Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal stærkt repræsenteret på FACIM messen i Mozambique

Den årlige handels- og industrimesse 'FACIM' i Mozambiques hovedstad Maputo har igen i år haft betydelig Portugisisk deltagelse. Ikke mindre end 40 virksomheder fra Portugal var repræsenteret heriblandt entreprenørvirksomheden Texaira Duarte og hotelkæden Pestana. Portugal havde dermed langt den største repræsentation ved messen i Maputo. Af de 17 nationer mødte Portugal op med over 4 gange så mange udstillere som Tyskland på andenpladsen.

Portugal har stærke bånd til Mozambique og vil via de gode forbindelser gerne være brohoved for virksomheder i EU, som påtænker at investere i landet. Mozambique på den østafrikanske kyst har en befolkning på omkring 20 millioner mennesker og har siden 1994 været et demokrati. Der er dog stadig udbredte problemer med korruption og andre administrative uregelmæssigheder.

Efter Nellike-revolutionen i 1974 trak Portugal sig tilbage fra sine gamle kolonier, og Mozambique blev selvstændigt. Mange familier med portugisiske rødder valgte at flytte tilbage til Portugal og langt de fleste portugisere har i dag familie, venner eller bekendte, som har arbejdet eller er opvokset i Mozambique.

Den tidligere portugisiske koloni er ligesom Portugal, Brasilien, Angola, Guinea-Bissau, Kap Verde, Øst Timor, São Tome og Principe medlem af organisationen for portugisisk talende lande CPLP (Comunidade dos Paises de Lingua Portuguesa).

Mozambique er fortsat præget af stor fattigdom og dårlige leveforhold for en stor del af befolkningen. Sverige og Danmark har gennem mange år støttet Mozambique massivt, og Danmark har også via Tvind skolernes store engagement i Mozambique haft en mere kontroversiel forbindelse til landet.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer