Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ny Formel 1 bane planlægges ved byen Portimão i Algarve

Om 18 måneder skal ’første fase’ af et nyt motorsports-kompleks stå færdigt i Portimão området. Der er netop i overværelse af arbejds- og velfærdsminister Vieira da Silva indgået aftale med det lokale jobcenter om at skaffe 3000 kvalificerede bygningsarbejdere til projektet.

UPDATE: Se indvielse af Algarve International Racetrack godkendt til Formel 1.

Bag projektet som skal finansieres 100% af private midler står promotor selskabet Parkalgar, som allerede i 2002 var fremme med lignende ambitiøse planer.

Det er tanken at der skal bygges en racerbane som overholder FIA’s specifikationer for Formel 1 baner. Desuden indeholder projektet en ’kartdrome’, 160 ferielejligheder og et 5-stjernet hotel med 200 værelser skriver Portugal News fredag d. 17. august.

Som kronen på værket forventer Parkalgar at kunne tiltrække virksomheder inden for motorsportsverdenen til et ’Algarve Innovation Centre’ i stil med, hvad der er lykkedes i Midtengland omkring Donnington og Silverstone banerne.

Sidste gang Formel 1 racerne var i Portugal var i 1996, hvor Jacques Villeneuve vandt i sin Williams-Renault racer på Estoril. Siden da er Estoril banen ved Cascais blevet benyttet til bl.a. GT, DTM og MotoGP løb.

Med en samlet investering i størrelsesordenen 2 milliarder euro eller små 15 milliarder kroner vil det i så fald blive det største projekt i Algarve nogensinde. Motorsportsinteresserede i Portugal glæder sig allerede til at høre mere. Selskabets hjemmeside www.parkalgar.com er dog stadig ’under construction’.

Se også: Formel 1 bane i Algarve under opførelse.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer