Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkStresstest bestået – Portugals og Danmarks største banker i god form

Fredag aften d. 23. juli 2010 blev den længe ventede stress-test af de 91 største europæiske banker offentliggjort.

De fire store portugisiske banker Caixa Geral de Depósito, BCP Millenium, Banco Espirito Santo (BES) og Banco BPI gik alle glat igennem stresstesten ligesom Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank og (fra Sverige) Nordea gjorde det.

Bankernes problem
De finansielle markeder i EU er meget tæt forbundet.  Det er en fordel i opgangstider at kapital flyder frit, men når der går panik i markedet, bliver fordelen lynhurtigt til en voldsom ulempe.

Et eksempel: Omkring 33% af Portugals statslige lån er optaget i Spanien. Spanien har som stat til gengæld obligationslån i Tyskland svarende til 10% af den samlede årlige tyske økonomi. Hvis Portugal ikke kan betale, kan Spanien i en i forvejen presset situation potentielt få så store problemer at betalingen til Tyskland kommer i fare.

At Italien, Grækenland, England, Frankrig og Irland også kører med kraftige statsunderskud, som løbende skal lånefinansieres, gør ikke sagen bedre.

Se mere om økonomiske problemer i de såkaldte PIIGS- lande.

Man kan argumentere for at bankerne ikke er en del af denne låneoptagning mellem stater, men det holder ikke. De store banker er ofte dybt involverede i finansiering af EU landenes statsgæld og såfremt et land har problemer (som eksempelvis Spanien), slår det straks igennem på ejendomspriserne og de private husholdningers økonomi, hvor bankernes eksponering er endnu større.

Ydermere låner banker i stor udstrækning penge af hinanden, hvilket i løbet af kort tid overfører problemer fra én bank til den næste, når betalinger udebliver.

Stresstest ikke bestået – 7 banker behøver mere kapital
I alt 7 store banker og sparekasser i EU ud af de 91 testede bestod ikke prøven.

Ingen af de 7 ikke beståede banker kommer som den store overraskelse for finansverdenen.

Det drejer sig om tyske Hypo Real Estate, om 5 store regionale spanske banker/sparekasser Diada, Espiga, Banca Civica, Unnim og Cajasur. Desuden fik den græske bank ATEbank prædikatet ‘ikke bestået’.

For de 5 spanske bankers vedkommende er det kollapset på det spanske ejendomsmarked, som har trukket dem ud i problemer.

Mere en 1 million boliger står i 2010 usolgte hen i Spanien og meget igangværende byggeri er simpelt hen stoppet på ubestemt tid. Blandt de 91 testede banker i EU var de 27 spanske.

Generelt klarede de skandinaviske og engelske banker sig godt, mens de spanske, italienske og græske banker lå tættere på testens mindste kapital-krav.

De 7 banker, som ikke bestod stresstesten, behøver et kapitalindskud på 3,5 milliarder euro for at komme inden for minimumskravet i stresstesten.

Banker i stress-test for at afsløre ustabilitet
Den store test af de europæiske banker blev sat i værk af den såkaldte Committee of European Banking Supervisors (CEBS).

CEBS er en uafhængig rådgvningskomité for Europa Kommissionen. Den består af udvalgte repræsentanter fra nationalbanker og finansstyrelser i hele EU.

Formålet med stresstesten var at blotlægge svagheder i EU’s banksystem.

Svagheder i systemet hos enkelte banker vil i teorien, når de kommer til offentlighedens kendskab, betyde at sunde ‘ikke stressede’ banker vil få lettere ved at operere på grund af den større gennemsigtighed i markedet.

Under finanskrisen var det netop frygten for ‘usynlige’ problemer, som fik bankerne til at holde op med at låne penge ud til hinanden. Dermed accelererede krisen ud af kontrol.

Er stresstesten god nok?
Fra flere sider har der været stillet spørgsmål ved om stresstesten af EU’s største banker var god nok.

Testen gik ud på at stille et tænkt scénarie op – og derefter udsætte banken for dette scenarie (dvs. store tab, forværrede makroøkonomiske forhold, forværrede lånemuligheder osv. osv.).

Det vigtigste målepunkt for soliditet er i bankverdenen den såkaldte ‘Tier 1’ kapital. ‘Tier 1’ står for bankens kerne-egenkapital og er et begreb, som udelukkende anvendes i finansielle virksomheder.

CEBS satte ‘underliggeren’ i stress-testen til 6% – hvorimod EU’s nuværende regler kun forlanger 4% i ‘Tier-1’ kapital. Alle banker under 6% i stresstesten ville ikke bestå.

Den europæiske centralbank lægger dog vægt på at ingen af bankerne i testen lå under de i lovgivningen minimumskrav om 4%.

På grund af danske regler på bankområdet lå de danske banker forventeligt højt med 10%-12,5% i ‘tier-1’ kapital. Også den portugisiske bank BPI kom ud med et pænt resultat på 10,2%.

Det omtalte scenarie i stresstesten svarer til en såkaldt "double-dip" recession over de næste 2 år, samt en statsgældskrise for et europæisk land med tab på landets lån i udlandet (eksempevis Grækenland) – men ikke en total statsbankarot.

Kritikere har anført at hvis økonomien i et land som Grækenland igen ‘vakler’, som den gjorde for nyligt, vil den ‘falde’ hurtigere næste gang – og de græske statsobligationer vil i så fald måske være fuldstændig eller næsten værdiløse - en såkaldt default.

Se mere EU bankernes stresstest i år 2010 på CEBS hjemmesiden.

Herunder indslag på Al Jazeera med bl.a. portugisiske Vitor Constâncio, Vice President i den europæiske centralbank ECB:

 

 

Din vurdering:Billigste flybillet til Algarvekysten – Ryanair fly til Algarve fra Billund for under en plovmand

Ryanair er i juli 2010 på banen med super-billige flybilletter til Algarvekysten i september.

Bestiller man senest mandag d. 26. juli, kan man købe en flybillet fra Billund til Algarvekysten fra kun 421 danske kroner (returbillet).

Det har vi aldrig nogensinde set billigere.

Der er få billetter tilbage til denne ekstremt lave pris til Algarvekysten i september, men der skulle være gode muligheder for at finde en billig flybillet til under 1000 kroner for en retur-rejse til Faro fra Billund i september.

Se også: Find billig flybillet til Portugal.

Billeje med Hertz-Ryanair
Billeje er også ofte billigt med Ryanair, som benytter partneren Hertz.

Det er dog en god idé at dobbeltchecke priser på billeje andre steder.

Specielt selvrisiko’en på Hertz-billeje via Ryanair kan af og til være højere end ved andre billeje-selskaber. Se direkte link til Ryanair-Hertz selvrisiko (som godt kan være lidt svært at finde på sitet).

Desuden har Ryanair og Hertz i 2010 ‘opfundet’ diverse gebyrer såsom at leje med fuld tank og aflevere med tom tank (med ekstra betaling af en tank brændstof uden mulighed for udligning af tilbageværende brændstof i tanken ved aflevering). Betaling for fuel findes så vidt vides per juli 2010 endnu ikke hos Ryanair i Portugal.

Se mere om Ryanair brændstof priser i udlejningsbiler.

Der kan desuden i 2010 forekomme kilometerbegrænsninger på visse destinationer, når man lejer med Hertz-Ryanair – dog så vidt vides ikke i Portugal endnu.

Sammenligning billeje Ryanair-Hertz i Faro med søgemaskinen Cartrawler
Ved en sammenligning foretaget d. 23. juli 2010 kostede en uge (10-17 september) i Hertz-Ryanair bil (Renault Clio eller lignende) på Ryanair hjemmesiden 259 euro (1926 kroner).

På Cartrawler-Portugalnyt kunne man finde en Ford Fiesta eller lignende til 1089 kroner i samme periode.

Ryanair-Hertz bilen havde sandsynligvis 1000 euro i selvrisiko på skade og tyveri (det fremgår ikke 100% klart af ovenstående selvrisiko-link), mens Cartrawler-Portugalnyt bilen havde 750 euro i selvrisiko.

Man kan eliminere selvrisiko ved at købe en ekstra forsikring. Selvrisikoforsikring kostede ved Ryanair 84 euro (625 kroner) for 7 dage. På Cartrawler søgemaksinen kostede den samme periode 287 kroner i selvrisiko-forsikring.

Se mere om priser på billeje i Faro lufthavn i Algarve.

Hotel booket hos Ryanair
Flyselskabet Ryanair vil gerne have sine kunder til at booke hotel på www.Ryanair.com.

I juli 2010 kunne man eksempelvis finde en uge på Falesia Mar hotellet i Albufeira (10-17 september) til 5164 kroner for 2 personer i dobbeltværelse med morgenmad.

Samme pris kunne findes ved booking på hotel-søgesiden på Portugalnyt.

FDM Travel sender mange gæster til Algarvekysten og anvender også hotel Falesia Mar.

Prisen for hotelophold på Algarvekysten set 23. juli 2010 hos FDM Travel var for perioden 10-17 september 6560 kroner (for 2 personer) uden fly. Fly fra Billund kostede med FDM Travel 5312 kroner (over København).

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ovenstående sammenligning af priser er foretaget 23. juli 2010. Priser ændrer sig løbende og der kan let være forskel i, hvad der er inkluderet hos de forskellige udbydere. Vi tager desuden forbehold for fejl og udeladelser i artiklen.

Din vurdering:Backlight – ny portugisisk Hollywood film med Joaquim de Almeida

Det er sjældent at portugisisk film når ud til et bredere publikum i udlandet.

Endnu sjældnere er det at en portugiser er instruktør på en Hollywood produktion, men det er hvad Fernando Fragata har været på thrilleren ‘Backlight’, som i portugisisk udgave hedder ‘Contraluz’.

'Contraluz' markedsføres i Portugal som den første Hollywood-film af en portugisisk instruktør.

Backlight - Contraluz
’Backlight’ er svær at kategorisere som film.

Den er nærmest en science fiction thriller, men samtidig et romantisk drama.

Filmen handler om 6 personer, som alle må ændre deres liv radikalt, når noget uventet sker.

Se mere på Contraluz hjemmesiden.

Hovedrollen i Backlight
Hovedrollen i 'Backlight' spilles af den internationalt kendte portugisiske skuespiller Joaquim de Almeida.

Den 53-årige Joaquim de Almeida udvandrede til Wien som 18-årig og senere til USA.

Han har blandt andet medvirket i utallige amerikanske TV-serier herunder Miami Vice (på dansk Miami Patruljen), 24 Hours (på dansk: 24 Timer), CSI Miami m.fl.

I serien ‘24 Timer’ er han en mexikansk narko-terrorist, og dermed oppe mod den hårdtslående helt Jack Bauer.

Almeida er desuden kendt fra spillefilm som ‘Clear and Present Danger’ med Harrisson Ford, ‘Desperado ‘med Antonio Banderas og ‘Behind Enemy Lines’ med Gene Hackmann

Joaquim de Almeida spiller meget ofte en latinsk udseende ‘skurk i pæn indpakning’, men har dog også haft flere pænere filmroller – specielt i Portugal.

I 2011 er Joaquim de Almeida aktuel som medvirkende i bil- og ungdomsfilmen 'The Fast & The Furious 5'.

Herunder Joaquim de Almeida i trailer til filmen Backlight, som havde premiere den 22. juli 2010 i Portugal:

Din vurdering:Guldprisen stryger til himmels – men det er måske ikke så tosset for Portugal

Guldprisen har i sommeren 2010 nået nye højder.

På 5 år er prisen på det gyldne metal steget med over 180 %. Prisen ligger i juli 2010 på godt 220.000 danske kroner for et kilo.

Guldprisen er steget i 10 år i træk.

I juni 2010 var prisen oppe over 240.000 danske kroner for et kilo.

Nye forretninger køber guld
Guld er blevet så ekstremt dyrt at forretninger er åbnet i større byer i Portugal kun med det formål at opkøbe guld fra private.

Der findes ingen guldminer i Portugal.

Alligevel er Portugal i en relativ fordelagtig situation på guld-fronten.

Arven fra Salazar
Årsagen er den gamle diktator og økonomiprofessor António de Oliveira Salazar (1889-1970), som viser det sig, var en særdeles fremsynet mand.

Salazar troede allerede i 1930’erne mere på guld end på nogen anden værdi og købte op på Portugals vegne.

Store mængder guld kom i hus, når Portugal havde overskud på handelen med udlandet herunder fra salget af fiskekonserves og mineralet tungsten, som var eftertragtet under anden verdenskrig.

Guldreserver i Portugal
Se mere om Portugals store guldreserver i læsværdig artikel af João Lima på Bloomberg . I alt 382,5 tons guld ligger i den portugisiske nationalbanks varetægt.

Omregnet til dagens kurs (22. juli) giver det en ca. værdi på 84.140.000.000 kroner d.v.s. godt 84 milliarder kroner.

Guldet kan ifølge portugisik lov ikke sælges, men forvaltes som enhver anden statslig værdi af Portugals Nationalbank.

Ifølge den Internationale Valutafond (IMF) er Portugal i forhold til sin økonomiske størrelse det land i verden, hvis nationalbank har mest af det dyre metal.

Guldreserver i Danmark
Danmarks økonomi er en anelse mindre end Portugals, som dog har dobbelt så mange indbyggere.

I 2009 opgjorde IMF Danmarks guldreserver til 66,5 tons.

Danmarks guldreserve opbevares i London, hvortil den blev fragtet før 2. verdenskrig for at holde den uden for den tyske besættelsesmagts rækkevidde.

Guld som investering - et spørgsmål om tro på penge
Herunder en subjektiv gennemgang af gulds værdi, og en forklaring på hvorfor guld på trods af stigende priser på guld ikke kan betragtes som en investering.

Ifølge det amerikanske medlem af kongressen Ron Paul, som har beskæftiget sig meget med emnet ud fra et republikansk synspunkt, er de høje priser på guld snarere er udtryk for en mistillid til papirpenge.

Congressman Ron Paul fra Texas taler her til det amerikanske kongress i 2008:

Din vurdering:Estoril Handicrafts Fair – besøg det store FIARTIL marked 2010 indtil 29. august

I Estoril er det store FIARTIL marked åbnet i juli på sin sædvanlige plads bag casino’et.

På markedet sælges der alle former for kunsthåndværk fra hele Portugal, og desuden også en del fra udlandet.

Markedet har eksisteret hver sommer i mere end 40 år og afholdes udendørs i et hyggeligt skyggefuldt område.

Her er noget for enhver smag – ofte over 150 boder med forskelligt kunsthåndværk.

Arbejdende værksteder i Estoril
Her kan man blandt andet følge, hvordan forskellige typer kunsthåndværk bliver til.

Der er optrædende om aftenen i weekenden og desuden løbende aktiviteter for børn (workshops, hårfletning m.m.).

Besøgende på FIARTIL kan smage på portugisiske specialiteter og bagværk til lave priser. Der er også mulighed for at spise på én af restauranterne, som er en del af markedet.

Entré er normalt 1-2 euro – lidt dyrere i weekenden. Markedet er let at finde bag kasinoet i Estoril på Avenida Clotilde.

Herunder video fra Estoril markedet i 2008:

Din vurdering:Oplevelser i Portugal - gokartbane i Évora til både erfarne og uerfarne kørere

Byen Évora ligger omkring 130 kilometer øst for Lissabon.

Go-cart bane i Évora
Uden for byen i retning mod Lissabon ligger én af Portugals bedste gokartbaner.

Banen er 908 meter lang (international standard) og 7 meter bred overalt.

På Kartódromo de Évora kan såvel øvede som uøvede konkurrere i og med at bredden giver rig mulighed for de hurtigere kørere til at overhale.

Alle de danskproducerede Dino 200 ccm go-carts i Évora er justeret til samme ydelse på omkring 6,5 hestekræfter. Der er ingen gear. Venstre fod bremser, og højre fod giver gas.

Selv om det går stærkt, er farten stadig overskuelig til at selv kørere, som sidder i en gokart første gang, vil finde det fuldt forsvarligt.

Har man børn med, er muligt at leje en gokart-taxi med plads til 2 personer (se billede).

En gokart løbsdag i Évora med en gruppe
Man kan såfremt man er mindst 12 personer leje banen til et lukket løb (ikke andre deltagere end gruppen).

Et sådant løbsarrangement består af følgende:

Registrering
Når man ankommer er der mulighed for at klæ om og anbringe værdigenstande i bokse.

Herefter går man igang med registrere sig på dertil opsatte computere.

Alt foregår stort set automatisk. Når registreringen er foretaget betaler man og får udleveret sin Racing License og sin balaklava.

Balaklava’en (racer-hue) er en fordel at bære under hjelmen, som findes i flere størrelser.

Briefing
Før løbet går igang gennemgår løbslederen de forskellige flag (på portugisisk og engelsk), som skal kendes på banen.

Briefingen indeholder blandt andet information om følgende:
- det ternede flag (chequered flag) – markerer løbsafslutning
- det røde flag – alle stopper
- det gule flag – ingen overhaling / fare på banen (som regel når nogen er spundet rundt)
- det halvt sort / halvt hvide flag – advarsel – (2 gange sort/hvidt flag giver sort flag)
- det sorte flag – giver 30 sekunder i pit’en som straf
- det blå/hvide stribede flag – tidskørsel begynder  

Fri Træning 5 min
Når løbet starter er de første 5 minutter fri træning.

Tidskørsel 10 min
Efter den fri træning gives det blå/hvide flag, og tidskørslen går igang. Den varer ca. 9-10 omgange/10 minutter.

På hver bil er der installeret en lille chip, således at alle omgange registreres for hver bil.

Hurtigste omgang giver startposition 1 og så fremdeles.

Finalen 15 min
Når tidskørslen er færdig kører pace-karten på banen med et gult flag som alle følger efter og de hurtigste vinkes forrest i startrækken.

Herefter går løbet igang og hurtigste kører er dén, som først når 15 omgange.

Omgangstider under 1 minut er rimeligt hurtigt i 200 cm gocart klassen. Spinner man rundt taber man hurtigt 10-15 sekunder eller mere, så det er så absolut en dårlig idé.

Præmieoverrækkelse
De 3 bedst placerede kørere får champagne (som kan åbnes i bedste Formel-1 stil på stedet) – alle får medalje.

Intens oplevelse selv med kun 30 minutters køretid
Med bagdelen 5 centimeter over kørebanen, balaklava, full-face hjelm med visir og en Honda-motor, der er endnu varmere end Évora banens solbeskinnede asfalt er et gokart ræs en ret intens oplevelse.

Svingene er hurtige, og man finder snart ud af at de kan tages med langt højere fart end, hvad man som udgangspunkt tror er muligt.

Gokarten føles betydeligt hurtigere, når man kører den, end når man ser på løbet fra tilskuerpladserne. Samtidig rykker det godt i styretøjet, når man presser ekvipagen ud af et sving.

Booking af gokart banen
Det er vigtigt at booke tid inden man kører til Évora for at køre gokart. Se også Évora banens kalender – samt Évora banens kontaktside (anvend engelsk).

Alle bookinger af grupper skal bekræftes. Det er bedst at få bekræftigelse at banen er åben for offentligheden, såfremt man er få personer.

Et gruppe-løb med min. 12 personer på i alt 30 min. kørsel koster sammenlagt 32,50 euro. Man skal afsætte 1 time samlet til briefing, løbet og præmieoverrækkelse og desuden møde i god tid 1 time før til registrering m.v. 

Byen Evora
Évora har én af Portugals flotteste bymidter med rester af bygninger fra romertiden (World Heritage).

Man kan efter gokart ræset besøge byen, hvor der på de fleste restauranterne serveres god landlig Alentejo-mad til efter danske forhold meget små penge.

Sådan finder man go-cart banen ved Évora
Fra Lissabon kører man over enten 25. April broen eller Vasco da Gama broen og fortsætter af motorvej A6/IP7/E90 mod Évora og Spanien.

Når man når afkørsel 5 på motorvej A6 drejer man af mod Évora. herefter er der ca. 4 kilomer til gokart-banen af hovedvej N114.

Afstanden til Évora er ca. 5 kilometer. Banen ligger omkring 125 kilometer (1 time og 20 min i bil) fra Lissabon.

Mere information på gokart-banens hjemmeside (delvis på engelsk).

 

Din vurdering:Cristiano Ronaldo Junior’s mor er en amerikansk servitrice

Det portugisiske fodbold-idol Cristiano Ronaldo har som bekendt i juni 2010 fået en søn.

Han har imidlertid ikke været så villig til at afsløre, hvem som er mor til den lille ny Ronaldo Junior.

Britisk sladderpresse tog udfordring op
Det tog dog mindre end to uger før den britiske sladderpresse anført af The Sunday Mirror kunne offentliggøre at mor til Cristiano Junior er en amerikansk servitrice fra byen Los Angeles i Californien på USA's vestkyst.

Ronaldos søster Katia Aveiro har bekræftet rygterne, som far Ronaldo ikke vil tale om.

Den engelske avis tilføjer desuden pikante detaljer til historien om, hvordan de to nybagte forældre mødtes på en restaurant.

Om man kan stole 100% på The Sunday Mirror, er en anden sag, men der er ingen tvivl om at sådanne Cristiano Ronaldo historier sælger aviser.

Se original-historien i The Sunday Mirror og den efterfølgende omtale på dansk på BT’s hjemmeside.

Relaterede artikler:
Ronaldo er har fået en søn - nyhed offentliggjort på hans Facebook profil

Din vurdering:FC Nordsjælland møder Sporting Lissabon i Europa League kvalifikationen 2010

OPDATERING 29. juli 2010:
Sporting vandt med 0-1 over FC Nordsjælland i Farum.

Se også artikel på Sporten.dk om kampen.

..............................................................................

Sporting Lissabon, som i 2009-2010 sæsonen blev slået ud i Europa League ottendelsfinalen af Atlético Madrid, møder danske FC Nordsjælland i tredje runde i Europa League kvalifikationen.

Det bliver sandsynligvis en meget svær kamp for det danske hold, som sluttede som nummer 7 i Superligaen i sæsonen 2009-2010

Første kamp mellem FC Nordsjælland og Sporting finder sted den 29. juli i Farum.

Returkampen spilles i Lissabon den 5. august 2010.

Sporting sluttede på 4. pladsen i den portugisiske Sagres Liga (nu omdøbt til Zon Liga) i sæsonen 2009-2010 og kvalificerede sig dermed direkte til 3. runde i Europa League kvalifikationen.

Se mere om Europa League på UEFA’s hjemmeside.

Din vurdering:Kite surfing i Portugal – flot video fra populær surferspot vest for Lissabon

Guincho stranden vest for Cascais ligger i et særdeles vindblæst område.

Faktisk blæser det tit for meget på Guincho stranden til at badning og strandliv er behageligt.

Til gengæld flokkes surfere til Guincho ikke langt fra kontinentets vestligste punkt.

Guincho stranden går for at være Europas bedste surferspot.

Surferspots ved Lissabon
Lidt længere oppe af Portugals vestkyst finder man Praia Grande, som også byder på rigtig god surfing.

Mange surf fans sværger desuden til Peniche området, hvor en halvø ved fiskerbyen Peniche gør at der så godt som altid kan findes gode surf steder enten på den ene eller den anden side af halvøen.

Tager man længere ind mod Lissabon er området omkring byen Carcavelos (25 min fra Lissabon med tog) herunder den store Carcavelos strand særdeles populær.

Guincho stranden slår dog som regel alle de andre surferspots i sværhedsgrad og vindstyrke.

Herunder en smuk og poetisk surfer-video fra Guincho (med god lyd) produceret af James Bedford:

Din vurdering:Online investeringsbanken Saxo Bank stævner kunder – herunder portugisiske Fortune

Den danskejede, men særdeles internationale investeringsbank SaxoBank, er gået i offensiven over for et par utilfredse kunder.

Efter at specielt de to storkunder IM International og det portugisiske finanshus Fortune har brugt pressen til på det nærmeste at føre kampagne mod Saxo Bank, har den utraditionelle online investeringsbank med hovedsæde i Tuborg Havn i Hellerup fået nok.

Saxo Bank har ifølge Dagbladet Børsen stævnet kunderne, herunder den portugisiske direktør João Laranjeira med krav om at de trækker deres udtalelser tilbage.

Beskyldning om ‘front running’ i Saxo Bank
De to kunder er tidligere gået kraftigt i rette med Saxo Banks forretningsmetoder og beskylder blandt andet Saxo Bank for såkaldt front running.

Front running er når en investeringsbank eller online broker via sit IT-system ‘kigger' med’ i kundens online dispositioner og på forhånd foretager den af kunden påtænkte disposition (køb eller salg) – ofte med dét resultat at kunden ender med en dårligere kurs, da online banken eller brokeren har taget ‘den gode deal’ for næsen af kunden og dermed påvirket kursen til at ændre sig.

Se mere om de portugisiske anklager mod Saxo Bank

At Saxo Bank stævner sine kunder istedet for at løse sagen i mindelighed uden for offentlighedens bevågenhed er særligt bemærkelsesværdigt.

Det danske finanstilsyn undersøger i øjeblikket Saxo Banks forretningsprocedurer. Det har den 8. juli 2010 givet anledning til en anmeldelse til bagmandspolitiet (se artikel på Berlingske) om mulig hvidvaskning af penge i Saxo Bank.

Lars Seier Christensen, som er én af grundlæggerne af Saxo Bank, annoncerede i forsommeren 2010 at han planlægger at flytte til Schweiz med sin familie.  

Dorte Toft på Berlingske Business vejrer en mulig ny sag
Danmarks måske mest berømte blogger Dorte Toft spekulerer på sin blog på Berlingske Business den 14. juli over mulige forklaringer på de meget usædvanlige beskyldninger som er opstået mellem Saxo Bank og et par relativt prominente internationale kunder.

Dorte Toft var afgørende for at Stein Bagger og virksomheden IT Factory blev afsløret i bedrageri til over en halv milliard kroner.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »