Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugisisk-talende lande

I år 1415 gik portugisiske sømænd i land i Ceuta som ligger i Afrika lige over for Gibraltar. Ceuta var portugisernes første koloni. I de næste 550 år skulle Portugal blive én af de største kolonimagter i verden.

Det portugisiske sprog tales i dag af over 220 millioner mennesker i verden, heraf godt 10 millioner i Portugal. Den lille enklave Ceuta har dog siden 1668 været Spansk - til Marokkos store irritation.

Guinea-Bissau, Angola og Mozambique i Afrika, Brasilien i Sydamerika, Øst Timor i Indonesien, Kap Verde i Atlanterhavet udfor Senegal i Afrika, Madeira og Azorerne i Atlanten udfor Portugal samt Sao Tome og Principe øerne ud for Vestafrika ved Ækvator; alle har portugisisk som nationalsprog. Hertil kommer den gamle handelsstation Macao i Kina 60 kilometer vest for Hong Kong som kineserne overtog i 1999. Et lille mindretal i den tidligere portugisiske handelsstation i Goa i Indien taler også portugisisk. 

Mere information om Portugals relationer til tidligere kolonier og andre portugisisk-talende lande kan findes på følgende links:

Se også artiklen The Empire Strikes Back - et spørgsmål om ære - om harmoniseringen af det portugisiske og brasilianske sprog.Kommentarer

 

Fernando C. Kvistgaard siger:

+ 1/3 af befolkningen i Luxembourg.

Bahrein og Bandar Abbas i Iran har været besat af portugiserne og betragtede som interesseområdet i perioden 1521-1602.

I Sri Lanka har Portugal også haft en enklave mellem 1505 og 1658, som blev kaldt den Portugisiske Ceylon

14 October 2007 10:50 AM