Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon tip - besøg Feira de Ladra markedet i Alfama

Hvem snyder hvem? I det gamle charmerende Alfama kvarter i Lissabon kan turister hver tirsdag og lørdag gøre en god handel – eller det modsatte. Loppemarkedet hedder direkte oversat ’tyvenes marked’ – Ferira de Ladra, og der sælges alt mellem himmel og jord. Udover brugte ting er der også kunsthåndværk, børnetøj og kulinariske specialiteter.

Loppemarkedet åbner allerede klokken 7 om morgenen, og vil man se de bedste tilbud og undgå middagsheden anbefales det at være tidligt på færde.

I det hele taget kan det blive godt varmt i det gamle Alfama-kvarter og gadernes stigninger får sveden frem på panden hos de fleste. Heldigvis kører sporvogn linje 28 dertil (med stoppested ved metrostationen Martim Moniz), og alternativt kan man gå derop fra Baixa. Feira de Ladra loppemarkedet findes på Campo de Santa Clara pladsen i Alfama.

Er man på storbyferie i Lissabon skylder man i øvrigt sig selv at gå ud og spise på én af de små hyggelige fiskerestauranter i Alfama, som man kan finde i mange af de små gader.Kommentarer

 

Fernando C. Kvistgaard siger:

En lidt sent kommentar. Feira da Ladra betyder ikke Tyvenes Marked.

Feira da Ladra startede i det 12. århundred efter erobringen af Lissabon fra maurere. Markedet blev oprindeligt holdt uden for by murere. Navnet "ladra" stammer fra en arabiske ord "al-aadraa" (العذراء), der betyder Jesus mor (Jomfru Marie) - Jomfru Maries Markede.

4 February 2015 11:53 AM