Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Forventninger til Portugals EU formandskab

Portugal har fra 1. juli 2007 overtaget formandskabet i EU for det næste halve år..

Skal man tro ledende europæiske aviser, er der forskellige forventninger til Portugals Formandskab.

I tyske Süddeutsche Zeitung roses Angela Merkels indsats for det netop afsluttede tyske formandskab og det nævnes at Tyskland ikke tager over igen før 2021. I den forbindelse rejses spørgsmålet om, hvorvidt mindre stater og måske især de nye EU-medlemsstater har erfaringen og gennemslagskraften til at lede EU.

Schweiziske Le Temps roser Tysklands Formandskab, men nævner også at man ikke formåede at forbedre forholdet til Rusland; underforstået at Portugal her må overtage opgaven.

I Belgien skriver La Libre Belgique at Portugal vil orientere sig mod middelhavsområdet og mod Brasilien. Avisen mener desuden at Portugal har gode chancer for at overkomme problemerne i næste runde af WTO (World Trade Organization) hvor der forhandles med bl.a. Brasilien.

I Storbritanien mener Robin Pedler fra Oxford Universitet at Portugals mål er at orientere Europa mod syd og på sigt skabe en ’Mediterranean Union’.

I Portugal skriver Diário de Noticias at med resultatet af de svære forhandlinger på det nyligt afholdte topmøde i Brussel, har Portugal fået et godt grundlag at videreføre reformer af EU’s beslutningsproces på.

José Sócrates åbnede søndag d. 1. juli Portugals Formandskab med formandskabets slogan: ”A Stronger Union for a Better World”.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i øvrigt allerede været på lyn-visit hos det nye formandskab. På vej hjem fra Grønland mellemlandede han i Lissabon, hvor han tirsdag d. 26 juni mødtes med sin portugisiske kollega José Sócrates.

Slovenien overtager formandskabet for EU efter Portugal d. 1. januar 2008.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer