Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkSol og varmt sommervejr med 30-35 grader i Lissabon og på Algarvekysten i slutningen af juni

Sommer-varmen lægger sig for alvor over Portugal.

I weekenden 26-28 juni 2015 forventes op til 35 grader på Algarvekysten (Faro) og op til 34 grader i Lissabon.

Juli-temperaturer i Lissabon    
Også den kommende uge med start mandag d. 29. juni byder på flot sommervejr.

Ugen starter ud med op til 36 grader mandag i Lissabon, hvorefter Lissabon-temperaturen ifølge Portugals Meteologiske Institut falder til et mere behageligt niveau mellem 27 og 31 grader ugen ud.

Der forventes en frisk brise i Portugals hovedstad i weekenden, og man skal huske solcreme og begrænset ophold i direkte sol, da UV-strålingen når niveau 10.

Masser af sol og varme på Algarvekysten i juli måned
Juli måneds vejr på Algarvekysten indledes med endnu varmere vejr og endnu mere sol end i Lissabon.

I Faro på Algarvekysten forventes temperaturer mellem 28 og 34 grader. For dem, som ferierer i Albufeira-området lyder sommer-vejrudsigten i Portugal i starten af juli måned på mellem 30 og helt op til 38 graders varme.

Portimão/Praia da Rocha og Carvoeiro området vest for Albufeira når de højeste temperaturer i slutningen af juni/starten af juli med op til 40 graders varme.

Hele Portugal vil få masser af sol på hver eneste af de 10 dage, som vejrudsigten dækker.

Din vurdering:Antallet af personer på understøttelse i Portugal er faldet tilbage til 2009-niveau

Selv om hele 279.563 personer per maj 2015 modtog dagpenge er det alligevel godt nyt i Portugal.

Antallet af arbejdsløse er nemlig ifølge myndighederne endelig tilbage under niveau for maj 2009 før krisen for alvor slog igennem.

Hertil kommer naturligvis i Portugal et meget stort antal arbejdsløse, som ikke er berettigede til dagpenge. Tallet er mindst lige så stort og formodentligt større end antallet af modtagere af dagpenge. Samlet set er omkring 554.000 personer registreret som værende uden arbejde, men langt fra alle er registrerede og det betydlige antal halv-illegale indvandrere fra Afrika, Ukraine med mere udgør en stor gruppe mennesker.

Man kan også anføre at en flere hundrede tusinde portugisere i de senere år har forladt Portugal for at finde arbejde I udlandet.

Økonomi rejser sig langsomt trukket af eksport og turisme
Samlet set er økonomien i Portugal dog ved at forbedre sig; omend det er et langt sejt træk og sikkert vil vare mange år endnu før de fattigste i det portugisiske samfund føler sig bedre i stand til at klare dagen og vejen. 

Man skal faktisk helt tilbage til januar 2009, for at finde bedre tal for udbetaling af understøttelse. Dengang modtog omkring 277.000 dagpenge i Portugal.

De lidt bedre tider i Portugal skyldes blandt andet at landets eksport-sektor gør det godt (med lave produktionsomkostninger og stigende effektivitet) og så har turismen i det seneste 2-3 år været stigende og indbringende. Under turisme tæller også øgede internationale konference- og event-aktiviteter.

Udbetalt arbejdsløshedsunderstøttelse i Portugal
Den gennemsnitlige udbetalte månedlige understøttelse var på €448,45 i maj 2015. Dette gennemsnitsbeløb dækker over stor variation og medregner ikke de arbejdsløse personer, som intet får.

Omregnet til danske kroner fik en af de ‘heldige’ arbejdsløse med mulighed for at modtage støtte, således i gennemsnit udbetalt ca. 3340 kroner per måned.

Din vurdering:Daimler-Benz sender 12000 medarbejdere fra 50 lande til Portugal på kursus

Fra juni til august løber Daimler Global Training Experience 2015 af stablen i Portugal.

Det enorme kursus-event med 12000 deltagere spredt over perioden finder sted i Estoril, Cascais og Lissabon.

Mercedes-sælgere på produktkendskabs kursus 
I løbet af juni. juli og august vil medarbejdere fra hele Daimlers europæiske organisation og mange andre lande besøge Portugal, hvor Estoril-banen bliver rammen om træning i de nyeste Mercedes-modellers tekniske landvindinger og egenskaber.

Det vil dog langt fra kun være på banen og rundt omkring på Lissabonkysten at man vil kunne se sprit-nye Mercedes biler og medarbejdere fra Daimler-Benz. En stor del af det internationale kursusevent bliver afholdt i konferencesale og i mødelokaler i Lissabon og Cascais.

Daimler har sat i omegnen af 10 millioner euro af til Global Training Experience 2015, og eventet er ét af de største af sin art, der endnu er afholdt på Lissabonkysten i Portugal.

Mercedes GLE og AMG modeller
Blandt de nye bilmodeller, som de mange Mercedes-sælgere skal stifte bekendtskab med er Mercedes-Benz GLE, Mercedes GLE Coupé og nye udgaver af sportsversionerne AMG.

Bilerne stationeres ved Estoril banen få km nord for Cascais, og de mange deltagere vil overnatte på blandt andet Hotel Marriot Lissabon, Hotel Sheraton Lisboa, Hotel Corinthia  Lisboa, Altis Hotel Lisboa og på Quinta da Marinha i Cascais.

Omkring 1540 deltagere ankommer hver uge i den tid eventet varer.

Daimler stiller med 220 instruktører og hjælpere og omkring 200 biler.

Sidste år blev et lignende Daimler-Benz event afholdt ved Albufeira på Algarvekysten med 15000 deltagere. Se billeder fra 2014 Global Training Experience i Portugal herunder:

 

Din vurdering:Chokstart af Armenien mod Portugal – 1-1 efter første halvleg i EM kvalifikationskamp i gruppe I

Cristiano Ronaldo og company fik en brat opvågning i landskampen i Armenien, da Marcos Pizzelli efter kun 14 minutter bragte hjemmeholdet foran med 1-0.

Efter 29 minutter lykkedes det dog anfører Ronaldo at udligne til 1-1 i en kamp, som I første halvleg var mere åben end portugiserne havde forudset.

Portugal på svær opgave 
På trods af at Armenien er bundprop i EM 2016 gruppe I, er Portugal på en svær opgave. Portugiserne har aldrig vundet landskampe spillet i Armenien. De to sidste gange er det blevet uafgjort.

Portugal spiller den 13. juni med følgende holdopstilling:

Mål: Rui Patrício
Forsvar: Vieirinha, Bruno Alves, Ricardo Carvalho og Eliseu
Midtbane: Tiago, João Moutinho, Nani og Fábio Coentrão
Angreb: Danny og Cristiano Ronaldo

Portugal fører EM 2016 kval Gruppe I foran Danmark – se EM stilling Gruppe I .

Din vurdering:Meningsmåling i Portugal giver PS-socilister svag føring over siddende regering

Den siddende koalitionsregering i Portugal bestående af det højredrejede ‘socialdemokrati’ PSD og de kristelige demokrater CDS-PP har vundet ind på socialisterne.

Efter i et stykke tid at have ligget mærkbart lavere i meningsmålingerne i forhold til det største oppositionsparti PS, er regeringspartierne i starten af juni ved at hente ind på det eneste reelle alternative regeringsparti i Portugal.

PS kæmper med korruptions-sager
PS nye formand Antonio Costa har bragt et tiltrængt frisk pust til socialisterne, som belastes af at partiets tidligere leder José Sócrates i over et halvt år har siddet arresteret for skatteunddragelse, korruption og hvidvask af penge.

De friske meningsmålinger giver følgende fordeling af stemmer, hvis der var valg i Portugal per juni 2015:

- PS (socilister center-venstre) – 36,9%
- PSD (socialdemokrater – center-højre) + CDS-PP (kristelige demokrater – center-højre) – 33,6% samlet for regeringskoalisionen
- CDU (kommunister + grønne også kaldet PCP-PEV) – 10,5%
- BE (venstreorientrede socialister ca. som SF i Danmark) – 4,8%
- PDR (EU-skeptisk centerparti) – 2,5% (dette nye parti fra 2014 står til at komme i parlamentet for første gang)
- Andre+blanke – 10,7%

Portugal afholder parlamentsvalg i efteråret 2015. Den endelige valgdato er ikke fastsat endnu.

Din vurdering:Portugals socialister står på spring til at aflyse sparepolitik

Der skal være valg til parlamentet i Portugal i efteråret 2015. 

Måske der er tale om ufunderede valgløfter, men Portugals socialister med den populære nye partileder og tidligere Lissabon-borgmester António Costa i spidsen vil magten - og vejen til magten går ifølge Costa over øgede offentlige udgifter over en bred kam samt indstilling af al privatisering af offentlige virksomheder.

Ikke flere besparelser
Allerede i den tidligere sommer 2015 er fronterne trukket skarpt op med socialisterne i offensiven med et løfte om at såfremt PS og støttepartier til venstre herfor vinder valget, vil den hårde sparekurs, som Portugal i flere år har ført under Passos-Coelho's centre-højre regering, være en saga blot.

Flertallet af portugiserne er trætte af krisen og ikke mindst af besparelserne, men en stor del af befolkiningen er også bange for at såfremt socialistpartiet PS igen får magten, vil alle besparelserne i de foregående hårde år måske være spildte.

De fleste er enige om at Passos-Coelho og hans regering har gjort en indsats for at stramme op i den øverste del af administrationen, hvor nepotisme, vennetjenester og mere lyssky ‘aftaler’ i årevis har floreret. Der er dog meget lang vej endnu før eksempelvis det portugisiske retssystem bliver effektivt, og de ‘brådne kar’ i visse lokale retskredse har endnu frit spil. 

Det hæmmer imidlertid sammenhængskraften i det portugisiske samfund at de rigeste familier i Portugal efterhånden har overstået krisen og fået flere penge mellem hænderne, mens mange længere nede på den økonomiske rangstige og specielt den fattigste del af befolkningen endnu stort set ikke har mærket forbedringer.  

Tidligere premierminister og leder af socialisterne stadig fængslet
PS partiets tidligere premierminister José Sócrates sidder i øvrigt stadig i arresten i Évora og venter på sin retssag anklaget for skatteunddragelse, korruption og hvidvask af penge. Sócrates afslog i juni 2015 et tilbud om at overgå til husarrest med elektronisk fodlænke i eget hjem.

Tidligere premierminister arresteret (nov 2014)

Se mere om planerne hos de fremstormede socialister i Portugal i artikel på The Telegraph fra juni 2015.

Din vurdering:Benfica mister succesfuld træner til Sporting Lissabon – sensationelt jobskifte i portugisisk fodbold

Den mangeårige Benfica træner-manager Jorge Jesus er på vej til ærkerivalen Sporting.

Efter 6 år hos Benfica ser Jorge Fernando Pinheiro de Jesus CV særdeles imponerende ud med 3 mesterskaber og 3 sølvmedaljer i den portugisiske Primeira Liga.

Tilbage til Sporting Lissabon
Den 60-årige Jorge Jesus er tidligere fodboldspiller og let genkendelig på sin hårpragt, der allerede i tiden hos Sporting i 1975-1976 var et kendetegn for midtbanespilleren. Jorge Jesus nåede at score et enkelt mål som professionel for Sporting.

Som manager er Jorge Jesus slået langt bedre igennem end som fodboldspiller.

Med start i fødebyen Amadora (forstad til Lissabon) i 1990 har Jesus efterhånden været træner i 25 år, og det kølige overblik og en vis distance skinner af og til igennem, når det obligatoriske pressemøde efter ligakampe afholdes, og Jorge Jesus forventes at analysere den seneste Benfica-kamp. Man siger det ikke højt foran ikonet, men Jorge Jesus har til tider svært ved at skjule at journalister og pressemøder keder ham.  

Jorge Jesus er den længst siddende træner for Benfica efter 2. verdenskrig.

Skiftet vil sikkert ikke falde i alle Benfica-tilhængeres smag, men til gengæld ser Sporting fans håb for fremtiden. Den pressede klub har med angolanske oliepenge fået et skud adrenalin, og skal nu vise, hvad den kan udrette.

Jorge Jesus får som ny manager for Sporting i 2015-2016 sæsonen efter sigende 6 millioner euro per år. Aftalen løber i 3 år.

Se også artkel på PortuGoal.

Herunder en dokumentar om Jorge Jesus – nylig mester som træner for Benfica i sæsonen 2014-2015.

Din vurdering:Mange klager over Goldcar billeje i Spanien – og nu også i Portugal (lejer biler ud i Lissabon, Faro og Porto lufthavne)

Det spanske biludlejningsselskab Goldcar har på kort tid vokset sig stort på at tilbyde meget lave listepriser på billeje i primært Spanien og sekundært i Portugal, Italien (under navnet Rhodium billeje) og på Malta.

Senest er firmaet også ved at etablere sig i Andorra, Frankrig og i Marokko.

Sammenlign aktuelle billeje-priser i Lissabon Lufthavn 

Klager over Goldcar billeje
Vi har desværre over de senere år oplevet et stort antal klager over Goldcar billeje fra utilfredse kunder.

Klagerne over Goldcar dækker alt fra dårlig service, fejl i faktura, uforståelige gebyrer, høje skjulte gebyrer, ‘aggressiv’ salgsteknik i forbindelse med at pådutte kunder ekstra forsikringer (som de ofte ikke ønsker) og meget lang ventetid ved skranken. Det skal tilføjes at klagerne har været specielt mange ved billeje i Spanien.

Normalt vil vi være varsomme med at trække et enkelt selskab i rejsebranchen frem som synder, da der hos alle selskaber kan ske fejl og forsinkelser, men antallet af klager over Goldcar har i forhold til klager over andre selskaber i billeje-branchen været betydeligt. Det gælder også, hvis man sammenligner med andre lavpris-billeje-selskaber som Firefly og Interrent.

Der synes at herske en kultur i Goldcar Biludlejning om at tilbyde laveste pris i markedet uanset hvad – for derefter at indkræve mere eller mindre ´skjulte´gebyrer for eksempelvis dieselbil (selv om der ikke er bestilt bil med dieselmotor) og benzinpåfyldnings-service (selv om der måske ikke skal påfyldes/efterfyldes benzin).

Man fristes næsten til at tro at det næste Goldcar-gebyr kan blive for at åbne døren til lejebilen.

Til gengæld kan man mange steder i Sydeuropa i juni 2015 leje en bil for omkring 400 kroner for en uge (7 dage) hos Goldcar, hvilket er uhørt billigt og efter vores mening umuligt kan løbe rundt uden betydelige ekstra gebyr-indtægter fra kunderne.

En del af indtægterne udover listeprisen kommer fra Goldcars Flex Fuel Service (vi undres stadig over, hvorledes ordet flex er relevant, når gebyr ikke kan undgås). Scroll ned på siden for at se Goldcar-gebyr satserne i Portugal for Flex fuel Service.   
   
Goldcar billeje i Lissabon er billigt – men er det værd at udsætte sig for behandlingen? 
Der er ingen tvivl om at Goldcar billeje er billigt, når man ser på listeprisen. Meget ofte er Goldcar billigste billeje i Lissabon Lufthavn.

Spørgsmålet er om man vil udsætte sig for en behandling, som i påfaldende mange tilfælde har ført til klager over billeje-selskabet og en sagsbehandlingstid, som måske løber over 4-10 uger eller mere.

Anbefaling billeje Portugal: Vi vil ikke direkte advare mod Goldcar, men har man andet at bruge tiden og sin ferie til end at skændes med sit biludlejningsselskab, kan det være, man skal overveje at vælge et andet selskab. I parantes bemærket har vi brugt rigtig meget tid siden 2011/2012 med at hjælpe kunder med at få penge tilbage efter en Goldcar billeje i Spanien med overcharge.

Se eksempel på nylig klage over Goldcar billeje i Lissabon Lufthavn. Bemærk dog at netop denne type klage måske også sagtens kunne være overgået Avis, Europcar, Guerin, Sixt eller et andet af de mange biludlejningsselskaber i Portugal.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Klager over selskaber i rejsebranchen er udbredte, og mange vælger at lade deres frustratioin få frit løb på internettet.

Som udgangspunkt vil vi ikke medvirke til ‘naming & shaming’ ved at publisere klager over billeje-selskaber eller rejseselskaber på www.portugalnyt.dk, men vi modtager gerne input fra kunder med dårlige oplevelser. Skriv til info@portugalnyt.dk .

Såfremt vi finder at ét eller flere selskaber har et uforholdsmæssig højt antal klager vil vi, som i tilfældet Goldcar, medvirke til at gøre forbrugerne opmærksomme på dette, således at man som kunde kan træffe sit eget valg.   

Din vurdering:Tivoli Hotel-kæden i Portugal og Brasilien står til at blive overtaget af thailandske Minor International

Den kendte Tivoli hotel-kæde i Portugal, som blandt andet består af det velbeliggende 5-stjernede Tivoli Hotel Lissabon på Avenida Liberdade, skal have nye ejere.

Salget er en udløber af skandalen omkring den portugisiske storbank Banco Espirito Santo, der i sidste øjeblik blev omstruktureret og for den sunde del af forretningens vedkommende drives videre af den portugisiske stat under navnet Novo Banco.

Tivoli Hotels
Tivoli hotellerne har på grund af pludselig manglende finansiering været påvirkede af bankens problemer, og da ejerskabet til Tivoli Hotels ligger i et datterselskab ejet af Espirito Santo familien, vil hotelkæden blive solgt som en selvstændig virksomhed for at dække tab.

De 12 Tivoli-hoteller i Portugal ligger fortrinsvis på Algarvekysten (3 hoteller i golfområdet Vilamoura samt i ét Portimão., Lagos og Carvoeiro). Hertil kommer det fornemme Sintra Palácio de Setéas i Sintra-bjergene, Tivoli Lisboa på Avenida da Liberdade, Tivoli Jardim Hotel i Lissabon, Tivoli Oriente i Lissabon. Tivoli Sintra og Tivoli Hotel i Coimbra.

I Brasilien ligger der yderligere 2 Tivoli Hoteller; ét i Bahia provinsen og ét i São Paulo.

Se mere om salget til Minor International i Thailand, der forventes at bibeholde de ca. 1000 arbejdspladser på Tivoli hotellerne i Portugal.

Din vurdering:Benfica er mestre og får samtidig Emirates som ny hovedsponsor

Fodboldklubben Benfica sikrede sig d. 18. maj mesterskabet i den bedste portugisiske række Primeria Liga .

Det er 34. gang at Benfica vinder fodboldmesterskabet i Portugal. Benfica vandt også mesterskabet sidste år.

Se også: Stilling i Primeira Liga

Pokalen kom i hus efter 0-0 mod Guimarães på udebane i en kamp, som mest vil blive husket for hændelser efter kampen.

Op mod måske en halv million mennesker deltog i fejringen i Lissabon. 

Emirates ny trøje-sponsor for Benfica
Benfica kan per 19. maj 2015 indskrive flyselskabet Emirates som bidragyder til klubben.

Teksten ‘Fly Emirates’ vil være at finde på Benfica’s trøjer, ligesom det er hos engelske Arsenal, spanske Real Madrid, tyske Hamburger SV, græske Olympiacos, franske Paris Saint-Germain og italienske AC Milan.

Aftalen med det statskontrollerede flyselskab fra Emiraterne (De Forenede Arabiske Emirater) er 3-årig og starter med 2015-2016 sæsonen. 

Voldsomme optrin efter kampen Guimarães-Benfica 
Et stort antal Benfica fans havde som ventet taget turen nordpå for at hylde deres helte i tilfælde af uafgjort eller sejr.

Det lokale PSP politi var på mærkerne og var flere gange i regulær kamp med uregerlige fans. Værre var at politiet også ser ud til unødigt at have anvendt vold mod relativt fredelige, men dog sandsynligvis højrystede og selskabeligt overrislede fodboldfans. 

Specielt én hændelse kører igen og igen på portugisisk TV:

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »