Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugisisk vandhund - fiskernes bedste ven

Se også:
Præsident Obama får hvalp i påsken

Den portugisiske vandhund (Cão de água português) ligner ved første øjekast en puddel, som har fået lidt for meget på sidebenene, men tag ikke fejl af det. Den har helt andre kvaliteter at byde på.

Oprindeligt blev den portugisiske vandhund brugt af portugisiske fiskere som arbejdshund. Dens opgaver var bl.a. at hente fisk og arbejdsredskaber som faldt udenbords, holde vagt og være budbringer mellem fiskerbådene. Hunden blev desuden brugt som redningshund for fiskere, som faldt overbord. Faktisk siger legenden at hundene var så skattede af fiskerne at de blev behandlet som en del af besætningen med ret til deres andel af fangsten - som foder.

Racen Portugisisk Vandhund
Racen har været kendt i mere end 500 år, men nåede næsten at uddø i 1970'erne, da den portugisiske fiskerflåde blev moderniseret, og fiskerne ikke havde brug for de hårdføre hunde længere.

I de sidste år er racens popularitet steget omend den stadig er relativ sjælden. I 2007 var der til Crufts internationale hundeshow i Birmingham 36 portugisiske vandhunde mod kun 15 hunde til konkurrencen i år 2000. Den hårdføre portugisiske vandhund hører i Crufts konkurrencen naturligvis til gruppen af arbejdshunde sammen med racer som dopermann, great Dane og grønlandsk slædehund.

Paquito, som er afbilledet herunder, er en 11 år gammel han, der bor i nærheden af Portugalnyt kontoret. Paquito kommer fra en kendt PWD (Portuguese Water Dog) kennel i Cascais området: Augusto Guimarães (hjemmeside på engelsk). Paquito er ikke så vild med at blive fotograferet af en underlig udlænding, men han er en venlig og rar hund og kvitterede med et slik på næsen til fotografen som afsked. Flere billeder af den portugisiske hunderace kan findes på følgende link til den danske klub for portugisiske vandhunde: www.waterdog.dk .

Cao de Agua PortuguesPortuguese Waterdog
Portugisisk VandhundPortugisisk Vandhund
Portugisisk VandhundPortugisisk Vandhund
Fotos: Portugalnyt


Relaterede artikler:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer