Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Russiske fly til Portugal som tilbagebetaling af lån

Det blev torsdag d. 23. august 2007 meddelt af en kilde i det russiske finansministerium at Portugal sandsynligvis modtager et eller flere russisk byggede fly som tilbagebetaling af portugisiske lån til Rusland i størrelsesordenen $80 millioner eller godt 400 millioner kroner.

Flyet, der tales mest om, er det såkaldte ’multirole’ twinjet Beriev Be-200, som kan bruges som transportfly, luftambulance, passagerfly og i en særlig konfiguration også som brandslukningsfly. Be-200 blev faktisk udviklet til netop brandslukningsformål og kan løfte op til 12 tons vand. Flyet henter vand fra floder og søer med op til 1,2 meter høje bølger og opfyldningstiden er kun 14 sekunder. Mere information om det russiske Be-200 fly kan findes på www.aerospace-technology.com .

Portugal underskev allerede i 2006 en aftale om at lease 1 stk. Beriev Be-200 til brandslukning. Flyet har bl.a. været indsat på brandskukningsopgaver i Nordportugal. Se mere om de første erfaringer i Portugal med Be-200 slukningsflyet her.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer