Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkSeptember 2007 - Indlæg

Initiativ fra det Portugisiske EU formandskab

Fredag d. 28. september 2007 udsendte det Portugisiske EU formandskab meddelelse om at det på onsdag fremsætter forslag til en fælles Europæisk alarmcentral for bortførte børn.

Siden d. 3. maj 2007 har politiet i mange EU lande forgæves forsøgt at hjælpe de portugisiske myndigheder i deres forsøg på at finde den forsvundne lille engelske pige Madeleine McCann.

En fælles europæisk alarmcentral, mener det portugisiske formandskab, vil hurtigere kunne bringe efterlysninger i hele Europa. Portugals formandskab foreslår at alle medier i EU i en bortførelsessituation med det samme skal alarmeres, og at der derudover skal anvendes motorvejsoplysningstavler og overvågning på tankstationer over hele EU.

Det er naturligvis et meget ambitiøst projekt, men hvis de øvrige medlemslande kan bifalde forslaget, mener formandskabet at det skal iværksættes hurtigst muligt.

Din vurdering:Portugals fodboldlandshold nummer 8 på verdensranglisten fra FIFA i september 2007

UPDATE: Se nyeste FIFA verdensrangliste - november 2009 her.

Portugals nationalsport er fodbold, og i september måned 2007 er Portugals fodboldlandshold rykket op på en 8. plads på FIFA verdensranglisten mod sidste måneds placering som nummer 10. Italien fører foran Argentina og Brasilien.

Danmark har ligeledes vundet 2 pladser og er dermed nummer 28 foran Norge på en 29. plads. Sverige er bedste nordiske placering på plads nummer 20.

Skotlands indsats i gruppe B i UEFA EM2008 kvalifikationen har givetvis hjulpet nationen til en fornem 14. plads, hvilket er en forbedring på hele 9 pladser på en måned og den bedste nogen sinde for Skotland. I marts 2005 var Skotland i øvrigt nummer 88 på verdensranglisten, så udviklingen er bemærkelsesværdig.

Ser man FIFAs rangliste med europæiske briller er Portugals landshold i fodbold efter FIFA’s mening det 6. bedste fodboldhold i Europa efter Italien, Tyskland, Holland, Frankrig og Spanien. England er nummer 7.

Din vurdering:ISAF Rolex World Sailor kåring i Portugal

Den 1–10. november 2007 afholdes den årlige ISAF konference i Portugal. ISAF er den Internationale Sailing Federation og organisationen er for sejlsporten, hvad UEFA er for fodbolden.

I forbindelse med konferencen, hvor delegerede fra alverdens sejlsportsnationer vil deltage, vil kåringen af ISAF Rolex World Sailor 2007 finde sted.

De nominerede til titlerne som årets bedste sejlsportsfolk er:

Kvinder:
Den britiske ynglinge besætning med Sarah Ayton, Sarah Webb og Pippa Wilson
De 3-dobbelte 470’er VM-mestre Marcelien de Koning / Lobke Berkhout fra Holland
Claire Leroy fra Frankrig, Match Racing skipper for Ideactor teamet
Evi van Acker fra Belgien i Laser Radial

Mænd:
Americans Cup veteran på ’Alinghi’ Ed Baird fra USA
Trimaran sejler Frank Cammas fra Frankrig
Farr 40 mester og ejer af ’Onorato’, Vincenzo Onorato fra Italien
Star båd mandskabet Robert Scheidt og Bruno Prada fra Brasilien
International Moth sejler Rohan Veal fra Australien

ISAF Rolex World Sailor konferencen finder sted på hotellerne Palacio Estoril og Vila Galé Estoril vest for Lissabon. Vinderne af ISAF Rolex World Sailor 2007 titlen forventes offentliggjort d. 6. november.

UPDATE: Se vinderne af ISAF Rolex World Sailor 2007 her.

Din vurdering:José Mourinho er godt nyhedsstof i fodboldglade Portugal

José Mourinho ankom i går aftes til Lissabon lufthavn.

Samtidig var der på den populære og ansete portugisiske TV-kanal SIC interview med én af Portugals kendteste politikere; det højtstående PSD partimedlem Pedro Santana Lopes.

Lopes har udover at have været premierminister i Portugal i en kort periode fra 2004 til 2005 også gennem årene varetaget følgende jobs: Juridisk Rådgiver for Premierministeren, Vice-Premierminister, Kulturminister, Borgmester i Lissabon, Politisk Kommentator, Avisejer, Partileder for PSD, Borgmester for Figueira da Foz og sidst, men ikke mindst: Præsident for fodboldklubben Sporting Lissabon.

Interviewet handlede om krisen i PSD partiet, hvor medlemmerne har besvær med at blive enige om at vælge en ny leder. Tilsyneladende havde karrierepolitikeren Lopes regnet med større opmærksomhed, for han afsluttede interviewet efter at producerne valgte at klippe til direkte transmission af José Mourinho’s ankomst i Lissabon lufthavn.

Oplev Pedro Santana Lopes' forargelse og hans afbrydelse af live-interviewet her:

Din vurdering:Portugals præsident advarer mod social og økonomisk ulighed

I et eksempel på den usædvanlige status præsidenten af republikken har i Portugal advarede den siddende præsident Anibal Cavaco Silva i dag i avisen Publico mod ’novos riscos’ og ’assimetrias económicas e sociais”.

Cavaco Silva er valgt til præsidentembedet af det portugisiske folk, og hans kontor fungerer som et slags 2. kammer i stil med det britiske overhus, bl.a. med ret til at sende love vedtaget i parlamentet tilbage til genbehandling. Samtidig påhviler det præsidenten at komme med udtalelser, såfremt han finder det vigtigt for landet og det er, hvad han gjorde i dag.

Den tidligere økonomiprofessor og doktor ved York Universitetet i England er tydeligvis ikke tryg ved samfundsstrukturens udvikling, og mener at der er grund til øget opmærksomhed på globaliseringens effekt på socialt udsatte grupper.

Advarslen skal ses som en opfordring til at tage globaliseringens udfordringer mere alvorligt i Portugal, som er et land, hvor adgang til de bedste uddannelser stadig i stor udstrækning er forbeholdt den rigeste (og bedst uddannede) del af befolkningen.

Det er i øvrigt tankevækkende at Cavaco Silva, som er valgt til præsidentposten for det portugisiske centrum-højre parti PSD, på den måde (men dog uden specifikt at nævne Portugal) påpeger potentielt øget social ulighed i en situation, hvor centrum-venstre premierminister José Sócrates og hans parti PS solidt sidder på magten med flertal i parlamentet i Portugal.

I morgen starter Council for Globalisation mødet i byen Sintra, hvor Cavaco Silva vil adressere den globale udfordring Portugal og resten af verden står overfor. Blandt tilhørerne forventes besøg af erhvervsledere fra andre europæiske lande, USA, Asien og Mellemøsten

Din vurdering:Flere Indlæg Næste side »