Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Store udsving på fodboldklubben Benfica’s aktier på børsen i Lissabon

Børsintroduktionen af Benfica F.C, som for tiden ligger som nummer 3 i Portugals fornemste fodbold-række, har været ret interessant. Børsintroduktionen fandt som planlagt sted i maj 2007 med en udbudspris på 5 Euro per aktie for 60% af Benfica SAD; i alt 15 millioner stk B-aktier.

Allerede de første par dage steg kursen med 20% til 6 Euro og alle tegn på en succes var til stede. Herefter gik det sydover med aktiekursen i Benfica, som først i juni så meget billig ud i kurs 2,69 Euro per aktie på Euronext i Lissabon. Den kendte og kontroversielle portugisisk forretningsmand Joe Berardo, én af Portugals 10 rigeste mænd, tilbød d. 15. juni via sit investeringsfirma Metalgest 3,50 Euro per aktie med det formål at købe 60% af aktierne og blive den største private investor i Benfica.

Den melding blev præsidenten for Benfica, Luis Filipe Vieira så lettere fortørnet over at han meldte ud at Benfica altid vil bevare en bestemmende aktiemariotet. Kursen ligger nu i 4,23 Euro. Berardo's tilbud gælder ugen ud. Fortsættelse følger. I parantes bemærket har danske AGF p.t. primo juni 2007 en børsværdi, som er næsten dobblet så stor som Benficas.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer