Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Populær brasiliansk restaurant i Portugal - kulinarisk oplevelse på Chimarrão

Chimarrão er en meget populær og anderledes kæde af restauranter i Portugal og Brasilien. Kæden åbnede i Portugal i 1980 efter mange års succes i Brasilien.

For under 100 kroner får man indledningsvis adgang til en stor salat-buffet. Hertil kommer fritter og friturestegt banan, som lander på bordet uden at man i øvrigt beder om det. Efter nogen tid går tjenerne i gang med at servere kød - masser af kød. Man gør klogt i at have sat god plads af på sin tallerken - såvel som i maven.

I den første serveringsrunde er der 3-4 forskellige slags kød og pølser. Alt serveres fra spyd som tjeneren går rundt med, og man kan selv bestemme hvor meget eller hvor lidt - dvs. hvis tjeneren ikke lige lige forstår termen 'just a little please' på engelsk får man man bare fuld portion og gerne lidt ekstra. Med jævne mellemrum kommer et nyt spyd med oksesteg eller skinke ud fra køkkenet. Det bliver ved en lille times tid, hvor tjeneren til stadighed dukker op med primært okse og svinekød, men også lidt kylling. Hvis man ikke bliver mæt, er det ens egen skyld.

Alt er meget lækkert og meget varieret. Chimarrão er nok ikke det sundeste sted at spise flere gange om ugen, men det er absolut værd at prøve, hvis man er på ferie i Portugal. Chimarrão er ikke kun en kulinarisk oplevelse. Man får også et indblik i portugisisk levevis. Kæden er utrolig populær i Portugal hos både unge og gamle og er tit brugt ved fester og lignende. Den findes over hele Portugal specielt i de større byer.

Chimarrão's hjemmeside er kun på portugisisk, men der er en letforståelig liste over de forskellige lokationer, hvor man kan finde restauranten på: www.chimarrao.pt .

Fogo de Chão er et lignende koncept med restauranter i Lissabon og Cascais. Se den portugisiske hjemmeside her: www.fogodechao.pt .Kommentarer

Endnu ingen kommentarer