Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFIFA ranglisten – Portugal nummer 3 – træneren forlænger – VM holdopstilling fundet i skraldespand på restaurant

Den Iberiske halvø dominerer FIFA’s netop offentliggjorte verdensrangliste i fodbold for april måned 2014. Spanien ligger stadig solidt nummer et, mens Portugal er rykket en plads op til 3. pladsen. Tyskland ligger nr. 2.

Portugal tangerer dermed sin hidtidige bedste placering, som ligger to år tilbage (oktober 2010). Med den kommende VM turnering i Brasilien in mente, er det ikke noget dårligt tegn for Cristiano Ronaldo og co., der dog af de fleste fodboldeksperter i Europa, ikke spås at komme længere end kvartfinalen.

Portugal vinder VM 2014
Med mindre Ronaldos holdkammerater tager et skridt op mod hans niveau og gør det, alle portugisere (og formentlig de fleste danskere i Portugal, af indlysende årsager) håber inderst inde: Portugal vinder VM 2014. Der er helt sikkert grund til optimisme, da Portugal ikke er så meget på udebane, som mange andre nationer måske vil føle sig i Brasilien.

Portugal skal spille mod Tyskland, USA og Ghana i gruppe E ved sommerens VM i Brasilien.

FIFA World Ranking april 2014
Top 10 på Fifa’s verdensrangliste pr. medio april 2014:

1. Spanien (1)

2. Tyskland (2)

3. Portugal (4)

4. Columbia (5)

5. Uruguay (6)

6. Argentina (3)

7. Brasilien (9)

8. Schweitz (7)

9. Italien (8)

10. Grækenland (13)

Længere nede på listen ligger de skandinaviske lande. Ingen har kvalificeret sig til VM i Brasilien:

23. Danmark (24)

25. Sverige (27)

52. Finland (58)

56. Norge (57)

Sidste verdensranglisteplacering nævnt i parentes.

Portugals landstræner forlænger med to år
Paulo Bento, Portugals landstræner siden 2010, har forlænget kontrakten med to år, til EM slutrunden i 2016. Den tidligere Sporting Lissabon træner skal i kvalifikationen til EM i Frankrig 2016, blandt andre møde det danske fodboldlandshold.

I en pressemeddelelse fortæller Bento: ’Jeg er beæret over at forsætte med at tjene mit land, som jeg hidtil har gjort’.

Aprilsnar – Portugals VM opstilling afsløret før tid
Selvsamme Paulo Bento blev brugt som statist i den portugisiske avis Record, der angiveligt havde fundet Bentos ideal opstilling til VM kampene, nedskrevet på en serviet og efterfølgende smidt i skraldespanden. Ifølge avisen var Bento på italiensk restaurant i Estoril med sine venner, for at snakke om sommerens VM.

Men inden det blev afsløret som en aprilsnar, var historien blevet rigtig stor i blandt andet Brasilien – her tager man fodbold alvorligt. Navnene til Portugals trup til sommer er nok ikke meget anderledes end dem, der blev skriblet ned på en serviet af sportsredaktionen på Record.

Din vurdering:Turister fra hele verden elsker Portugal – Lissabon – Sintra – Madeira

Briterne vil til Lissabon i påskeferien 2014, danskerne tager til Madeira og canadierne anbefaler Sintra som den gode ferieoplevelse.

Påsken 2014 er lige om hjørnet og den er ekstra god i år for dem der gerne vil bruge 5-6 dage på en tur ud af landet. Netop fordi påsken falder tre uger senere end i 2013, kribler det i de fleste for at komme afsted til solen og varmen, der endnu ikke har slået igennem i Nordeuropa.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at en storbysferie i foråret kan gøre underværker for humøret hos de fleste.

I Storbritannien fortæller statistikken, at de fleste briter ønsker at tage den klassiske forårstur til Paris, men Lissabon ligger også på top ti over de meste bookede rejsemål for den nært forestående påske. Læs artiklen fra The Daily Mail.

Listen over de 10 mest populære byer ser således ud:

1. Paris
2. Amsterdam
3. Rom
4. London
5. Berlin
6. Barcelona
7. New York
8. Lissabon
9. Prag
10. Wien

Danskerne holder påskeferien på Madeira
Ifølge rejsebranchen i Danmark er der 30.000 danskere der skal på påskeferie i udlandet. De fleste af dem har valgt Madeira, der med sit dejlige klima bestemt er et helt perfekt rejsemål for en kort ferie.

Det store argument for netop Madeira har været, at man vil ned og se Cristiano Ronaldos museum. Så mon ikke der nu også er en del børnefamilier der henlægger rejsen til Madeira i de kommende år. Ronaldos berømmelse er ikke aftaget siden han indviede sit eget museum sidste år. Nærmest tværtimod.

Sintra på listen over oversete europæiske perler
Den canadiske avis The Toronto Star har Sintra på sin top ti over oversete europæiske byer der rummer store rejseoplevelser. Andre byer er Gijón, Sevilla og Lecce i Italien.

Læs mere her om hvorfor Sintra er på listen over europæiske byer, canadiere skal besøge på europarejsen til sommer.

Din vurdering:Hemmelig romersk by under Lissabon – se den fra 11-13. april 2014

Da Lissabon blev ramt af det famøse jordskælv i 1755, opdagede de implicerede, under den derefter følgende oprydning, resterne af en romersk by langt nede i ruinerne under byen.

Arbejderne kravlede ned i hullet og fandt til deres store overraskelse forbindelsesveje bygget i sten, med værelser, kamre og små broer, der skønnes at være bygget, da Kejser Augustus (63 f. kr. – 14. e. kr.) regerede Rom - et sted i århundrederne på hver sin side af Jesus fødsel (år 0).

Lemmen åbnes til det gamle Rom under byen
Hvert år bliver der åbnet op til denne romerske by, der ligger med nedstigning direkte fra gaden rua da Prata. Det er et tilløbsstykke uden lige, så man skal være opmærksom på, at der kan være kødannelse.

Når man ikke at opleve denne begivenhed indenfor tidsrummet på tre dage fra 11-13. april 2014, så kan man komme igen til næste år, hvor der igen bliver åbnet op.

Årsagen er, at ruinerne normalt er oversvømmede, men bliver tømt og gjort i stand en gang om året og åbnet op igen for offentligheden – men altså kun for tre dage.

Åbningstiden er fra 10-18 alle dage (sidste gæst kommer ned kl. 17.30). Turen ned i dybet er med guide og der er gratis entré.

Læs mere og se video her

Din vurdering:Remember Cascais 2014 - 80’er festival i Cascais i juni

Festivalen ERP Remember Cascais, har i år valgt at flytte festlighederne fra september til juni måned.

To dage med rendyrket 80’er musik
Fredag d. 13. og lørdag d. 14. juni er der således dømt skulderpuder, gulerodsbukser og ikke mindst den legendariske 80’er pop lyd på Hipódromo Municipal Manuel Possolo, ikke langt fra Cascais marina.

Programmet for festivalen ser således ud:

Fredag 13. juni

 • Kim Wilde
 • Billy Ocean
 • Lena D’Água & Rock N Roll Station

Lørdag 14. Juni

 • Rick Astley
 • Bananarama
 • Berry White Show

De første tusinde billetter sælges til kun 40 euro for to personer, samlet for begge dag. Vælg kategorien ’Love Ticket’. Få mere information her

Video: trailer til Remember Cascais 2014

 

Video: Se highlights fra 2012 med Bonnie Tyler, F.R. David, Boney M. og Alphaville

Din vurdering:Weekendferie i Lissabon – Vesteuropas billigste turistdestination

Lissabon giver mest for pengene i eurozonen.
Det koster i snit en tredjedel mindre at spise på restaurant i Lissabon, sammenlignet med prisen på et restaurantsbesøg i København.

Den engelske online avis The Portugal News citerer det britiske postfirma The Post Office (ikke at forveksle med Royal Mail), der har foretaget en undersøgelse der dokumenterer, blandt meget andet, gennemsnitsomkostningerne for en 3-retters menu med vin for 2 personer, i 25 forskellige storbyer.

Udgifterne til restaurantsbesøg i et lille udvalg af europæiske storbyer så efter undersøgelsen således ud:

 • Lissabon 312 kr.
 • Paris 632 kr.
 • Stockholm 807 kr.
 • København 895 kr.

Prisen er med andre ord tre gange højere i København end i Lissabon for en tilsvarende menu med vin for to personer på en restaurant.

Drik også en kop kaffe i Lissabon
Der er blevet undersøgt på flere forskellige turist parametre og det inkluderede også en kop kaffe.

En kop kaffe koster i

 • Lissabon 6 kr.
 • Paris 16 kr.
 • Stockholm 27 kr.
 • København 30 kr.

En kop kaffe på en cafe i København koster fem (!) gange mere end på en hyggelig fortovscafe i Lissabon

Lad os lige tage én mere: et glas vin
Når man er i et vinland, skal man selvfølgelig også have et glas vin. Hvad koster det i Lissabon og Paris, samt de to skandinaviske hovedstæder:

Et glas vin koster i

 • Lissabon 24 kr.
 • Paris 47 kr.
 • Stockholm 63 kr.
 • København 67 kr.

Et glas vin koster kun ca. en tredjedel i Lissabon i forhold til København.

Undersøgelsen viser, at en weekendtur med to overnatninger for to personer i Lissabon kan gøres for omkring 1250 kr. inklusive mad, drikkevarer og offentlig transport.

Men det er nu ikke Lissabon der er billigst med alt. Udenfor eurozonen, men i EU er stort set alt endnu billigere i Budapest (Ungarn), Vilnius (Litauen), Warszawa (Polen) og Prag (Tjekkiet) i nævnte rækkefølge.

Læs selv resultaterne på undersøgelsen, der har stillet skarpt på turisters behov og omkostninger i forbindelse med en storby ferie forskellige steder i verden inklusive Moskva og et par amerikanske storbyer. De samlede priser er uden flybillet tur/retur og med indlogering på trestjernede hoteller.

Din vurdering:Portugals Turistbureau i Danmark får nye telefoniske åbningstider og deler kontor med Portugals ambassade og handelsråd i København

Portugals Turistkontor i København vil fremover dele kontorlokaler med Portugals Ambassade og handelsafdeling - fortsat på samme adresse i Toldbodgade i København.

Turistchef Stig Kaspersen oplyser at Portugals Turistbureau per 14. April 2014 derfor kun har telefonisk betjening på alle hverdage fra klokken 10 - 12 på telefon 33 13 12 00.

Via den telefoniske betjening vil det portugisiske turistkontor i København kunne rådgive og hjælpe med at besvare spørgsmål om rejser til Portugal, Azorerne og Madeira.

Personlig henvendelse på Portugals Turistkontor i København vil ikke længere være muligt, idet Turismo Portugal har besluttet at der fremover ikke længere vil blive produceret Portugal brochurer og markedsføringsmateriale på dansk.

Danske turister kan fremover via høflig selvbetjening downloade brochurer, kort, film m.v. på engelsk via Visit Portugal hjemmeside. (Der sendes ikke længere fysiske Portugal-brochurer ud med posten fra Turistkontoret i Danmark).

Henvendelser per e-mail til Visit Portugal skal fremover ligeledes helst ske på engelsk.

Se detaljerede kontaktoplysninger til Portugals Turistbureau her:
Portugals Turistbureau - det portugisiske turistkontor i København

Portugals Turistbureau i Danmark har ved flere lejligheder vundet Danish Travel Awards, og afholder årligt en portugisisk workshop i Rundetårn i København.

Ældre relaterede artikler:

Din vurdering:Miró og kunstelskerne vs. den portugisiske stat – kulturen lider i lande med store økonomiske problemer

Hvorfor skulle turister tage til Portugal for at se værker af en catalansk maler? Hvorfor valfarter turister til Louvre, Paris for at se eet specifikt værk af en Italiener, er det korte, men præcise modspørgsmål.

Den meget omtalte og kontroversielle sag om statens salg af en værdifuld mængde malerier af den spanske kunstner Juan Miró, er ganske velbeskrevet i en online artikel af The New York Times den 26. marts 2014.

National arv eller nemme penge
Sagens kerne er, at staten ville bortauktionere en stor samling af Miró på Christie’s auktioner i London i februar måned. En auktion der indtil videre er blevet udskudt. For er det en national arv der tilhører befolkningen eller er det bare endnu en måde at skaffe penge på, der derefter kan smides ned i bunden af det tilsyneladende uendelige økonomiske hul, der synes umuligt at fylde op.

Miró samling ukendt for offentligheden
Portugal overtog malerierne, da staten i 2008 måtte hjælpe den nødlidende portugisiske bank BPN (Banco Portûgues de Negócios). Banken havde anskaffet sig en, hvad man snildt kan kalde hemmelig samling, dårligt opbevaret Miró værker og hvis tilstedeværelse endog var ukendt for landets mange kunstkendere.

Trods store protester - regeringen retfærdiggør
Protesterne har været massive og kunstkendere mener bestemt ikke, at et salg af Mirós malerier kan sammenlignes med privatiseringen af energiselskaber, motorvejsstrækninger, postvæsenet og meget andet, der indtil videre har indbragt 8 mia. euro.

Omvendt mener staten at de gør det, som banken skulle have gjort for at få penge i kassen; sælge private aktiver.

Portugal mangler et museum for international kunst
Men et salg vil hverken gøre fra eller til, rent økonomisk. Landets gæld er så stor, at de relativt få millioner euro et salg ville indbringe, er en dråbe i vandet og malerierne vil med stor sandsynlighed havne i udlandet. Så hellere beholde værkerne og lade befolkningen og turisterne nyde dem på et dertil indrettet museum. Et museum for international kunst.

Har du pengene?
Har du lidt over 36 mio. euro, som en auktion forventes at indbringe, og lyst til at udstille dem på museum i Portugal, så kunne problemet være løst – og alle er glade, eller? Det forventes at samlingen sættes på auktion igen i juni måned.

Grækenland sælger Akropolis
Læs den glimrende artikel fra The New York Times, der blandt andet fortæller, at den konkursramte amerikanske storby Detroit, med det samme sagde nej til at sælge byens kunstsamling for at skaffe hurtige penge. Noget staten til gengæld siger ja til i Grækenland, hvor et salg af det gamle Akropolis her og nu skal skaffe likvide midler til det kriseramte land.

Din vurdering:Lego udstilling 2014 – Campo Pequeno, Lissabon

Fra 25. april til 4. maj bliver Campo Pequeno omdannet til en udstillingshal. Lego arrangerer Lego Fan Event 2014, der igen i år skal markedsføre Lissabon ved hjælp af storslåede modeller af kendte seværdigheder, alle skalerede ned og bygget med de velkendte legoklodser.

Se smukke paladser og bygninger, kendte kunstnere, tegneseriefigurer, biler og endog den store Kristus-figur opført i tro kopi. Der findes mange sjove og fine billeder på arrangementets facebookside.

Priser og billetter
Der er åbent alle dage i perioden fra kl. 10 til 21 og billetter kan købes ved indgangen. Pris for voksne er 5 euro og kun 3 euro for børn under 11. Få meget mere information på Lego Fan Event 2014.

Til stor glæde for børn - voksne kan dog ikke sige sig fri for at blive imponeret.
Se videocollage fra Lego udstillingen 2013

Din vurdering:Corsons Quartet med danske Mads Hoff spiller i aften (26. marts) på Fábrica Braço de Prata

Corsons Quartet kan opleves på "krudtfabrikken" Fábrica Braço de Prata i Lissabon kl. 22.30 den 26. marts.

Danske Mads Hoff er forsanger i bandet Corsons Quartet, der spiller "Afro Fusion World Music".

Fábrica Braço de Prata findes på adressen: Rua da Fábrica de Material de Guerra, nº1 - 1950-128 Lisboa.

Entré: 3€.

Den danske musiker Mads Hoff er bosiddende i Lissabon.

Mads Hoff er uddannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og ved Escola de Música da Univesidade Federal da Bahia i Brasilien.

Se Corsons musikvideo "Ice is melting down":

Læs nærmere om Corsons Quartet og hør flere numre her: www.consons.org.

Relateret artikel:

Madshoff Quarteto på Chapitô 29. oktober 2009 - dansk musiker i spidsen for rytmisk kvartet i Lissabon

Din vurdering:Europa League 2014 – Benfica og Porto heldige med lodtrækning

Benfica og Porto kender nu navnet på deres respektive modstandere, der skal besejres for at opnå videre avancement mod semifinalen og finalen i Europa League 2014.

Porto-Sevilla og Benfica-Alkmaar
Lodtrækningen til kvartfinalerne fandt sted fredag 21. marts og som udgangspunkt var begge mandskaber ikke uheldige. Porto møder Sevilla fra Spanien og Benfica møde AZ Alkmaar fra Holland.

Det er på papiret meget overkommelige modstandere for de to, i Europa League sammenhæng, super stærke portugisiske mandskaber. De undgik dermed storklubber som Juventus, Italien, Lyon fra Frankrig og spanske Valencia.

Resultatet af lodtækningen til Europa League kvartfinalerne 2014:

AZ Alkmaar – Benfica
Lyon – Juventus
Basel - Valencia
Porto – Sevilla

Første kamp i kvartfinalerne spilles 3. april og returopgøret 10. marts.

Semifinalerne spilles 24. april og 1. maj og finalen spilles 14. maj på Juventus Stadium i Torino, Italien.

Benfica slog Tottenham samlet 5-3
Benfica var med i bowlen til lodtrækningen i dag, på baggrund af den samlede sejr på 5-3 over Tottenham i kvartfinalerne. Efter en imponerende 3-1 sejr på udebane, og en 1-0 føring på hjemmebane inden de sidste 20 minutter af det andet opgør, skulle det vise sig at blive en dramatisk aften på da Luz.

Tottenham vendte 0-1 til 2-1 og dermed manglede klubben fra London kun et mål for at udligne Benficas samlede føring og tvinge holdene ud i forlænget spilletid. Men det lykkedes ikke og Benfica fik sågar tildelt et straffespark i sidste minut, der blev omsat til slutresultatet 2-2 og altså samlet 5-3.

Læs også: Benfica i Europa League finale 2013

Porto slog Napoli samlet 3-2
I Napoli havde Porto god kontrol over kampen der endte 2-2. Porto havde vundet kampen på Dragão med 1-0 og gik videre til kvartfinalen med en samlet sejr på 3-2.

Napoli havde dog udlignet den 1-0 føring Porto havde taget med til Italien, og indtil der manglede 20 minutter, troede alle, at også her skulle holdene ud i omkamp, men Porto scorede to mål indenfor 10 min., inden Napoli udlignede til slutresultatet 2-2.

Otte hold også klar i Champions League
Finalen i år spilles på Benficas hjemmebane i Lissabon og samtlige otte gruppevindere fra efterårets Champions League gruppespil var med i lodtrækningen.

Resultatet blev som følger:

Barcelona – Atlético Madrid
Manchester United – Bayern München
Real Madrid – Dortmund
Paris SG – Chelsea

Kampene spilles over to opgør henholdsvis 1/2. april og 8/9. april. Finalen i Lissabon spilles 24. maj 2014.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »