Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkLodtrækning til Europa League kampe forår 2014 – Esbjerg, Benfica og Porto

Porto og Benfica, der begge havde misset kvalifikationen til Champions League slutspillet til foråret, var, sammen med Esbjerg, med i lodtrækningen i dag til sekstendelsfinalerne i Europa League turneringen, der spilles 20. og 27. februar 2014.

Lodtrækningen blev således:

· Esbjerg – Fiorentina (Italien)

· Porto – Eintracht Frankfurt (Tyskland)

· PAOK (Grækenland) – Benfica

Det kan nævnes, at Michael Laudrups klub Swansea møder Italienske Napoli.

Kampene afvikles som knald eller fald kampe, med førstnævnte hold på hjemmebane i første kamp.

Esbjerg har mulighed for at møde Juventus – Benfica kan møde Tottenham og Porto kan få besøg af Michael Laudrup
Ud over lodtrækningen til 16 delsfinalerne, blev der også trukket lod til ottendedelsfinalerne. Går Esbjerg, Porto og Benfica videre, skal de møde vinderen af følgende kampe:

· Porto skal møde vinderen af kampen mellem Swansea og Napoli.

· Benfica skal møde vinderne af kampen mellem Dnipro (Ukraine) og Tottenham

· Esbjerg skal møde vinderen af kampen mellem Juventus eller Trabzonspor (Tyrkiet)

Sådan kvalificerede Benfica, Porto og Esbjerg sig – Europa League lodtrækning
Esbjerg kvalificerede sig som to’er i indledende gruppespil, hvor de var i gruppe med Standard Liege (Belgien), Fc Salzburg (Østrig) og Elfsborg fra Sverige. Salzburg vandt gruppen.

Porto blev nr. 3 i Champions League gruppespillet, efter Atletico Madrid (Spanien), Zenit Petersborg (Rusland) og foran Austria Wien (Østrig)

Benfica endte også på 3. pladsen i Champions League gruppespillet efter Paris Saint Germain, Olympiakos og med Anderlecht fra Belgien som sidst i gruppen.

Nummer et og to i Europa League og 3. pladsen i Champions League gruppespillene, gav adgang til lodtrækningen til 16 delsfinalerne i Europa League turneringen 2013/2014.

Læs også: hvilke hold er seedede i lodtrækningen

Resterende program – Europa League 2013/2014
De resterende runder i Europa League turneringen spilles på følgende datoer:

Ottendedelsfinaler: 13. og. 20. marts 2014

Kvartfinaler: 3. og 10. april 2014

Semifinaler: 24. april og 1. maj 2014

Finalen spilles 14. maj 2014 i Italien, på Juventus Stadium i Torino

Din vurdering:UEFA Europa League lodtrækning 2013/14 – Porto, Benfica og Esbjerg med i forårets kampe

Det ligger nu klart, at to portugisiske og et dansk fodboldhold er med i lodtrækningen til forårets 16 dels finaler i Europa League. Der er lodtrækning mandag d. 16. december 2013.

Læs også: disse hold trak Esbjerg, Porto og Benfica

Benfica og Porto skuffede i Champions League gruppespillet
De to store portugisiske klubber skuffede i Champions League og er derfor, sammen med Esbjerg, med i lodtrækningen til 16 dels finalerne i Europa League 2013/2014.

Allerede nu ved vi at både Porto og Esbjerg er useedede hold og Benfica er seedet. Det er bestemt på forhånd, at et seedet hold skal møde et useedet.

Esbjerg kan trække Benfica, men ikke Porto i lodtrækningen
Inden lodtrækningen er det sikkert, at Esbjerg ikke kan møde Porto, som de er i samme seednings gruppe med og Esbjerg kan ikke møde Salzburg, som de var i indledende gruppespil med.

Porto og Benfica kan ikke tørne sammen endnu, da hold fra samme land ikke kan mødes i 16 dels finalerne. Dermed kan Esbjerg trække Benfica, mens de ikke kan trække Porto i denne runde.

Benfica kan også være mindre heldige og trække store klubber som Juventus eller Ajax, eller endda Michael Laudrups Swansea.

Portos og Esbjergs muligheder i lodtrækningen
Porto kan trække lukrative klubber som Tottenham eller Napoli, eller flyve en tur til Rusland eller Ukraine og spille mod Rubin Kazan eller Shakhtar Donetsk – der er meget koldt i Rusland og Ukraine i februar måned.

Esbjerg har samme muligheder som Porto, men ifølge Esbjergs træner Niels Frederiksen, ønsker klubben en af to ting ved lodtrækningen: Enten at møde en klub, holdet har mulighed for at besejre eller en kassekamp mod en storklub.

UEFA Europa League knald eller fald kampe i februar 2014
16 dels finalerne, der afgøres over to kampe på ude og hjemmebane, spilles henholdsvis 20. og 27. februar 2014.

Finalen spilles i Torino, på Juventus’ hjemmebane, 14. maj 2014.

Følgende hold har kvalificeret sig videre til forårets kampe og er med i lodtrækningen 16. december 2013:

De seedede hold - Benfica

 • Benfica, Portugal
 • Valencia, Spanien
 • Ludogerets Razgrad, Bulgarien
 • Red Bull Salzburg, Østrig
 • Rubin Kazan, Rusland
 • Fiorentina, Italien
 • Eintracht Frankfurt, Tyskland
 • Genk, Belgien
 • Sevilla, Spanien
 • Lyon, Frankrig
 • Trabzonspor, Tyrkiet
 • Tottenham, England
 • AZ Alkmaar, Holland
 • Napoli, Italien
 • Shakhtar Donetsk, Ukraine
 • Basel, Schweiz

De useedede hold – Esbjerg og Porto

 • Esbjerg, Danmark
 • Porto, Portugal
 • Swansea, England
 • NK Maribor, Slovenien
 • Dnipr Dnipropretovsk, Ukraine
 • Maccabi Tel Aviv, Israel
 • Chernomorets, Ukraine
 • Dynamo Kiev, Ukraine
 • Slovan Liberec, Slovakiet
 • Betis, Spanien
 • Lazio, Italien
 • Anzhi Makhachkala, Rusland
 • PAOK Saloniki, Grækenland
 • Juventus, Italien
 • Ajax, Holland
 • Viktoria Plzen, Tjekkiet
Din vurdering:Sir Cliff Richard lancerer vinen Congratulations – fejrer vingård jubilæum i Algarve og den lille nye prins i England

Cliff Richard ville gøre noget specielt ud af sit 10 års jubilæum som ejer af vingården Adega do Cantor på Algarvekysten og samtidig hylde Englands seneste arving til tronen, Prins George, der blev født i juli måned 2013.

Fans mødte talrigt frem for at møde Cliff
73 årige Cliff lancerede for et par uger siden i England, en mousserende rosévin, som han har valgt at kalde Congratulations, efter hans udødelige hitsingle. Det var bestemt til stor glæde for hans mange fans, der mødte op i hobetal, med udsigten til at møde Cliff personligt og sikrer sig en autograf og et eksemplar af hans nye vin, der kun er produceret i et begrænset antal.

Congratulations er lavet på Syrah druen - årgang 2010, og sælges på wells-vines.com, men er desværre kun tilgængelig for britiske kunder. Prisen: 28.50 £ pr. flaske, inklusiv forsendelse.

Nyt Cliff album på gaden nu – nummer 100
Den meget produktive kunstner er aktuel med sit album nr. 100. ”The Fabulous Rock ’n’ Roll Songbook” udkom i november 2013.

Video: Cliff Richard synger Congratulations for en meget glad Dronning Margrethe ved hendes 70 års fødselsdagsfest i 2010.

Din vurdering:Jule events 2013 i Lissabon – julehygge for hele familien – nytår i Lissabon

Traditionen tro er der mange julearrangementer i Lissabon. Julen 2013 er ingen undtagelse. Der er rig mulighed for at opleve juletræer på de store pladser, julekoncerter i kirkerne, juleshopping og ikke mindst julelandsbyen i Edward VII parken.

Stemning og juleshopping i Lissabon
Hvis man har den fornøjelse at være i Lissabon i december måned, bør man ikke gå glip af byens mange oplyste gader og pladser.

Avenida da Liberdade – magisk julestemning i Lissabon 
Lissabons store shopping boulevard hedder Avenida da Liberdade. Det er Lissabons mest prestige fyldte og moderne boulevard, der til hverdag rummer butikker for alle de største designer brands i verden. I december måned er der tradition for, at der hænges juledekorationer op, der giver hele Avenida da Liberdade en magisk julestemning.

Praça do Comércio – juletræet på Terreiro do Paço
Praça do Comércio i Lissabon ligger hvert år plads til et meget utraditionelt juletræ af nærmest kunstnerisk karaktere, med et avantgarde udtryk. Juletræet 2013, der ikke er et klassisk grantræ, er i år 25 meter højt, med hundredevis af lys. Smukke julemønstre vil samtidig blive projiceret op på de omkringliggende bygningers facader.

Desuden bør man ikke snyde sig selv for Rossio pladsens smukke julebelysning.

Se nedenståenden video med Lissabons flotte, pyntede gader og pladser

Julelandsbyen i Edward VII parken – Aldeia Natal
Helt frem til 6. januar 2014, vil man kunne opleve den fantastiske julelandsby i Parque Eduardo VII, Lissabon.

Julelandsbyen er et perfekt besøg for børnefamilier, med mulighed for at møde julemanden og ikke mindst levende rensdyr. Karruseller, juletog og masser af boder med hygge gør det til en uforglemmelig dag for børnene.

Parken strækker sig flere hundrede meter op fra Marqûes de Pombal pladsen til en fantastisk udsigt over Lissabon og kan tydeligt ses fra luften, når man flyver ind over byen.

Entréen til julelandsbyen koster mellem 8 og 12 euro, men børn under to år har gratis adgang.

Julekoncerter i Lissabons kirker
Under overskriften ”Jul i Lissabon 2013”, er der en lang række gratis julekoncerter i Lissabons kirker fra 7. til 22. december. Oplev blandt meget andet Händels Messias.

Se program over julekoncerter i Lissabons kirker (PDF fil – på Portugisisk)

clip_image001[5]

Julemarkeder og juleboder
Overalt i Lissabon centrum vil der være julemarkeder og juleboder på gader og stræder, blandt andet på Rua Augusta og Praça Figueira, med mulighed for at købe den traditionelle ”Bolo Rei”, en meget populær julekage.

Nytåret i Lissabon – gigantisk fyrværkeri show
På pladsen Praça do Comércio bliver nytåret skudt ind med manér. Med en imponerende udsigt over Tagus floden, kan man klokken 24 opleve et spektakulært fyrværkeri show. Der er tillige underholdning med populære portugisiske pop artister og bands fra scenen på denne fantastiske plads.

Derefter kan man drage ud i Lissabons natteliv, og besøge de mange barer, restauranter og natklubber, der ligger i gaderne omkring Cais do Sodré og Bairro Alto kvarteret.

Din vurdering:Cinterex stopper arbejdet på metro-byggeri i København

Den portugisiske entreprenørvirkomhed Cinterex skal ikke længere arbejde med bygning af stationer til Cityringen i København.

Se også: Portugisisk firma bygger nye metrostationer

Uenighed om løn og vilkår
Siden starten har Cinterex fremgangsmåder været udsat for kritik af danske fagforeningsfolk.

I juli 2013 blev Cinterex sendt til inkasso af fagforbundet 3F efter at en bod ikke blev indbetalt til tiden. Se 3F hjemmesiden.

Efter at der for tredje gang i november 2013 opstod usikkerhed om, hvorvidt Cinterex overholder aftalen med Copenhagen Metro Team (CMT) om betaling af medarbejdere (i udbudsmaterialet betinges ‘dansk’ løn og med danske arbejdsvilkår), valgte CMT at opsige aftalen med underentreprenøren.

Der har ifølge 3F været problemer i forhold til portugisiske arbejderes indkvartering, som 3F ikke mener svarer til danske arbejdsforhold. Cinterex havde lejet et nedlagt hospital til formålet.

Cinterex færdiggør betonarbejder i løbet af januar 2014, hvorefter Cinterex ikke længere er tilknyttet metrobyggeriet.

Se mere på Ingeniøren.

Metroselskabet forsøger at finde arbejde til de omkring 30 mand, som Cinterex har beskæftiget i København.

Din vurdering:Portugal VM gruppe G til VM 2014 sammen med Tyskland, Ghana og USA

Portugal blev i fredagens lodtrækning til VM 2014 grupper placeret i gruppe G.

Gruppe G til VM 2014 i Brasilien deltagere
Portugals gruppe til VM består af følgende landshold.

- Tyskland
- Portugal
- Ghana
- USA

Med udsigt til endnu en afgørende Portugal-Tyskland kamp, er der mange portugisere, som godt kunne have tænkt sig en anden deltager end Tyskland i Portugals gruppe G. 

Din vurdering:Ronaldo Museum på Madeira - Cristiano Ronaldo åbner nyt CR7 museum i Funchal på Madeira

Cristiano Ronaldo har annonceret at han den 15. december vil åbne et museum i Funchal på Madeira.

Museet dedikeres til den portugisiske ø, hvor Cristiano blev født i 1985.

Det nye museum vil indeholde samleobjekter fra Ronaldos imponerende fodboldkarriere i form af f.eks. trofæer, fodbolde, trøjer, autografer m.v.

Cristiano Ronaldo vil selv være tilstede ved åbningen af Ronaldo Museet den 15. december 2013.

Ronaldo startede sin karriere i den lokale Madeira fodboldklub FC Andorinha, hvor hans far arbejdede, og ideen til det nye museum har han udviklet sammen med sin mor.

Op til åbningen er Ronaldo på familiebesøg på Madeira, og han vil selv forberede de sidste ting på museet inden åbningen. Ud over det nye CR7 Museum, vil Ronaldo også investere i udvikling af erhversliv og turisme på Madeira - herunder opførelse af et nyt 5-stjernet hotel på Madeira. 

Din vurdering:Ryanair gør hjemmeside mere overskuelig – nye London-Stansted Ryanair ruter

Det irske flyselskab Ryanair har længe fået på puklen for, at det var ualmindeligt besværligt at købe flybilletter på deres hjemmeside.

Ryanair flybillet bestilling – meget nemmere at bestille billet hos Ryanair
Det har Ryanair nu taget konsekvensen af og har, ifølge eksperter, skabt et meget nemt og overskueligt design, der gør det nemmere for kunden, at nå frem til det egentlige formål, nemlig at gennemføre en betaling.

Det er blevet beregnet, at der skulle bruges 18 museklik, bare på at nå hen til betalingsdelen på Ryanairs hjemmeside. Tidligere skulle man tage stilling til mange punkter undervejs, meget af det irrelevant for den almindelige kunde, men det var Ryanairs mulighed for at sælge ekstra.

Det drejede sig om køb af taletidskort og billeje, samt meget, meget andet. Det var et fokusområde, der gjorde Ryanairs hjemmeside til en anstrengende fornøjelse. Nu skal man kun bruge 5 reelle museklik og beslutte sig for det, der er strengt nødvendigt ved flybillet bestillingen.

Positiv respons på Ryanairs nye hjemmeside
Ryanair roses for nu at have en hjemmeside, der er lige så tilgængelig som den, man ser hos for eksempel SAS og British Airways, med et mere glidende og brugervenligt design.

Ryanair har også valgt at gå konkurrenterne i bedene og indføre features, der for længst er helt almindelige hos andre flyselskaber. Blandt andet kan man nu få sit boardingkort på smartphone, som helt bestemt bliver mere og mere almindeligt, frem for en traditionel udprintet kopi, og man har siden november 2013, haft mulighed for at rette i sin booking 24 timer efter bestilling, uden omkostninger.

Nye fly håndbagage regler hos Ryanair – medbring også en lille taske eller en pose fra lufthavnen
I oktober måned 2013, lempede Ryanair også en smule på deres strikse regler om håndbagage og kabinekufferter i flyene.

Nu må man medbringe en lille taske eller pose, ved siden af den ellers tilladte håndbagage, der makimalt må veje 10 kg. Ryanair beskriver den nye tilladte ekstra fly håndbagage som "a small ladies handbag" eller "a small airport shopping bag". Der angives ikke nogen vægtgrænse for en ekstra taske eller pose hos Ryanair.

Nye ruter fra Stansted, London – Ryanair åbner 12 nye ruter
Ryanair har annonceret, at flyselskabet fra april 2014 åbner 12 nye ruter, fra London Stansted lufthavnen, der også er Ryanair største base i Europa med til den tid, samlet 126 udgående destinationer alene fra Stansted lufthavn.

De nye rejsedestinationer går til:

 • Lissabon
 • Basel
 • Bordeaux
 • Brive (Frankrig)
 • Bukarest
 • Comiso (Sicilien, Italien)
 • Dortmund
 • Osijek (Kroatien)
 • Podgorica (Montenegro)
 • Prag
 • Rabat (Marokko)
 • Skellefteå (Sverige)

Udover 12 nye ruter, planlægger Ryanair også at udbygge afgangsfrekvensen af 17 eksisterende ruter. Målet er 1.3 mil. flere passagerer om året. Ryanair transporterede i 2012 omkring 80 mil. passagerer.

Med Ryanair fra Danmark til Portugal
Ryanair genoptager sommerruten fra Billund til Faro per 9. april 2014. Der er ingen andre flyruter med Ryanair fra Danmark til Portugal.

Læs også: SAS åbner ny rute fra København til Faro, Portugal

Ryanairs chef træder tilbage – imageskifte hos Ryanair
Topchefen for Ryanair træder et par skridt tilbage i topledelsen hos Ryanair.

I erkendelse af, at han står i vejen for en ændring af Ryanairs image ændring mod et mere familievenligt brand og ønsket om at hente flere erhvervsrejsende passagerer, har Michael O’Leary valgt at nedtone sit engagement, når det gælder om at provokere alt og alle på sin vej mod et større og større overskud.

Det lader til at Ryanair ikke kan vækste længere og man forsøger nu at gøre flyselskabet mere strømlinet og imødekomme nogle af de mange kundeklager der har været gennem årerne.

Slut med provokerende udtalelser fra Ryanairs topchef Michael O’Leary
Det er derfor slut med provokerende udtalelser om, at der skal være betalingstoiletter i Ryanairs fly og overvægtige passagerer skal betale ekstra.

Ryanair er blevet overhalet på mange parametre af det britiske flyselskab easyJet og Ryanair vil derfor prøve at tage kampen op mod dem, ved at læne sig op af easyJets strategier.

Michael O’Leary mener selv, at Ryanair nu bliver et kedeligt flyselskab, men erkender også, at det er fremtiden der står på spil, og at han altså er nødt til at gearer ned for sin karismatiske fremtoning.

Direktør skifte hos Ryanair i 2014
Michael O’Leary fortsætter som administrerende direktør for Ryanair, men vil ikke længere have ansvaret for salg og marketing, herunder pressekonferencer. Direktør skiftet forventes at finde sted i starten af 2014.

Din vurdering:Arbejdstid op fra 35 til 40 timer i det offentlige i Portugal – nyt budget med flere besparelser på vej

Én af sommerens spareforanstaltninger har været en tur gennem Portugals forfatningsdomstol.

Med dommerstemmerne 7 mod 6 blev forøgelsen af de offentlige ansattes arbejdstid fra 35 til 40 timer (dermed på linje med det private) godkendt.

Tidligere i 2013 blev en fyringsrunde for offentlige ansatte underkendt af selvsamme forfatningsdomstol.

Den 26. november vedtog parlamentet i Portugal yderligere besparelser med vedtagelsen af budget for 2014.

Inden da havde der været store demonstrationer i Lissabon, hvor blandt andet politifolk og offentlige transportarbejdere havde vist deres misbilligelse.
   
Flere besparelser – budget 2014 ikke rar læsning for offentlige ansatte     
Der skal spares 3,9 milliarder euro på statens budget i 2014.

Besparelserne i Portugal omfatter en beskæring (mellem 2,5% og 12% - mest for vellønnede) af offentlige ansattes løn for den del af lønnen, som er over 675 euro om måneden.

Høje offentlige pensioner beskæres med 10%. Desuden mister de offentlige ansatte 3 årlige feriedage.

Se også artikel om Portugals nye besparelser på BBC.

Alle de nye offentlige spare-tiltag i 2014 budgettet forventes prøvet ved forfatningsdomstolen.  

Din vurdering:EasyJet lukker flyrute mellem København og Lissabon – fra april 2014

Med tre ugentlige afgange fra det britiske flyselskab, bliver det et større tab, at easyJet fra april 2014 vælger at stoppe flyruten mellem København og Lissabon permanent.

Efter april 2014 er det Norwegian og TAP, der holder en direkte flyforbindelse vedlige mellem den danske og portugisiske hovedstad.

EasyJet forklarer sig med, at omrokeringer på deres base i Lissabon, har forårsaget en ændring i deres flyrute udbud. I stedet vælger flyselskabet af flyve fra København til Nice i Sydfrankrig. Nærmere bliver det ikke præciseret.

Læs også: SAS åbner ny sommer flyrute fra København til Faro, Portugal – sommeren 2014

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »