Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Oplevelser ombord på en gammel sejlbåd ud for Cascais

’Estou Para Ver’ hedder sejlbåden, som er bygget på Madeira i 1920 og tidligere gjorde tjeneste som fiskerbåd. I dag er den restaureret og ejes af Cascais bystyre. Câmera Municipal de Cascais bruger den til undervisningsformål og som kulturelt tilbud i sommerperioden for lokale beboere og turister i Cascais vest for Lissabon.

’Estou Para Ver’ betyder ’jeg venter og ser’, men kan også forstås mere sarkastisk som 'jeg afventer og ser'. Fra starten af april til sidst i oktober er det muligt 2 gange (9.30 og 11.00) hver lørdag og søndag ganske gratis at komme med på en 90 minutters sejltur langs kysten ved Cascais.

Sejltur fra Cascais Marina
Turen afgår fra Cascais Marina fra kajen bag ved benzintanken. Der er plads til 35 personer, og man melder sig til på forhånd. Sejlturen er populær, så lige nu er de første ledige pladser til september. Grupper medtages op til 5 personer, og alle skal opgive navn ved bookning. Børn er også velkomne ned til 5-6 års alderen. Det blæser af og til en del ud for Cascais, men båden er med sine 19 meter relativ stor og holder sig tæt til land, så selv de mindre søstærke kan være med. Det anbefales at bruge sko med gummisål og at huske solcream og hat. Før man går ombord får alle udleveret redningsvest.

Når det gamle fartøj er nået ud af indløbet til Cascais Marina slås motoren fra, og et par af de ’nye dæksdrenge’ bliver bedt om at hjælpe med at få hovedsejlet op. Det er hårdt arbejde – specielt når vinden tager fat i sejldugen.

Under turen er der foredrag (på portugisisk) om bådens og Cascais historie. Besætningen forstår engelsk og svarer gerne på spørgsmål. Såfremt man skal på ferie i Cascais kan en tur med ’Estou Para Ver’ varmt anbefales. Interesserede kan få mere information ved at skrive til cascais.activo@cm-cascais.pt .

I menu'en 'Byer & steder i Portugal' findes der meget mere information om Cascais.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer