Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkRyanair flyver Lissabon-Faro og Lissabon-Porto fra 2. april 2014 – nye Ryanair ruter i Portugal

Nye indenrigsruter i Portugal med Ryanair
I forbindelse med Ryanairs nye base og deraf følgende udvidelse af det europæiske rutenet til Lissabon Lufthavn, har Ryanair allerede nu intensiveret konkurrencen på indenrigsflyvninger i Portugal.

Ryanair – Lissabon-Faro
Som noget helt nyt flyver det irske lavprisselskab fra 2. april 2014 på ruten mellem Lissabon og Faro i Algarve. Der er planlagt 10 afgange om ugen mellem Portugals hovedstad og feriedestinationen Faro, med mindst én afgang om dagen med Ryanair.

Læs også: Ryanair åbner ny base i Lissabon Lufthavn

Lissabon-Porto – Ryanair ny rute
Ryanair åbner også ruten mellem Porto og Lissabon med fem afgange om ugen per 2. april. Det drejer sig om morgenafgange fra mandag til fredag. Der er pt ikke planlagt weekendafgange mellem Porto og Lissabon.

Udvidelse af ruten Porto-Faro
Indtil slutningen af marts 2014 flyver Ryanair fem gange om ugen mellem Porto og Faro, men antallet forøges til 13 afgange pr. start april 2014

Læs også: Ryanair flybillet bestilling – meget nemmere at bestille billet hos Ryanair

Din vurdering:Lodtrækning resultat EM 2016 grupper: Danmark i gruppe med Portugal, Armenien, Albanien og Serbien (EM gruppe I)

Den 23. februar 2014 blev der afholdt lodtrækning til EM 2016 turneringen (europamesterskabet i fodbold 2016).

Danmark og Portugal i samme gruppe - igen
Lodtrækning til EM-grupper fandt sted i Nice, og nærmest som en naturlov, trak Danmark og Portugal igen hinanden.

Danmark og Portugal EM gruppe I ser ud som følger:

EM 2016 lodtræknings-resultat gruppe I

 • Portugal
 • Danmark
 • Serbien
 • Armenien
 • Albanien

Danmarks EM gruppe I er den eneste EM gruppe med kun 5 hold.

Lodtrækning til EM og VM – Danmark trækker ofte Portugal 
Ved lodtrækningen til EM 2012, som blev afholdt i 2010, trak Danmark også Portugal som modstander. Både Danmark og Portugal endte med at kvalificere sig til EM 2012 slutrunden.

Også lodtrækningen til VM 2010, som Danmark kvalificerede sig til, var Portugal én af modstanderne i kvalifikationen. Portugal kvalificerede sig også til VM slutrunden efter playoff kampe.

Armenien er ligeledes velkendt for det danske fodboldlandshold. I kvalifikationen til VM 2014 slog Armenien Danmark med resultatet 0-4 i København, hvilket var medvirkende til at Danmark ikke kvalificerede sig til VM. 

Se resultat af lodtrækning EM 2016 på UEFA hjemmesiden.

Din vurdering:Algarve Rundt 2014 – cykelløbet Volta ao Algarve 19-23 februar 2014

2014 udgaven af Volta ao Algarve er skudt i gang i dag, onsdag d. 19. februar, og første etape er allerede afsluttet.

Vinderen af den 160 km lange etape fra Faro til Albufeira blev italieneren Sacha Modolo, der blandt andet er holdkammerat med den Portugisiske verdensmester Rui Costa, der i år er skiftet til Lampre-Merida.

Algarve Rundt 2014 - Alberto Contador er tilbage
I år kan arrangørerne af Volta ao Algarve glæde sig over at have den helt store spanske stjerne Alberto Contador med i løbet. Arrangørerne kan også glæde sig over, at løbet i år igen er på fem etaper, efter de sidste år måtte spare en etape væk på grund af økonomiske vanskeligheder.

Andre store deltagere på startlisten, udover Rui Costa og Alberto Contador, er enkelstartsspecialisten - og vinderen af Algarve Rundt 2013 -Tony Martin fra Tyskland, samt sprinter fænomenet Mark Cavendish fra England.

Danskere til start i Algarve rundt 2014
To danskere er med på det russisk ejede mandskab Tinkoff-Saxo. Nicki Sørensen og Chris Anker Sørensen skal hjælpe Contador til en perfekt start på sæsonen, sammen med blandt andre portugiserne Paulinho og Pires.

Tinkoff-Saxo stiller med følgende mandskab til Algarve Rundt 2014:

31. Alberto Contador
32 Chris Anker Sørensen
33 Bruno Manuel Silva Pires
34 Jesus Hernández
35 Matteo Tosatto
36 Nicki Sørensen
37 Rafal Majka
38 Sérgio Miguel Moreira Paulinho

Team Sky ikke med i dette års Volta ao Algarve
Det frygtindgydende Team Sky fra England er ikke med i år. Dermed er ryttere som Bradley Wiggins og Chris Froom ikke at finde i feltet og det forøger unægteligt Contadors muligheder for en samlet sejr til ham og hans hold, der udover de to danske ryttere også har Bjarne Riis med som sportsdirektør. Bjarne Riis fylder i øvrigt 50 år den 3. april 2014.

I år er det fyrretyvende gang der afholdes Volta ao Algarve. Løbet slutter i Vilamoura, søndag d. 23. februar 2014.

Din vurdering:The Good Life – nu som teaterstykke i København

Ghita Nørby og Tammi Øst skal spille rollerne som mor og datter, der engang levede det søde liv, men som i dag har brugt alle pengene og dårligt har til dagen og vejen.

Teateropsætning baseret på prisvindende dokumentar
Teaterstykket er baseret på den prisvindende dokumentar ’The Good Life’ (Det Lette Liv) fra 2010, der bygger på historien om Anne Mette Beckman og hendes mor Mette, der igennem mange år levede af en stor familieformue, efter at Anne Mettes far og Mettes mand Waldemar døde. Parret bor i dag i Cascais, Portugal, hvor de efter et langt liv i luksus, blandt andet i Paris, slog sig ned for en del år siden.

Formuen formøblet – arvesølvet solgt
Formuen blev skabt af bedstefaderen til Anne Mette, der drev en stor virksomhed i Portugal. Sønnen Waldemar havde ingen intentioner om at drive firmaet videre, så formuen blev formøblet, arvesølvet solgt, og de sidste mange år har Anne Mette og hendes mor boet og levet sammen i en lille lejlighed i Cascais, på moderens lille pension fra Danmark. De er økonomisk helt nede og kysse asfalten, men som de selv siger i filmen: ’det kan man bare ikke se på os’.

Citat: Jeg vil hellere dø, end arbejde
Hele historiens omdrejningspunkt er Anne Mette, der ikke vil arbejde. Det har hun aldrig gjort og det kommer hun heller aldrig til. ’Det er min mors skyld jeg ikke kan noget’, siger hun igen og igen, gennem den 1 time og 24 minutter lange dokumentarfilm, der er optaget i Cascais og instrueret af Eva Mulvad. ’Jeg vil hellere dø, end arbejde’, bliver hendes gennemgående mantra.

Velstand giver vaner – alt kan gå itu
Instruktøren af teaterforestillingen Kamilla Wargo Brekling mener, at Anne Mette og hendes mors tragiske historie og skrøbelighed kan ramme os alle en dag:

”Vi bygger et helt liv og samfund op omkring en velstand, som giver os vaner – og når vi pludselig mister dette, har vi ingenting ” siger hun. ”Vi ved aldrig, hvornår det hele måske krakker – krakker i det store eller i vores eget liv”.

Køb billetter allerede nu
Denne lidt sørgelige historie har altså nu fundet vej til Aveny-T på Frederiksberg og kan opleves fra 7. marts til 12. april 2014. Billetter til forestillingen kan købes på billetnet.

Læs også:

Danske mediers anmeldelser af The Good Life

Fra rigmandsfamilie til fattige excentrikere Historien om familien Beckman i Cascais

The Good Life på filmfestival i Amsterdam

Din vurdering:Rejsemesse Herning 2014 - invitationskode Ferie For Alle 2014 - Feriemesse billetter med 50% rabat

Ferie For Alle 2014 afholdes i Herning Messecenter fra fredag den 21. februar - søndag den 23. februar 2014.

Læs også: Ferie For Alle 2014 - rejser til Portugal

Som tidligere år er det via internettet muligt at købe billetter med 50% rabat. Ved online billetbestilling til feriemessen skal der blot indtastes en særlig Ferie For Alle 2014 invitationskode for at opnå 50% rabat,

Hvordan skaffer man invitationskode til billige billetter til Ferie For Alle 2014?
Vi er ikke bekendt med at man i 2014 kan opnå gratis adgang eller fribilletter til Ferie For Alle i Herning. I 2013 kunne man opnå gratis adgang til rejsemessen i Herning via særlige invitationskoder eller medlemskaber - for eksempel hos Ældresagen.

I 2014 kan man via mange messe-udstillere finde invitationskoder til køb af billetter med rabat. Ved normal online bestilling af billet til Ferie For Alle har man mulighed for at indtaste den såkaldte "invitationskode" - også flere steder omtalt som en Feriemesse tilbudskode eller Rejsemesse rabatkode. Invitationskode til Ferie for Alle skal indhentes fra udstillerne.

Bemærk at der er begrænsning på antallet af invitationskoder fra de enkelte udstillere. Man kan således risikere at en invitationskode allerede er "opbrugt" ved indtastningen. 

Redaktionen af Portugalnyt er bekendt med følgende muligheder for rabatbilletter til rejsemessen i Jylland i 2014:

Se artikel med Feriemesse 2015 invitationskoder 

 • Bravo Tours: halv pris på Ferie For Alle billet enten Fredag eller Søndag.
  Benyt Feriemesse invitationskode: FFA14-BRVTRS
  Rabatbilletterne koster kr. 50 og der kan maksimalt bestilles to rabatbilletter pr. person. Rabatbilletterne er gældende fredag, den 21. februar, kl. 10-18 eller søndag, den 23. februar, kl. 10-17.

 • Team Benns: 50% rabat på indgangbillet søndag:
  Benyt Feriemesse invitationskode: FFA14-TMBNNS
  Rabat gælder kun voksenbilletter. Brug invitationskoden FFA14-TMBNNS for at opnå rabat på entre. Der må max købes 2 billetter pr. husstand, og billetterne gælder kun søndag. Man sparer 50 kroner af normalprisen. Rabat gælder ikke på pensionist og børne billetter til feriemessen.

 • Folkeferie: 50% rabat søndag 23. februar:
  Feriemesse kampagnekode: FFA14-Folkeferie 

 • NBC Jels: Ligeledes 50% rabat ved billetkøb online - men kun søndag.
  Benyt Rejsemesse invitationskode: FFA14-NBCBrændekilde

 • Golf Tyskland: 50% rabat søndag voksne:
  Messecenter invitationskode: FFA14-golfshow

 • Panterrejser: 50% rabat søndag på op til 200 rabatbilletter til Herning Feriemesse:
  Rabatkode: FFA14-Panter

 • Krydstogteksperten: Halv pris søndag (op til 100 invitationskoder):
  Tilbudskode: FFA14-KEksperten

 • Topas: 50% invitationskode gælder kun søndag ved online billetbestilling (op til 100 billetter):
  Invitationskode: FFA-TPS

 • Ældresagen: Er man medlem af Ældresagen kan man i 2014 opnå 50% rabat på billetter fredag og søndag mod forevisning af gyldigt medlemskort (Rabatten gælder maks. 2 voksne pr. medlemskort og kan betales ved indgangen til Messecenter Herning).

 • Storebælt: 20 procent på entrebilletten: Hvis man har passeret Storebæltsbroen på vej til Ferie for Alle i Herning, kan man få 20 procents rabat på op til fire voksenbilletter til messen. Fremvis blot en kvittering fra Storebæltsbroen eller et Brobizz-kort med mærket Ø (eller Øst) ved billetsalget. Der kan købes højst fire voksenbilletter til 80 kroner, og tilbuddet kan ikke kombineres med andre rabatter.

 • Storebælt: 40 procent på hjemturen: For at få rabat på hjemturen over Storebælt skal man købe sin returbillet på messen. Fremvis kvitteringen fra Storebæltsbroen eller Brobizz-kort af mærket Ø (eller Øst) hos informationen i Indgang Vest ved udgangen fra messen. Prisen for en hjemtursbillet er 140 kroner, og man sparer således 95 kroner. Tilbuddet gælder kun biler under seks meter.

Benyt invitationskoder ved online bestilling på Ferie For Alle hjemmesiden.

Tip os gerne med yderligere info, hvis du har kendskab til øvrige muligheder for download af gratis billetter til éntre, fribilletter via udstillere eller øvrig adgang med rabat på billetter og priser på Feriemesse Herning 2014.

Normale billetpriser Herning Rejsemesse - entrépriser for voksne og børn i Boxen - Herning Messecenter
Dagsbillet priser Ferie For Alle 2014:

 • Voksne: DKK 100

 • Børn 5 - 12 år: DKK 10 (børn under 5 år gratis)

 • Senior 60+: DKK 50 (Kun fredag den 21. februar)

Åbningstider Ferie for Alle Feriemesse Herning
Der er adgang til messen fra fredag til søndag med følgende Feriemesse åbningstider:

 • Fredag 21. februar 2013: 10.00 - 18.00

 • Lørdag 22. februar 2013: 10.00 - 18.00

 • Søndag 23. februar 2013: 10.00 - 17.00

Din vurdering:Portvin fra Australien til 18.000 kr. pr. flaske

Den Australske ’portvins’ producent Penfolds har lavet 330 flasker ’50 year old rare Tawny’, der alle sælges for 18.000 kr. per flaske.

Særudgave i håndblæste flasker
Til denne særudgave er der blandet syv årgange, hvoraf den ældste årgang er fra 1915 (og som også var den allersidste rest der var tilbage af den årgang) og den yngste er fra 1971.

De 330 flasker sælges direkte gennem producenten og i udvalgte lufthavne verden over. Flaskerne lanceres i flotte håndblæste flasker, der er kreeret til lejligheden med en prop, der er fremstillet af fadene fra Penfolds.

Rigtig portvin kommer fra Douro
Navnet portvin (eller Vinho do Porto) er et beskyttet begreb under EU’s markedsføringslovgivning og det betyder mere præcist, at kun druer, dyrket i regionen omkring Douro-floden i det nordlige Portugal, kan benyttes til og markedsføres som ægte portvin.

Australske Penfolds kan derfor ikke sælge deres produkt som en portvin i EU, men må ty til navnet Tawny, der traditionelt er en sød eller medium tør portvinsvariant, fremstillet på røde druer og bedst gør sig som dessertvin.

Video: sådan ser flasken ud

Din vurdering:Porto er Europas Bedste Rejsemål 2014 – European Best Destinations 2014

Afstemningen om Europas bedste rejsemål er slut og Porto fik flest stemmer. Portugal fik også endnu en destination med i top ti, idet Madeira blev stemt ind på 6. pladsen.

Her er top ti som den blev:

 1. Porto
 2. Zagreb, Kroatien
 3. Wien
 4. Nicosia, Cypern
 5. Budapest, Ungarn
 6. Madeira
 7. Milano
 8. Madrid
 9. Berlin
 10. Rom

Porto har vundet tidligere – det har Lissabon også
At Porto vinder i år, bør ikke komme som en overraskelse. Portugal har en stor plads i folks hjerter og både Porto og Lissabon har tidligere vundet afstemningen om at blive Europas Bedste Rejsemål. Tidligere vindere tæller også Istanbul og København.

Porto nummer et på Top 10
Sommeren 2013 placerede rejseguiden Lonely Planet også Porto på førstepladsen over rejsedestinationer, der bare skal opleves. Det blev begrundet med, at ’Porto har rejst sig fra at være en søvnig by ved floden, bedst kendt for portvin, til i dag at være en levende storby med en stor kunstscene og fantastisk arkitektur’.

Hvem stod bag afstemningen?
Den uafhængige non-profit organisation European Best Destinations, der har base i Bruxelles, er en samlet overbygning for alle Europas turistkontorer og dækker mere end 140 destinationer i Europa, med det formål at sprede kendskabet til alle rejsemål i Europa. Hvert år siden 2009 har EBD kåret en vinder blandt 20 destinationer.

Din vurdering:Portugal rykker op på 4. pladsen på FIFA verdensranglisten i fodbold for februar 2014

Det portugisiske fodboldlandshold er per februar 2014 rangeret som verdens fjerde-bedste efter Spanien, Tyskland og Argentina.

Beregning af FIFA rangliste-placering
Den forbedrede placering (Portugal var nummer 5 på FIFA ranglisten i januar) er dog kun opstået af beregningstekniske årsager.

FIFA måler resultater for de enkelte landes fodboldlandshold. FIFA ranglisten beregnes over en løbende periode på 4 år.

Er mere end 4 år gamle resultater bedre eller ringere end nyere resultater i forhold til de øvrige hold, kan der ske en forskydning af pladser på verdensranglisten – også uden at der spilles kampe.

FIFA ranglisten februar 2014   
Verdensranglisten i fodbold ser per februar 2014 således ud:

 1. Spanien
 2. Tyskland
 3. Argentina
 4. Portugal
 5. Columbia
 6. Schweiz
 7. Uruguay
 8. Italien
 9. Brasilien
 10. Holland
 11. Belgien
 12. Grækenland
 13. USA
 14. Chile
 15. England
 16. Kroatien
 17. Bosnien-Herzegovina
 18. Ukraine
 19. Frankrig
 20. Danmark

Se den fulde februar 2014 FIFA-verdensrangliste for fodboldlandshold på FIFA’s hjemmeside

Din vurdering:Det store skattelotteri i Portugal – vind store præmier

Få behørigt noteret det fiskale skattenummer på den elektroniske regning og modtag lodder til det store skattelotteri i Portugal.

Fra og med april 2014 trækker den portugisiske stat lod om kontanter og luksusbiler hver uge, på baggrund af boner og fakturaer, som menig mand har fået udstedt for selv det mindste køb.

Torsdag (6. februar 2014) godkendte den portugisiske regering, den lov der lanceres som ’Factura da Sorte’ (den heldige kvittering) og som samtidig skal være med til at sende 600 – 800 millioner euro ekstra i statskassen hvert år.

Forretnings- og erhvervsdrivende skal tvinges til at indbetale moms
Lotteriet skal ’belønne skatteyderne i kampen mod paralleløkonomi, skatteunddragelse og unfair konkurrence i retning mod et mere retfærdigt skattesystem’, begrunder regeringen lov vedtagelsen med.

Som det er nu, er der mange sorte penge udenfor Portugals skrantende økonomi og der betales langt fra al den moms, som staten mener at have til gode hos forretnings- og erhvervsdrivende. Derfor skal borgene nu belønnes for at bruge det fiskale skattenummer og dermed gøre det mindre attraktivt at snyde med skatte- og momsafregninger

Forbrugerne får tildelt kuponer til lotteriet hver gang de modtager en elektronisk kvittering for køb af varer og serviceydelser.

Ikke alle synes det er en god idé
For at anspore befolkningen til at medvirke i dette tiltag, udloddes kæmpe, kontante præmiebeløb og 60 luksusbiler om året til en skønsmæssig værdi på over 90.000 euro pr. stk.

Men flere synes det er skidt at bruge store, dyre biler som præmier og begrundelserne går på, at Portugal allerede har alt for mange biler og har en alt for høj forurening på vejene og i naturen mange steder, samt det faktum, at bilerne ikke er produceret i Portugal, men i udlandet – når nu Portugal kæmper en hård kamp for at skabe arbejdsplader.

Miljøgruppen Quercus tager skridtet videre og mener, at regeringen i stedet burde investere i genanvendelse af papir, lavenergipærer og ikke mindst eldrevne ministerbiler.

Små virksomheder vurderer, at registreringen af det ni-cifrede skattenummer på alle køb af en kop kaffe eller en avis vil koste 130.000 arbejdstimer om året og give et stort fald i produktiviteten. Et tab Portugal ikke har råd til

Specielt en blind mand, der blev interviewet af portugisisk tv, blev lidt trist ved tanken om at vinde en bil og synes ikke præmien er meget anvendelig for personer som ham selv.

Lotteriet findes allerede i andre lande
Lignende lotterier ses allerede i lande som Puerto Rico, Slovakiet og Brasilien. I forvejen er Portugals indbyggere det land i Europa der bruger flest penge på lottokuponer og skrabelodder.

Din vurdering:Lissabon Halvmarathon 2014 – 24. udgave løbes 16. marts

Omkring 37.000 løbere skal en tur ud over 25 de Abril broen i Lissabon Halvmarathon, søndag den 16. marts 2014.

Løbet starter i Almeda og slutter i Belém
Løbet bliver skudt i gang på den anden side af Tejo-floden, ved betalingsanlægget i Almeda, og derefter skal alle over den 2300 meter lange bro mod Lissabon. De resterende kilometer fører løberne til Cais de Sodré og tilbage af Avenida da India og Avenida Marginal mod Algés, inden man vender nær Dafundo og løber tilbage til Jéronimos klosteret i Belém, hvor målstregen passeres efter 21 km og 97 meters løb.

Se løbsruten på kort

Lissabon Mini-marathon
Der arrangeres også et såkaldt Mini-marathon samme dag. Løbet er på 7,2 kilometer og starter samme sted som Halvmarathon løbet. Denne begivenhed er mere af social karakter, der samtidig giver børn og ældre muligheden for at opleve turen over 25 de Abril broen til fods.

Tilmeldingsfrist – Lissabon Halvmarathon
Hvis man ønsker at deltage i enten Halvmarathon eller Mini-marathon skal tilmelding ske inden 5. marts 2014. Læs meget mere om mulighederne for tilmelding på Lissabon Halvmarathons hjemmeside. Løbsarrangørerne har meddelt, at de allerede har rundet 30.000 tilmeldinger.

 

Lisbon Halfmarathon 2014

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »