Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkLisboa-Oporto - TAP Express fly mellem Lissabon og Porto

I november sidste år gennemførte David Neeleman og Humberto Pedrosa formelt deres køb af TAP Portugal.

De to nye ejere har den vision, at TAP skal kunne konkurrere med flyselskaber som Easyjet og Ryanair.

Udover at ville konkurrere på pris, er det også forretningsmændenes plan at forny TAPs flåde fuldstændigt, hvilket betyder indkøb af omtrent 50 nye fly - med indfasning fra år 2018.

Læs mere om TAP salget i november

Første skridt er taget i forhold til at udfordre Easyjet og Ryanair; TAP har lanceret en re-branding af Portugalia (PGA).

Portugalia er et portugisisk flyselskab ejet af TAP, som har både internationale og indenrigsruter.

Re-brandingen sker i form af navneændring, prisnedsættelser samt udskiftning af flåden.

Lanceringen sker officielt d. 27. marts 2016 og hen mod juli kommer flåden til at bestå af 17 nye flyvemaskiner; 8 maskiner af typen ATR 72 og 9 andre af typen Embraer 190.

TAP Express lancering 

Selskabet skifter navn fra Portugalia til TAP Express og fra marts vil de sælge rejser mellem Lissabon og Porto til priser fra €39. Foruden en prisnedsættelse, vil ruten mellem de to portugisiske byer også se en stigning i afgange; intet mindre end 16 daglige afgange kommer til at finde sted; det er planen, at afgangene finder sted en gang i timen.

Afgange TAP Express
Selvom antallet af afgange mellem Porto og Lissabon kommer til at stige, har TAP planer om at holde fast i deres afgange fra Porto til Newark, São Paulo og Rio de Janeiro.

Direktør for TAP, Fernando Pinto, har udtalt at TAP har analyseret deres netværk meget grundigt, hvilket resulterer i mindre ændringer, herunder suspension af få urentable ruter. Det er dog ikke specificeret, hvilke ruter dette vedrører, men formålet med denne strategi er at gøre selskabet mere konkurrencedygtigt samt øge effektiviteten.

Indtil nu har Portugalia haft ruter til lande som Algeriet, Marokko, Belgien, Holland, Italien, Frankrig, Luxembourg, Spanien og Storbritannien samt tre destinationer i Portugal.

Danmark - Portugal flyruter
Er der udsigt til en smuttur fra Danmark til Lissabon? TAP Portugal har ruter til den portugisiske hovedstad fra fire lufthavne i Danmark; Aalborg, Aarhus, Billund og København. Dog er det kun afgangen mellem København og Lissabon, der er en direkte afgang. Man kan dog stadig booke de andre rejser gennem TAP, men der vil være mellemlandinger på disse flyvninger.

Typisk er det billigst med udrejse fra Kastrup Lufthavn - i skrivende stund koster en returbillet fra København omkring €250 - hvilket svarer til cirka 1800 danske kroner.

Fra Billund kan man komme afsted for omtrent 2.200 danske kroner tur/retur og fra både Aalborg og Aarhus er prisen knap 250 kroner højere end i Billund; altså ligger prisen på ca. 2.450 kroner fra disse to jyske lufthavne.

Din vurdering:Præsidentvalg i Portugal 24. januar 2016

Portugiserne går til valg igen d. 24. januar. 

Se også: Resultat af præsidentvalg 2016 i Portugal .

Denne gang er der præsidentvalg, og den afgående præsident af republikken Anibal Cavaco Silva genopstiller ikke, da han har siddet på posten i de maksimale 2 valgperioder.

Kandidater til præsidentvalget 2016
I alt 10 kandidater har samlet underskrifter nok til at blive godkendt.

Storfavorit er Marcelo Rebelo de Sousa fra centre-højre partiet PSD. Den 67-årige jurist og journalist er tidligere formand for partiet PSD (1996-1999) og tidligere borgmester i Cascais.

Marcelo Rebelo de Sousa er medlem af parlamentet for PSD-partiet og har gennem mange år optrådt på TV som kommentator, analytiker eller politiker i et bredt udsnit de politiske diskussionsprogrammer, som portugisisk TV er så fuld af.

Herunder interviewer Cristina Ferreira den sandsynligvis kommende Præsident af Republikken Portugal.  

To andre kandidater har en reel chance for at blive valgt, hvis der bliver en anden valgrunde (valgrunde 2).

Maria de Belém Roseira stiller op som uafhængig kandidat, men har tidligere siddet i parlamentet for socialisterne (PS-partiet). Hun var i 1990’erne Sundhedsminister og senere Ligestillingsminister. Maria de Belém er fra Porto, 67 år og uddannet jurist fra Coimbra Universitetet.

António Sampaio da Nóvoa er professor i psykologi. Den uafhængige kandidat er 62 år og rektor på Universitetet i Lissabon (Universidade de Lisboa), som er Portugals største.

Hertil kommer følgende kandidater til præsidentposten med minimale chancer for at blive valgt ensige gå videre til en eventuel valgrunde-2 den 14. februar:

- Maris Matias fra partiet BE
- Edgar Silva, fra Komministerne PCP
- Paulo de Morais, uafhængig kandidat
- Henrique José de Sousa Neto, uafhængig kandidat
- Vitorino Silva, uafhængig kandidat
- Jorge Sequeira, uafhængig kandidat
- Cândido Ferreira, uafhængig kandidat

Fakta om Portugals præsident
Portugals præsident har sin egen stab og en begrænset formel magt.

Han kan forsinke beslutninger, som bliver taget i det 230 medlemmer store parlament i Lissabon, hvorfra Portugal regeres. En ‘forsinkelse’ kan ske ved at præsidenten ved dekret sender en beslutning tilbage til parlamentet til genovervejelse – eller eventuelt til forfatningsdomstolen.

I realiteten er der således mulighed for at præsidenten efter nærmere regler ‘sparker et forslag til hjørne’, men forhindre en beslutning kan præsidenten ikke. Det kan forfatningsdomstolen i Portugal derimod, og den er uafhængig af såvel præsident som parlament.

Udover at tage imod fremmede landes statsoverhoveder og selv ganske hyppigt tage på statsbesøg i udlandet, er Portugals præsident formelt set øverstbefalende for Portugals væbnede styrker. I realiteten er denne opgave i forsvaret (i fredstid) én af de mindste.

Den største opgave for Portugals præsident er at være den samlende figur for det portugisiske folk – lidt i stil med kongehusene i Skandinavien og i England, men til forskel fra konger og dronninger har præsidenten i Portugal lov til og forventes at udtale sig om politiske emner, hvis han ønsker det. Desuden er Portugals Præsident så at sige altid på arbejde - i modsætning til specielt de skandinaviske kongehuse, som ikke har ret mange pligter.

Portugals præsident tager meget sjældent standpunkter, som er kontroversielle, men kan dog ind imellem ende som ‘opmand’, når de to fløje i portugisisk politik er næsten lige store.

Typisk kommer præsidenten fra ét af de store partier; dvs. enten fra centrum-venstre eller fra centre-højre i portugisisk politik. Det er således utænkeligt i Portugal at få valgt et medlem fra et politisk yderligtgående parti til den høje post; som det var tilfældet med valget af Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti til Formand For Folketinget i Danmark.

Man skal være mindst 35 år og født i Portugal for at kunne stille op til at blive præsident. Hvis ingen kandidater får mindst 50% af stemmerne i første runde, afholdes en valgrunde mere mellem de to kandidater fra første valgrunde med de højeste stemmetal. En valgperiode løber over 5 år.

Din vurdering:Helligdage Spanien 2017 og 2018 - kalender med nationale og regionale spanske feriedage

I denne artikel kan du finde en oversigt over Spaniens helligdage og nationale feriedage, som kan være relevante at have i mente, hvis man rejser til Spanien.

Nogle mennesker finder de lokale festligheder underholdende og ser det som et kulturelt indspark, mens andre helst undlader at rejse til Spanien på de spanske lukke - og helligdage. En række seværdigheder, museer og banker har nemlig begrænset åbningstid eller holder lukket.

Trafik i Spanien på helligdage/nationale feriedage
Vælger I at tage på kør-selv ferie til Spanien, skal I være opmærksomme på den enorme trafik der opstår, når helligdagene falder og spaniolerne skal ud og nyde deres fridage.

Det er ganske almindeligt at tage en ekstra fridag, såfremt helligdagen falder på en tirsdag eller torsdag. I Spanien er dette kendt som ’puente’, som på dansk kan oversætte til ’broen’.

2018

Navn på spansk helligdag (på dansk) 

2017

01. januar (mandag)

Nytårsdag

01. januar (søndag)

06. januar (lørdag)

Helligtrekonger

06. januar (fredag)

19. marts (mandag)

Skt. Josefs Dag

19. marts (søndag)

29. marts (torsdag)

Skærtorsdag (undtagen Catalonien)

13. april (torsdag)

30. marts (fredag)

Langfredag

14. april (fredag)

1. april (søndag)

Påskesøndag

16. april (søndag)

2. april (mandag)

2. påskedag

17. april (mandag)

1. maj (tirsdag)

Arbejdernes kampdag

01. maj (mandag)

31. maj (torsdag)

Jesu Kristi Legeme (kun Madrid)

05. juni (torsdag)

15. august (onsdag)

Maria Himmelfart

15. august (tirsdag)

12. oktober (fredag)

Columbus Dag - Latin/amerikansk Dag

12. oktober (torsdag)

01. november (torsdag)

Aller Helgens Dag

01. november (onsdag)

06. december (torsdag)

Grundlovsdag

06. december (onsdag)

08. december (lørdag)

Den Ubesmittede Undfangelse

08. december (fredag)

25. december (tirsdag)

Juledag

25. december (mandag)


Enkelte helligdage er kun gældende i nogle af de spanske regioner. 

2 maj (dagen efter arbejdernes internationale kampdag) er der helligdag i henholdsvis Andalusien, Aragonien, Asturien, De Kanariske Øer, Castilla y León, Extremadura og Madrid.

D. 26. december (dagen efter Jesu fødsel) er helligdag i hele Spanien med undtagelse af Baskerlandet, De Kanariske Øer og La Rioja.

Helligdagskalender Spanien 2018/2017 - spanske nationale helligdage og fridage (bank holidays)
Spanien er inddelt i forskellige regioner, hvoraf hver region har sine egne mærkedage. Herunder er lavet en liste over spaniernes helligdage inddelt efter regioner.

2018

Navn

2017

28. februar (onsdag)

Regional helligdag Andalusien

28. februar (tirsdag)

01. marts (torsdag)

Regional helligdag Baleariske øer

01. marts (onsdag)

23. april (mandag)

Regional helligdag Castilla y León

23. april (søndag)

23. april (mandag)

Regional helligdag Aragonien

23. april (søndag)

02. maj (lørdag)

Regional helligdag Madrid

02. maj (fredag)

30. maj (onsdag)

Regional helligdag Kanariske Øer

30. maj (tirsdag)

31. maj (torsdag)

Regional helligdag Castilla-La Mancha

31. maj (onsdag)

09. juni (lørdag)

Regional helligdag La Rioja

09. juni (fredag)

09. juni (lørdag)

Regional helligdag Murcia

09. juni (fredag)

25. juli (onsdag)

National Dag Galicien

25. juli (tirsdag)

02. september (søndag)

Regional helligdag Ceuta

02. september (lørdag)

08. september (lørdag)

Regional helligdag Extremadura

08. september (fredag)

08. september (lørdag)

Regional helligdag Asturien

08. september (fredag)

11. september (tirsdag)

Regional helligdag Catalonien

11. september (mandag)

15. september (lørdag)

Regional helligdag Cantabrien

15. september (fredag)

09. oktober (tirsdag)

Regional helligdag Valencia

09. oktober (mandag)

25. oktober (torsdag)

Regional helligdag Baskerlandet

25. oktober (onsdag)


San Fermin festival
Festivalen San Fermin er én af de mest kendte festivaler i Spanien. Nok mest på baggrund af det spektakulære omdrejningspunkt, som er tyreløbet i gaderne. 

San Fermin bliver afholdt i Pamplona (Navarre, Spanien) fra 6. juli kl. 12.00 til 14 juli til midnat, hvor festivalen bliver skudt i gang med fyrværkeriet chupinazo, kølig cava og confetti i rød og hvid og charangas, som er en slags messingblæsere.

Vovehalse fra hele verden rejser til det nordlige Spanien for at løbe med tyre gennem byens snørklede gader. Andre vælger at overvære det dramatiske tyreløb fra sidelinjen, hvor der er stor jubel og spændingen er i top. Fra d. 7. juli og frem til afslutningen d. 14. juli er der tyreløb hver morgen.

Forudsætningerne for at deltage er, at du skal være fyldt 18 og være ædru. Du skal registreres som deltager ved én af de officielle indgange til ruten inden kl. halv otte om morgen. Tyrene bliver sluppet løs kl. 8 og et par minutter i 8 beder deltagerne til deres skythelgen San Fermin. Hvert år er der flere hundrede tilskadekomne, men sjældent sker der dødfald.

Er du ikke til tyreløb, kan du se gigantes y cabezudos (giganternes parade). Giganterne og de store hoveder er lavet i papmaché og klædt med farvestrålende og historiske kostumer. Inden i er menneske, som bevæger sig rundt i gaderne for at underholde de lokale og de mange turister.

Holy Week float of Salamanca
Holy Week er en folkefest i Spanien og fejres af katolikker. Ugen inden påsken er der mange steder i Spanien en række processioner, som markerer afslutningen på fasten.

Processioner er højtidelige optog. I Holy Week har nogle af de mest ortodokse spanske katolikker bærer høje, spidse kutter eller hatte i røde og hvide farver. Katolikkerne går gennem gaderne med fakler, kors og krucifikser.    

Din vurdering:Ferie i Forum afløser rejsemessen Ferie i Bella

D. 23. og 24. januar 2016 er der en stor rejsemesse i Forum i København, som går under navnet ’Ferie i Forum’.

Se også: Køb billet til Ferie i Forum til halv pris via invitationskode.

På Ferie i Forum kan du finde inspiration til din næste rejse. Der er et bredt udvalg af spændende rejser til alverdens destinationer med forskellige rejseformer og ferietyper.

Fællesnævneren er, at der fokus på autentiske, ægte og aktive ferieoplevelser.

Fordelen ved at tage til Ferie i Forum er, at der bliver skabt en personlig relation mellem dig og udstillerne, hvilket giver mulighed for en tæt dialog om lige nøjagtig dine ønsker og behov.


Porto - European Best Destination 2014

Ferie i Bellas nye afløser
Den nye rejsemesse Ferie i Forum er afløser for rejsemessen ’Ferie i Bella’, som har haft besvær med at tiltrække besøgene de seneste år. Det er i takt med, at ’Ferie for Alle’ i Herning er blevet mere og mere succesfuld.

Arrangørerne af ’Ferie i Forum’ er InterTravel, Gouda Rejseforsikring, Billetkontoret og Forum Copenhagen. Brian Holm Otte fra InterTravel er sikker på, at rejsemessen i København bliver en succes, da den arrangeres af folk fra branchen og udstillere og aktiviteter alle er rejserelaterede.

Messen fokuserer på udlandsrejser, da de fleste beslutter, hvor turen skal gå til i sommerferien i de første måneder af året. Brian Holm Otte tilføjer, at konceptet er stramt og udbuddet ikke er for bredt for at sikre at bibeholde publikummets interesse. Derfor er hverken danske destinationer eller camping repræsenteret på rejsemessen ferie i Forum.

Ferie i forum har en vision om at tiltrække et yngre segment, da personlig service og kvalitet også har værdi for unge. Denne gang har rejsemessen har ikke kun fokus på rejser, men også god mad, da mad og rejser er knyttet tæt sammen og derfor skal alle sanser i spil.

Opgør med københavnernes indstilling
Ferie i Bella blev kritiseret for ikke at sælge rejser, men blot udleverer kateloger og slik. Brian Holm Otte forklarer, at det er forskellen på jyder og københavnere. Til rejsemessen i Herning forhandlerne gæsterne sig frem til en god pris og stiller spørgsmålstegn ved prisen, hvorimod københavnerne enten er for fine eller generte til at spørge efter en særpris og rabat.

Denne holdning vil Ferie i Forum gøre op med og sælge flere rejser. Dette stiller krav til udstillerne, der skal komme med gode messetilbud, så det bliver en fordel at tage til messe og købe en rejse.

Messetilbud i Ferie i Forum
2 x entrébilletter til Ferie i Forum 
2 x kaffe og chokoladecroissant 
(værdi kr. 300,-) kr. 250,-

2 x entrébilletter til Ferie i Forum 
1 valgfri bog ”Turen går til” 
3 måneders abonnement på pol.dk 
(værdi min. kr. 558,-) kr. 275,-

2 x entrébilletter til Ferie i Forum 
2 x kaffe og chokoladecroissant 
1 valgfri bog ”Turen går til”
3 måneders abonnement på pol.dk 
(værdi min. kr. 658) kr. 375,-

Åbningstider Ferie i Forum
Lørdag d. 23. januar kl. 10-17
Søndag d. 24. januar kl. 10-17

Rejsemesser i Danmark 2016
Ferie i Forum: 23.-24. januar i Forum, København. Entré voksne: 100 kr. Studerende: 50 kr. Børn under 15 år: Gratis.

Ferie for alle: 26.-28. februar i MCH Messecenter, Herning. Entré voksne: 100 kr. Børn 5-12: 10 kr. Børn under 5 år: Gratis. Seniorbillet 60+: 50 kr. (kun gyldig fredag)

Rejsemessen for kvalitetsrejser: 22.-23. oktober i Øksnehallen, København. Entré voksne: 100 kr. Børn 2-12 år: 50 kr.

Ny Ryanair rute mellem CPH-Porto 2016
D. 28. marts 2016 byder Ryanair velkommen til sin CPH-Porto rute, hvor det er muligt at få billetterne helt ned til 229 kroner for en envejsbillet. Den nye KBH-Porto rute har afgange tre gange om ugen - mandage, onsdage og fredag. Læs mere om KBH-Porto ruten.

Din vurdering:Den nye 20-euro seddel i omløb - har du en?

D. 25. november 2015 blev den nye 20-euroseddel fra Europa serien lanceret og sat i omløb.

20-eurosedlen er den tredje seddel i Europaserien, der er blevet lanceret - efter 5- og 10 eurosedlen. De resterende seddelværdier €50, €100, €200 og €500 bliver sat i omløb gradvist over flere år.

Formålet med de nye eurosedler er, at europæere skal kunne genkende de nye sedler og deres sikkerhedselementer.

338 mio. europæere spredt over 19 europæiske lande anvender euroen som valuta, herunder Portugal.

Læs mere: Valuta og penge i Portugal

Spil Euro Run Game og lær om euroen
Vil du gerne kunne se forskel på en ægte og en falsk euroseddel? Tag et kig i nedenstående video og bliv klogere på hvilke sikkerhedselementer, der er blevet tilføjet til den nye 20-euroseddel.

Børnene kan også være! I videoen bliver du introduceret til, hvordan du ser genkender en uægte/ægte euroseddel og får endda mulighed for at spille Euro Run Game, der forbedrer din viden om eurosedlen på en sjov og lærerig måde!


Se hvordan man ser forskel på en falsk og ægte euroseddel

På de nye pengesedler er der blandt andet tilføjet et helt nyt sikkerhedselement, et vindue med portræt i hologrammet. Holdes sedlen op mod lyset, bliver vinduet gennemsigtigt og der ses et portræt af Europa fra begge sider af sedlen. Dette portræt indgår også i vandmærket.

Den nye 20-euroseddel vil være et symbol på fællesskab. Motivet som anvendes i Europaserien ligner motivet på den første euroseddelserie, der blev sat i omløb tilbage i 2002, nemlig arkitektoniske stilarter fra forskellige tidsaldre, broer og et europakort. Alle tre elementer symboler på, hvordan euroen knytter eurozonen befolkning sammen.


Gå på opdagelse i den nye 20-euro seddel

Din vurdering:Golfrejser Portugal - tag på golfskole til Portugal

Flere og flere rejseselskaber tilbyder golfrejser og golfskoler i Portugal. Bo dør om dør med andre, som deler samme interesse som dig og lær andre mennesker at kende på din rejse.

Læs mere om golfrejse selskaber i Portugal.

Profil Rejsers golfrejser
Profil Rejser har et væld af tilbud til golfelskeren!

Du har mulighed for at komme på en golfrejse til Estoril og være omringet af nogle af Europas bedste golfbaner. Her kan du vælge mellem tre pakker med spil på områdets skønne baner samt udlejningsbil.

Du kan også vælge at spille på Quinta da Marinha, hvor du bor i skønne omgivelser på Hotel Quinta da Marinha med adgang til ubegrænset golf i 5 dage. Endvidere er der adgang til Health Club med tyrkisk bad, sauna og indendørs pool samt lejebil med fri kilometer. 

Quinta da Marinha 
Hotel Quinta da Marinha

Du kan spille forårsgolf i Portugal med Anne Larsson. Her bliver du indlogeret på et femstjernet resort med en dejlig beliggenhed i Cascais, træner med Anne Larsson og får lov at spille på Quinta da Marinha Golf Course. Trænger du til et afbræk fra spilleriet, kan du søge ind til den skønne pool og spa med wellness afdeling.

En anden mulighed er at spille Forårsgolf på Costa Azul i Portugal. Du bor i badebyen Sesimbra med udsigt over havet på 4-stjernet Sesimbra Hotel & Spa.

Her får du mulighed for at spille 5 runder på tre smukke baner, men også mulighed for at tage en dag eller to, hvor du blot nyder den skønne natur og de hyggelige byer.

Sving køllen til forårsgolf ved Portugals Silver Coast med Claus Clausen og bo på det charmerende og luksuriøse Dolce Camporeal i et smukt naturområde.

Spil på den kuperede bane, som er designet af Donald Steel sammen med træner Claus Clausen som underviser og spiller med.

Tag med på forårsmatchtur til Oeste i Portugal. Nyd 7 nætters ophold på det skønne 5-stjerende golfhotel Mariott Praia D’El Rey, hvor du bor ved den smukke, lange Obidos kyst. Du er garanteret spil på topbanerne Praia D’El Rey g Royal Obidos med tur - og matchleder Lene Rasmussen.

Mariott Praia D'El
Mariott Praia D'El

Vil du bo i eksklusive omgivelser i den hyggelige badeby Estoril? Tag til påskegolf med udsigt til Atlanterhavet. Bo på det 4-stjernede Amazónia Estoril Hotel med udsigt over Atlanterhavet og tag på Estoril Championship Course.

Krone Golf Tours - golfskole under sydens sol
Drømmer du om at forbedre dine slag? Tag med Krone Golf Tours til Portugal og få undervisning under sydens sol. Er I en gruppe, som ønsker at få skræddersyet jeres rejse, kan selskabet være behjælpelig med dette.

Golfskole i Quinta da Marinha i Portugal
Tag skoene på og hop ombord på flyet fra Aalborg til Quinta da Marinha i Portugal allerede d. 19. februar! Bo på ét af de mest klassiske golfresorts i Portugal og tilbring 7 overnatninger på det 5-stjerede hotel.

Du bliver indlogeret lige ved hotellets bane, som er designet af Robert Trent Jones Sr. Resortet ligger blot fem minutter fra charmerende Cascais og 30 minutters kørsel fra Lissabon, hvilket åbner muligheden for at opleve den portugisiske kultur.

Quinta da Marinha
Quinta da Marinha

Golfskolen i Quinta da Marinha i Portugal indeholder en gennemgående turnering og grundig træning, hvor alle spillets facetter bliver gennemløbet. Desuden inkluderer pakken 7 overnatninger, transport af bag og kuffert, transfer, 4 middage med vin, 5 runder på Quinta da Marinha og 3 gange undervisning med bolde.

Golfskole i Campo Real
Fra d. 6.-13 marts kan du komme med Sebber Kloster Golfklub og PGA Pro Jesper Mikkelsen til Campo Real, blot en halv times kørsel fra Lissabon lufthavn. Hotellet ligger i smukke naturomgivelser med banen lige udenfor døren. Banen er udfordrende, men sikrer at du får trænet alle typer slag, særligt med fokus på at forbedring af dit shortgame.

Desuden vil der i ugen være løbende, individuel stableford tunering. De seneste år er der blevet brugt mange ressourcer på at udvikle resortet, såvel som banen, og derfor er kvaliteten blevet markant forbedret.

Golfskolen med Sebber Kloster Golfklub indeholder fly, 7 overnatninger, transport af bag (som medlem af Flying Blue), transfer, morgenmad, 4 middage, 5 runder på Campo Real og træning ved PGA Pro.

Spil golf på golfskole i Troia
I foråret kan du tage med Krone Golf Tours til Troia Aqualuz Suites, som ligger på halvøen Troia syd for Lissabon. Golfskolen i Portugal finder sted fra d. 12-19. april, hvor du bliver indlogeret 7 nætter på Aqualuz Suites med banen Troia lige for fødderne.

Troia golfbane
Troia golfbane

Troia er én af de bedste golfbaner i Portugal og ligger lige ved havet samtidig med, den er omgivet af smukke pinjetræer. Banen er blevet designet af Robert Trent Jones Sr. og har flere gange været benyttet til Europa Tour turneringerne.

Golfskolen i Troia inkluderer en startpakke, teknisk undervisning i grupper, grundsving, chip, pitch, putning og bunkerslag, øvelser il selv - og banetræning, personlig sundhedstjek af din bag, course management, min. 9 hullers spil med Thoms Shortgame test, social afslutningsmatch med præmier og aftergolf.

Rejsen inkluderer fly, transport af kuffert og bag, tranfer, 7 overnatninger, morgenmad, 6 middage, 5 runder på Troia og 5 lektioner.

Caddie Golfrejser
Caddie Golfrejser udbyder utallige hoteller i Portugal, herunder Cascais, Estoril, Sintra, Oeste, Costa Azul, Madeira, Porto og Algarve.

Cascais, Sintra, Lissabon golfrejser
I Sintra regionen finder man Hotel Penha Longa med en historie, der kan dateres tilbage til det 1400 århundrede.

Hotellet byder velkommen med sin charme, luksuriøse omgivelser og fantastiske natur, hvor banen blot venter på at blive betrådt rundt om hjørnet. Penha Longa er beliggende i de rullende bakker med kort afstand til både Lissabon, Cascais (15 minutter) og Sintra (10 minutter) samt små 25 minutters kørsel fra Lissabon Lufthavn.

Golfrejser tilbyder forskellige pakker, hvoraf én af dem lyder på fly t/r, 7 nætter i et dobbeltværelse med udsigt til skoven, morgenmad, lejebil inklusiv 5 runder fordelt på 3 baner.

Golfferie i Oeste
I Oeste kan du komme på golfferie og bo på det 5-stjernet resort Evolutee Hotel, der blev bygget i juni 2014 og siden har været meget populært. Her får du mulighed for at spille på den berømte bane Royal Obidos, som er designet af Seve Ballesteros.

Golfbane Royal Obidos
Golfbanen Royal Obidos

I baghaven ligger banen Royal Obidos, men det er også muligt at søge udenfor og finde andre spændende baner i området. Endvidere ligger stranden få minutter fra Evolutee, hvilket giver mulighed for en dukkert eller to i løbet af opholdet.

Caddie Golfrejser tilbyder også forskellige pakkerrejser på dette hotel, hvoraf en af pakkerne lyder på fly t/r, et dobbelt værelse i 5 nætter med morgenmad, lejebil, 3 runder på Royal Obidos Golf Course og transport af bag.

Sving køllen i Costa Azul Portugal
Bo på Aroeira Golf Resort i Costa Azul, som er det største golfresort i Lissabon regionen. Det består af et 350 hektar stort område fyldt med fyrretræsskov og små søer.

Resortet har to 18 hulers baner på resortet, en golfskole, tennisbanner, et shopping center og snart åbner resortet også dørene til et hotel.

Aroeira golf resort
Aroeira Golfbane i Costa Azul

Resortet ligger 25 kilometer fra Lissabon centrum og 21. km fra Lissabon lufthavn. Det ligger et stenkast fra stranden og tæt på havnebyen Sesimbra, der er kendt for sine lækre fiskerestauranter og sit hyggelige havnemiljø.

Her er der ligeledes en række rejser at vælge imellem, hvoraf én af dem byder på en fly t/r, 2-værelses lejlighed i 7 nætter, lejebil og med 7 dages golf fordelt på 2 baner.

Madeira - kombiner golfferie med vandring
Casa Velha do Palheiro, det spektakulære femstjernede landsted hotel ligger side om side med den kendte Palheiro Gardens, som oprindeligt blev skabt for over 200 år siden af 1. Greven af Carvalhal.

Hotellet henvender sig til spillere i alle handicaps niveauer og rummer 18-hullers par 72 bane, som er designet af Cabell Robinson tilbage i 1993.

Casa Velha do Palheiro
Casa Velha do Palheiro tilhørende golfbane

Casa Velha do Palheiro ligger i bjergene over Funchal i Palheiro Estate, blot 15 kilometer fra Funchals lufthavn og 7 kilometer fra centrum af Funchal.

Vælger du at bo på Casa Velha do Palheiro, kan du vælge mellem to forskellige pakker. Den ene pakke lyder på fly t/r, 7 nætter i dobbeltværelse inkl. morgenmad og 4 runder fordelt på to baner.

Spil golf i Porto
Bo på Pestana Porto, som er i besiddelse af én af de bedste beliggenheder i Porto. Hotellet ligger i hjertet af Porto ved havnefronten ud til Douro-floden og med udsigt til de fortryllede portvinshuse på den anden side.

Golfbanen ligger omkring tre kvarter til en time fra hotellet, hvilket giver rig mulighed for tid på banen såvel som udforskning af byen.

Pestana golf
Pestana Porto golfrejse

Pestana Porto udbyder en pakke, som inkluderer fly t/r, 7 nætter i dobbeltværelse, lejebil, transport af bag og 3 runder fordelt på 2 baner.

Din vurdering:Madeira rejser 2016 - hvem skal du rejse med?

Er du én af de heldige, som skal til Madeira i 2016? Eller overvejer en rejse til Madeira?

Så se med her! Vi har samlet nogle af de bedste rejser til Madeira og giver et overblik over nogle af dine muligheder.

Er du til rundrejser, vandreture eller foretrækker du ren afslapning på et luksuriøst hotel? Der er helt sikkert den perfekte rejse til dig.

Se mere om Spies Rejser og Star Tours ferie til Madeira

Rundrejser Madeira - tag på opdagelse på øen 
Profil Rejser udbyder 2 forskellige rejser til Madeira, henholdsvis Golf matchtur: Jule og nytårsferie til Madeira samt Efterårskrydstogt i Middelhavet med store golfoplevelser.

Madeira golf
Spil golf på Madeira

Rejser du med FDM Travel, kan du også benytte dig af pakkerejsen Madeira langtidsferie. Nyd den smukke frodige natur, den fantastiske udsigt over havet og tag sol i det milde subtropiske klima, mens du bor i tre til fire uger på tre forskellige hoteller på Madeira.

Hideaways tilbyder en enkelt rundrejse, som går under navnet ’Rundrejse Madeiras verdenshjørner 8 dage’. Denne rejse får dine smagsløg til at danse og dit memorycard i kameraet fyldt op. alt Oplev Bem-vindo, dukkehuse og Madeiras højeste passage, havbassiner i Porto Moniz og pittoreske hårnålesving. Besøg Piccola Lisboa, Funchal, tag en tur på havet med katamaran eller en kopi af Colombus gamle opdagelsesskib, Santa Maria og grib muligheden for at opleve hvaler og definer.

Madeira havbassin
Havbassin Porto Moniz

Kulturrejser Europa byder på forskellige rejser, herunder Haverejse Madeira - inkl. Blomsterfestival, Madeira langtidsferie, Madeira Special, Vandringer på Madeira og Vidunderlige Madeira.

Best Travel tilbyder to forskellige ferier, henholdsvis Madeira - 8 dage inkl. udflugter - Hotel Windsor og Madeira - 8 dage med blomsterfestival - 8 dage inkl. udflugter - Hotel Windsor. Rejseselskabet Best Travel byder på rundtur i Funchal, Madeira vinsmagning, et besøg på et lokalt værksted i Camacha, som er hovedby for øens kurveflyt. Endvidere drager du til Santana og Machico, besøger Nonnernes dal og Monte, deltager i levadavandringer og får mulighed for at beundre den smukke botaniske have.

TEMA Rejser tilbyder henholdsvis: Magiske Madeira - 8 dage, Vandreferie på Madeira - 8 dage og Bilrundrejse på Madeira med Funchal - 8 dage.

Magiske Madeira henvender sig til dig, som ønsker en god kombination af aktiv ferie med storbyferie på Madeira. Denne rundrejse byder på naturoplevelser og Funchals pulsende byliv, udsigt fra Cabo Girao og levadavandringer.

Hopper du med på bilrundrejsen på Madeira, kan du se frem til 8 dage med oplevelser som Nonnernes Dal, besøg i den lille fiskerby Camara de Lobos, Cabo Girao (Europas højeste havklippe), Santana med stråtagshuse og Funchals gamle bydel.

Madeira vandreture - oplev Madeira til fods
TEMA rejser tilbyder også en vandreferie, der søger for at få tilbagelagt en hel del skridt stort set hver dag. Vandreferie på Madeira tager dig helt tæt på naturen på Atlantens perle. Deltag i vandreture på østlige Madeira, langs Levada do Furado og Madeiras højeste bergmassiv. Drag på udflugt til Funchal og Blandy’s Garden, vandretur på Paul da Serra og vestlige og nordlige Madeira.

Levada do Furado Madeira
Levada do Furado Madeira

Ruby Rejser sørger for den perfekte vandretur på Madeira som enten individuel vandreferie eller gruppevandring.

Rejseselskabet Ruby Rejsers ’Vandreferie, individuel rejse’ giver mulighed Madeira vandretur på egen hånd, hvor der tilbydes overnatning på fem forskellige hoteller i Santana, landsbyen Sao Roque do Faial, Porto da Cruz, Madeiras næststørste by Machico og Santo da Serra.

Se også: Madeira levadavandring

Vandringen finder sted på stier, langs levadaer og landeveje med dagslængder på 6-16 kilometer. Denne vandreturs sværhedsgrad er vurderet til 2-3. Med vandreferie som grupperejse står valget mellem gruppevandretur Madeira og Madeira for ældre sagen gruppevandretur.

Levadavandring på Madeira
Levadavandring på Madeira

Ruby Rejsers ’Gruppevandretur Madeira’ lyder på overnatning i hjertet af Funchal på et 3-stjernet hotel med kort gåafstand til seværdigheder, butikker og banker. Denne vandretur har en sværhedsgrad på 2-3, hvor øen besøges fra nord til syd og fra øst til fest med rig mulighed for at opleve nogle af øens smukkeste perler.

Madeira for ældre sagen gruppevandretur er en lettere vandretur på Atlanterhavets flydende have for medlemmer af Ældre Sagen. Sværhedsgraden er 2 og nogle dage vil der være mulighed for selv at bestemme længden på turen.

Madeiras blomsterfestival - oplev den naturskønne ø
Ønsker du at opleve Madeiras fantastiske blomsterfestival, kan du rejse med Gislev Rejser, Kulturrejser eller Best Travel, som alle tilbyder rejser, der giver mulighed for at opleve blomsterfestivalen.

Madeira blomsterfestival
Madeira blomsterfestival

Gislev tilbyder Madeira (Atlanterhavets flydende have). Der er direkte fly fra København inklusiv forplejning på flyet. Rejsen er med dansk rejseleder, transfer, rundtur i Funchal og levada vandring med mulighed for at opleve karnevallet og blomsterfestivalen.

Hoteller på Madeira - bedste hoteller på Madeira
Star Tour tilbyder 15 forskellige hoteller i Funchal, 1 hotel i Canico do Baixo, 1 i Santana og 1 hotel i Caltheta. Spies har 25 hoteller alene i Funchal, hvor der er noget for enhver smag og i alle prisklasser. Selskabet har ligeledes 2 hoteller i Ponto do Sol og 1 hotel i Prazeres.

Aarhus charter har et glimrende udvalg af hoteller spredt rundt på Madeira - i alt har rejseselskabet 11 hoteller på Madeira. FDM Travel har et væld af hoteller på Madeira - faktisk hele 32 forskellige. Her skulle der være god mulighed for at finde ét eller flere hoteller, der falder i din smag og matcher dit prisniveau.

Apollo Rejser og Falklauritsen tilbyder 9 hoteller i Funchal, mens Svante Rejser tilbyder 7 forskellige hoteller på Madeira. Folkeferie med udrejse fra Aarhus Lufthavn udbyder 12 hoteller i alle klasser - både prismæssigt og kvalitetsmæssigt.

Primotours tilbyder i alt 3 hoteller på Madeira, mens Nyhavn rejser tilbyder 1 hotel.

Expedia har et hav af hoteller - i alt udbyder Expedia 12 hoteller i Funchal, 1 hotel i Santa Cruz, 2 hoteller i Camara de Lobos og 1 hotel i Machico. Rejsebureauet Hideaways har 18 hoteller på Madeira.

Din vurdering:Fakta om Portugal (3) – vidste du at...?

Der findes ingen præcis opgørelse over, hvor mange danskere, der egentlig er bosat og arbejder i Portugal.

I 2014 var 525 danskere registrerede hos SEF, som på dansk kan oversættes til Udlændinge og Borger Service.

Det er SEF, der blandt andet udsteder opholdstilladelser til udlændinge i Portugal.

For danskere er det en smal sag at få opholdstilladelse, da EU-borgerskab giver ret til at bo i Portugal.

Mange danskere i Portugal er imidlertid selvstændige eller lever af deres pension eller indtægt fra eksempelvis udlejning af fast ejendom eller af andre investeringer.  

Faktisk er det svært at give et realistisk bud på, hvad antallet af danskere med arbejde i Portugal reelt set lyder på.

Men der er ingen tvivl om, at antallet af danskere, som arbejder i Portugal er mindst de officielt 525 registrerede hos SEF. Der var i 2014 flest danske mænd registreret hos SEF: 297 mod 228 kvinder. Se SEF-statistik (og side 48 for danskere-i-Portugal tal)

 Teleperformance Lissabon

Største danskerarbejdsplads – et Lissabon call center
Sikkert er det imidlertid at den største danskerarbejdsplads uden sammenligning er Teleperformance call centret i Lissabon-bydelen Oriente.

Når der søges danskere til at arbejde i Portugal er det meget ofte via et rekrutteringsfirma, hvor stillingen eller stillingerne skal besættes hos netop Teleperformance – og ofte til det dansktalende team.

Omkring 40 danskere er ansat hos Teleperformance i Lissabon. Antallet kan svinge lidt og der søges løbende nye dansktalende medarbejdere til call centret. Ved ansøgning er det en fordel at kunne flere sprog. Aflønning kan ske at afhænge af, hvor mange sprog, man behersker på højt niveau.

Til sammenligning arbejder der 6 danskere på den danske ambassade i Lissabon, som er én af de andre større arbejdspladser for danskere i Portugal. 

Teleperformance – gode lønninger efter portugisisk målestok
Lad det være sagt med det samme: Man bliver ikke millionær af at arbejde hos Teleperformance.

Til gengæld kan man fint med det lave prisniveau i Portugal holde skindet på næsen i Lissabon som udlænding med ét eller to fremmedsprog hos Teleperformance.

Hvis man skal arbejde på call centre, skal man se på hele pakken – og ikke regne med at kunne spare penge op i Portugal; for de fleste faktisk nok det modsatte, med mindre man forstår at ’go Portuguese’ i sine indkøbsvaner, og ikke mindst gå-i-byen vaner.

Det er også meget vigtigt ikke at skulle bruge for mange penge og for meget tid på transport til og fra arbejdet.

Teleperformance har aktiviteter indenfor kundeservice, call centre, teknisk support og sociale medier, hvor Lissabonkontoret fungerer som call center. Teleperformance har hovedkontor i Frankrig. Alt i alt har virksomheden 182.000 ansatte på verdensplan med 270 kontaktcentre fordelt over 62 lande.

De andre danskere i Portugal
Lønningerne i Lissabon er generelt lave. Som eksempel ligger de heldige, som har et job, ofte nede ’og roder’ omkring 1000-1400 euro per måned – og det er vel at mærke satsen for dem med en universitetsgrad på CV’et. Kender man ’nogen’, er man ofte bedre stillet.

Bedst er det måske at bo i Portugal og have indtægt fra udlandet (dvs. på udenlandsk niveau).

De danskere, der har valgt at bosætte sig fast i Portugal, bor ikke blot i én region, men er spredt over hele landet. Nogle danskere kommer til Portugal for at studere, andre for at arbejde og helt andre er her ganske enkelt for at nyde deres pensionstid.

I Portugal ligger der universiteter i Lissabon, Porto, Coimbra, Braga, Ponte Delgada på Azorerne, Faro, Aveiro, Covilhã, Évora, Funchal og Vila Real.

Sagt på en anden måde: der er uddannelsesmuligheder i hele Portugal, hvor der fra tid til anden befinder sig danske studerende i halve eller hele år.

Et skud på det samlede antal danskere i Portugal: Måske 2000 – nok næppe over 2500.

Din vurdering:Algarve 2016 rejser - hvem skal du rejse med?

I manges øjne er Portugal kendt for Algarve - og særligt den sydlige kyststrækning.

Den smukke 155 kilometer strækning går også under navnet Cádiz-bugten - den strækker sig fra Odeceixe via Cabo de São Vicente (Europas vestligste punkt) og over den spanske grænse ved Vila Real de Santo António.

Går turen til den skønne kyst, kan I tage på turen sammen med ét af de mange rejsebureauer, som udbyder rejser til Algarve.

Såfremt I ønsker at bo på hotel i løbet af jeres ferie i Algarve, har I et væld af muligheder.

Én af udbyderne er Spies, som tilbyder en bred vifte af forskellige hoteller i Albufeira, Vilamoura og Praia da Rocha.

Et alternaiv er Apollo og Falklautirtsen, der ligeledes har en række forskellige hoteller i henholdsvis Albufeira, Portimao og Alfagar Village.

Albufeira beach 
Albufeira strand

Hideaways har hoteller i Algarve, som med garanti også har ét, der passer perfekt til jer uanset prisniveauet.

Bravo Tours har ligeledes alverdens hoteller i både Albufeira, Armacao de Pera, Huelva Spanien og Villamoura. Rejsebureauet har heldigvis hoteller i alle standarder og prisklasser, hvilket gør Algarve til et rejsemål for alle.  

I kan også vælge en lidt anderledes ferie til Portugal ved at tage på ferie med Kulturrejser Europa.

Rejsebureauet tilbyder blandt andet en Algarve langtidsferie, hvor den står på afslapning og nydelse i det sydligste Europa. Det skønne program varer 22 dage og giver mulighed for fordybelse, kulturelle oplevelser men også afslapning og nydelse.

Oplevelserne omfatter udflugt til kork-ruten, Loulé marked og Cabo de São Vicente, Sagres og Lagos og mulighed for ekstra udflugt til Monchique, Silves og Alentejo-regionen med Beja og vinsmagning.

Vinkælder
Smuk og fortryllende vinkælder.

En anden mulighed er Kulturrejser Europas Algarve Special - idylliske tavira med et smut til Sevilla. Denne pakkerejse inkluderer 8 dage med sol, kultur og landlig idyl.

Denne tur giver mulighed for at opleve Algarvekysten med en dansk rejseleder, smukke Sevilla og ophold på et 4-stjernet hotel med halvpension.

Seville
Den charmende by Sevilla.

En anden pakkerejse udbyder til Algarvekyten er Risskov Travel Partner, der tilbyder en rundrejse til Portugals hemmeligheder. Denne tur er ikke specificeret på Algarve, men sørger derimod for at give et helhedsindtryk af det kontrastfyldte land.

I kommer lige fra Atlanterhavskystens Cabo da Roba til Europas ældste vinregion langs Douro-floden, hvor I oplever traditionerne og smager specialiteterne. I beundrer de romantiske slotte i Sintra, middelalderbyen Coimbra med den fortryllende Bucao skov fra sejlernes synspunkt på vandet og smager portvine i Porto.

Moors castle Sintra
Middelalder byen Sintra i sin mest romantiske form.

Vitus udbyder også ture til Algarvekysten. Selskabets pakkerejser er en langtidsrejse, som varer i hele 21 dage. 21 dage, hvor der er rig mulighed for at sanse dens smukke perler.

Har I brug for et afbræk på din ferie, kan I tage på udflugter.

I kan tage på sejlture, hvor der er mulighed for at opleve delfiner på helt tæt hold. Dette er en populær og spændende tur for børn såvel som voksne. ZooMarine er også et godt bud på en udflugt i Albufeira. (Læs mere om byen) Her kan man opleve smukke delfiner, spændende sæler og søløver.

Underholdningsstedet ligger i Guia, blot få kilometer fra byen.

Læs mere om Algarvekysten

Din vurdering:Madeira vinder titel som bedste Ø-destination – World Travel Awards 2015

På det stort opsatte event World Travel Awards i Marokko midt i december vandt Madeira kategorien World’s Leading Island Destination 2015

I konkurrencen blev følgende ferieø-destinationer nævnt som runners-up:

 • Bali
 • Barbados
 • Cook Island
 • Kreta
 • Jamaica
 • Maldiverne
 • Mauritius
 • Saint Lucia
 • Sardinien
 • Seychellerne
 • Sicilien
 • Zanzibar

Man kan med rette mene at en sammenligning af Madeira med eksempelvis Jamaica er lidt langt ude, men ikke desto mindre er titlen god for Madeira, som får markeret sig ekstra som god ferieø-destination på globalt plan.


Madeira rejser - de berømte vandreture på levada'er 
I samarbejde med en lokal turistfører formidler Portugalnyt vandreture på Madeira.

Det veletablerede firma på Madeira er teknisk arrangør, og bookinger af vandreture kan ske via Portugalnyt.

Se meget mere om vandreture på Madeira (inklusiv priser).

De forskellige ture varierer i sværhedsgrad, længde og pris. Der er noget for enhver smag og vandre-erfaring (også til dem uden erfaring). 

Herunder video fra nogen af vandre-turene på Madeira: 


World Travel Awards 2015 - øvrige priser til Portugal
Fra Portugal vandt desuden Parque da Sintra – Monte da Lua titlen som World’s Leading Conversation Company 2015 (vandt også i 2013 og 2014).

Conrad Algarve Hotel blev hædret som World’s Leading Luxus Leisure Resort 2015 – også et hat-trick efter at have vundet i 2013 og 2014.

World’s Leading Green Resort blev Vila Vita Parc i Porches, Algarve.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »