Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkGodt nyt fra to store virksomheder i Portugal: VW Autoeuropa og TAP

Sidste indlæg 13-11-2015 20:12 af Sean Dahl. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 13-11-2015 20:12

  Godt nyt fra to store virksomheder i Portugal: VW Autoeuropa og TAP

  Midt i det politiske kaos i parlamentet i Lissabon er der godt nyt fra to af landets største virksomheder.

  Lønstigning på VW Autoeuropa i 2016 - og ny model på trapperne
  Uafhængigt af, hvad politikerne må beslutte, er fagforeningerne på Autoeuropa VW fabrikken i Palmela syd for Lissabon blevet enige med ledelsen om en general lønstigning fra efteråret 2016 på 1,5% og som minimum en lønstigning på €20/måned.  

  Samtidig har man på VW Autoeuropa bibeholdt retten til 25 feriedage mod de 22 årlige feriedage, som siden de seneste økonomiske stramninger er blevet minimums-standard i Portugal. 

  Det forlyder desuden at rygtet om en 'ny platform' - som i bilproduktion ofte er lig én eller flere nye bilmodeller (der anvender samme platform) - er sandt. Den nye produktion vil blive implementeret på Autoeuropa i 2016. Det kunne meget vel være en ny MPV-minivan model til afløsning for den eksisterende VW Sharan/Seat Alhambra, som er fra 2010.

  Dette er særdeles positivt for Palmela-området, da hvert modelskift (ny platform) er en lejlighed for bilproducenter til at flytte eller nedlægge produktion, hvilket således ikke synes at være tilfældet. 

  TAP salg formelt gennemført
  De nye medejere af TAP i form af amerikansk-brasilianeren David Neeleman og portugiseren Humberto Pedrosa har været i Lissabon for at repræsentere deres konsortium Atlantic Gateway og underskrive købskontrakten på 61% af aktierne i TAP.

  Med en gæld på over 5 milliarder kroner (nogen steder angives gælden sågar til 1 milliard euro) var det ved at være allersidste udkald for TAP at få tilført kapital til overlevelse. Indledningsvis tilføres omkring 120-150 millioner euro for at kunne betale lønninger.

  Den erfarne luftfarts-entreprenør Neeleman vil gerne konkurrere med Easyjet og Ryanair - og i dagens marked for flyrejser er det nok meget svært at undgå.   

  Neeleman lagde offensivt ud med at erklære at han kan forestille sig at kunder, som foretrækker discount, kan tilbydes rejser fra €39 (ca. 300 kroner). Ydermere vil Neeleman forny TAP flåden med op til 53 nye topmoderne Airbus fly af typerne A320neo, A321neo og A330-900neo med indfasning fra år 2018. 

  Der forestår uden tvivl en hård forhandling med personalegrupper i TAP, som næppe frivilligt vil give køb på hævdvundne løn- og arbejdsforhold i et fremtidigt flyselskab fokuseret på lave omkostninger.

  Men på positiv-siden har TAP med salget og kapitaltilførslen efter al sandsynlighed overlevet en særdeles alvorlig krise.  

  Socialister på den yderste venstrefløj i Portugals parlament er oprørte over at salget af TAP ikke kunne stoppes.

  Sean
  Portugalnyt

  Emner: ,