Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortvinsfestival 2015 på Børsen

D. 2. november 2015 bliver den årlige Portvinsfestival på Børsen i København skudt i gang!

Hvad er Portvinsfestival?
Hvert år afholder Forlaget Smag Portvinsfestival på Børsen i København, hvor fagfolk og portvinsentusiaster samles for at smage forskellige portvine. Arrangementet er for alle. Det er både en god introduktion til portvinens jungle, men ligeledes en mulighed for entusiaster og fagfolk for at smage nye årgange.

Festivalen er fordelt over to tidsrum, henholdsvis kl. 16-18 og kl. 19-21, og på de to timer går man fra stand til stand og smager på de forskellige typer af portvin og forskellige årgange. Ydermere er der ostehandlere i salen, der søger for, man ikke drikker på tom mave.

Der har været udsolgt hvert år siden 2009, hvilket er et bevis på danskernes begejstring for portvin!

Billet til Portvinsfestival 2015
Billetsalget starter mandag d. 10. august. Billetterne bliver revet væk, så man skal være hurtig, såfremt man ønsker at deltage!

Enkel billet: Prisen for en 2-timers periode er 250 kr. inklusiv et festivalsglas fra Spiegelau.

Grupperabat: 225 kr. pr. person ved min. 10 personer. 200 kr. pr. person ved min. 20 personer

Bestil billet til Portvinsfestival 2015

Din vurdering:Se Ronaldo narre folk i Madrid - Cristiano Ronaldo forklædt som hjemløs

Tilbage i januar 2015 tog Real Madrid stjernen Cristiano Ronaldo fusen på folk i Madrid.

I videoen bliver Ronaldo iført paryk, solbriller, skæg og en hættetrøje. Han dribler rundt med en bold og spiller med en lille dreng.

Til sidst signerer Ronaldo bolden og giver den til drengen – imens han lader forklædningen falde og viser, hvem han i virkeligheden er.

I klippet ses det også, at Ronaldo spiller bold med flere forbipasserende, og på et tidspunkt beder han om en piges telefonnummer, hvor han blankt bliver afvist.

Se klippet med Ronaldo som hjemløs: 

Tilsvarende nummer er blevet lavet af den tidligere danske landsholdsangriber Søren Larsen. I videoen bliver han gjort til en 30 år ældre alkoholiker.

Søren Larsen tager på FC Skanderborg træningsanlæg, hvor der er træning for U17-drengene. Her kommer han med tilråb og kommentarerer til spillerne, alt imens han drikker sine øl.

På et tidspunkt beder U17-træneren Søren Larsen om at deltage og vise, hvad han dur til. I begyndelsen er han ufattelig dårlig og lader samtlige bolde gå i mål, og spillerne og tilskuerne griner af ham. Lige indtil Søren Larsen folder sig ud og viser sit fantastiske fodboldtalent og lader forklædningen falde. I slutningen overbringer Søren Larsen spillerne en fantastisk nyhed, nemlig at de er blevet årets fodboldklub.

Se klippet med Søren Larsen som bums:

Din vurdering:Portugisiske Hi Fly hjælper nordiske flyselskaber

Det portugisiske flyselskab Hi Fly står klar med reservefly, når der er travlt eller planen skrider for de nordiske selskaber.

Hvem er Hi Fly?
Portugisiske Hi Fly er specialister i at udleje og hjælpe andre flyselskaber på såkaldte wet-lease kontrakter.*

Flyselskabet Hi Fly har fløjet for et væld af forskellige selskaber – både for kortere perioder og som fast arbejdskraft i en travl sommer – eller vintersæson. Senest har Hi Ffly slået vingerne ud i Saudi-Arabien for selskabet Flynas.

Hvad er wet-lease og dry-lease?
*Indenfor flyverdenen taler man om termerne wet-lease og dry-lease, når flyselskaber flyver for hinanden på længerevarende kontrakter. En wet-lease kontrakt er, når der er tale om et selskab, der stiller fly og besætning til rådighed samt står for forsikring og vedligeholdelse. Dry-lease er, når flyet bliver leaset.

Reservefly fra Portugal hjælper Norwegian
Hi Fly har arbejdet en del som reserve – og ekstrafly for Norwegian, siden selskabet lancerede langdistanceruter tilbage i 2012.

Senest trådte reserveflyene fra Hi Fly til, og hjalp det norske lavprisselskab Norwegian mandag d. 27. juli med to reservefly. Passagererne, der skulle fra Oslo til New York blev mere end 24 timer forsinket, og der var ligeledes forsinkelser fra New York til London Gatwick.

Et udsolgt Dreamliner-fly med 291 passagerer om bord skulle til New York med afgang fra Oslo. Afgangen var sat til kl. 18.15 fredag aften, men grundet en beskadiget cargo-dør kunne flyet ikke komme i luften. Passagererne fik tildelt hotelværelser, og måtte vente med afgang indtil lørdag aften kl. 18.40, hvilket resulterede i en ventetid på lidt over 24 timer.

Ligeledes var den gal på den anden side af Atlanten i New York, hvor 276 passagerer måtte vente på at komme hjem. Flyet var sat til kl. 21.55 lørdag aften, men passagerne måtte vente indtil søndag kl. 16.00, før de kunne rejse hjem. I mellemtiden måtte gæsterne finde et hotel, hvor de kunne overnatte.

SAS’ anvender Hi Flys reservefly
SAS’ langdistanceruter har over en længere periode fløjet relativt stabilt, og de har fået mere styr på tropperne siden 2013, hvor selskabet havde en del problemer. Men når planen skrider, benytter de sig ligeledes af reservefly fra Hi Fly i Portugal.

SAS har benyttet Hi Fly adskillige gange gennem årene – både som reserve – og vikarfly på selskabets langdistanceruter.

Check-in skriver, at SAS i løbet af de seneste 30 dage har aflyst 20 flyafgange, og en enkelt gang har selskabet måtte tilkalde et reservefly fra portugisiske Hi Fly. Desuden skriver Check-in, at op mod 5000 passagerer i juli-måned har været berørt af SAS’ forsinkelser eller aflysninger på langdistanceruterne.

Sammenlign flypriser

Din vurdering:Nyd sensommeren ved Algarvekysten - varmt i september og oktober

Stik af fra hverdagen og nyd sensommeren ved Algarvekysten!

27 grader i Algarve i september
Frygt ej! Ifølge statistikker er Algarve et af de mest solrige områder i Europa! I september er temperaturen i gennemsnit 27 grader om dagen med hele 9,5 solskinstimer, og i oktober sniger vi os op på 23 grader med 8 solskinstimer!

Desuden er det billigere at stikke af til sydens sol i september og oktober, og hvem vil ikke gerne være den mest solbrune på arbejdet?

Se feriebolig ved Algarvekysten

Færre turister og høj vandtemperatur
Der er færre turister i september og oktober i Algarve, hvilket giver rig mulighed for at slappe af og nyde hinanden i fred og ro. Der vil være større mulighed for at leje lige præcis den bolig, I ønsker, kortere kø i supermarkedet og tilmed mere ro på stranden!

På strandene er vandtemperaturen forholdsvis høj sammenlignet med nordiske standarder. Vandtemperaturen er på 20 grader i september og 19 grader i oktober. Dette er relativt højt sammenlignet med juli og august, hvor vandtemperaturen ligger på 19-20 grader.

Læs mere om vejret

Dog er vandet en smule koldere omkring Sagres på den vestlige sydspids af Algarve, i forhold til det lidt varmere vand i Tavira, der ikke ligger langt fra den spanske grænse mod øst.

Er I til surf, vindsport og gokart?
Der blæser en del i området omkring de to kystbyer Sagres og Lagos, da de ligger længst ud mod Atlanterhavet. Så er I til surf og vindsport, er Sagres det oplagte valg! Surfere og andre vindsportsentusiaster flokkes nemlig til Sagres-området, når der er sus i sejlene!

For dem, der ikke ønsker at være til vands, kan blive til lands. Her er der blandt andet mulighed for at køre gokart – ikke i ganske almindelig gokarts, men i blokarts, som bliver skubbet afsted ved hjælp af vinden.

Lagos har været vært for store internationale sejlsportsarrangementer, grundet sin fantastiske beliggenhed og marina.

Rejser I med børn?
Algarve har et stort udbud af oplevelser og aktiviteter for børn.. og ja, barnelige sjæle!

Zoo Marina: Zoo Marina er en zoologisk have, der giver mulighed for at prøve at svømme med delfiner og komme helt tæt på de fantastiske dyr. I byen Guia, der ligger 10 km. fra Albufeira. Find adressen her

Slide&Splash: Slide&Splash er et af Europas største vandland med 15 forskellige vandrutsjebaner, pools, slides, m.m, for børn i alle aldre. Vandlandet ligger i nærheden af byerne Lagoa og Estômbar mellem Portimão og Albufeira i den vestlige del af Algarve. Find adressen her

Se feriebolig i Algarve

Læs mere om aktiviteterne

Er I til golf?
Vejret i Algarve i september og oktober er oplagt golfvejr! Varmt, men ikke for varmt. Ydermere har Algarve et hav af fantastiske golfbaner, som er et besøg værd!

Herunder er en oversigt over rejseselskaber, der står klar til at arrangere jeres næste golfrejse til Algarve!

- Fairplay Golf Tours

- Green2Green

- Krone Golf Tours

- Via Travel

Ønsker I at spille golf forskellige steder uden at skulle være afhængig af et rejseselskab, er der et stort udvalg golfbaner i Algarve med noget for en enhver smag! Se oversigt

Se golfferiebolig

Se luksus gruppeferiebolig (10-23 personer)

Fly til Faro Lufthavn
En af de nemmeste måder at finde en billig flybillet til Algarve (Faro Lufthavn) i september og oktober, er ved at anvende søgemaskinen Momondo.

Det er også muligt at bestille direkte fra de forskellige flyselskabers hjemmesider.

Fra Kastrup Lufthavn i København flyver Norwegian direkte til Faro Lufthavn i Algarve.

Fra Hamborg flyver Air Berlin og TAP direkte til Faro Lufthavn.
Ønsker man en medlanding, som selvfølgelig nedsætter prisen en anelse, kan her tilføjes: British Airways med mellemlanding i London, Spainair med mellemlanding i Madrid samt Brussels Airlines med mellemland i Bruxelles.

OBS: Der findes endnu ingen direkte afgange fra Jylland til Portugal – kun afgange med mellemlandinger.

Din vurdering:Storbritannien anvender aggressive strategier i forbindelse med rekruttering af sygeplejersker fra Sydeuropa

Et stigende antal af unge, sydeuropæiske studerende bliver fristet af britiske lønninger, da de kan tjene op til tre gange så meget som i deres hjemland.

Sygeplejeledere fra Portugal, Spanien og Italien mener, at NHS (National Health Service) anvender aggressive strategier i forbindelse med rekruttering af sygeplejersker fra Sydeuropa.

Sygeplejersker bliver narret af NHS
Formanden for det spanske Sygeplejerskeråd udtaler til BBC News ”De lyver – de narrer sygeplejersker. En gruppe sygeplejersker tager til et land, lejer en lejlighed og tror, de skal arbejde på et bestemt hospital. Men virksomheden, der organiserer arbejdet, sender sygeplejerskerne til et hospital den ene dag og til et andet hospital den næste.”

Vildledende og misvisende jobs i Storbritannien
En organisation, der repræsenterer britiske rekrutteringsvirksomheder har indrømmet, at nogle bureauers jobs er misvisende og vildledende.

Men hvorfor vælger de unge så at tage imod fristelserne?

Dette svarer en række nyankommne til NHS i West Midlands på i en film med fokus på at tiltrække EU-sygeplejersker. I filmen bliver de spurgt om, hvorfor de forlod Spanien og Portugal, hvortil de adspurgte henviser til karriere, færdigheder, muligheder samt højere lønninger i Storbritannien.

Spanien står for størstedelen af udstedelserne, og sendte sidste år ca. 2.000 sygeplejerelsker til UK.

Portugal har mangel på sygeplejersker
Portugal har selv mangel på sygeplejersker, men alligevel vælger de unge at tage imod fristelserne fra NHS. Vicepræsident for Portugals sygeplejer, Dr. Bruno Gomes fortæller blandt andet til BBC, at nogle rekrutteringsvirksomheder har en meget aggressiv taktik.

Virksomhederne - primært fra Storbritannien - afholder store konferencer på de mange sygeplejeskoler, hvor de studerende blandt andet tilbydes gratis sprogundervisning samt husly for tre til seks måneder.

Se også: Portugisiske sygeplejersker har succes med at finde arbejde i Storbritannien

Portugals stat anvender ca. 25.000€ (ca. 186.000 kr.) på at uddanne hver enkelt sygeplejerske, men i og med en stor andel af de nyuddannede portugisiske sygeplejersker søger udlands, er dette en dyr bedrift for Portugal. Op mod tre tusind forlader landet efter endt uddannelse hvilket betyder, at staten mister 75.000.000€, svarende til omkring 559 millioner danske kroner.

Læs mere på BBC

Din vurdering:Bystrand midt i Lissabon – Praia do Torel

Bystranden Praia do Torel er et initiativ og et projekt, der startede i 2014.

Projektet blev skabt af Santo António bydelen, der ønskede at gøre stranden lettere tilgængelig for dem, der har besvær med at komme til stranden – enten grundet manglede transportmiddel, gangbesvær, har børn eller lign.

OBS! Stranden har åbent hver dag fra d. 1.-31. august fra klokken 10.00-20.00 (senere i weekenden).

Central strand i Lissabon - børnevenlig
Praia do Torel er beliggende i Jardim do Torel - se kort - fem minutter fra Avenida da Liberdade, og der er gratis adgang for alle – den er desuden urolig børnevenlig.

Den er kunstigt opbygget med dybder mellem 90-150 cm. og både sandet og vandet bliver behandlet dagligt, og som på hvilken som helst anden strand, er der ingen mangel på brusere, kiosker eller barer. Ydermere er der parasoller, der åbner muligheden for at trække i skyggen, såfremt dette ønskes.

Se også: Feriebolig centalt i Lissabon

Poolen har en kapacitet på ca. 50 mennesker, hvilket bliver kontrolleret af to livreddere, men rundt omkring poolen (sandet, terrassen og det grønne område) er der plads til ca. 5.000 mennesker.

Aktiviteter på Lissabon bystrand
Stranden udbyder et væld af aktiviteter, blandt andet: Musik, open-air biograf og DJ’s. Der tilbydes også fysiske aktiviteter som: Pilates, klartring, gymnastik, zumba m.m.

Stranden blev indviet sidste år, og havde hele 80.000 besøgende, så mon ikke den er ikke et besøg værd.

Se også andre strande i Lissabon: Carcavelos strand

Din vurdering:Portugiserne skal til valg d. 4. oktober 2015

Portugals to største partier, som er henholdsvis PS og PSD skal stå ansigt til ansigt ved landets næste valg d. 4. oktober 2015, annoncerede Præsident Anibal Cavaco Silva i fjernsynet sent onsdag aften d. 22. juli.

Hvem skal føre Portugal videre og hvordan? Vil befolkningen fortsætte med regeringens nuværende sparepolitikker, der har fået Portugal på rette kurs? Eller ønsker portugiserne at bekæmpe krisen ved at få flere penge mellem hænderne?

Dette får vi svar på d. 4. oktober 2015, hvor der er valg i Portugal.

Hvad vil PSD og CDS/PP?
Landets statsminister Pedro Passos Coelho og den nuværende regering, der består af henholdsvis PSD: Center-højre/socialdemokrater og CDS/PP: Center højre/kristelige demokrater mener, at Portugal skal fortsætte nedskæringerne, der blev vedtaget efter landets 78 mia. euro (582 mia. kr.) redning tilbage i 2011.

Hvad vil PS: Socialisterne?
Socialisterne, som er det største oppositionsparti, ønsker at give befolkningen flere penge mellem hænderne. António Costa, Socialisternes leder, og partiet vil sætte fokus på vækst, skabe midlertidig lempelse af indkomstskat for at stimulere forbruget, samt gøre det mere attraktivt for virksomheder at investere. Desuden vil de gendanne de fire helligdage, som regeringen skrottede med forventning om at forbedre produktionen. Ydermere vil socialisterne overholde de finanspolitiske regler, der er opsat for de 19 eurolande.

En meningsmåling per juni 2015 illustrerer, at socialisterne står til at få et fantastisk valg, idet størstedelen af stemmerne ligger til deres fordel.

Valgresultatet 2011 i Portugal
Ved valget tilbage i 2011 så den procentvise fordeling således ud:

  • PSD (center-højre, socialdemokrater): 38,66 %
  • PS (Socialisterne): 28,05 %
  • CDS-PP (kristendemokrater): 11,71 %
  • CDU (Kommunister/grønne, også kaldet PCD-PEV): 7,9 %
  • BE (venstreorienterede socialister): 5,17 %
  • PCTP/MRPP (kommunistparti): 1,12 %
  • Andre: 6,35 %

PDR er et nyetableret parti, der står til at komme i parlamentet for første gang.

Læs også artiklen: Meningsmåling i Portugal giver PS-socialister svag føring over siddende regering

Portugals økonomiske fremtidsudsigter
Portugal har en svag økonomi, men med udsigt til en relativ lys fremtid, idet de sidste år havde en vækst på 0,9 procent og arbejdsløsheden ligger på 13 procent. Landets offentlige gæld er på omtrent 130 procent af BNP, hvilket rangerer gælden som den tredje højeste i EU. Det forventes ikke, at Portugal kommer ud for en lignende krise, som vi var vidner til i Grækenland tidligere i år, trods den høje gæld.

Din vurdering:Ny Pousada i Lissabon på Praça do Comércio

Navnet Pousada er portugisisk og betyder ”kro”, som også er kendetegnet ved at være et sted, der tilbyder overnatning med lækker mad og vin.

Pousadaerne er en slags hoteller integreret i gamle klostre eller smukke historiske bygninger, og er typisk beliggende på bjergtoppe med udsigt over landskabet.

Der er et stort udbud af Pousadaer i Portugal, som alle tilbyder overnatning i ægte, historiske og kulturrige omgivelser.

Ny Lissabon Pousada - Praça do Comércio
Den første Pousada åbnede dørene i 1942, og siden er omkring 45 fine slotte, herregårde, historiske bygninger blevet omdannet til Pousadaer ved hjælp af den portugisiske stat.

Den sidst ankommende i rækken er Pousadaen fra juni 2015, der er beliggende i Praça do Comércio i en historisk del af Lissabon, Portugal – nærmere betegnet 14 minutter fra Lissabon lufthavn. Bygningen stammer fra det 18. århundrede, hvilket beriger den med masser af historie og portugisisk sjæl.

Et jordskælv i 1755 totalødelagde den portugisiske hovedstad Lissabon, men Marquês de Pombal afgav ordre på, at hele Lissabon skulle reetableres, så denne plads og bygning har en særlig symbolsk betydning. Tidligere blev bygningen anvendt af Indenrigsministeriet og har ligeledes fungeret som politistation. Pousadaen omfatter 90 rum, en restaurant, spa og to mødelokaler med plads til henholdsvis 154 og 143 mennesker.

Pousadaen er en del af Pestana Hotel Group.

Lad videoen tale for sig selv:

Din vurdering:Oplev Fonte Luminosa i Lissabon – per sommer 2015 med mulighed for at gå ind under vandmasserne

I Lissabon-bydelen Alameda finder man parken Alameda Dom Afonso Henriques.

Parkanlægget er opkaldt efter Portugals første konge Afonso I af Portugal og ligger uden for de normale turistområder.

Se også: Portugals kongerække.

Spektakulært springvand i Lissabon
Den store park på mere end 5 hektarer er kendt for sit imponerende springvand.

Dette bygningsværk tilskrives den nu til dels fortrængte periode, som i Portugal går under navnet Estado Novo (1933-1974).

Springvandet Fonte Luminosa er med andre ord ét af de fornemste bygningsværker fra Salazar-tiden, som for de fleste portugisere fremstår som det, det var -  et diktatur, men som for mange i den ældre generation også har en nostalgisk præg over sig.

Fonto Luminosa er belyst om aftenen, og det særdeles store springvand har en særlig aura over sig.

Per juli-august 2015 er det blevet muligt at iføre sig sort regnjakke og gå ind under vandet i Fonte Luminosa via en midlertidig tilbygning udført af arkitekten Marcelo Dantas

Fonte Luminos kan nås via metro-station Alameda, som ligger klods op af parken.

Din vurdering:Portugals største privatejede bank Millennium BCP har igen sorte tal på bundlinjen

Millennium BCP’s nettoresultat for januar til juni 2015 overgik alle forventninger.

Bankens direktør, Nuno Amado, kunne på et indkaldt pressemøde mandag den 28. juli 2015 fortælle, at banken har vendt bøtten og kan fremvise et meget positivt resultat for årets første seks måneder.

Stort overskud
Nettoresultatet på godt 241 millioner euro skal ses i lyset af det kolossale underskud på 62 mio. euro, banken præsterede i tilsvarende periode fra januar til juni 2014.

Millennium BCP har blandt andet haft succes med at hente store gevinster på nettorenteindtægter og portugisiske statsobligationer, samt en kraftig stigning i de såkaldte finansielle marginer på op til 26,6 procent og en nedskæring af bankens driftsudgifter på 3,7 %.

Amado kunne med en vis stolthed i stemmen også fortælle, at bruttoresultatet på kernemarkedet i Portugal for de første seks måneder af 2015, steg med 62,6 % til 423,5 mio. euro.

BCP slap ud af deres interesser i Grækenland på rimelige vilkår, inden grækerne for alvor var i knæ og dermed undgik BCP at lide et seriøst økonomisk tab, som kunne være have været tilfældet, hvis banken stadig havde aktiviteter i Grækenland.

Færre filialer og medarbejdere
Medarbejderstaben er blevet reduceret med 750 medarbejdere, efter gensidig aftale, til nu godt 7600 og antallet af Millennium BCP bankfilialer i Portugal er ligeledes blevet reduceret fra 740 til 691. BCP’s direktør oplyste, at tendensen til at benytte netbank blandt private bankkunder i Portugal (endelig) er ved at stige.

Selvom det forestående valg i Portugal (oktober 2015) måske kan have negativ indflydelse på bankens drift fremover, er direktøren meget fortrøstningsfuld. Han tror på, at banken vedligeholder tendensen i et stærkt konkurrencepræget miljø, både i anden halvdel af 2015 og 2016. BCP har også overgået forventningerne for årets første seks måneder i koncernens afdeling i Polen.

Banco Comercial Português (BCP) er Portugals største bankkoncern på private hænder. Banken blev stiftet af en lang række rigmænd i 1985, da staten gav tilladelse til at starte nye banker i Portugal.

Læs også: Espírito Santo familieoverhoved sat i husarrest - BES bankkrak rulles (måske) op

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »