Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkGolf i Portugal – 6 danske golfspillere til start i Portugal Masters 9-12. oktober 2014

Update 15. oktober 2014: Franskmanden Alexander Levy vandt Portugal Masters 2014

European Tour golfturneringen Portugal Masters 2014 løber af stablen på den smukke Oceânico Victoria Golfbane i Vilamoura, Algarve fra 9-12. oktober 2014.

Se Livestilling fra Portugal Master 2014

I dette års udgave deltager 6 danske golfspillere:

 • Thorbjørn Olesen (124)
 • Morten Ørum Madsen (191)
 • Søren Kjeldsen (280)
 • Lucas Bjerregaard (297)
 • Søren Hansen (421)
 • Joachim B. Hansen (459)

I parentes placering på verdensranglisten per 5. oktober 2014.

Se også: Portugal golfrejser til Lissabonkysten

Er Thomas Bjørn med?
Thomas Bjørn, der tidligere har deltaget ved Portugal Masters, stiller ikke til start i år. Bjørn rangere som nr. 30 på verdensranglisten og er primo oktober 2014 Danmarks bedste golfspiller.

Se den samlede Portugal Masters 2014 deltagerliste

Hvem er favoritter til at vinde Portugal Masters 2014
David Lynn vender tilbage for at forsvare sin titel fra 2013, men skal op imod seriøse modstandere der tidligere har vundet turneringen på Oceânico Victoria Golfbanen.
Steve Webster (vinder 2007), Alvaro Quiros (vinder 2008) og Shane Lowry (vinder 2012) har alle ambitioner om at fravriste Lynn titlen.

Præmiesummen ved Portugal Masters 2014 er på 2 mio. euro.

Se Portugal Masters 2014 på TV
Turneringen bliver sendt live på Viaplay i Danmark, Sky Sports i England og Sport-TV i Portugal.

Profil af de danske golfspillere til start ved Portugal Masters 2014
Thorbjørn Olesen – 25 år
Bedst rangerede dansker ved Portugal Master som nummer 124 på verdensranglisten. Blev professionel i 2008 og havde sit bedste år indtil videre i 2012, hvor han vandt Alfred Dunhill Links Championship og en første præmie på godt 400.000 euro.

Samlet har Thorbjørn Olesen vundet 3,5 mio. euro i pengepræmier.

Morten Ørum Madsen – 26 år
Nummer 191 på verdensranglisten og professionel siden 2011.

Højeste pengepræmie: South African Open Championship 2014 på 174.000 euro.

Samlet har Morten Ørum Madsen vundet pengepræmier for 793.000 euro.

Søren Kjeldsen – 39 år
Nummer 280 på verdensranglisten og professionel siden 1995.

Søren Kjeldsens største pengepræmie på 708.000 euro kom i hus ved Volvo Masters 2008.

I alt kan Søren Kjeldsen glæde sig over samlede pengepræmier for lidt over 10 mio. euro gennem hans karriere indtil nu.

Lucas Bjerregaard – 23 år
Nummer 297 på verdensranglisten og professionel siden 2011.

Hans største pengepræmie opnåede han ved Aberdeen Asset Management Scottish Open i 2014, som kastede små 33.000 euro af sig.

I alt har Lucas Bjerregaard vundet 216.000 euro indtil videre i hans karriere.

Søren Hansen – 40 år
Nummer 421 på verdensranglisten og professionel siden 1997.

Største pengepræmie: 444.000 euro ved Open de France ALSTOM i 2007.

Søren Hansens samlede pengepræmier beløber sig til lidt over 9 mio. euro.

Joachim B. Hansen – 24 år
Nummer 459 på verdensranglisten og professionel siden 2014.

Højeste pengepræmie: 196.000 euro ved Aberdeen Asset Management Scottish Open 2013.

Samlet har JB Hansen vundet pengepræmier for godt 500.000 euro.

Video: Luis Figo, tidligere fodboldlandsholdsspiller for Portugal, hygger sig ved Portugal Masters 2013

Din vurdering:Portugal tiltrækker stadig engelske expats - men græsset synes grønnere andre steder i verden‏

Udsigten til bedre karrieremuligheder og højere lønninger har forårsaget en omvæltning i britiske Expatriates valg af job destination i udlandet.

Det afslører en Quality of Life 2014 undersøgelse, foretaget af Centre for Future Studies i perioden maj/juni 2014.

1804 britiske expats deltog i undersøgelsen.

Ovennævnte omstændigheder har bragt Kina, Singapore og Hong Kong langt op på listen over de mest populære lande, når en britisk expat skal vælge en udenlandsk bopæl, for at slå sig ned med familien udenfor Storbritanniens grænser og starte på et nyt job.

Briternes foretrukne destinationer som expats er engelsktalende lande
De 12 foretrukne lande blandt britiske expats er som følger:

1. Australien

2. Canada

3. De Forenede Arabiske Emirater

4. Singapore

5. Kina

6. New Zealand

7. Sydafrika

8. Hong Kong

9. USA

10. Frankrig

11. Spanien

12. Portugal

De klassiske europæiske lande er faldet godt og grundigt ned af listen siden den første gang så dagens lys i 2008. Dengang var Portugal nr. 3 (2008), Frankrig nr. 4 (2009) og Spanien nr. 7 (2009), mens både Australien og Canada altid har ligget i toppen.

Rigtige mange britiske expats i Australien vender aldrig hjem. Vejret er simpelthen meget bedre i Australien og sammen med Canada, skal man som brite ikke igennem en fase med at lære et helt nyt sprog i netop de to lande.

Fjernøsten tiltrækker fremtidens expats
Det nye er, at Østasien og Sydøstasien er blevet attraktiv for briter, der ønsker at få muligheden for at tjene mere end de gjorde i UK og samtidig er helt almindelige dyder, som mad, lokal kultur og offentlig transport hovedfaktorer for de briter der fortæller, at de er meget glade for at have bosat sig som expat i Kina.

Hongkong er tiltrækkende på grund af lave skatter og ikke mindst lokalbefolkningens engelske sprogkundskaber, men luftforurening, overbefolkning og mangel på internationale skoler får et minus af mange bosiddende briter i Hongkong.

Singapore er for dem der skal gøre karriere. Det er et land hvor arbejdsmoralen blandt de lokale er helt i top og man skal indstille sig på det samme, hvis man vil være med hvor det sker karrieremæssigt. Singapore får ros for at tage sig rigtig godt af børnefamilier, med gode børnehaver og skoleuddannelsesordninger, der dog trods alt er meget dyre.

De forenede Arabiske Emirater bedømmes højt på, at man som expat har en høj disponibel indkomst, et godt arbejdsmiljø og gode karrieremuligheder.

Europa tiltrækker stadig, men…
Det lader til, at de europæiske landes velmagtsdage er forbi og Østen tager over – det er vel også meget godt i tråd med hvor pengene er?

Græsset er lidt grønnere andre steder end i Vesteuropa, især Portugal, Spanien og Frankrig, med et fald på 30 procent i tilflytning af britiske expats.

Hvad er en expat?
En professionel expat karakteriseres som en person, der ikke længere har fast bopæl i hjemlandet, men som i de fleste tilfælde er udsendte medarbejdere, der er ansat på ansættelseskontrakter efter hjemlandets regler, i modsætning til en transfer employee, der arbejder under de regler der gælder i landet de arbejder i. En udsendt persons familiemedlemmer er også at betragte som expats. (kilde: US DK Expats).

Læs hele artiklen fra The Telegraph og se resultatet af den britiske undersøgelse med ranglisterne for ovenfor omtalte lande gennem de sidste 7 år.

Din vurdering:Portugals hovedstad vil tiltrække flere turister fra Brasilien

Lissabons turistråd Associação de Turismo de Lisboa har fremlagt planer om, over de næste fem år, at anvende 5 mio. euro på at skaffe flere turister fra Brasilien til Portugals hovedstad.

Netop Brasilien er et af de lande som har flest tilrejsende gæster til Lissabon. 800.000 hotelovernatninger bliver det til om året og det tal overgås kun af Portugals naboland Spanien.

Brasiliens største rejsemesse
Præsidenten for Lissabons turistråd Vitor Costa rejser til den årligt tilbagevendende og betydningsfulde rejse- og feriemesse i Brasilien, der afholdes under navnet ABAV Expo 2014, fra 24-28. september 2014 i São Paulo.

Costa får selskab af repræsentanter fra 5 regionale portugisiske turistorganisationer og 13 forskellige virksomheder, der alle er med for at promovere hovedstaden.

Lissabons turistråd blev dannet i 1997 og er et non-profit foretagende, der primært har til formål at fremme kendskabet til Lissabon som turistdestination, samt at markedsføre hovedstaden Lissabon som en oplagt mulighed for afholdelse af internationale handelsmesser og kongresser.

Kilde: Macauhub

Din vurdering:Ledig stilling på Den Danske Ambassade i Lissabon - medarbejder til konsulære, administrative og kommercielle opgaver søges

Den Danske Ambassade i Lissabon søger en medarbejder til konsulære/administrative og kommercielle opgaver:

Her følger job-beskrivelse på engelsk:

Employee for consular, administrative and commercial tasks

We seek a highly motivated and dedicated person for work at the Danish Embassy in Lisbon. We cover Denmark’s relation to Portugal, Guinea-Bissau, Cap Verde and Sao Tome é Principe where we serve the interests of Denmark in consular, political, economic, commercial and cultural affairs.

Job description

Your primary tasks will be handling consular matters and assisting with the administration of and accounting for the Embassy.

In consular matters you will be servicing Danish and Portuguese citizens personally, by phone and by mail. Written and oral contact to Danish and Portuguese authorities will also be a part of your daily work. Handling such matters requires strong empathy as well as robustness.

Furthermore you will be handling various administrative tasks relating to HR matters, supervising electronic archiving, accounting, payments, budgeting etc. Moreover, with time you will also have the opportunity to work with export promotion and thus assist in our commercial activities for Danish companies. This may be by creating concrete commercial events as well as answering to concrete questions from companies regarding exports possibilities, investments and setting up a new company.

Qualifications

 • Working experience within one or more of the areas of work matters is an advantage
 • Basic education from University or similar is an advantage
 • Fluency in Danish and a profound knowledge of English, and Portuguese is desirable.
 • Good IT competences necessary

Personal Qualities

 • Highly motivated, dynamic and with a well-developed ability to work independently while being a team player
 • Team spirit, initiative and service minded approach
 • Good communication skills
 • Focused and goal-oriented

Contract and Salary

Contract is subject to Portuguese law and the Vienna Convention.

Salary to be negotiated and will depend on relevant qualification and experience.

Applications

Application and CV including details of education, past and present jobs and language skills should be send in English to lisamb@um.dk

Deadline for application: 20. October 2014

For questions please contact future head of administration and consular matters Anette Lybro Dias (e-mail: anedia@um.dk) or Deputy Head of Embassy Christina Pind (e-mail: chrpin@um.dk)

Danish Embassy, Lisbon
Embaixada da Dinamarca
Rua Castilho 14-C.3.
1269-077 Lisboa
Phone : (+351) 21 351 2960

Din vurdering:Portugisisk mad - stor Taste-Portugal kampagne i London fra september 2014 til marts 2015‏

En ny kampagne som skal promovere Portugals gode køkken og vine, blev skudt i gang i London 9. september 2014.

Restaurant Notting Hill Kitchen i London åbnede Taste-Portugal kampagnen og hvilket sted kunne være mere passende, end et portugisisk spisested med fokus på den Iberiske halvøs kulinariske fortræffeligheder, under ledelse af restaurantens nye køkkenchef Luis Baena, der også kaldes ‘den portugisiske globetrotter’.

Indtil marts 2015 kan man nyde middage, vinsmagninger og opvisninger i madlavning af en række Michelin-stjerne kokke, alt sammen fremført for at fremhæve Portugals fortræffelige madretter og vinproduktion.

Se programmet for Taste-Portugal London 2014-2015

Portugisisk mad skal på verdenskortet
Ifølge den italienskfødte chefkok Matteo Ferrantino, der til hverdag er køkkenchef på Michelin restauranten Vila Joya i Algarve, skal Portugal på verdenskortet på lige fod med det spanske og italienske køkken.

Matteo Ferrantino, der assisterede Lois Baena på Notting Hill Kitchen ved lanceringen af Taste-Portugal, fortæller, at Middelhavskøkkenet falder i befolkningens smag i alle tre lande.

Grundingredienser som fisk, tomater og basilikum bruges lige så meget i Portugal og skal være med til at skabe en opfattelse af, at det portugisiske køkken ikke er meget anderledes end de traditionelt kendte middelhavslandes kulinariske retter. Det er smagen der er sagen og den kan sagtens sidestilles landene imellem.

Video: et kig ind i Notting Hill Kitchen - London

Kulinarisk oplevelsesrejse til Portugal
Initiativet er organiseret af Turismo de Portugal og har naturligvis til formål at fremme andre landes turisters lyst til at besøge Portugal. I det her tilfælde tage på rejse til Portugal, stærkt inspireret af kulinariske oplevelser.

Der har allerede været en stigende tendens blandt britiske turister til at rejse til Portugal. Fra januar til juni 2014 har Portugal, i forhold til samme tidsrum sidste år, oplevet en vækst af tilrejsende fra de britiske øer på 17,5 procent, fortæller direktøren for Turismo de Portugal.

Portugisisk familie har stor succes med egen café og delikatesse i den engelske by Aylesbury.
Imens, ikke langt fra London, har en portugisisk familie en succesoplevelse.

Efter ankomsten i 1998 og opsparing igennem mange år, lykkedes det familien Neves at åbne Portugalia i byen Aylesbury, der specialisere sig i produkter Made in Portugal.

Delikatessen sælger blandt meget andet ost, olivenolier, drikkevarer og endog bacalhau og pasteis de natas med stor succes.

Læs mere om familien, der har slået sig ned i en by i udkanten af London og find ud af hvilken engelsk kendis der relaterer sig til familien Neves.

Din vurdering:Første Bitcoin automat i Portugal - Bitcoin ATM i Lissabon

Den første Bitcoin automat i Portugal lanceres i Lissabon den 4. oktober 2014.

Bitcoin er en virtuel valuta og et digitalt betalingsnetværk, der blev skabt i 2008 af Satoshi Nakamoto, hvis sande identitet fortsat er ukendt.

Bitcoin forkortes også BTC, og valutaen kan benyttes uden at inddrage traditionelle betalingsformidlere som kreditkortselskaber og pengeinstitutter.

Bitcoin er desuden et decentraliseret betalingssystem, og har ikke nogen central pengeudsteder (f.eks. en centralbank) bag sig. Bitcoin kaldes også en kryptovaluta, og er ikke reguleret af nogen myndighed.

Bitcoin ATM udviklet af portugisisk virksomhed - Bitcoin Já
Automaten der opstilles i Lissabon er udviklet af den portugisiske virksomhed Bitcoin Já og er ret avanceret i sammenligning med øvrige Bitcoin ATMs i Europa.

Det vil således ikke blot være muligt at købe Bitcoins, men også veksle Bitcoins til kontanter.

Bitcoin Já forventer at deres Bitcoin ATM løbende udvikles med mere avancerede funktioner.

Bitcoin Já er grundlagt af Joaquim Lambiza, der igennem længere tid har studeret eksisterende Bitcoin ATM løsninger, inden han valgte at udvikle sin egen Bitcoin automat i samabejde med en etableret portugisisk producent af betalingsautomater.

Joaquim Lambiza har tidligere arbejdet for IBM og PWC med ansvar for udvikling af globale it-projekter.

Den første Bitcoin automat i Portugal lanceres ved et event på @Cinema den 4. oktober 2014 kl. 17, hvor dokumentarfilmen "The Rise and Rise of Bitcoin" bl.a. vil blive vist som oplæg til efterfølgende debat.

Bitcoin automater i Europa - Bitcoin ATM Map Europe
Bitcoin automater etableres pt. i hastigt tempo overalt i Europa - her ses et kort over Bitcoin automater i hele verden.

Bitcoin ATM i Danmark
I København blev den første Bitcoin automat opsat i juni 2014 på pubben The Dubliner på strøget i København.

Dette er indtil videre den eneste Bitcoin automat i Danmark - og den kan kun veksle kontanter til Bitcoins.

Din vurdering:Lissabons borgmester António Costa ny socialistisk premierminister-kandidat i Portugal

Lissabons borgmester siden 2007 António Costa blev den 28. september 2014 valgt til socialisternes nye kandidat til posten som premierminister.

Socialistpartiet PS vælger stærk frontfigur
Formanden for PS partiet og tidligere premierminister-kandidat António José Seguro valgte derefter at trække sig som formand for partiet.

PS er dermed på vej ind i en ny æra, hvor formanden sandsynligvis også snart hedder António Costa.

Valg i oktober 2015
Der er valg til parlamentet i Portugal i oktober 2015.

Lissabons populære borgmester og tidligere justists- og indenrigsminister i skiftende regeringer i perioden 1997-2007 er uden tvivl ét af de stærkeste kort socialistpartiet kan stille med efter at premierminister José Sócrates efter 6 år på posten i år 2011 tabte valget og derpå trak sig fra portugisisk politik.

Den 53-årige António Costa er uddannet jurist og har udover sine ministerposter også været medlem af Europaparlamentet i perioden 2004-2005 inden udnævnelsen til indenrigsminister i José Sócrates regering.

Den altid smilende Costa er vellidt i Lissabon og bredt respekteret i Portugal. Han har hidtil undgået at blive hvivlet ind i større skandaler.

Behov for ny leder
Partimedlemmerne i PS er godt trætte af halvdårlige meningsmålinger, som syntes at klæbe til António José Seguro i en tid, hvor de voldsomme besparelser og skatteforhøjelser gennemført af centrum-højre regeringen i Portugal burde give centrum-venstre partiet PS langt mere vind i sejlene.

PS står trods alt i slutningen af 2014 til at blive landets største parti, men meningsmålingerne giver ikke PS det absolutte flertal. En samlende kendt politiker som António Costa har bedre chancer for at vinde magten i Portugal tilbage til PS partiet. 

Lissabons borgmester vandt kampvalget over Seguro med tæt på 68% af stemmerne afgivet blandt de 250.000 stemmeberettigede partimedlemmer. Stemmedeltagelsen var på 70%. 

Herunder António Costas tale til partifæller den 25. september 2014

Din vurdering:Portugal køber 4 danske patruljebåde (standard-flex skibe) af Flyvefisken-klassen

Den portugisiske flåde vil inden længe overtage 4 danske patruljebåde, skriver portugisiske medier.

Flyvefisken-klassen
Flyvefisken-klassen er også kendt som standard-flex, og bestod af i alt 14 skibe, hvoraf 13 enheder per år 2014 er udfasede fra patruljetjeneste.

Skibene blev bygget på Danyard værftet i Aalborg fra 1986 til 1996.

Litauens flåde overtog i perioden 2008-2010 de 3 standard-flex skibe 'Hajen', 'Flyvefisken' og 'Lommen', som udfører patruljeopgaver i Østersøen.

Kun skibet ‘Søløven’ er stadig i aktiv dansk tjeneste og ombygget til den danske flådes dykkerskib. De øvrige skibe, som endnu ikke er solgt, ligger i Korsør Havn.

En fleksibel løsning for Portugals maritime myndigheder
Standard-flex opbygningen gør at der hurtigt kan omrustes til vidt forskellige opgaver; herunder minerydning, overvågning, forureningsbekæmpelse, søopmåling, mineudlægning eller om nødvendigt kamp mod andre skibe eller ubåde.

Det portugisiske søværn angiver en pris på 25 millioner euro for de 4 danske skibe.

Planen er at standard-flex bådede afløser de portugisiske korvetter af Cacine-klassen. Det er formelt set en ikke militær myndighed, som får kommandoen over de tidligere danske skibe, som skal anvendes til patruljering og forventes at have en levetid på endnu 15 år.

Herunder standard-flex skibet Søløven efter ombygning til dykker-fartøj 

Din vurdering:Sammenligning af skattesystemer indenfor OECD landene – Portugal næstsidst

34 landes skattesystemer sammenlignes på konkurrenceevne, med henblik på tiltrækning af nye investeringer de enkelte OECD lande imellem, sat op imod de skattemæssige fordele og ulemper forbundet derved.

OECD står for Organisation for Economic Co-operation and Development (Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling) og er en international organisation, der arbejder for at stimulere økonomisk fremgang og markedsøkonomien mellem de demokratisk regerede medlemslande.

Organisationen har 34 medlemslande og de respektive landes skattesystemers effekt på konkurrencedygtighed eller mangel på samme, er netop blevet offentliggjort i en rapport, lavet af den amerikanske tænketank The Tax Foundation.

I hvilket land skal man oprette en ny virksomhed?
Undersøgelsens udgangspunkt var: hvilket land har de bedste skattemæssige forhold, med henblik på investering og opstart af ny virksomhed?

Beregningerne er lavet ud fra 40 variabler fordelt på fem hovedgrupper: selskabsbeskatning, beskatning af forbrugsvarer, ejendomsbeskatning, personlig indkomstbeskatning, og regler for internationale beskatning (eventuelt dobbeltbeskatning ved aktiviteter i udlandet):

Undersøgelsen rangerer Estland, New Zealand, Schweiz, Sverige og Australien i top fem, som lande med de bedste muligheder for at undslippe alt for hård beskatning af investeringer og nystartede virksomheder.

De fem nederste af OECD’s 34 medlemslande er fra bunden Frankrig, Portugal, USA, Italien og Spanien.

Specielt amerikanerne er ærgerlige over at være havnet 3. sidst, kun lige over Portugal.

Portugals rangering
Af de 34 lande sammenlignet i undersøgelsen rangerer Portugal følgende:

 • Selskabsbeskatning: nr. 29
 • Beskatning af forbrugsvarer: nr. 31
 • Ejendomsbeskatning: nr. 19
 • Personlig indkomstbeskatning: nr. 30
 • Regler for International beskatning: nr. 29
 • Samlet placering: nr. 33

Se den samlede liste over de enkelte landes rangering på de respektive hovedgrupper på The Tax Foundations 2014 International Tax Competitiveness Index

Din vurdering:Madeira rejser – oplevelser og events 2015

Portugals ferieø nummer et er klar med event-kalenderen for Madeira 2015.

Der venter som sædvanligt de mange tusinde turister, der hvert år besøger øen, en masse dejlige og behagelige ferieoplevelser, på en af de mest populære feriedestinationer i Europa.

Det er allerede nu muligt at sætte kryds i kalenderen, så favoritarrangementet på Madeira rejsen kan opleves fuldt ud.

Vejret på Madeira

Karneval, blomsterfestival, golf, vinfestival og juleforberedelserne med det imponerende og årsafsluttende nytårsfyrværkeri, er alle velkendte, klassiske begivenheder på turen til Madeira.

Fra 2015 har Madeiras turistråd tilføjet en naturfestival til event-programmet, da vandreferie på Madeira er mere populært end nogensinde før. Læs mere om det hele nedenfor.

Karneval på Madeira 2015 – Festas de Carnaval 11-18. Februar
Oplev mere end forventet ved det årlige karneval i Funchal fra 11-18. februar 2015. Alle medvirkende i den ugelange festival, der er årets første store begivenhed og som falder tidligt i 2015, har en sand fest, og lokale og turister strømmer til Funchals gader og stræder for at opleve de mange parader og optog.

Man skal i denne uge forvente, at Funchal bliver én lang, traditionel Madeira fest, med det gode humør helt i top - på gaderne, barerne og restauranterne. Se mere i karnevals-artikel fra 2012.

Blomsterfestival Madeira 2015 – Festa da Flor 16-22. april
Den årlige Madeira blomsterfestival i april måned er en fryd for alle sanser. I dagene fra 16-22. april 2015 bliver store dele af Funchal dækket af fantastiske blomsterdekorationer og blomstermarkeder, og kulminerer med en parade samt opførelsen af Håbets Mur. Vær opmærksom på, at det normalt er lørdag og søndag i perioden der er festivalens højdepunkter.

Golf – Madeira Island Open Maj 2015:
Clube de Golfe Santo da Serra lægger igen i 2015 bane til Madeira Island Open.

Golfbanen ligger 500 m. over havets overflade, i særdeles naturskønne omgivelser og på en klar dag er udsigten helt ekseptionel. Læs meget mere om golf på Madeira.

Endelig dato for 2015 golfturneringen er endnu ikke fastlagt per medio oktober 2014.

Atlanterhavsfestival 2015 - Festival do Atlântico 6., 13., 20. og 27. juni
Atlanterhavsfestivalen er begivenheden der markerer starten på sommersæsonen på Madeira. Igen i år er der et bredt udvalg af aktiviteter og events, hvor de vigtigste er de store fyrværkerikonkurrencer, Madeira Musikfestival og den lokale kunstuge.

Fyrværkerikonkurrencen finder sted fire lørdage på molen udenfor Potinha, med fantastiske fyrværkerishows, akkompagneret af musikalske toner. En fyrværkeri-musical kaldes arrangementet også. Det er en helt unik oplevelse for både lokale og turister.

Arrangementet løber i 2015 af stablen på fire lørdage i juni måned:

 • 06. juni
 • 13. juni
 • 20. juni
 • 27. juni

Alle dage fra kl. 22.30

Begivenheder og events på Madeira 2015 finder sted alle dage i juni. Udover fyrværkeri opvisningerne, vil der være mange forskellige optrædener af både folkelig og religiøs karakter.

De mange helgenskikkelser er lige så meget en undskyldning for at afholde nogle gode fester til ære for de respektive. De poplære helgener Santo António, São Pedro og São João fejres således også på Madeira i juni måned og det er ganske forrygende og underholdene at være en del af, som gæst på øen.

Kunstugen på Madeira finder sted for 2. gang som en fast bestanddel af Madeiras event-kalender. Og klassisk musik kan nydes og opleves i Palácio de São Lourenço, Teatro Municipal Balthazar Dias, Casa das Mudas og i flere kirker i Funchal.

Læs også artiklen: Rejser til Madeira – Atlanterhavsfestival i juni måned

30. juli – 1. august 2015: Madeira Rally - Rali Vinho de Madeira
Arrangementet hedder også Madeira Wine Rally og har ikke noget med vin at gøre (se derimod Madeira Vinfestival), og alligevel, for hele løbet - der har start og mål i Funchal - fejres med et glas af den gode Madeira vin ved åbningsceremonien. Selve rallyløbet foregår rundt omkring i Madeiras bakkede terræner og er et stort tilløbsstykke for motorsport interesserede.

Se Madeiras event-kalender for 2015 (åbnes som PDF fil)

14 – 15. august 2015: Monte Festival
Kirken Nossa Senhora do Monte oppe over Funchal ligger plads til øens største festival med et religiøst islæt. Kirken bliver til lejligheden dekoreret med blomster for at ære Madeiras skytsengel.

Dette smukke område omkring kirken i Monte bliver derefter beriget med underholdning og festligheder, med mad, musik og dans.

30. august – 6. september 2015: Madeira vinfestival – Festa das Vindimas
Høstfestival er en mere rammende betegnelse for begivenhederne i slutningen af august og starten af september.

I Madeiras hovedby Funchal er der lys, lyd og folkemusik, når øens befolkning fejrer fremstillingen af den traditionelle Madeira vin.

Byen Câmara de Lobos, 10 km. udenfor Funchal, gør ekstra meget ud af denne, for Madeira, særlige højtid. Festivalen her inkluderer drueplukning og fodtrampning af druerne. Hele høst- og vinfremstillingsritualet omkring denne specielle Madeira folkefest er en sand fornøjelse for alle tilskuere – både lokale og turister.

17-19. september 2015: Columbus Festival (Porto Santo)
Traditionen tro fejres Columbus på øen Porto Santo i september måned.

Koncerter, udstillinger og optog med historisk vingesus er en fast bestanddel af festivalen på Porto Santo, i byen Vila Baleira, hvor der gøres en dyd ud af at mindes Portugals storslåede tid som en nation af opdagelsesrejsende.

Læs mere om Columbus Festival på Porto Santo ved Madeira

22 – 23. august 2015: Porto Santo Vinhøst Festival
Porto Santo har deres egen hyldest til året druehøst, med vinsmagning, indblik i vinproduktion og en udstilling af redskaber, der har været anvendt gennem tiden til at fremstille vin. Musik og lokalkolorit følger med i disse to dage i august.

4 – 11. oktober 2015: Madeira Naturfestival – vandreferie Madeira
Nyhed på Madeiras officielle event-kalender: Madeira Naturfestival.

Selvom det er fjerde år i træk Madeira Naturfestival er en realitet, har festivalen fået det blå stempel af Madeiras turistråd og bliver nu markedsført sammen med de mest spektakulære begivenheder på øen.

Festivalen har til mål at give et indblik i naturen på Madeira. Alle kan deltage – både unge og ældre og naturligvis også dem midt imellem.

Aktiv turisme er det overordnede tema og oktober måned er en fantastisk måned på Madeira, hvor naturen virkelig træder i karakter. Vær aktiv gæst i samspil med naturen og få en masse oplevelser og overraskelser undervejs: til vands, til lands og i luften. Læs også artiklen Levadavandring på Madeira.

Video: naturen på Madeira – både barsk og smuk

1. december 2015 – 6. januar 2016: Jule- og nytårsfestligheder
Festlighederne i forbindelse med jul og nytår på Madeira starter med opsættelse af julebelysningen i Funchal i starten af december måned. Derefter er der et fyldigt program, der varer lige til helligtrekonger den 6. januar (12. dagen efter jul). Rejser til Madeira ved jule- og nytårstid er meget populære blandt nordeuropæiske turister. Her skal fly og hotel bookes i rigtig god tid.

Læs også artiklen: Jule- og Nytårsfestligheder på Madeira.

Nytårsfestlighederne er måske den mest imødesete af alle de mange hyggelige, behagelige og rare oplevelser i december måned på Madeira. Fyrværkeriet, der er noteret i Guinness Rekordbog som verdens største, går nemlig i gang langs med Madeiras havnefront. Se nedenstående video.

Video: fantastisk videooptagelse af nytårsaften 2013 på Madeira – se det storslåede fyrværkerishow

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »