk portugisisk hverdagsret, der med lidt god vilje og uden at smagen overhovedet er i spil, kan sammenlignes med den fantastiske danske ret stegt flæsk, der er elsket af stort set alle danskere.

Lulas i mange afskygninger
Lulas serveres ofte grillede, gerne med smørsovs, laurbærblade, citron og kogte kartofler, andre gange batatas a murro, som på dansk betyder bagt kartoffel.

I Portugal har kokken blot givet den bagte kartoffel ’et par på hovedet’. Denne udgave kaldes lulas grelhadas på det portugisiske menukort.

 lulas grelhadascom

Der findes også en delikat variant af lulas med 'stuffing', der er fyldt med bacon, småstykker af en pølse eller eventuelt rejer, hvor lula'en lukkes og samles med et spyd i toppen. Denne ret hedder lulas recheadas på portugisisk.

lulas recheadas

Bedst af alt: Retten er billig. Lulas koster sjældent mere end €10 på en god restaurant og mange steder kun €6-8. Dog er stuffed version ofte dyrere.

Lulas er en meget lækker spise, når de er veltilberedte - og de portugisiske kokke er rigtig dygtige til at kokkerere lulas.

Retten polvo a lagareiro er en sammenlignelig ret, der består af stegt blæksprutte - ikke lula, men blæksprutten med lange arme og sugekopper.

polvo a lagareiro

Man kan også få friturestegt blæksprutte, der forekommer i retten choco frito, der er en specialitet fra byen Sebubal.

choco frito

Hvis man ønsker at forsøge sig med portugisiske retter i trygge rammer i DK, kan man besøge den portugisiske restaurant Portugalo Restaurant i København.

Den smagfulde portugisiske mad og overådige vin, der serveres hos Portugalo Restaurant, giver en pragtfuld smagsprøve på det portugisiske køkken.

Bonusinfo om den tiarmede blæksprutte
Den tiarmede blæksprutte har otte korte arme og to lange arme. Fisken er i stand til at skifte farve efter omgivelser, nøjagtig som den ottearmede blæksprutte.

tiarmet blæksprutte 

Farveskiftet sker, såfremt fisken føler sig truet og derfor skal se mere frygtindgydende og farlig ud.

En tiarmet blæksprutte lever i kystnære farvande, hvor den svømmer i stimer i dybder fra 20 til 250 meter. Den tiarmede blæksprutte er særlig udbredt i Nordafrika, Middelhavet og Norge.

I vinterperioden findes bestanden på dybt vand ved Portugal og svømmer derefter nordpå, hvor den om sommeren forekommer i store stimer i Nordsøen.

En tiarmede hunblæksprutte kan blive op mod 60 cm, hvorimod hannerne kun kan blive 35 cm. Den maksimale vægt ligger på 1,5 kg.

Din vurdering:Strandparadis i Cascais og Estoril

Den forhenværende fiskerby Cascais tilbyder et væld af forskellige strande.

I begyndelsen af det 20 århundrede var Cascais hjemsted for royale og velhavende europæer.

Byen er i dag kendetegnet ved sine skæve, snørklede gader med charmende restauranter, små butikker og utallige barer.

Slentrer man gennem Cascais gader, oplever man den skønne, autentiske atmosfære med gademusikere og underholdere. 

Læs mere om Cascais og Estoril strande

Eldorado af fantastiske strande i Cascais
Strandene har hver deres kendetegn. Smalle strande, brede strande, vindblæste strande, børnevenlige strande og endda en sandfri strand.

Den sandfrie ’strand’ Piscina Oceânica Alberto Romano er en havpool til dem, der nyder bølgernes livlige bevægelser, men gerne vil undgå at få sand imellem tæerne.  

En anden hyggelig strand er Praia de Santa Marta, som ligger et stenkast fra Cascais Marina, hvor det ikke altid er muligt at få en plads på sandet grundet vandstanden. Derfor benytter mange klipperne og de store sten som solbadningsspot på strandturen.

Baia stranden er en af de mest centrale strande, hvor man kan beundre de flotte sandskulpturer, solbade og tage et spil strandtennis i strandkanten. Bliver man rastlast er man en spytklat fra butikker, caféer og barer, der tilbyder alt godt til ganen og imødekommer shoppegenet.

Hotelværelse Baia Cascais

Bevæger man sig op igennem Cascais gader kommer man til Praia da Rainha, som ligger lige i hjertet af Cascais. Stranden ligger et par trin fra restauranter, butikker og barer. Den skønne strand er omgivet af klipper, der blot forstærker dens fantastiske atmosfære.

Strandpromenaden Cascais til Estoril
På strandpromenaden mellem Cascais og Estoril er der et hav af strande såvel som barer og restauranter. Hvis man har brug for at få brugt noget energi, kan man sagtens benytte strandpromenaden. Her er der nemlig adskillige løbeentusiaster og folk, der anvender de opstillede træningsmaskiner.

Stemningsfyldt ferielejlighed Cascais

Praia da Conceição og Praia da Duquensa sørger for, man ikke keder sig. Her er der en vandhoppeborg ude midt i vandet, mulighed for at leje dykkerudstyr til at udforske havets farverige fisk, vandcykler og paddleboards.

På Praia das Moitas er der ofte forholdsvis høje bølger, der tilgodeser alle børn og barnlige sjæle, der elsker at hoppe i bølger. Dog er bølgerne ikke så høje, som på Guincho stranden.

Central lejlighed Cascais 

Ved den store, børnevenlige strand Praia do Tamari kan man vælge mellem den traditionelle strand med liggestole og parasoller og stranden, der er inddelt i små områder ved hjælp af betongangbroer. De inddelte områder gør blot stranden endnu mere hyggelig.

Seværdigheder Cascais centrum
Man kan også besøge Parque Marcehal Carmona, som er en kæmpe stor park med ridebane, grønne arealer, søer og springvand. Parken giver rig mulighed for at slappe af, læse en bog eller spille en fodboldkamp. Desuden kan man opleve de fritgående påfugle, ænder, fasaner, haner, skildpadder og fisk.

Marinaen er også et besøg værd. Her kan man nyde et veltilberedt måltid mad med front ud til bådene, slottet og vandet.

Lejlighed med pool Cascais

Bevæger man sig væk fra strandene og ud imod Guincho, finder man fyrtårnet Farol Santa Maria, der stadig er i drift og Søfartmuseet Museu do Marrei Dom Carlos, hvor man kan udforske skibsmodeller og skibsvrag.

Desuden kan man opleve en af Cascais små perler, Boca do Inferno, hvor man kan lytte til bølgernes slag mod klipperne i grotten. Man kan også slentre gennem Casa da Guia, der har et stort udvalg af restauranter med pragtfuld udsigt.

Læs mere om Cascais seværdigheder

Afstand Lissabon til Cascais
Strandene ligger ca. 35 km. fra Lissabon. Lejer man en bil, kan man benytte A5 motorvejen, som går direkte til Cascais. Man kan også tage toget fra Cais de Sodre i Lissabon centrum til Cascais for €2,65, hvor der er afgang hver 20. minut.

Din vurdering:Six Senses åbner resort i Portugal

Nu behøver du ikke længere rejse til Thailand, Kina, Maldiverne, Vietnam eller Oman for at opleve atmosfæren på et Six Senses resort.

Six Senses har nemlig slået dørene op til det første hotel i Europa i Nordportugal.  

Her kan du leve i sus og dus med afstressende spa, skønne vandreture, lækker mad med tilhørende vin og udforske vinproducenterne med mulighed for at deltage i vinhøsten.   

Flybillet til Six Senses Portugal 

Det luksuriøse resort Six Senses Douro Vally, der breder sig på hele 2200 kvadratmeter, ligger med udsigt over langstrakte bakker og floden Douro.

Six Senses

Six Senses Douro Vally  

Den smukke renoverede herregård fra 1900 tallet kan prale af 41 gæsteværelser, 9 suiter, 7 større villaer, skønne private pools med udsigt over dalen og haver med betagende udsigter. Foruden Six Senses Spa med 10 behandlingsrum, behagelig opvarmet pool med massage vandstråler og fitnesscenter, der tilbyder en række lokalinspireret terapier.

Six Senses Quinta Panorama

Ovenstående billede illustrerer Quinta Panorama værelset 

Six Senses resort ligger i Douro Valley, hvor man finder det ældste afgrænsede vin område i verden, der er en del af UNESCOs verdensarvsliste. Derfor tilbyder hotellet en bred vifte af forskellige vin-aktiviteter, der blandt andet inkluderer pragtfulde vinsmagninger og besøg ved nogle af de nærliggende historiske vinproducenter.

Six Senses Quintada Pacheca

Quinta da Pacheca vinproducent   

Her vil du blandt andet få mulighed for at udleve drømmen om at være vinproducent, og er du heldig kan du endda deltage i den ældgamle tradition om at stampe druerne før påbegyndelsen af vinhøsten.

Six Senses grape stomping

Drue stamping ved vinproducent 

Det luksuriøse Six Senses hotel er beliggende i Douro Valley i Nordportugal, 90 minutters kørsel fra International Airport Francisco Sá Carneiro i Oporto og fire timer fra Lissabon.

Din vurdering:NAVNESKIFT: Star Tour ændrer navn til TUI - Falk Lauritsen Rejser bliver til Apollo Rejser

Star Tour skifter navn til TUI, og rejseselskabet Falk Lauritsen Rejser rider med på bølgen ved at ændre navnet til Apollo Rejser.

Men frygt ej! Rejserne forbliver uændret.

Star Tour skifter navn til TUI
Rejseselskabet Star Tour har i årevis konkurreret med Spies om at blive rangeret som nr. 1 målt på antallet af solgte rejser. Nu ændrer Spies største rival navn til TUI.

TUI opkøbte Star Tour tilbage i 2000, og har nu valgt at ændre navnet fra Star Tour til TUI.

Navneskiftet kan bunde i, at TUI ønsker at opnå stordriftsfordele, idet selskabet er et verdenskendt rejseselskab, der opererer i mere end 31 lande.

Star Tour blev etableret i DK i 1967 under navnet Fritidsrejser, og først i 1996 skiftede selskabet navn til Star Tour. Navneskiftet fra Star Tour til TUI sker step by step. Først bliver navnet TUI implementeret i de hollandske og belgiske datterselskaber og senere kommer turen til Skandinavien.

I 2013 var Star Tour få marginaler fra at være Danmarks største rejsebureau målt på antal solgte rejser, men måtte se sig slået af Spies Rejser.

Falk Lauritsen ændrer navn til Apollo Rejser
Falk Lauritsen gennemgik et navneskift for en række år siden, hvor rejseselskabet gik fra ’Falke Rejser’ til navnet Falk Lauritsen. I efteråret 2015 foretager selskabet endnu et naneskift.

Falk Lauritsen og Apollo Rejser slår nemlig markedsføringen sammen, og kommer til at opererer under navnet ’Apollo Rejser’.

I 1967 tilføjede Falk Lauritsen ’charterrejser til udlandet’ sin forretningsportefølje. Fra 1991 til 2007 var Falk Lauritsen Rejser en del af Star Tour koncernen (tidl. Team Sterling), før Kuoni Travel i 2007 købte selskabet af svenske Fritidsresor.

Siden Kuoni Travel solgte sine danske rejsebureau aktiviteter i 2015, har Falk Lauritsen og Apollo Rejser tilhørt den tyske REWE Group.

Efterårsferie i varmen
Slip for kulde, blæst og regn: Nyd efterårsferien i det fantastiske Madeira i Portugal.

madeira vandretur

Blomsterøen Madeira er på rig på natur og byder på spektakulære bjerge, der i nogle områder kan være ekstremt stejle. Øen, der er opstået som vulkanø er en populær turistdestination og er velbesøgt af skandinaver.

Madeira byder på pragtfulde sejlture til havets vuggende bevægelser, farverige blomster, frodig natur med grønne eventyrskove, levadaer, naturstier og fantastiske udsigter. Foruden lækre restauranter, spændende og anderledes aktiviteter som canyoning og ridning.

Man kan også være heldig at opleve delfiner, der leger og boltrer sig i havet. Hvis man vil forøge chancen for at opleve delfiner og hvaler, kan man tage med på hval - og delfinsafari til søs.

Læs mere om blomsterøen Madeira

Både Apollo Rejser (Falk Lauritsen) og Star Tour (TUI) tilbyder rejser fra CPH til Madeira, Portugal i efterårsferien.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »