Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkEjere af ferielejligheder under pres

Sidste indlæg 23-09-2018 22:25 af Jesper Hansen. Antal svar: 1.
Side 1 af 1 (2 poster)
Forrige Næste
 • 23-09-2018 20:17

  Ejere af ferielejligheder under pres

  Der bliver langsomt, men sikkert, strammet op omkring udlejning af ferielejligheder i Portugal.

  I lang tid har udlejere kunne agere næsten uden kontrol, men det er er slut.

  Lokale aktivister har set lyset fra Barcelona og Mallorca - og det ulmer af utilfredshed over de mange turister (og store provenuer for ejere af lejligheder) i lokale kvarterer.

  Se artikel på Euronews.  

  Indtil videre har protesterne været sporadiske, men det er ved at ændre sig. Portugal har ikke så meget mod indvandrere (som så mange andre lande har) men de lokale beboere har et stærkt sammenhold, og de føler sig mange steder truede af kapital-ejere.

  Se eksempelvis Protests in Lissabon.

  Sean
  Portugalnyt

 • 23-09-2018 22:25

  Sv: Ejere af ferielejligheder under pres

  Det er vel ikke så underligt at folk bliver sure, når dem der ejer lejlighederne kun vil leje ud til turister, fordi det er mere lukrativt. Priserne på lejligheder i mange områder er så høje at portugisere med almindelige indtægter ikke har råd til at købe en bolig, fordi de konkurrerer med især franske og engelske immigranter - plus alle de andre immigranter der også vil leje et sted at bo. Det presser priserne helt vildt i vejret også på lejeboligmarkedet. Ovenikøbet bliver indtægten fra de fleste ferielejligheder ikke beskattet - så boligejere skovler penge ind, mens resten af befolkningen må stuve sig sammen, for at kunne betale husleje. 4000€ om måneden i højsæsonen er ikke umuligt at tjene på en lejlighed i et godt kvarter i Lissabon eller Algarve. Nogle af mine bekendte har 4 lejligheder, og med en sæson på fire måneder, er det potentielt 36000€ om året, lige ned i lommen. Det skal der da bare laves om på hurtigst muligt, så de penge kan blive beskattet.