Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkUefa Champions League 2014/2015 lodtrækning - FC Porto møder Bayern München i kvartfinalen

Der blev den 20. marts 2015 trukket lod til kvartfinalerne i årets Champions League, hvor FC Porto som eneste repræsentant for Portugal stadig er med.

Resultatet af lodtrækningen ser således ud:

FC Porto – Bayern München
Paris SG – FC Barcelona
Juventus – Monaco
Atlético Madrid – Real Madrid

Kampen mellem Atlético Madrid – Real Madrid er en gentagelse af Champions League finalen i Lissabon 2014. Real Madrid vandt dengang 4-1 og er altså forsvarende mestre. Ronaldo og co. kan som det første hold nogensinde i Champions League vinde to år i træk.

Første kamp spilles 14/15. april og returkampen spilles 21/22. april.

Der er finale i Berlin 6. juni 2015

Læs også: UEFA Champions League 2015 - FC Porto videre til Champions League kvartfinalerne

Din vurdering:Ord, der ikke bare lader sig oversætte til andre sprog – Hvad betyder…?

Der findes mange ord rundt omkring i verden som kun har en betydning for det enkelte lands befolkning. Disse ord eller udtryk er i de fleste tilfælde umuligt at oversætte med bare et ord til et andet sprog, uden også at skulle forklare meningen.

Det danske sprogs bedste eksempel er selvfølgelig ordet Hygge. Alle danskere ved hvad det indebærer at hygge sig, men det ligger i kategorien direkte uoversættelig.

Underholdningsportalen BuzzFeed har muntret sig med at finde 28 ord i verden, som ikke kan oversættes til engelsk og som derfor bare burde indgå i det engelske sprog som låneord.

Hygge er nummer 15. Flere svenske og norske udtryk ligger også på listen sammen med det portugisiske ord/udtryk desenrascanço, som i den engelske beskrivelse forklares med at improvisere en perfekt løsning i allersidste øjeblik, noget som karakteren Angus MacGyver tilsyneladende praktiserede i 80’er tv-serien, der bare hed MacGyver.

Alle med interesse for det portugisiske sprog kan måske også nikke genkendende til, at der mangler et ord på listen: Saudade.

Man kan heldigvis stadig blive lidt klogere, endda på en underholdende måde.

Din vurdering:UEFA Champions League 2015 - FC Porto videre til Champions League kvartfinalerne

UPDATE 20. marts 2015:

Følgende 8 hold er klar til kvartfinalerne i Champions League 2014/2015:

Porto
Real Madrid
Bayern München
Paris SG
Barcelona
Monaco
Atlético Madrid
Juventus

Selvom programmet for ottendedelsfinalerne i UEFA’s Champions League efterhånden strækker sig over en måneds tid, for at behage så mange tv-seere med så mange live kampe som muligt, er det inden den første runde i knockout fasen er helt overstået lykkedes Portugals tilbageværende kort, Porto, at spille sig videre blandt de sidste otte.

Porto havde et 1-1 resultat med sig fra det første møde i Schweiz mod Basel, inden de tirsdag den 10. marts 2015 løb schweizerne over ende og besejrede dem med overbevisende 4-0 på Dragão.

Porto er det ene af fire hold der har sikret sig videre adgang i verdens bedste turnering for klubhold. De tre andre er de forsvarende mestre fra Real Madrid, som med lidt slinger klarede frisag mod tyske Schalke 04 trods nederlag på Bernabeu, samt Bayern München og den franske hovedstadsklub Paris Saint Germain, som i den forlængede spilletids sidste minutter scorede det forløsende mål mod Chelsea i London. Et mål som sendte franskmændene videre på reglen om udebanemål. Og det var endog med en mand i undertal, idet svenske Zlatan Ibrahimovic fra Pris SG allerede var henvist til omklædningsrummet med (endnu) et rødt kort i bagagen. Udvisningen fik han efter kun lidt mere end en halv times spil. 

Så per 13. marts er følgende klubber klar til UEFA Champions League kvartfinalerne:

Porto
Real Madrid
Bayern München
Paris SG

Følgende kampe skal afvikles 17. og 18. marts 2015, inden Porto finder sin modstander i næste runde:

Barcelona-Manchester City (2-1)
Dortmund-Juventus (1-2)
Monaco-Arsenal (3-1)
Atlético Madrid-Leverkusen (0-1)

I parentes resultatet fra første kamp.

Lodtrækningen til kvartfinalerne finder sted i Nyon, fredag den 20. marts 2015 fra kl. 12.00

Finalen spilles på Berlins Olympiske Stadion den 6. juni 2015.

Din vurdering:Alentejo hvidvin fra Cortes de Cima kåret som verdens bedste i kategorien Dry White Wine

Cortes de Cima Branco 2013 blev valgt til verdens bedste tørre hvidvin ved en af verdens vigtigste vinkonkurrencer: Vinalies Internationales i Paris, Frankrig. Det skriver Correio da Manhã.

Konkurrencejuryen, som i perioden fra 27. februar til 3. marts 2015 smagte på 3500 vine fra 40 lande, tildelte ovenikøbet hvidvinen fra Alentejo den højeste score af samtlige vine i alle kategorier som var repræsenteret i konkurrencen (rødvine, hvidvine, mousserende vine og hedvine).

Druerne til hvidvinen er dyrket på vinproducentens jorde ved atlanterhavskysten nær Milfontes og blandet med druer dyrket på Cortes de Cimas egen vingård. Pris per flasker i de lokale supermarkeder ligger på omkring 10 euro (75 kr.). 9600 flasker blev fyldt op med den nu prisvindende hvidvin i maj måned 2014 og sat til salg i november samme år.

Læs også: Vin fra Portugal

Vinen kan ikke længere købes online, da Cortes de Cima melder den udsolgt på deres hjemmeside, men læs meget mere om fremstillingen af Cortes de Cima Branco 2013.

Som en note til vinelskere skal det bemærkes, at Cortes de Cima vingården drives af et dansk/amerikansk ægtepar, som også fremstiller en fremragende rødvin - en direkte hyldest til forfatteren H.C. Andersen. Læs mere om vinen Homenagem a Hans Christian Andersen.

Din vurdering:50 året for uopklaret mord på Humberto Delgado – beordrede Salazar rival dræbt?

En aprilmorgen 1965 falder to børn over noget, de ikke troede de skulle finde, inden de begav sig ud for at kigge på fuglereder på en mark, nær den spanske landsby Villanueva del Fresno, fem kilometer fra grænsen til Portugal.

Her lå de jordiske rester af den portugisiske, tidligere militærgeneral Humberto Delgado sammen med liget af en brasiliansk kvinde ved navn Arajaryr Campos, Delgados sekretær og elskerinde.

Dette kunne godt lyde som introen på en god kriminalroman, men det er den pure virkelighed og dobbeltmordet er her 50 år efter ikke opklaret til fulde.

Banede vejen for Salazar 
Humberto Delgado var med ved det succesrige militærkup i 1926, som banede vejen for Antonio de Oliveira Salazar, Portugals både afholdte og frygtede diktator gennem mange år.

Ifølge Humberto Delgados barnebarn, som i 2008 udgav bogen Humberto Delgado. Biografia do General Sem Medo (den frygtløse general), blev mordene begået af Salazars hemmelige politi, på diktatorens foranledning.

Humberto Delgado stillede op til præsidentvalget i 1958, som Salazar afholdte proforma, med stor opbakning fra befolkningen (især i Porto). Derfor blev han også anset som fjende af regimet.

Salazar kendte selvfølgelig intet til begivenhederne, som havde udspillet sig i Spanien, hvor Humberto troede han skulle mødes med ligesindede, men i stedet blev mødt af fire hemmelige politifolk.

Denne stærkt politiske forbrydelse mangler stadig en domfældt gerningsmand her halvtreds år efter.

Læs den glimrende artikel på BBC’s hjemmeside.

Din vurdering:Algarve ferie - 2 strande på Algarvekysten i Portugal på TripAdvisor Top-25

Den verdensomspændende rejse-hjemmeside TripAdvisor har placeret to strande i Portugal på deres Top-25 over de bedste strande i Europa.

De to strande er begge beliggende på Algarvekysten:

 • Praia Dona Ana i Lagos
 • Praia da Falésia i Albufeira

Mens stranden Praia Dona Ana udemærker sig ved sine dramatiske klippeomgivelser og fantastiske grotter, roses Praia da Falésia for at være en kæmpestrand med et stort udvalg af forskellige serviceydelser til strandgæsterne.

Lagos er moderne og historisk
Lagos er ikke uvant med at blive hædret at TripAdvisor og byen er også en meget populær turistby; en af de mest besøgte i Algarve og Portugal i det hel taget. Lagos emmer af liv med det store udvalg af turistvenlige strande, mange restauranter, barer og hoteller og byen er på den gode måde én lang nattefest i sommermånederne.

Byen er også et historisk element fra Portugals tid som landet med de mange opdagelsesrejser ud i verden og kan prale af ofte at have været hjemsted for Henrik Søfareren og måske prale mindre af at have været Europas centrum for slavehandel en overgang. Men det er selvfølgelig noget der ligger mere end et par hundrede år tilbage.

Læs også: oplevelser for børn i Algarve

Lagos vandt i 2014 en pris for bæredygtig turisme og ansvarligt miljø, blandt andet ved at være meget opmærksomme på den lokale identitet og kulturarv, samt nedbringning af forurening ved at implementere solpaneler til fremstilling af bæredygtig energi.

Kæmpestrand med plads til at brede sig
Praia da Falésia i Albufeira er en ca. 3 km lang strand, der især i sommersæsonen er meget populær blandt børnefamilier. Faciliteterne er helt i top, med både parkeringsmuligheder, restauranter, toiletter og overvågning af badegæsterne. Den kæmpestore strand går helt ud til den meget populære og eksklusive turistby Vilamoura.

Find ud af hvornår sommeren kommer til Algarve: Vejret i Algarve

Se listen over de bedste strande i Europa hos TripAdvisor. Man undrer sig ikke over, at Køge Bugt Strandpark på Københavns vestegn ikke er med blandt Europas foretrukne strande, når man får et kig på nedenstående videoklip fra den skønne Praia Dona Ana strand i Lagos, Algarve.

Video: stemningsbilleder fra Praia Dona Ana strandens fantastiske omgivelser

Din vurdering:Rejsemesse i Portugal - BTL 2015 rejsemesse i Lissabon

I 2015 afholdes BTL (Bolsa Turismo Lisboa) rejsemessen i Lissabon for 27. gang. Som vanligt er den årlige internationale rejsemesse i Portugal slået stort op i FIL-messehallerne i EXPO. (ikke langt fra Metro-stationen Oriente)

Rejsemessen løber over 5 dage fra 25. februar til 1. marts 2015. Bemærk at de to første messe-dage (25. og 26 februar) er forbeholdt aktører i turistbranchen, mens fredag aften (kl. 18 - kl. 23) samt hele lørdag (kl. 12 - kl. 23) og søndag (kl. 12. - kl. 20) er åben for alle med interesse for rejser og gode ferietilbud.

Der forventes omkring 70.000 besøgende på BTL 2015 samt over 1000 udstillere fordelt på et messeområde på over 30.000 m2.

BTL-messen har primært fokus på nationale destinationer i Portugal, men der er også en hal dedikeret internationale destinationer i 2015, hvor der i år er 36 internationale stande.

Man kan på messen opleve masser af underholding og events i form af f.eks. konkurrencer, musik, dans, vinsmagning, mad-prøvesmagninger og mange af rejsebureauerne har naturligvis medbragt særlige messe-tilbud på ferier og rejser.

Årets teaser for BTL 2015.

Alentejo - Årets nationale destination på rejsemessen
Hvert år tildeles én specifik destination ekstra meget opmærksomhed på rejsemessen (i form af større stand, flere events m.v.).

I år er Alentejo den primære nationale destination på BTL. På Alentejos stand er der ekstra meget fokus på aktiv ferie, naturoplevelser, gastronomi og kulturelle oplevelser.

Latinamerika repræsenteret med flere nye destinationer
Blandt de nye internationale deltagere finder man Peru, Columbia og Paraquai.

Den største internationale deltager er naturligvis Brasilien.

Fokus på start-ups i turistbranchen i Portugal
Et særligt messeområde er dedikeret til nye start-ups i rejsebranchen, der har eksisteret i mindre end 18 måneder.

Norske og danske rejsebureauer med fokus på Portugal
Såvel danske som norske rejsebureauer har også i 2015 sendt repræsentanter til BTL i Lissabon i samarbejde med Portugals Turistbureau.

Billetter til BTL-rejsemessens almindelige besøgsdage koster 5 euro for voksne, 2,5 euro for børn mellem 11 og 17 år samt pensionister, mens børn op til 10 år har gratis adgang.

Se også: Program for aktiviteter og events BTL 2015 (portugisisk)

Din vurdering:Estoril Open 2015 – tennisturnering genopstår i Cascais fra 25. april til 3. maj 2015

Det er lykkedes portugisisk tennis at forblive på ATP’s verdensomspændende tenniskalender, takket være økonomiske indsprøjtninger fra Cascais kommune, samt en stribe investorer og sponsorer.

Turneringen hedder nu officielt Millennium Estoril Open og 2015 udgaven løber af stablen på Clube de Ténis do Estorils grusbaner i perioden fra 25. april til 3. maj.

Portugals bedste tennisspiller deltager
Med en samlet præmiesum på 440.000 euro og Portugals for tiden bedste herretennisspiller João Sousa (nr. 49 på verdensranglisten) på programmet, lægger arrangørerne også op til nye og forbedrede muligheder for publikum.

Et af disse tiltag er, at på alle hverdage spilles kampene først om aftenen fra kl. 19, så alle har en mulighed for at komme og se kampene, og både stadion- og tilkørselsfaciliteter forbedres kraftigt for de 4000 tilskuere, som Centre Court kan rumme.

Arrangørerne har per ultimo februar 2015 endnu ikke offentliggjort det endelige program eller den fulde deltagerliste.

Portugal Open krakkede
Portugal har haft en turnering på ATP touren siden 1990, men det forrige Portugal Open led desværre under økonomiske udfordringer og turneringen i 2014, som blev afholdt i Oeiras, blev den sidste. Nu hedder turneringen igen Estoril Open.

Turneringen har tidligere haft deltagelse af så store navne som Novak Djokovic (vinder 2007) og Roger Federer (vinder 2008).

Din vurdering:Luis Figo kandidat til posten som FIFA præsident‏

Verdens bedste fodboldspiller år 2000, portugisiske Luis Figo, vil være ny præsident for det verdensomspændende fodboldforbund FIFA.

Fodbold har fortjent bedre
Figo annoncerede sit kandidatur tilbage i januar 2015 og forklarede sit ønske om at overtage den magtfulde post i fodboldverdenen med, at han er fortørnet over de omsiggribende anklager om korruption, som den nuværende præsident Sepp Blatter har stået overfor i en rum tid efterhånden, især efter at værtskabet for afvikling af fodbold VM i Rusland i 2018 og Qatar i 2022 blev tildelt i et kraftigt skær af urent spil fra de to nævnte lande.

FIFA’s ry og rygte er sat alvorligt på spil i meget negativ forstand, forklarede Figo og han mener at fodbold har fortjent bedre.

Flere lande med til VM slutrunderne
Seneste har Luis Figo endvidere meddelt, at hvis det står til ham, bliver VM slutrunderne udvidet til helt op til 48 hold og flere ikke-europæiske lande skal have mulighed for at deltage. Det fortalte han i sidste uge på et pressemøde i London, hvor han også fortalte at flere penge skal gå fra FIFA og helt ned til græsrødderne, med fokus på bedre udvikling helt fra bunden. Det skriver DR på deres hjemmeside.

Den nuværende FIFA boss siden 1998, 78 årige Sepp Blatter, skal til kampvalg den 29. maj 2015 for at beholde sin magtfulde position. Taber han skal han overdrage ansvaret til enten Figo, Ali Bin Al Hussein (prins af Jordan) eller Michael van Praag (chef for Hollands fodboldforbund).

42 årige Figo har haft en fodboldkarriere på allerhøjeste niveau og har blandt andet spillet for de største klubber i verden – Barcelona, Real Madrid og Inter - og vandt den prestigefyldte pris Ballon d’Or i 2000, anerkendelsen som verdens bedste fodboldspiller.

Dansk Boldspilunion (DBU) gav sin støtte til Figos kandidatur og 209 medlemslande skal afgive deres endelige stemmer den 29. maj.

Læs også artiklen på World Football om hvorfor de mener, at Figo er den rette udfordrer til Sepp Blatter.

Din vurdering:Invitationskode Ferie For Alle 2015 - billige billetter til Rejsemesse Herning 2015

BEMÆRK:
Se opdateret side om Ferie For Alle 2016 

Den store Feriemesse i Herning afholdes i 2015 fra. 20. - 22. februar i Messecenter Herning (MCH). Årets feriemesse i Jylland markedsføres også som "Danish Travel Show".

For første gang er alle de 10 største charterbureauer i Danmark repræsenteret på Herning Feriemesse, der omfatter omkring 1000 udstillere.

De fem hovedområder på rejsemessen er: Danmark, Camping, Dansk Golfshow, Udeliv og Udland.

Der forventes ca. 60.000 gæster og der vil blive afholdt over 100 rejseforedrag i løbet at de 3 messedage.

Læs mere om Ferie For Alle 2015.

Ferie For Alle 2015 invitationskode - 50% rabat på éntre til Rejsemesse Herning 2015
Som vanligt er det muligt at købe billige billetter til Herning rejsemessen, hvis man i forvejen bestiller billetter online og benytter en såkaldt invitationskode (rabatkode).

Vi er ikke bekendt med at man i 2015 kan opnå gratis adgang eller fribilletter til Ferie For Alle i Herning. Ved tidligere afholdte feriemesser kunne man opnå gratis adgang til rejsemessen i Herning via særlige invitationskoder eller medlemskaber - for eksempel hos Ældresagen. I 2015 er der dog afholdt en række konkurrencer, hvor det har været muligt at vinde gratis billetter.

Oversigt over udvalgte rabatter via Feriemesse For Alle invitationskode:

 • Team Benns invitationskode: FFA15-BENNS
  50% rabat ved entré søndag den 22. februar (gælder kun voksen-billetter og max. 2 billetter per husstand). Pris per billet: 50 kroner.

 • Bravo Tours invitationskode: Ferieforalle-BRAVO
  50% rabat ved entré fredag den 20 februar eller søndag den 22. februar (max. bestilling af 2 billetter per person). Pris per billet: 50 kroner.

  Bravo Tours afholder desuden et særligt stamkunde-arrangement lørdag den 21. februar kl. 9.
  Invitationskode til stamkunde-arrangement: Bravo-stam15
  Det er muligt at deltage for 95. kr, hvilket inkludere entré samt kaffe/te/vand og et rundstykke med smør, ost eller pålæg. Pris per billet: 95 kroner

 • MyCruise.dk invitationskode: FFA2015-Mycruise
  50% rabat ved indgang til Herning feriemesse søndag den 22. februar (gælder kun voksen-billetter og max. 2 billetter per husstand). Pris per billet: 50 kroner.

 • Jysk Rejsebureau invitationskode: FFA2015-Jysk
  50% tilbud på adgang til Herning rejsemesse søndag den 22. februar (gælder kun voksen-billetter og max. 2 billetter per husstand). Pris per billet: 50 kroner.

 • Panter Rejser invitationskode: FFA2015-Panter
  50% rabat på entré til Herning feriemesse søndag den 22. februar (gælder kun voksen-billetter og max. 2 billetter per husstand). Pris per billet: 50 kroner.

Bemærk at invitationskoden kun kan benyttes ved online billetbestilling til Ferie For Alle 2015 her.
(Det er ikke muligt at opnå rabat via invitationskode ved kontant betaling ved ankomst i Messecenter Herning)

Bemærk at der kan være begrænsninger på hvor mange gange en invitationskode virker.

Tip os meget gerne med yderligere info, hvis du har kendskab til øvrige muligheder for download af gratis billetter til éntre, fribilletter via udstillere eller anden adgang med rabat på billetter og priser på Feriemesse Herning 2015.

Normale billetpriser Herning Rejsemesse - entrépriser for voksne og børn i MCH - Herning Messecenter
Dagsbillet priser Ferie For Alle 2015:

 • Voksne: DKK 100

 • Børn 5 - 12 år: DKK 10 (børn under 5 år gratis)

 • Senior 60+: DKK 50 (Kun fredag den 21. februar)

Parkering er gratis ved Messecenter Herning.

40% Rabat på returbillet over Storebælt (Gælder kun biler under 6 meter)
Som gæst på Herning Feriemesse kan man opnå 40% rabat på hjemturen over Storebælt, hvis man køber returbillet på feriemessen. Man skal blot henvende sig i informationen i Indgang Vest ved udgangen fra messen og fremvise kvittering fra Storebæltsbroen eller et Brobizz kort af mærket Ø (eller Øst).

Prisen for en hjemtursbillet over Storebælt koster kr. 140,- og man sparer derfor kr. 95,-

Åbningstider Ferie for Alle Feriemesse Herning
Der er adgang til messen fra fredag til søndag med følgende rejsemesse Jylland åbningstider:

 • Fredag 20. februar 2015: 10.00 - 18.00

 • Lørdag 21. februar 2015: 10.00 - 18.00

 • Søndag 22. februar 2015: 10.00 - 17.00 

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »