Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkBilligste ferie-lande i Europa – Portugal langt billigere end Spanien ifølge Eurostat

Biler er dyrere i Portugal end i Spanien, og prisen på alkohol og cigaretter i Portugal er på niveau med i Spanien.

I alle øvrige varegrupper, der indgår i den årlige Eurostat sammenligning af priser i Europa, er Portugal billigere end Spanien.

Dyreste land at bo i – Danmark dyrest i EU
Med index 142 totalt indtager Danmark igen i år 2012 (tal fra år 2011) førstepladsen i prissammenligningen i EU landene.

Både Norge og Schweiz (uden for EU) er dog dyrere end Danmark.

Sådan var det ikke i 2010, men en stærk norsk krone og ikke mindst en stærk schweizerfrank har gjort det dyrere at handle i de to ikke-EU lande.

Se Eurostat statistik: Billigste lande i Europa i år 2010.

Danmark er fortsat det absolut dyreste land i Europa med hensyn til udstyr til personlig transport – hvor prisen på nye biler vejer tungt.

Billigste lande – hotel-overnatninger og restaurant-besøg
Især i kategorien hotel- og restaurantbesøg er Portugal blandt de billigste ferielande i Europa.

De billigste lande er følgende, d.v.s. lande med priser under gennemsnittet (index 100) for hotel- og restaurantbesøg i Europa:

 1. Makedonien – index 41
 2. Albanien – index 42
 3. Bulgarien – index 45
 4. Rumænien – index 50
 5. Ungarn – index 52
 6. Serbien – index 57
 7. Bosnien & Herzegovina – index 60
 8. Tjekkiet – index 60
 9. Montenegro – index 63
 10. Litauen – index 65
 11. Tyrkiet – index 71
 12. Slovakiet – index 72
 13. Estland – index 74
 14. Polen – index 76
 15. Letland – index 77
 16. Malta – index 77
 17. Portugal – index 79 (hotel og restaurant) - samlet index 87
 18. Slovenien – index 79
 19. Kroatien – index 90
 20. Spanien – index 94 (hotel og restaurant) - samlet index 97
 21. Grækenland – index 98

Til sammenligning er de dyreste lande med hotel-overnatninger og restaurantbesøg Norge (index 184), Schweiz (index 157) og Danmark (index 154).

Se pressemeddelelse fra Eurostat - juni 2012 (åbner som pdf).

PS: Prisbevidste forbrugere i 2012 anbefales at være omhyggelige med sammenligning af priser på møbler hos IKEA i Portugal, da man her af uforståelige årsager synes at tage væsentligt højere priser på nogen varegrupper hos IKEA Portugal end hos eksempelvis IKEA i Danmark – sammenlign eksempelvis IKEA’s priser på sovesofa’er.

Din vurdering:Portugisiske EDP Renováveis (EDP-R) indgår omfattende serviceaftale med Vestas

Vestas’ hidtil største servicekontrakt er i hus.

Kontrakten er indgået med ét af de største vindmølleoperatører i verden; portugisiske EDP Renováveis.

Servicekontrakten omhandler op til 7 års servicering af 1100 vindmøller i USA og Europa.

70% af vindmøllerne, som kontrakten dækker, er opstillet i USA, mens de øvrige findes i EDP-R ejede vindmølleparker i Portugal, Spanien, Frankrig, Italien og Rumænien.

Chief Sales Officer i Vestas Wind Systems A/S og stedfortrædende President of Vestas Mediterranean udtaler i en pressemeddelselse fra Vestas mandag den 25. juni 2012: “Vestas and EDPR have built a strong relationship over the years. This service contract ensures further long-term collaboration with this key player, as well as long-term jobs for the many Vestas employees who provide maintenance for these turbines.”

Servicekontrakten med Vestas omfatter 30 vindmølleparker med en samlet kapacitet på 1897 MW.

Din vurdering:PortugalBureauet får ny direktør

Det danske rejsebureau, PortugalBureauet med speciale i rejser til Portugal, Madeira og Azorerne, får ny direktør per 1. august 2012.

Ny frontfigur for Danmarks største udbyder af Portugal-rejser er Mikkel Blom.

Lars Henriksen, der siden 2007 har været adm. direktør for PortugalBureauet, stopper ifølge rejsemediet Tic Travel som følge af uenighed med hovedaktionær Kurt Kvorning.

Til rejsemediet Takeoff udtaler Kurt Kvorning at det ophørte samarbejde skyldes en forfærdelig arbejdssituation for Lars Henriksen - senest med Cimbers konkurs, hvilket gav voldsomt ekstra arbejdspres.

Èn af Danmarks rejsekonger
Kurt Kvorning, der for år tilbage solgte rejsebureauet Hannibal Travel Group (Hannibal og Marco Polo Tours) med en stor fortjeneste, er en erfaren købmand og har været vidt omkring i den danske rejsebranche.

Kurt Kvorning er uddannet Cand. merc. og højt respekteret i rejsebranchen for sit øje for en god forretning. Han var blandt hovedpersonerne i en større "offentlig skilsmisse" i rejsebranchen i 2004, hvor stifter og daværende direktør for Hannibal Rejser i Århus, Jesper Hannibal, blev bedt om at fratræde sit job med meget kort varsel. Kurt Kvorning startede sin karriere i rejsebranchen allerede i 1983 via sit ejerskab af incoming-bureauet Nordring Rejser i Aarhus.

Lars Henriksen udtaler i et interview med Tic Travel: “Kurt og jeg havde ikke de samme visioner med firmaet. Der er en forskel på at have en langsigtet og en kortsigtet tidshorisont. Det kan der både være en økonomisk, og en aldersmæssig baggrund for” og videre: “Jeg var interesseret i at opbygge firmaet og beholde det i mange år fremover. Kurt havde nok en anden interesse”.

Portugalbureauet
PortugalBureauet blev oprindeligt grundlagt af Erik Alsing i 1996, og var i mange år et lille niche rejsebureau med speciale i rejser til Portugal.

Siden 2007, hvor Kurt Kvorning og Lars Henriksen købte Portugalbureauet, er rejsebureauet vokset i et imponerende tempo og udvidet med mange andre aktiviteter via moderselskabet Euro Travel.

Lars Henriksen var blandt andet primus motor på en langt større satsning af PortugalBureauet på netbaseret salg af rejser til Portugal.

Euro Travel ApS – moderselskabet bag PortugalBureauet, Kulturrejser Europa og Check Point Travel
I de seneste 5 år har PortugalBureauet været ejet af moderselskabet Euro Travel, der blev stiftet i år 2000, og som siden 2007 har været ejet af Lars Henriksen (33% ejerskab - indtil 2012) og Kurt Kvorning (66% ejerskab).

Euro Travel er medlem af rejsegarantifonden (medlemsnummer 1920).

TIC Travel beretter at Euro Travel resultat for regnskabsåret for 2011 er gået tilbage trods en pæn stigning i omsætningen. Overskuddet før skat faldt til 1,48 mio. kr. - under det halve af overskudet i 2010.

Faldet i overskuddet skyldes blandt andet en markant stigning i personaleomkostningerne, der udgjorde ca. 5 mio. kr. Omsætningen i 2011 var ca. 90 mio. kr.

Da PortugalBureauet blev overtaget i 2007 var der blot 2 medarbejdere. Siden er virksomheden bag PortugalBureauet vokset kraftigt til 20 medarbejdere, og yderligere rejsebureauer er blevet tilkøbt via moderselskabet Euro Travel.

Ud over PortugalBureauet i København består Euro Travel i dag af Kulturrejser Europa med kontor i København og Check Point Travel med kontor i Århus.

Kurt Kvorning ejer dog kun 60% af rejsebureauet Check Point Travel, der også tæller Henrik Særmark og John Lau Jensen i ejerkredsen - begge tidligere chefer i rejsebureauet Marco Polo.

I 2011 blev Euro Travel kåret som Gazelle (vækst-virksomhed) af Dagbladet Børsen.

Kulturrejser Europa – Kulturrejser til Portugal, Spanien, Italien og Frankrig
I november 2008 overtog Euro Travel, rejsebureauet Kulturrejser Europa, der blev stiftet i 1991 af Uffe Gadeberg. Ved overtagelsen var det meningen at Uffe Gadeberg skulle fortsætte som rejseleder i Kulturrejser Europa, men samarbejdet ophørte hurtigt.

Siden har Euro Travel udvidet det lille kultur-rejsebureau betragteligt. Særligt er der fokus på salg af kulturrejser til Portugal, Spanien, Italien og Frankrig.

I programmet finder man klassiske rundrejser, men også temarejser som f.eks vandreferie, langtidsrejser og operarejser.

Ifølge Tic Travels oplysninger er Kulturrejser Europa i 2012 sat til salg.

Ud over de fysiske rejsebureauer, driver Euro Travel også en række relaterede rejse-hjemmesider – herunder portugal.dk, portugalinfo.dk, travelforum.dk, billeje.info, spanien-rejser.dk med flere.

Ny direktør for PortugalBureauet og Kulturrejser Europa
Som ny adm. direktør for PortugalBureauet og Kulturrejser Europa er udnævnt Mikkel Blom, der kommer fra Albatros Travel, hvor han hidtil har arbejdet som produktchef. Mikkel Blom bliver medaktionær i Euro Travel ApS.

Mikkel Blom afløser Lars Henriksen, der tidligere har arbejdet for en række danske rejsebureauer - herunder Øster Lindet Rejser, Atlantis Rejser og Star Tour.

Relaterede links og kilder:

Din vurdering:EM 2012 kvartfinaler – Portugal møder Tjekkiet den 21. juni i Warszawa kl. 19.45

Torsdag den 22. juni spiller Portugal kvartfinale i EM 2012 turneringen i fodbold.

Portugals modstander er Tjekkiet, der som vinder af EM gruppe A, møder nummer to i EM gruppe B.

Kvartfinaler – EM 2012 resultater
Kvartfinalerne i EM 2012 spilles på følgende dato’er:

21. juni: Tjekkiet-Portugal – resultat 0-1 
Portugal er videre til semifinalerne

22. juni: Tyskland-Grækenland – resultat 4-2 
Tyskland er videre til semifinalerne 

23. juni: Spanien-Frankrig – resultat 2-0
Spanien er videre til semifinalerne og bliver Portugals modstander 

24. juni: England-Italien – resultat 0-0 (2-4 i straffesparkskonkurrence)
Italien er videre til semifinalen mod Tyskland

Vinder af kvartfinale
I hver kamp skal der findes en vinder. Står kampen uafgjort efter normal spilletid, spilles der 2 x 15 minutters ekstra.

Er stillingen stadig lige efter ekstra spilletid, afgøres kvartfinaler i EM 2012 ved straffesparkskonkurrence.

Straffesparkskonkurrencen indledes med 5 skud fra hvert hold. Er stillingen stadig lige skydes der ét straffespark af hvert hold indtil ét af holdene er bagud.

Straffesparkskunkurrencen afbrydes så snart en vinder er fundet, og kan derfor ske kun at løbe til 3. eller 4. skud.

EM 2012 kvartfinale Tjekkiet-Portugal i Warszawa
Portugal spiller kvartfinale mod Tjekkiet i Polens hovedstad Warszawa.

Kampen starter 20.45 dansk tid (19.45 portugisisk tid). Se mere om kvatfinalen mellem Portugal og Tjekkiet på UEFA’s hjemmeside.

Portugals holdopstilling til Tjekkiet-kampen 21. juni
Portugals startopstilling den 21. juni mod Tjekkiet var følgende:

Rui Patrício
Bruno Alves
Pepe
Fabio Coentrão
Joao Pereira
Miguel Veloso
Joao Moutinho
Raul Meireles
Nani
Cristiano Ronaldo
Helder Postiga

Tjekkiets holdopstilling mod Portugal i kvartfinalen den 21. juni:

Petr Čech
Theodor Gebre Selassie
Michal Kadlec
Tomas Sivok
David Limberský
Jaroslav Plasil
Vaclav Pilar
Tomas Hübschman
Petr Jiráček
Vladimir Darida
Milan Baros

Se også: Portugals holdopstilling til kampe i EM gruppe B.

Odds på Portugal-Tjekkiet EM 2012 kamp
Ifølge bookmakerne er Portugal favorit til at gå videre til semifinalen. Hvis Portugal vinder, står holdets semifinale mod enten Frankrig eller Spanien den 27. juni 2012.

I kvartfinalen mod Tjekkiet giver Portugal 1,7-1,8 gange pengene igen, mens Tjekkiet giver 4 til 5 gange pengene igen ved en indsats på eksempelvis 100 kroner.

Se mere om odds på Portugal på eksempelvis oddschecker.

Vinder af EM 2012 – odds på vinder-chancer
Favorit til at vinde EM 2012 er Tyskland efterfulgt af Spanien og med Portugal på tredjepladsen.

Herefter følger England, Italien, Frankrig, Tjekkiet og sidst Grækenland med odds 50-60 for at vinde EM 2012.

Vinder Portugal EM 2012, giver bookmakerne per 21. juni inden Tjekkiet-Portugal kampen ca. 7 gange pengene igen.

Din vurdering:Lissabon koncert med danske operasangere 20. juni 2012 i São Carlos teatret – Voices of Denmark

Inden operasangerne Ulla Kudsk Jensen og Jesper Buhl traditionen tro lægger vejen forbi den dansk-amerikansk ejede vingård Cortes de Cima, er der koncert i São Carlos teatrets foyer Lissabon.

Koncerten i Lissabon med de danske kunstnere finder sted den 20. juni fra kl. 18 og er arrangeret af den Danske Ambassade i Lissabon.

Senere den 22. juni synger de to operasangere på Cortes de Cima’s traditionelle sommerkoncert i Alentejo.

São Carlos teatret i Lissabon
Man finder São Carlos teatret på adressen Largo de São Carlos i Chiado i Lissabon (sporvogn 28, busser 58, 100, 204)

Koncerten med de danske operasangere er gratis. Se mere om ‘Voices of Denmark’ på teatres hjemmeside.

Herunder den lille, men charmerende Sao Carlos plads i Chiado:

 

Din vurdering:Joana Vasconcelos udstiller på Versailles Slot ved Paris indtil 30. september 2012

Den verdensberømte portugisiske kunstner Joana Vasconcelos udstiller tirsdag fra den 19. juni på Château de Versailles.

Vasconcelos er kendt for sine store moderne kunstværker; ofte opbygget af dagligdags ting.

Se mere om Joana Vasconcelos.

Paulo Portas åbner Versailles udstilling
17 værker, heraf nogen, som første gang vises for offentligheden indgår i Versailles-udstillingen, som åbnes for offentligheden af den portugisiske udenrigsminister Paulo Portas.

Joana Vasconcelas er den første kvinde og i øvrigt også den yngste moderne kunstner, der får æren af at udstille på det franske nationalslot.

Se mere om udstillingen på Château de Versailles hjemmesiden.

Herunder youtube-video med udvalg af Vasconcelos værker, hvoraf nogen er med i Paris:

Din vurdering:EM 2012: Portugal - Holland resultat 2 - 1. Portugal i EM 2012 kvartfinale mod Tjekkiet

Portugal kvalificerede sig til kvartfinalen ved EM 2012 med et resultat på 2-1 mod Holland i Portugals 3. og sidste gruppekamp i gruppe B.

Samtidigt tabte Danmark 2 – 1 mod Tyskland, og Tyskland blev dermed vinder af “dødens” gruppe B under EM 2012.

Portugal – Holland resultat 2-1
Portugal spillede en god kamp mod Holland, selv om de indledningsvist kom bagud. Ronaldo fik sat sine kritikere til vægs med 2 mål i kampen mod Holland. Det første mål blev dedikeret til Ronaldos søn, der fyldte 2 år i dag. Ronaldo blev efterfølgende kåret til kampens bedste spiller.

Portugal havde hele 24 skud på mål mod Hollands 14. Holland havde til gengæld en boldbesiddelse på hele 62% mod Portugals 38%.

Holland må med tre nederlag tage æren af at være én af EM 2012’s største skuffelser.

Tyskland – Danmark resultat 2-1
Danmark spillede en god kamp mod Tyskland, og først i kampens 80’ minut blev kampen afgjort til Tysklands fordel på et mål af Lars Bender. Det danske mål blev scoret af Michael Krohn-Delhi, som dermed med 2 mål blev mest scorende dansker under EM 2012.

Tyskland vinder gruppe B med de maximale 9 point efter tidligere sejre mod Portugal og Holland.

Se slutstilling EM 2012 gruppe B.

Kvartfinale EM 2012: Tjekkiet – Portugal
Portugal skal dermed i den første kvartfinale kamp under EM 2012 møde Tjekkiet, der blev gruppevinder i gruppe A med en 1-0 sejr over Polen.

Kvartfinale kampen Tjekkiet – Portugal spilles den 21. juni i Warszawa.

Den anden kvartfinale kamp mellem Tyskland og Grækenland spilles den 22. juni.

Din vurdering:Cinterex fra Portugal skal bygge Nørrebroparken, Nørrebros Runddel og Nuuks Plads metrostationer

CMT (Copenhagen Metro Team) har indgået kontrakt med Cinterex om at bygge de tre første metrostationer i den københavnske metro’s anden etape.

Københavns metro – Cityringen
Den anden etape kaldes også for Cityringen.

Cityringen vil stå færdig i år 2018 og vil bestå af 17 stationer i en cirkel omkring det indre København.

På de eksisterende stationer Frederiksberg og Kongens Nytorv vil man kunne skifte til det nuværende (2012) metronet i København til/fra den nye Cityring metro (2018).

Se kort over det samlede metronet i København (den nye fremtidige Cityring er markeret som blå og orange linje).

Cinterex Construções é Reparações Lda
Den portugisiske entreprenørvirksomhed skal stå for bygningen af de tre første dedikerede Cityring metro-stationerne Nørrebros Runddel, Nuuks Plads samt arbejdsskakten i stationen Nørrebroparken.

Cinterex er en vidt forgrenet virksomhed med partnere i en række lande.

Virksomheden har blandt andet stået for følgende opgaver:

 • anlægsarbejdet i forbindelse med bygningen af A8-motorvejen i Polen rundt om byen Wroclaw (afsluttet)
 • under-entreprenør på OL3 atomkraftværket i Finland (ongoing)
 • bygningen af Las Palmas station på Mallorca (afsluttet)
 • tunnelarbejde i forbindelse med New Tyne Crossing i det nordøstlige England (ongoing)
 • M3 motorvejen i Irland ved Dublin (ongoing)
 • Flere projekter i Italien herunder anlæggelsen af togstation i Parma (ongoing)

Ifølge CMT er Cinterex fra Portugal blevet udvalgt til opgaven blandt 5 tilbudsgivere på grundlag af en tilfredsstillende teknisk beskrivelse og pris. 

Se mere på Cinterex hjemmeside.

Din vurdering:Danmark – Portugal landskamp i EM 2012 gruppe B – resultat 2 - 3

Det så længe ud til at Danmark kunne klare uafgjort efter at Nicklas Bendtner havde udlignet først til 1-2 og senere til 2-2.

Med en sen scoring få minutter før tid af Silvestre Varela, trak Portugal fortjent sejren hjem.

Inden da havde en chokstart med et mål af Pepe og senere en scoring af Helder Postiga vist Portugals klasse.

Se også kamp-resumé på Bold.dk .

Se også: Opdateret stilling i EM 2012 grupperne.

Din vurdering:Low cost fly til Faro Lufthavn – billig Algarve billeje

Tre ud af fire fly til Faro Lufthavn i Algarve, Portugal, er low cost fly (lavpris-ruter).

Langt den største del af low cost ruterne til Faro afgår fra Storbritannien.

Se også:
Engelske turister har flest overnatninger i Portugal

Faro low cost fly – ferie i Algarve
Af og til kan det med de mange low cost ruter betale sig at flyve til Faro med stop i en udenlandsk lufthavn (eksempelvis London-Stansted).

Se også: Find billig flybillet til Faro i Portugal.

Herunder en liste over low cost flyruter til Faro Lufthavn per juni 2012:

Lavpris fra Danmark til Faro
Norwegian - lavprisrute til Faro fra Københavns Lufthavn (pause i december-januar)
Ryanair – lavprisrute til Faro fra Billund Lufthavn (indtil oktober 2012)

Low cost fra England til Faro
Ryanair – low cost ruter til Faro fra Bournemouth, East Midlands, London-Stansted, Leeds-Bradford, Manchester,
               Liverpool, Bristol og Birmingham
Monarch – low cost ruter til Faro fra Birmingham og East Midlands (start august 2012) samt Manchester, 
               London-Luton og London-Gatwick
Jet2 – low cost ruter til Faro fra East Midlands, Leeds-Bradford, Newcastle – samt sommer-ruter fra Blackpool
               og Manchester.
Easyjet – low cost ruter til Faro fra Bristol, Liverpool, London-Gatwick, London-Luton,
               London-Southend og Newcastle.
Flybe – low cost ruter til Faro fra Exeter og Southampton (Sydengland)

Low cost Skotland til Faro
Ryanair – low cost ruter til Faro fra Glassgow og Edinburgh
Jet2 – low cost ruter til Faro fra Glassgow – og sommerrute fra Edinburgh
Easyjet – low cost rute til Faro fra Glassgow

Low cost Irland til Faro
Ryanair – low cost ruter til Faro, Algarve fra Dublin og Cork (helårlige ruter) samt fra Knock, Kerry og Derby
               i sommerhalvåret
Jet2 – lavprisrute til Faro fra Belfast (dog kun om sommeren)
Easyjet – lavprisrute til Faro fra Belfast (kun sommer)

Lavprisfly fra Sverige til Faro
Ryanair – low cost rute til Faro fra Stockholm-Skavsta
Norwegian – low cost rute til Faro fra Stockholm-Arlanda

Lavpris ruter fra Norge til Faro
Ryanair – low cost rute til Faro fra Oslo-Rygge
Norwegian – low cost rute til Algarve fra Oslo-Gardermoen

Billig-ruter fra Tyskland til Faro
Ryanair – low cost rute til Faro fra Frankfurt, Karlsruhe, Düsseldorf-Weeze og Bremen (helårlig) samt
               Memmingen i sommerhalvåret,

Billig-ruter fra Holland til Faro
Ryanair – low cost rute til Faro, Algarve fra Eindhoven og Maastricht (begge low cost fly fra Holland
               kun i sommerperioden)
Transavia – low cost ruter til Faro fra Eindhoven, Amsterdam, Maastricht, Rotterdam/Haag og Grooningen.

Low cost fly fra Frankrig til Faro
Ryanair – low cost ruter til Faro fra Nantes og Paris-Beauvais
Easyjet – lavprisrute til Faro fra Paris-Orly

Low cost fly fra Belgien til Faro
Ryanair – low cost ruter til Faro, Algarve fra Bruxelles

De fleste low cost Faro ruter er nævnt – listen omfatter dog ikke alle selskaber.

Omkring 2 millioner passagerer ud af totalt 2,77 millioner i år 2011 fløj med lavprisselskaber til Faro.

Se også: Billig ferielejlighed med pool-adgang i Albufeira-Montechoro.

Ryanair var største lavprisselskab i Faro i år 2011 med 1,5 millioner, Easyjet nåede 1,1 millioner passagerer til Faro i 2011, Monarch havde 537.000 passagerer, Transavia 380.000 og Jet2 passager-tal til Faro Airport var i år 2011 på 303.000,

Billig billeje i Faro Lufthavn
I Faro lufthavn kan man bestille billige lejebiler.

Det er vigtigt at booke online i god tid i forvejen for at få de billigste tilbud på Algarve billeje fra Faro – specielt i sommerperioden.

Sammenlign Faro-Algarve billeje-priser på Cartrawler billeje-søgemaskinen.

Billigste billeje i Faro finder man i vintermånederne, hvor lejepriser ned til 60-70 euro per uges billeje fra Faro lufthavn ikke er usædvanligt.

Ved valg af billeje i Faro, skal man checke under ‘prisdetaljer’, hvis man ønsker at medtage lejebilen over landegrænser. Normalt er kørsel til Spanien tilladt, men check alligevel for en sikkerheds skyld. Nogen biler til leje i Faro lufthavn kan medtages helt til Nordeuropa, men disse biler er blevet sværere at finde. Alle biler til leje i Faro Lufthavn har derimod fri kilometer inkluderet i lejen.

Se også: Lej billig feriebolig i Algarve ved Atlanterhavskysten.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »