Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Større skovbrand i det centrale Portugal

Sommerens største skovbrand hærgede d. 21. august 2007 nær byen Abrantes i Centro regionen i det centrale Portugal omkring 75 kilometer fra Santerém.

Abrantes er en mindre by med omkring 18.000 indbyggere. Området er generelt tyndt befolket og ligger ca. 150 km fra Lissabon i nord-østlig retning. Abrantes er mest kendt for sin middelalderborg og for at være en meget gammel by med rødder tilbage til 300 år før vores tidsregning. Hovedvejen E806 til Spanien løber forbi byen, og fra kørebanen kunne der tirsdag ses masser af røg fra de omkring 1500 hektar brændende skov og hedeområder.

Over 300 brandfolk med 92 køretøjer og 4 fly deltog tirsdag i slukningen af branden, som startede mandag og spredte sig med vinden til tæt på beboede områder. Samtidig var der 4 mindre skovbrande i andre dele af Portugal, men ingen af brandene truede tirsdag menneskeliv.

Skovbrande i Portugal er normalt. Heldigvis har Portugal denne sommer været heldig. Kun ca. 5000 hektarer skov og hede er brændt i tyndt befolkede egne. Det anslås at der fra 2003 til 2006 samlet var brand i op mod 900.000 hektarer.

På grund af den hyppige forekomst af skovbrande er de portugisiske myndigheder godt rustet. Udover brandslukningkøretøjer anvendes der i vid udstrækning slukningsfly. I august 2005 var skovbrandene dog så talrige at Portugal anmodede om hjælp fra EU. Der blev sendt slukningsfly og helikoptere fra Spanien, Frankrig, Tyskland, Holland og Italien til at bekæmpe de på det tidspunkt op mod 30 skovbrande i Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer