Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Joe Berardo - den mest kendte Benfica fan

Joe Berardo er én af over 160.000 medlemmer af Benfica’s fanklub. Det gør Benfica til den fodboldklub i verden, som har flest betalende medlemmer – lidt flere end Manchester United har. Mange af medlemmerne bor i øvrigt uden for Portugals grænser. Se Benfica’s hjemmeside her: www.slbenfica.pt .

Benfica er én af de 3 storklubber i Portugal: Sporting Lissabon, FC Porto og Benfica.

Finansmanden Joe Berardo er mest kendt for sit talent for at spotte en god handel. Han har et rygte som den portugisiske finansverdens ’slagterhund’, og han er altid parat med en provokerende udtalelse til medierne, selv om han efterhånden er godt oppe i 60’erne. José Manuel Rodrigues Berardo, som i daglig tale i Portugal blot kaldes Joe Berardo, kommer fra små kår på Madeira. Han har egenhændigt opbygget et imperium, som omfatter hoteldrift, medier, tobaksindstri, bankvirksomhed, vin, telekommunikation og generel aktiespekulation. Hvordan han har gjort det, skriver han lidt om her: Joe Berardo intro .

Senest har Joe Berardo sågar langt et bud ind på Benfica, som er noteret på Euronext børsen i Lisbon. Buddet faldt absolut ikke i ledelsen af Benfica’s smag. Berardo er kendt for at være en benhård forretningsmand, og ledelsen i Benfica følte sig pressede blot ved tanken om en Joe Berardo i bestyrelsen. Benfica aktien steg derimod til hidtil usete højder indtil Euronext børsen midlertidigt suspenderede handlen. Da der få dage senere meldte sig rygter om at også et konsortium af kinesiske forretningsfolk overvejde at byde på Benfica, blev Joe Berardo’s bud dog straks omtalt af Benfica-ledelsen i lidt mildere vendinger. Der forhandles stadig, og Joe Berardo plejer at få det, som han vil have det.

Berardo er én af Portugals 10 rigeste med en formue anslået til over 14 milliarder kroner. Gennem mange år har Berardo samlet på moderne kunst, og han har efterhånden opbygget en sand juvel af en kunstsamling. Berardo besluttede, efter i vanlig stil at have skændtes med den portugisiske regering i nogen tid, at samlingen skulle udstilles permanent i Portugal. Den er selv efter europæisk målestok omfattende og indeholder værker af Picasso, Andy Warhol, Francis Bacon, Henry Moore og mange flere. I alt ca. 500 internationale og portugisiske kunstnere er repræsenteret og samlingen vurderes til at repræsentere en værdi af over 2,3 milliarder kroner. Man finder Berardo samlingen i Belém kulturcenteret på Praça do Império lige overfor Mosteiro dos Jerónimos som ligger ud til vandet. Toget fra Lissabon stopper ved Belém stationen få hundrede meter væk. Mere information her: Berardo samlingens hjemmeside .Kommentarer

Endnu ingen kommentarer