Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkJuly 2007 - Indlæg

PS partiet vandt søndag d. 15. juli 2007 valget til borgmesterposten i Lissabon

Dermed sætter socialisten António Costa sig i borgmesterstolen. Costa er premierminister José Sókrates partifælle i partiet PS.

Costa har dog ikke et absolut flertal bag sig. Socialistpartiet PS (Partido Socialista) fik 29,5% af stemmerne. 2 uafhængige kandidater fik henholdsvis 16,7% og 10,2%. Partiet PSD (som ligger til højre for PS) fik 15,7%.

Udviklingen i Lissabon bystyre er en fortsættelse af den generelle venstredrejning som har fundet sted i Portugal siden PS partiet med José Sókrates fik absolut flertal ved parlamentsvalget i 2005.

Borgmesterposten i Lisbon er et af landets mest magtfulde embeder. 45% af Portugals bruttonationalprodukt kommer fra Lissabon-området (inklusive opland) og op imod 1/3 af Portugals befolkning bor i området.

Din vurdering:Danske resultater i World Sailing Championship i Cascais 2007

Sejlsport VM ISAF World Sailing Championship sluttede d. 13. juli efter 10 dage med usædvanlig stærk vind i og omkring kystbyen Cascais 30 kilometer vest for Lissabon.

Finjolle
Den tidligere verdensmester i finnjolle Jonas Høgh-Christensen blev bedst placerede dansker med en 4. plads.

49’er
I 49’eren opnåede Jonas Warrer / Martin Kirketerp en 8. plads, mens Peter og Søren Hansen kom ind som nummer 12. Peter Krüger / Dennis Dengsø blev nummer 15, Emil og Simon Toft Nielsen nummer 24 og Jesper Høeg / Mathias Aggerbo nummer 62.

Windsurfing RS:X - kvinder
I windsurfing klassen for kvinder blev Betina Honoré nummer 45, Sine Lysdahl nummer 59 og Kartrine Jensen nummer 65. Betina kvalificerer sig hermed som den første danske kvinde nogensinde til OL.

Windsurfing RS:X - mænd
Jonas Kældsø blev nummer 29 i windsurfing for mænd hvor Moses Løvstad sluttede som nummer 109.

Tornado
Tornadoen med Allen Nørregård og Michael Risør sluttede på en 24. Plads.

470’er - kvinder
I 470’er for kvinder sluttede Henriette Kock og Lene Sommer på en 25. Plads mens Signe Livbjerg og Rie Christiansen kom ind på en samlet plads som nummer 40.

Laser
Anders Nyholm blev nummer 23 i Laser, Kristian Kjærgaard nummer 67 og Nicolai Thorsell nummer 100.

Star
Benny Andersen og Mogens Just blev nummer 36 i Star-båden.

Laser Radial - kvinder
Alberte Lindberg blev nummer 47 i Laser Radial hvor Maiken Foght Schütt blev nummer 58 og Anna Livebjerg nummer 87.

Yngling - kvinder
Trine Palludan, Ida Hartvig og Maria Gade sluttede på en 27. plads i Yngling-klassen.

470’er - mænd
I 470’er for mænd sluttede Kim Braad Carlsen og Martin Roien på plads nummer 110.

Nationernes IOC Cup, som tildeles landet med det højeste antal medaljer, blev vundet af England med 2 guld og 4 bronze medaljer. Australien blev nummer to. Spanien og Brasilien delte tredjepladsen i Cascais.

Regatta’ens afslutning blev til turisternes og de lokale beboeres fornøjelse markeret med et overdådigt fyrværkeri-show fredag aften ud for havnefronten i Cascais.

Din vurdering:Det spanske lavpris flyselskab Vueling åbner rute mellem Lissabon og Sevilla

Søgemaskinen Momondo skriver d. 12. juli 2007 at det spanske lavprisselskab Vueling åbner ny rute mellem Lissabon og Sevilla. Flyvningerne starter d. 1. december 2007. Der er afgange mandag, onsdag og lørdag.

Ved en søgning på momondo.com d. 13. juli kommer en pris på 669 kroner frem for en returbillet fra Lissabon i december 2007.

Mere information om flyrejser via Madrid kan findes på: Oversigt over flyruter til Portugal.

Din vurdering:Regionale bystyrer i Algarve har store cash-flow problemer

Algarve-avisen ’The Resident’ skriver fredag d. 13. juli 2007 at mange virksomheder, som er leverandører til Algarves regionale administrationer (câmeras) har problemer med at få betaling for det udførte arbejde.

De ubetalte regningers størrelse varierer. Et af firmaerne som er kommet i klemme er sikkerheds- og kommunikationsfirmaet Prosecom, som udtaler at de har mere end 1 million euro tilgode.

I byen Faro i Algarve har President for Câmera Municipal i Faro, José Apolinário besvaret Prosecom’s henvendelse om betaling med et brev, hvori han forklarer, hvorfor man i øjeblikket ikke har penge til de løbende betalinger. Han lover samtidig at bystyret vil reducere sin gæld via salg af jord og ejendom til udviklingsprojekter, men undskylder med at det er en langsom proces at gennemføre.

Din vurdering:Statistik over den økonomiske udvikling i Portugal – nye tal fra Lissabon

Portugals nationale statistik har offentliggjort at prisudviklingen i juni 2007 viste et lille fald i den årlige inflationsrate (CPI index) på 0,1% i forhold til maj, så der nu er inflation (juni06 til juni07) på 2,4%.

Portugals nationalbank i Lissabon har opjusteret forventningen til den økonomiske vækstrate for 2008 fra 2,1 til 2,2%. Banken fastholder sit skøn for væksten i 2007 til 1,8%. EU skønner at væksten i Portugal i 2008 vil ligge på 2%.

Arbejdsløsheden i Portugal er fortsat relativ høj i Portugal med 7,9% (Q2-2007), men er dog faldet siden første kvartal 2007 med 0,2% point fra 8,1%.

Til sammenligning er arbejdsløsheden i Danmark (Q2-2007) 3,5%, i Sverige 5,6% (Q2-2007) og i Norge nærmest ikke eksisterende 2,7% (Q1 2007). Spanien, som Portugal ofte sammenlignes med, har en arbejdsløshed på 8,1% (Q2 2007). Alle tal er baseret på OECD statistik.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »