Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portvinsmagning i Porto ved Dourofloden

Porto ligger ved Dourofloden i den nordlige del af Portugal. Udover at være landets næststørste by er Porto måske mest kendt for portvinen, som har navn efter byen. Alt portvin blev i gamle dage udskibet via Dourofloden.

Går ferierejsen til Porto, er der rig mulighed for at lære områdets specialitet at kende, og man får selvfølgelig også mulighed for at købe et par flasker.

Portos berømte portvinshuse ligger på den sydlige bred af Dourofloden i bydelen Vila Nova de Gaia. Inden man går over Ponte de Dom Luis broen for at besøge portvinshusene, kan man på den nordlige bred på Rua do Monchique 45-52 besøge Museu do Vinho do Porto. Museet giver et godt indblik i, hvilken betydning portvin har haft for regionen omkring Porto eller Oporto, som byen tit kaldes uden for Portugals grænser.

Stadig på den nordlige bred ikke langt fra museet i den gamle bydel Ribeira ligger portvinsbaren Vinilogia på adressen Rua de Sau Joao 46. Stedet er et must for portvins-enthusiaster og for alle andre, som har lyst til at mærke stemningen.

Fortsætter man over broen til den sydlige bred, finder man i de stejle gader over 60 portvinshuse, hvoraf mange tilbyder prøvesmagning. Hvis smagningen ikke er gratis koster det som regel kun 2 euro. Start eventuelt ved ’Grahams Port’ øverst oppe. Grahams tilbyder gratis minibusser til de besøgende fra flodbredden. Fra Grahams kan man besøge de øvrige portvinshuse på vej ned af bakken.

Blandt de mest anbefalelsesværdige besøg er Real Companhia Velha, hvis opbevaringskælder er en gammel jernbanetunnel og Sandeman, hvor studerende med karateristiske sorte hatte viser rundt. Også Barros huset og Calem huset kan anbefales.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer