Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkJuly 2007 - Indlæg

Bolig i Udlandet – en messe for dig som tænker på at købe bolig i Portugal

Lejligheder i Cascais - Foto: Portugalnyt

Den 6.-7. oktober afholdes messen ’Bolig i Udlandet’ i messecentret i Fredericia. Messen er en tilbagevendende begivenhed, som afholdes et par gange om året i både København (Bella Centret) og Fredericia.

Hvis man søger oplysninger om køb af bolig i Portugal kan du finde mere information her: Bolighandel i Portugal . Desuden findes samme sted en gennemgang af skatteforhold i forbindelse med bolighandel i Portugal.

Planen for ’Bolig i Udlandet’ messerne er følgende:

6.-7. oktober 2007 i Fredericia Messecenter

10.-11. november 2007 i Bella Centret

8.-9. marts 2008 i Bella Centret

20.-21. september 2008 i Fredeicia Messecenter

8.-9. november i Bella Centret

Portugalnyt vil gerne opfordre alle, som har spørgsmål angående boligkøb i Portugal til at skrive til os. Vi sidder hernede lokalt i Cascais og vil gerne hjælpe med informationer.

Din vurdering:Estoril Craft Fair – kunsthåndværk af enhver slags i Estoril

Bag ved Casino’et i Estoril tæt ved stationen under skyggefulde træer finder man Portugals største marked for kunsthåndværk.

I de små boder, som alle er under tag, sælges der træfigurer, malerier, børnetøj, smykker, lædervarer, lertøj, malede fliser, kurve, vin, ost og alle mulige andre nipsting og madvarer fremstillet i Portugal. Hver stand har sit eget nummerskilt, hvor det også fremgår, hvor i landet varerne bliver fremstillet.

Portugalnyt talte over 100 stande samt et par håndfulde restauranter i parken, som er dekoreret med hyggelig belysning i mange farver. Midt i det hele er der en scene, hvorfra der synges fado om fredagen. Lørdag og søndag optrædes der med f.eks. dans eller opera.

Portugiserne er generelt glade for børn og Estoril Craft Fair er ingen undtagelse. Som aktiviteter for børn bliver der arrangeret udstillinger, workshops m.v. og pigerne kan få flettet hår i én af de små boder.

Estoril Craft Fair på Avenida Clotilde i Estoril har åben hver dag indtil d. 2. september. Åbningstider er mandag-fredag fra 18 til 24 samt weekender og heligdage fra 17 til 24. Entré er €1 på hverdage og €3,50 i weekenden. Børn har gratis adgang. Tog fra Lissabon afgår fra Cais do Sodre stationen hvert 20. minut og koster kun ca. 12 kroner. Fra Cascais kan man også tage toget eller vælge at gå de omkring 2 kilometer langs strandpromenaden til Estoril.

Din vurdering:Mindstelønnen i Portugal – ny statistik fra primo 2007

Mindstelønnen i Portugal ligger fortsat på et relativt lavt niveau sammenlignet med de gamle EU lande. Portugal har primo 2007 en mindsteløn per måned på €470, som er fastsat af den portugisiske stat. Medtages de nye EU lande (EU27) er Portugal tæt på gennemsnittet af mindstelønninger i Europa.

Ud af de nye EU lande har Malta og Slovenien overhalet Portugal med henholdsvis €585 og €522. USA har en mindsteløn på €676 og og Spanien, som Portugal ofte sammenlignes med, en mindsteløn på €666.

De €470 i Portugal er korrigeret for de to ekstra månedslønninger, som bliver udbetalt til jul og i sommerferien. Uden korrektion ville Portugal have en mindsteløn på €403.

Korrigeres der for lønnens købekraft (Purchsing Power Parities - PPP) er Portugal fortsat placeret midt i feltet.

Omkring 3% af mændene og 7% af kvinderne på det portugisiske arbejdsmarked bliver aflønnet med mindstelønnen. Alle tal baserer sig på fuldtidsbeskæftigede. Kilde: Eurostat.

UPDATE: Fra 2008 er mindstelønnen €426 eller korrigeret for de to ekstra månedslønninger €497.

Se også: Portugals økonomi i 2008

Din vurdering:Besøg sangeren Cliff Richards vingård i Algarve

Den kendte engelske sanger Sir Cliff Richard har siden 2004 som sidebeskæftigelse været vinbonde i Algarve.

Vingården Adega Do Cantor (direkte oversat: sangerens vinkælder) producerer vin i relativt store mængder. Cliff Richards vine sælges i bl.a. supermarkederne Sainsbury’s og Waitrose i England, der markedsfører sig på at satse på kvalitet. Vinen sælges naturligvis også i lokale forretninger på Algarvekysten. Under navnene Vida Nova Rosé og Tinto markedsfører Sir Cliff sig desuden med direkte salg på internettet.

Udover at sælge vin er Adega Do Cantor også åben for besøgende. Vingården ligger i tilknytning til Quinta Do Miradouro i Guia ikke langt fra byerne Albufeira, Carvoeiro, Vilamoura og Silves.

Det koster €7,50 - ca. 60 kroner at besøge vingården inklusive vinsmagning. Har man ikke bil til rådighed kan man tage ’vin-bussen’, som stopper ved mange hoteller og ferieområder for at medtage besøgende til vingården. Denne service koster mellem €20 og €30 afhængig af, hvor man bliver samlet op og inkluderer besøg og vinsmagning. Der er lukket i weekenden. Mere information på www.winesvidanova.com .

Sir Cliff kom i øvrigt ud for en mindre heldig episode i juni 2006. Som gæst hos den populære og ikke altid helt stuerene engelske TV-kok Gordon Ramsey, blev Sir Cliff bedt om at blindsmage 2 vine. Efter at have rost den dyreste vin, blev Sir Cliff uden at vide det konfronteret med sine egne druer, som han blev informeret om kostede omkring 100 kroner flasken.

Sangerens reaktion efter prøvesmagningen af den relativt billige vin var: ”That’s rubbish – I would never pay for that”. Da TV-kokken bekendtgjorde producentens navn, fik Sir Cliff på det nærmeste vinen galt i halsen og udbrød til Gordon Ramsey’s store fornøjelse det engelske ’F-ord’ .

Se hele historien på: Cliff Richard historie i Daily Mail .

Relateret artikel:
Brødrene Olsen indspiller sang med Cliff Richard i Algarve

Din vurdering:Sonae koncernen køber Carrefour’s portugisiske hypermarkets

Den største dagligvarekoncern i Portugal Sonae, som bl.a. driver Continente kæden, køber de 12 Carrefour hypermarkets i Portugal. Aftalen blev offentliggjort i juli 2007.

Carrefour har med en skuffende omsætning i 2006 på €530 millioner valgt at trække sig ud af det portugisiske marked. Carrefour er dog stadig repræsenteret i Portugal med discountkæden Minipreco som med sine 416 forretninger er den største kæde i Portugal målt på antal forretninger.

Såfremt de portugisiske konkurrencemyndigheder godkender købet, bliver de 12 hypermarkets og 8 tilhørende tankstationer overtaget af Sonae for €662 millioner. Desuden er der 11 godkendelser af nye hypermarkets med i handelen.

Det er det første store indkøb som Sonae præsident Paulo Azevedo står i spidsen for. Paulo Azevedo er søn af millardæren Belmiro de Azevedo, som er Portugals rigeste mand. Den 69 årige Belmiro de Azevedo bor i Porto og er som den eneste portugiser med på det amerikanske magasin Forbes liste over verdens 1000 rigeste privatpersoner. Belmiro de Azevedo er i 2007 opgørelsen nummer 407 med en formue på 2,3 milliarder US dollars.

Sonae Distribuição aktien er noteret på Euronext i Lissabon og er en del af det portugisiske PSI 20 index.

Din vurdering:Automatiske fartkontroller i Lissabon området – Nu virker de!

Man har indtil for nyligt ikke været vant til permanent fartkontrol i Lissabon og omegn. Der er siden januar blevet opstillet kameraer og man har ’prøvekørt’ systemet uden at udskrive bøder. Siden man d. 16. juli 2007 ’aktiverede’ de nye fartkamera’er, har bystyret i løbet af en uge fået grundlag for at udskrive bøder på over 1 million euro – små 8 millioner kroner. Udaf denne betragtelige sum går de €320.000 i bystyrets kasse.

I de første 24 driftstimer registrerede de automatisk fartkontroller over 4000 fartovertrædelser i stor-Lissabon området, og succes’en fortsatte ugen ud med i alt over 17.000 overskridelser. En speciel travl lisboette blev sågar fotograferet med 176 kiliometer i timen på Radial de Benfica, hvor hastighedsgrænsen er 80.

Man har ikke fra myndighedernes side regnet med en så overvældende bødeudskrivning. Kontoret som skal inddrive bøderne kan, som det ser ud nu, umuligt klare opgaven uden en væsentlig medarbejderforøgelse.

Der kan i følge portugisisk lov udstedes fartbøder på mellem €60 og €2500.

Din vurdering:International Algarve Fair d. 22.-23. sept. 2007 i Lagoa, Algarve

Den årlige efterårsmesse i Lagoa midt mellem byerne Albufeira og Portimão løber af stabelen d. 22-23 september 2007. Der er tilmeldt over 100 stande.

Messen er en blanding af udstilling, marked og underholdning. Der vil være scener med levende musik og show, optog, udstilling af nye biler, have konkurrence/udstilling, 11 internationale restauranter fra forskellige lande og en masse aktiviteter for børn.

På boligstandene som i programmet bliver kaldt ’Property Show’ vil der være ejendomsmæglere og developers fra hele Algarve. På standene vil der være information om køb af ferieboliger og rådgivning om alt inden for boligkøb og udlejning af feriehuse på Algarve.

Desuden vil der blive sat fokus på, hvordan man sælger sit feriehus eller ferielejlighed herunder skatteplanlægning, ejendomspræsentation og fremvisning samt naturligvis hvordan man opnår den bedste pris for sin bolig i Algarve.

Algarve International Fair bliver afholdt på FATACIL showground i Lagua. Stedet er meget let at finde, idet hovedvej N125 løber lige forbi. Kommer man nordfra finder man Lagua 5 kilometer syd for byen Silves. Mere information på www.algarvefair.com .

Se også: Ferielejlighed på Algarve

Din vurdering:Hotel overnatninger i Portugal – ny statistik fra Eurostat

Ny statistik fra Eurostat viser at Portugal har fremgang i antallet af hotelovernatninger. For juni-september 2006, som er højsæson, steg det samlede antal overnatninger på hotel i Portugal med 6,5% i forhold til samme periode i 2005. Stigningen er mest udtalt for ikke-fastboendes overnatninger, som i sig selv steg 7,8%, mens portugisernes egne overnatninger på hotel i hjemlandet kun steg 2,2%.

Den gennemsnitlige stigning i EU27 (inklusive de nye medlemslande) var på 2,3% totalt og på 4,7%, hvis man kun ser på udlændinges overnatninger. På den baggrund ligger Portugal pænt over den gennemsnitlige stigning i EU.

Ser man på konkurrerende feriedestinationer oplevede Spanien en stigning på 7,8%, Frankrig et fald på på 1,5% (og hele minus 4,8% på turisters overnatninger), Grækenland steg 2,6% og Italien steg 4,0% (drevet frem af hele 8,2% stigning i turisters ferie hotelovernatninger).

De samlede antal hotelovernatninger udgjorde i Portugal for juni-sept 2006 17451. For Spanien 129611, Frankrig 82893, Grækenland 37971 og Italien 131364.

Din vurdering:Portugal Masters golf turnering – PGA Europatouren kommer til Portugal i oktober 2007

Gå direkte til: Stilling i Portugal Masters 2008

Portugal Masters turneringen bliver afholdt d. 18-21 oktober 2007 på Oceãnica Victoria Clube de Golfe i Vilamoura i Algarve.

Med pengepræmier på 3 millioner euro, heraf næsten 600000 euro til vinderen er Portugal Masters den mest prestigefyldte turnering i Portugal, og pengepræmierne rangerer i den bedste halvdel af turneringerne på Europatouren.

Det er første gang Portugal Masters spilles, og turneringen støttes af det portugisiske turistråd for at profilere Portugal som golfferie destination. Portugal Masters i Algarve vil foreløbig være at finde på PGA Europatouren indtil 2009.

Et dansk rejseselskab tilbyder golfferier i forbindelse med et besøg til Portugal Masters. Mere information på www.fairplaygolftours.com .

Din vurdering:Portugal den 16. største investor i Brasilien

Den totale værdi af de portugisiske investeringer i Brasilien beløb sig i årets første 6 måneder til $177 millioner, hvilket dog kun gør Portugal til den 16. største investor i Brasilien.

Hollandske virksomheder er overraskende de største investorer med $6566 millioner, USA nummer to med $3210 millioner, Spanien nummer tre med $1369 millioner og på 4. pladsen finder man Cayman Island med $1228 efterfulgt af Tyskland med $1205 millioner.

De samlede udenlandske investeringer i Brasilien i første halvår af 2007 er i øvrigt steget med 182% i forhold til første halvår af 2006.

Din vurdering:Flere Indlæg Næste side »