Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkGeotermisk kraftværk sat igang på Terceira, Azorerne

Sidste indlæg 22-11-2017 11:47 af Sean Dahl. Antal svar: 0.
Side 1 af 1 (1 poster)
Forrige Næste
 • 22-11-2017 11:47

  Geotermisk kraftværk sat igang på Terceira, Azorerne

  Det nye kraftværk udnytter varme fra undergrunden til at producere elektricitet. Pico Alto 4 værket forventes at kunne dække 10% af behovet på Terceira, som har 56.000 indbyggere.

  Azorerne er et specielt velegnet område til udnyttelse af jordvarme, da der stadig er vulkansk aktivitet relativt tæt på jordoverfladen.

  Samlet får indbyggerne på Azorerne dækket omkring 24% af deres energiforbrug via geotermiske kraftværker; primært på Sao Miguel.

  Terceira video

  Norge, Schweiz og Lichtenstein betaler
  Hovedparten af investeringen på små 4 milliarder euro til det nye Terceira-værk kommer fra de såkaldte EEA Grants, som er bidrag fra Norge, Schweiz og Lichtenstein for de fordele, som ikke-medlemmer af EU-samarbejdet betaler for at nyde godt af EU's indre marked.    

  Norge er langt den største bidrag-yder til EEA Grants og yder desuden bidrag via de såkaldte Norway Grants. 

  For at kunne komme i betragtning til EEA Grants, skal et projekt tilgodese borgerne i et område i EU, som har under 90% af gennemsnitsindkomsten i EU-landene.  

  Se mere om Pico Alto 4 kraftværket på Terceira. 

  Sean
  Portugalnyt