Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkUEFA Champions League Finale – Lissabon, Portugal – maj 2014

Finalen i Champions League turneringen 2013/2014 skal spilles i Portugals hovedstad Lissabon i maj måned 2014.

Få mere information om billetsalg til Champions League Finalen, Lissabon 2014

Billetterne er per ultimo oktober 2013 endnu ikke sat til salg. Vi opdaterer løbende.

Estádio da Luz - Estádio do Sport Lisboa e Benfica
UEFA (Union of European Football Associations) har til denne sæsons turnering valgt, at finalen skal spilles på Estádio do Sport Lisboa e Benfica, bedre kendt som Estádio da Luz (lysets stadion), til hverdag hjemmebane for fodboldklubben SL Benfica.

Benficas hjemmebane har plads til 65.000 tilskuere, blev indviet i 2003 og brugt som finale stadion ved EM 2004, der, som mange måske husker, blev vundet af Grækenland med 1-0 over netop værtslandet Portugal.

Estádio da Luz afløste et ældre stadion med samme navn. Det gamle stadion havde plads til 120.000 tilskuere og var blandt verdens største stadions.

UEFA – den europæiske fodbold union
Den europæiske fodbold sammenslutning (UEFA) blev oprettet i 1954 i Basel, på foranledning af de italienske, franske og belgiske fodboldforbund. Oprindeligt var der 25 medlemslande, men er sidenhen blevet udvidet til over det dobbelte, så der i dag er 54 medlemslande (inklusive Israel, Kasakhstan og Færøerne blandt andre).

UEFA er et af seks kontinentale forbund, der hører under det internationale fodboldforbund FIFA.

Den første præsident i UEFA var dansk
I dag er det franskmanden Michel Platini der kontrollere UEFA med hård hånd, men de færreste ved, at det var en dansker ved navn Ebbe Schwartz, der blev udnævnt som den første præsident i Europas sammenslutning af fodboldforbund. Han kom fra en stilling som formand for DBU (Dansk Boldspil Union) og var præsident for UEFA fra 1954 – 1962. Fra 1962 til sin død allerede i 1964, var han både medlem af det administrerende udvalg og vicepræsident i FIFA.

Der har kun været seks præsidenter for UEFA siden oprettelsen i 1954, og Michel Platinis forgænger, svenske Lennart Johansson sad 17 år på posten.

Turneringer i UEFA regi
Det er ikke kun Champions League UEFA har ansvaret for, men også de Europæiske mesterskaber (UEFA European Championship, eller på dansk: EM i fodbold), Europa League (turneringen for Europas ’næstbedste’ fodboldklubber), samt Super Cup (en kamp mellem den foregående sæsons vinder af Champions League og Europa League).

Som en sjov note kan det nævnes, at franskmanden Michel Platini faktisk kan prale med at have scoret flest mål i Europamesterskabernes historie. Hele ni mål på kun 5 kampe i den EM slutrunden, der blev afholdt i hans hjemland Frankrig i 1984.

UEFA Champions League – Den Europæiske Mesterholdsturnering
Den første vinder af Europas fineste turnering var Real Madrid. De vandt faktisk turneringen de første fem gange fra 1956-1960, inden Portugals hovedstadsklub Benfica endelig fik slået Madrids dominans af banen og vandt de efterfølgende to sæsoner (Benfica kom yderligere i finalen fem gange, seneste i 1990, men vandt aldrig turneringen igen).

Indtil 1993 hed turneringen for de bedste klubber i Europa, European Champion Clubs Cup (Den Europæiske Mesterholdsturnering) og havde udelukkende deltagelse af vinderen af de respektive medlemslandes fodboldturnering.

I dag er sammensætningen af deltagerholdene i Champions League lidt anderledes. Små nationer, uden nyere fodbold traditioner på den store scene, og som heller ikke er betragtet som det helt store økonomiske og seermæssige trækplaster blandt Europas og hele verdens fodboldinteresserede, bliver stærkt forfordelt, når der skal vælges klubhold til UEFA’s fineste fodboldturnering.

I dag finder man Europas bedste klubhold blandt klubber, der ikke nødvendigvis er nationale mestre (men som måske lige så godt kunne have været det). En håndfuld ligaer i Europa, har flere klubber i den kategori og det er måske helt naturligt, at der deltager flere klubber fra de samme lande, hvis man ser på det rent kvalitative i en turnering, der har store økonomiske interesser.

Desuden er det en turnering, der i manges øjne tangere VM slutrunden i interesse og underholdning. I Champions League møder man verdens bedste fodboldspillere. Det gør man ikke nødvendigvis til VM eller EM.

Et eksempel er, at VM i Brasilien 2014 eller kommende slutrunder, bliver uden verdens pt. dyreste fodboldspiller, Gareth Bale fra Wales, da det ikke er sandsynligt at den lille nation, i fodboldmæssigt sammenhæng, nogensinde kvalificerer sig til noget.

Til gengæld kan vi i Champions League nyde godt af de bedste spillere fra Sydamerika, Afrika og ikke mindst hele Europa, der jo netop er købt og ansat af klubberne til at vinde dette trofæ.

Derfor har UEFA Champions League turneringen ofte en endnu stærkere profil end mesterskabsturneringer for individuelle lande har.

Hvem har vundet mest? – klubber og lande
Historisk set er det få klubber, der har vundet turneringen for Europas bedste klubhold flest gange:

 • Real Madrid (Spanien): 9 sejre (12 gange i finalen)
 • Milan (Italien): 7 sejre (11 gange i finalen)
 • Bayern München (Tyskland): 5 sejre (10 gange i finalen)
 • Liverpool (England) 5 sejre (7 gange i finalen)
 • Barcelona (Spanien) 4 sejre (7 gange i finalen)

Andre traditionsklubber der også har gjort det godt tæller Ajax Amsterdam, Inter Milan, Manchester United, Juventus og Benfica.

Det er også fra Europas 4 bedste fodboldligaer man finder det samlede antal finalehold:

 • Italien 26 gange i finalen (12 sejre)
 • Spanien 22 gange i finalen (13 sejre)
 • England 19 gange i finalen (12 sejre)
 • Tyskland 17 gange i finalen (7 sejre)

Portugal vs. Danmark – en statistik der taler for sig selv
Gennem tiden har en klub fra Portugal løbet ind til finalen i turneringen for Europas bedste hold. Fire gange lykkedes det at vinde trofæet:

 • 1960-61 Benfica – Barcelona 3-2 (27.000 tilskuere i Bern, Schweiz)
 • 1961-62 Benfica – Real Madrid 5-3 (61.000 tilskuere i Amsterdam)
 • 1986-87 Porto – Bayern München 2-1 (57.500 tilskuere i Wien)
 • 2003-04 Porto – Monaco 3-0 (53.000 tilskuere i Schalke, Gelsenkirchen)

Udvalgte statistikker på Portugal og Danmarks deltagelse i Champions League:

 • Benfica 2 sejre (7 gange i finalen)
 • Porto 2 sejre (2 gange i finalen)
 • Danske hold 0 sejre (0 gange i finalen)
 • Portugal 9 gange i finalen (4 sejre)
 • Danmark 0 gange i finalen (0 sejre)

Danmark kan jo så, i modsætning til Portugal, mønstre en EM titel. Men det er en helt anden snak.

Læs også: Champion League grupper 2013 – opdatering på igangværende sæson (2013-2014)

Se målene fra finalen mellem Porto og Monaco 26. maj 2004.

Din vurdering:Lisbon eShow 2013 - stort event om ehandel, online markedsføring og internet-virksomheder i Portugal

Lisbon eShow afholdes den 23. og 24. oktober 2013 i Lissabon Kongrescenter (der ligger mellem Bélem og Alcântara).

Eventet har primært fokus på ehandel, online markedsføring, digital økonomi, cloud hosting, sociale medier og generel internet service virksomhed.

Man kan ved Lissabon eShow møde et stort udvalg af branchens større og mindre internet relaterede virksomheder i Portugal.

Der vil bl.a. være foredrag af repræsentanter fra Paypal, Youtube, Facebook, Microsoft og Google.

eShow er et event, der løbende afholdes over hele verden. I årets Lissabon-udgave forventes 50 udstillere, 4000 besøgende, 60 konferencer, 70 talere og mange workshops.

I løbet af 2013 afholdes eShow ligeledes i Barcelona, São Paulo, Madrid og Bogota.

Det er gratis at deltage i Lisbon eShow ved billet-forudbestilling her:
eShow Lisbon Bilhetes (portugisisk)

Eventet arrangeres af det spanske firma eWorld.

Læs nærmere på eShow hjemmesiden.

Din vurdering:Billabong Pro - kendt Surfing konkurrence ved Carcavelos–Cascais 21. - 27. oktober 2013

En af Europas største surfing konkurrencer kommer til Carcavelos nær Cascais.

Det er almindeligt kendt indenfor surf verdenen, at Portugals kyster rigtig mange steder har de perfekte forhold til udøvelsen af lige præcis denne sportsgren, der også samler tusindvis af entusiastiske tilskuere.

Sidste stop på den europæiske del af den internationale surfing konkurrence hedder ASP Prime Cascais Billabong Pro og afholdes 21. – 27. oktober ved Carcavelos stranden.

ASP – Association of Surfing Professionals
Ved netop denne afsluttende event, skal der kåres en Europamester 2013 i ASP regi, samt uddeles mange vigtige rangliste point til deltagere, der således kvalificerer sig til næste års ASP World Championship Tour.

Arrangørerne lover en rødglødende indsats i vandet af de surfere, der har noget på spil for næste års deltagelse, samt en byge af underholdning af forskellig karakter, udover hovedbegivenheden naturligvis.

Læs også: Lissabonkysten – Carcavelos Surfer-strand

Cascais Trophy – store pengepræmier
Der er et tillægsarrangement tilknyttet denne uges helt store surfer begivenhed. Der skal også kæmpes om Cascais Trofæet i Portuguese Waves Series, der er afslutningen på flere konkurrencer afholdt tidligere i 2013, hvor vinderen bliver præmieret med 50.000 dollar.

Ekstraordinær underholdning 
Til dette event er det lykkedes arrangørerne at få den verdensberømte skateboard udøver Tony Hawks til at lave en opvisning, der gør hele arrangementet til en samlet oplevelse i særklasse.

Transport til Carcavelos
Carcavelos ligger lige mellem Lissabon og Cascais, og er man i tvivl om der er ledige parkeringspladser til bilen, er det ganske nemt at tage toget fra Cais de Sodré mod Cascais eller omvendt, ud til denne begivenhed. Stationen i Carcavelos ligger tæt på stranden.  

Din vurdering:Lodtrækning VM 2014 kampe – Portugal i playoff kampe for at komme med til World Cup i Brasilien

Den 21. oktober trækkes playoff-kampe modstandere i FIFA’s hovedkvartér i Zurich.

Portugal kan kvalificere sig til VM i Brasilien
Verdensmesterskabet i fodbold i Brasilien i 2014 afholdes 12. juni til 13. juli 2014.

De bedste 2’ere i kvalifikationsgrupperne fra Europa kæmper om de sidste 4 pladser til VM.

Portugal er på forhånd seeded i den stærkeste gruppe sammen med Grækenland, Kroatien og Ukraine.

I den ikke-seedede gruppe til VM playoff lodtrækning den 21. oktober finder man Frankrig, Sverige Rumænien og Island.

Resultat af VM playoff lodtrækning
Resultat af lodtrækning til playoff kampe foreligger ca. 14.30 dansk tid.

Playoff-kampe (resultat af lodtrækning):

- Portugal-Sverige
- Ukraine-Frankrig
- Grækenland-Rumænien
- Island-Kroatien

Ovenståede kampe spilles den 15. november. Returkampe spilles 19. november.

Din vurdering:Champions League grupper 2013 (sæson 2013-2014) – CL gruppespil stilling FCK, Benfica og Porto

Fra Portugal deltager Benfica (Lissabon-klub) og FC Porto i 2013-2014 sæsonen i Champions League.

Champions League gruppespil resultater 2013 
Gruppespillet i Champions League 2013-2014 sæsonen spilles i perioden 17. september til 11. december 2013.

Nummer 1 og nummer 2 i hver gruppe går videre til den såkaldte knockout phase. Inden da er der den 13. december foretaget lodtrækning til CL slutspillet. 

Ottendedelsfinaler og kvartfinaler i CL 2014
På dansk omtales denne del af Champions League turneringen som ottendedelsfinaler, kvartfinaler og semifinaler inden finalen i Champions League 2014 (2013-2014) spilles den 24. maj 2014. Der er lodtrækning til Champions League kvartfinalerne den 21. marts og lodtrækning til CL semifinalerne den 11. april.

Champions League 2014 finale i Portugal
Finalen i CL turneringen spilles i 2014 på Benfica’s hjemmebane-stadion Estádio da Lúz i Lissabon ikke langt fra Lissabon Lufthavn.

Stilling i Champions League gruppespillet 2013-2014
Herunder den aktuelle stilling i CL.

Pointfordelingen er opdateret den 12. december kl. 10.20.

Champions League gruppe A – stilling gruppespillet

CL stilling Gruppe A Kampe spillet Vundne kampe Uafgjorte kampe Tabte kampe Målscore Point
Manchester United 6 4 2 0 12-3 14
Bayer Leverkusen 6 3 1 2 9-10 10
Shakhtar Donetsk 6 2 2 2 7-6 8
Real Sociedad 6 0 1 5 1-10 1

 


Champions League gruppe B – stilling i FCK’s gruppe

CL stilling Gruppe B Kampe spillet Vundne kampe Uafgjorte kampe Tabte kampe Målscore Point
Real Madrid 6 5 1 0 20-5 16
Galatasaray 6 2 1 3 8-14 7
Juventus 6 1 3 2 9-9 6
FC København 6 1 1 4 4-13 4

 


Champions League gruppe C – stilling gruppespillet (Benfica gruppe)

CL stilling Gruppe C Kampe spillet Vundne kampe Uafgjorte kampe Tabte kampe Målscore Point
PSG 6 4 1 1 16-5 13
Olympiacos 6 3 1 2 10-8 10
Benfica 6 3 1 2 8-8 10
Anderlecht 6 0 1 5 4-17 1

 


Champions League gruppe D – stilling gruppespil

CL stilling Gruppe D Kampe spillet Vundne kampe Uafgjorte kampe Tabte kampe Målscore Point
Bayern München 6 5 0 1 17-5 15
Manchester City 6 5 0 1 18-10 15
Victoria Plzen 6 1 0 5 6-17 3
CSKA Moskva 6 1 0 5

8-17

 

3


Champions League gruppe E – stilling gruppespil

CL stilling Gruppe E Kampe spillet Vundne kampe Uafgjorte kampe Tabte kampe Målscore Point
Chelsea 6 4 0 2

12-3

12
Schalke 04 6 3 1 2 6-6 10
Basel 6 2 2 2 5-6 8
Steua Bucarest 6 0 3 3 2-10 3

 


Champions League gruppe F – stilling i gruppespillet Chl 2013

CL stilling Gruppe F Kampe spillet Vundne kampe Uafgjorte kampe Tabte kampe Målscore Point
Borussia Dortmund 6 4 0 2 11-6 12
Arsenal 6 4 0 2 8-5 12
SSC Napoli 6 4 0 2 10-9 12
Olympique Marseille 6 0 0 6 5-14 0

 


Champions League gruppe G – stilling gruppespillet 2013 CL (FC Porto gruppe G)

CL stilling Gruppe G Kampe spillet Vundne kampe Uafgjorte kampe Tabte kampe Målscore Point
Atlético Madrid 6 5 1 0 15-3 13
Zenit 6 1 3 2 5-9 6
FC Porto 6 1 2 3 4-7 5
Austria Wien 6 1 2 3 5-10 5

 

   
   
     
Champions League gruppe H – stilling CL gruppespillet

CL stilling Gruppe H Kampe spillet Vundne kampe Uafgjorte kampe Tabte kampe Målscore Point
Barcelona 6 4 1 1 16-5 13
AC Milan 6 2 3 1 8-5 9
Ajax 6 2 2 2 5-8 8
Celtic 6 1 0 5 3-14 3

 

Din vurdering:Stor buddhisme festival i Portugal (Cascais-Sintra) 25-31 okt 2013 – nyt Kadampa Temple i Sintra

Op mod 7.000 buddister anslås at ville besøge Portugal i forbindelse med efterårets buddhisme festival i Cascais og Sintra.

Buddhisme med vestlig orientering 
Den buddistiske munk Kelsang Gyatso er grundlægger af New Kadampa Tradition inden for buddhisme.

Han blev født i 1931 i Tibet, men rejste senere til Indien i forbindelse med Kina’s annektion af Tibet, som blev fuldbyrdet i 1959.

Omkring 80.000 tibetanere flygtede via Himalaya til indien; herunder overhovedet for tibetanerne Dalai Lama.

Senere kom Kelsang Gyatso til England, hvor han i 1991 grundlagde New Kadampa Tradition med vægt på traditionelle buddhistiske værdier og begreber som mind, karma og reinkarnation.

Kadampa buddhisme udspinger af den tibetanske tradition, men følger udelukkende Kelsang Gyatso’s bøger og anbefalinger. På grund af dette anses New Kadampa Tradition af nogen buddister for at være en kult, men mange anser religionen for at være den vestlige form for buddhisme. 

Se mere om buddishme festivallen (efterårsfestivallen) i Portugal, som traditionelt afholdes uden for England.

Herunder BBC program (bemærk fra 1998) omhandlende den relativt nye form for buddhisme:

   

Nyt buddhistisk tempel i Sintra
I forbindelse med New Kadampa Tradition (NKT) efterårsfestival vil et nyt tempel blive indviet.

Se mere om Kadampa World Peace Center i Sintra.

Din vurdering:Rejsemesse Øksnehallen 2013 - billet med rabat på 50% eller gratis billetter som abonnent på REJS rejsemagasin

Få rabat på adgang til 2013 rejsemesse i Øksnehallen i København. Via en række af udstillernes hjemmesider kan man købe billet med rabat.

Spar 50% på adgang til rejsemesse - billig billet
Bestil billig billet med rabat via FDM Rejser online rabatlink her: Billet med 50% rabat via FDM Rejser

Køb og print blot billetten online, og præsentér den ved ankomst til messen i Øksnehallen

Mange øvrige rejsebureauer udover FDM Travel tilbyder også billige billetter med adgang til halv pris - herunder Best Travel, MyCruise.dk, Spaniens Turistbureau, Bravo Tours og Kulturrejser Europa

Vagabond Rejsemesse 2013 København åbningstider og billetpriser
Øksnehallens messe om rejser i København er arrangeret af rejsemagasinet REJS, der udgives af Vagabond. Rejsemessen markedsføres også under navnet “Rejsemessen for Kvalitetsrejser”.

Ud over besøg på messestandene kan man møde rejseeksperter og høre rejseforedrag.

I 2012 havde Vagabonds rejsemesse over 13.000 besøgende.

Hvor ligger Øksnehallen i København?
Man finder Øksnehallen tæt ved DGI-byen på adressen:

Halmtorvet 11
1700 København V

Åbningstid Rejsemesse Øksnehallen
Fredag 18 oktober 2013 kl 16.00 -19.00 (Kun for særlig inviterede til messen)
Lørdag 19 oktober 2013 kl 10.00 - 18.00 Åbent for publikum
Søndag 20 oktober 2013 kl 10.00 -17.00 Åbent for publikum

Billetpris Rejsemesse i København - hvad koster entré?
Billetkøb ved ankomst vokne: 100 kr.
Køb af billet til børn ved ankomst: 50 kr. (mellem 2 og 12 år – børn under 2 år har gratis adgang)
Billetter i online-forsalg: 50 kr. (50% rabat)
Gratis adgang: Abonnenter på rejsemagasinet Rejs modtager gratis billetter via messeudgaven af REJS rejsemagain.

Rejsemesse Øksnehallen 2013 – svært at få gratis adgang
Det er i år svært at finde gratis billetter og fribilletter til rejsemessen i København.

Ved tidligere års rejsemesse i Øksnehallen har man ofte kunnet finde gratis billetter eller fribilletter online.

I år har vi imidlertid ikke kendskab til at man kan opnå gratis adgang til Rejsemesse i Øksnehallen 2013 – ud over abonnenter på Vagabond REJS, der allerede har modtaget fribilletter.

Bedste mulighed er derfor at benytte ovenstående link til rejsemesse billetter med rabat på 50% ved online forudbestilling via f.eks. FDM Travel Rabat

Hvis du kender til muligheder for fribilletter eller gratis adgang til rejsemesse i Øksnehallen, må du gerne tippe os i kommentarfeltet herunder.

Se også: Messe rejsetilbud fra Spies, FDM Travel, Bravo Tours m.fl.

Din vurdering:Øksnehallen rejsemesse – rejse-tilbud fra FDM Travel, Spies, Star Tour, Bravo Tours m.fl. 19-20 oktober 2013

Åbningstider rejsemesse Øksnehallen 2013:

- Lørdag den 19. oktober kl. 10.00 - 18.00
- Søndag den 20. oktober kl. 10.00 - 17.00

Normalpris entré: 100 kr for voksne og 50 kr for børn.

Se også: Rabat-muligheder på entré ved Rejsemesse 2013 i Øksnehallen.

Flere udstillere på Øksnehallens rejsemesse
Øksnehallen rejsemesse har i 2013 udgaven flere udstillere end tidligere år.

Messen markedsføres som rejsemesse for kvalitetsrejser. Det udelukker dog ikke de store brede rejsebureauer fra at deltage.

Faktisk udgør de største og kendteste rejsebureauer en stigende andel af Øksnehallens udstillere på rejsemessen. Blandt dem finder man:

 • Spies (med to stande)
 • Star Tour
 • FDM Travel
 • Apollo
 • Bravo Tours (med to stande)
 • Falk Lauritsen
 • Gislev Rejser
 • Profil Rejser
 • Nyhavn Rejser

Se samlet oversigt over udstillere i Øksnehallen 2013.

Rejsemesse på gammelt kvægtorv
Øksnehallen blev oprindeligt brugt som handelsplads for kvæg, og ganske tæt på Øsknehallen finder man lokaliteterne Halmtorvet og Kvægtorvet. Tidligere blev Øksnehallen også omtalt som en del af Den Brune Kødby, som i 1930’erne blev afløst af Den Hvide Kødby.

Københavns kød-grosssister holdt til i bydelen, som stadig har gader med navne som Kvægtorvsgade, Staldgade, Slagtehusgade, Flæskeboderne og Høkerboderne.

Øksnehallen ligger på adressen Halmtorvet 11, og der er et begrænset antal parkeringspladser. Alternativt kan man parkere DGI-byens parkeringshus.

Lettest er det at tage toget til Hovedbanegården, som ligger 3 minutters gang fra Rejsemessen i Øksnehallen.

Portugal på rejsemesse i Øksnehallen 2013 – rejser til Portugal
På Stand 27 finder med Portugals luftfartsselskab TAP.

Et stort udvalg af de mange rejsebureauer på rejsemessen i Øksnehallen har rejser til Porugal på programmet.

Rejse-relaterede foredrag i Øksnehallen

Både lørdag og søndag finder der en lang række arrangementer sted, hvor eksperter fortæller om en bestemt rejsedestination.

Se liste over rejsemessens foredrag.

Din vurdering:FIFA rangliste oktober 2013 – basis for seeding til lodtrækning om VM kval playoff kampe

Den vigtige FIFA verdensrangliste for oktober 2013 er offentliggjort.

Ranglisten er mere interessant end ellers, idet den er afgørende for, hvilke hold, som kan trække hinanden i lodtrækning til VM kvalifikationens playoff kampe.

FIFA rangliste til playoff kampe (FIFA liste oktober 2013)
Oktobers FIFA verdensrangliste ser således ud:

 1. Spanien
 2. Tyskland
 3. Argentina
 4. Columbia
 5. Belgien
 6. Uruguay
 7. Schweiz
 8. Holland
 9. Italien
 10. England
 11. Brasilien
 12. Chile
 13. USA
 14. Portugal
 15. Grækenland
 16. Bosnien-Herzegovina
 17. Elfenbenskysten
 18. Kroatien
 19. Rusland
 20. Ukraine
 21. Frankrig
 22. Equador
 23. Ghana
 24. Mexico
 25. Sverige
 26. Danmark
 27. Tjekkiet
 28. Serbien
 29. Rumænien
 30. Slovenien

Island er nummer 46 på okeober verdensranglisten foran Norge på 47. pladsen.

Portugal er med en 14 plads på FIFA ranglisten i den ringste position siden september 2009, men stadig højt nok til at blive seeded til lodtrækning til playoff kampe i VM kvalifikationen. Se hvilke hold, som er seeded før lodtrækning den 21. oktober.

Find den samlede FIFA verdensrangliste i fodbold på FIFA.com.

Din vurdering:Portugal seeded i Pot 1 til lodtrækning om modstander i playoff kampe i VM kvalifikationen

Portugal er blandt de 8 hold, som via en andenplads i deres respektive kvalifikationsgrupper har mulighed for at deltage i VM 2014 i Brasilien ved at vinde deres playoff kampe.

Se resultat af lodtrækning (opdateret 21. oktober)
   
Frankrig kan trække Portugal i lodtrækning
De 8 hold er fordelt som følger:

Pot 1 – seeded
- Portugal
- Grækenland
- Kroatien
- Ukraine

Pot 2 – ikke seeded
- Frankrig
- Sverige
- Rumænien
- Island

Fra fransk side er der stor utilfredshed med ikke at være blevet seeded til lodtrækning til playoff kampene.

Seedningen foretages på baggrund af FIFA verdensranglisten i fodbold for oktober 2013.

Frankrig mener at på grund af at holdet spillede færre kampen i kvalifikationsturneringen end de øvrige hold, er seedningen unfair – se artikel på Goal.com.

Lodtrækning til playoff kampe finder sted den 21. oktober.

Kampene spilles 15. og 19. november.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »